P
Pogány
Guest
Engem leginkább az érdekel, hogY miért csináljuk. Filmek százait csináltuk már szerintem arról, mekkora fostalicska lesz egy ilyen világ, ahol egy rakás senkiházi vágyait még durvábban kiszolgálja egy kis rész szánalmas kis előnyökért, míg a többi rabszolga a totális szinten, jószerével a szabadulás lehetősége nélkül. Szeret az emberiség rabszolga lenni, illúziókban hinni, meghunyászkodni, vagy csak ennyire gyáva? Csak azért érdekel ez, mert érthetetlen a számomra, ahogy saját magukat kötik gúzsba a fejlődés jelszavával, pedig nem ők fejlődnek hanem a tárgyaik. Lehet az egy atomerőmű, vagy egy hadihajó, bármilyen komplex, előrébb helyezik mint az emberi lényt, pedig csak tárgy. Egy kamerának több jogot adnak adott esetben mint egy emberi lények, pedig csak egy tárgy. És jól meghivatkozzák, hogy az emberekért. Lesújtó.
Beszélgetőbe vittem, de itt jobb helyen van, igazad van.Szerintem nyugodtan haragudhat, mert ez azért elég disztópikus jövőt fest.
Én 20+ éve olvastam cyberpunk regényekben ilyeneket, hogy lesznek a nagytőkések/tulajdonosok (nálad befektetők), a rendszert működtető szolgák (szakemberek), meg a büdös buta bunkók (a csőcselék). Ez utóbbiak csendes kiírtása az első kettő érdeke, hiszen a hatalmukra veszélyt jelenthetnek mikor hőbörögnek, meg amúgy is csak elhasználják a Föld szűkös erőforrásait, miattuk hal ki a panda is.
Pogányhoz hasonlóan én sem vagyok elégedett ezzel a jövőképpel, elborzaszt amit a kínai és az amerikai út előrevetít. Veled ellentétben én nem látom a gyerekem jövőbeli szabadságának még az esélyét sem. Lehet, hogy jobb lesz neki, mint a többségnek, de abszolút mértékben hiperkontrol alatt lesz, egy undorító világot építünk neki.