[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 951
30 828
113
Persze a régió nagyjából együtt mozog. Bár 2015 óta annak az élen vagyunk. Egyértelműen bejött a gazd. politika. Ez főleg annak tükrében siker, hogy 2008-14 közt valós alternatíva volt a görög út. Ezt Matolcsynak hála elkerültük.

A legnagyobb leszakadás 2004 és 2010 közt volt a régióhoz képest.
Hát ezt én nagyon nem igy látom.És én akkor is,most is láttam,tapasztaltam a viszonyokat,nem csak olvastam róla.
2010es évek EU konjukturája mindenhol fejlődést hozott.Nálunk is.De nálunk sokkal kisebb ütemű fejlődést,mint a többi KKE országban.Fikusz szó szerint ellopta a fejlődési különbözetet.
Másik ordas nagy hazugság,hogy ne lett volna megszoritás.Még most is van,a világbajnok ÁFA formályában.A mindenféle különadók formájában,amit végül is a lakosság fizet meg.És a folyamatosan lehazudott infláció által.Ami megintcsak a kisember rejtett adója.
OV nagyon jó politikus,kiválóan tudja elfedni a valóságot,qrvajol és állandóan hazudik,mint a viszfolyás.És az adófizetők pénzén egy folyamatos agitprop cunamival hülyiti az embereket.
Ennyi a fikusz.
 
T

Törölt tag 4082

Guest
EUn belüli érdekérvényesítés terén a lengyelek számára a V4, főleg jelenleg mi,
Na ez a tévedés. A lengyelek számára mi a jó balek vagyunk, akik mert azt gondolják hogy dwa bratanki az összes hülyeségükben melléjük állnak. És sajnos igazuk van. De cserébe semmit sem kapunk. Lelkesen bevétózták a szputnyikot is. Mert ennyire számítunk nekik. Pont.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson and Negan

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 889
82 457
113
De még az is lehet, hogy az ellenzéken belüli törésvonalak növekedéséhez is vezethet a dolog. Nem biztos, hogy mindenki olyan őszintén támogatja ezt a tüntetősdit és szervezőit. ;) Felmérték ezt rendesen, hogy mennyit hoz vagy visz a dolog? Eléggé kétlem.
1xű ez: van a CEU, ami nincs. Ha elfogadja az ország tveit, ad külföldi diplomát is, ha nem, nem. Erre jönne rá a Fudan. Namármost, ha van két egyetem, ami külföldi diplomát ad, fullban, melyek közül az egyik muciológia a másik pedig mucilógia-űrhajózás, akkor melyikre mennél? A Soroséra ami max. a Soros vonalak között ér valamit is, vagy a kínaira, ami olyan diplomát ad, amivel akár szaktól függően a kínai Holdprogramban is dolgozhatsz?

Van a tüncikézésben, picsogásban holmi Kínaellenesség, van egyfajta "tibetettetekaCEUnakbáraKEE(CEU)maradt,deangolulegykutya,ígymiisbeteszünknektek,méghamicsakegyhülyevevőszintjénisvagyunk", és van benne Orbán antitézise történet, meg sok-sok demagógia, na meg 90%ban a hülye magyar ellenzék minden bűne (lásd: ha jól szerepel a fociválogatott, az Orbánt erősíti, meg hasonlók).
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 951
30 828
113
Miután 10 magyar vállalkozóból 12 adótcsal, és 10 magyar munkavállalóból 6 lelkesen ugrik a megoldjuk okosba fekete munkára, így igen helyesen a fogyasztást adóztatják, és kivételesen nem rajtam meg a többi adófizetőn vasalják be a pénzt.
Ha nem tudsz ÁFA-t visszaigényelni,akkor bizony Te s azok közé tartozol,kiken keményen bevasalják a pénzt.Ez az adórendszer pont,hogy a kisembert nyúzza
 
T

Törölt tag 4082

Guest
kínaira, ami olyan diplomát ad, amivel akár szaktól függően a kínai Holdprogramban is dolgozhatsz?
Vaaaaaaaagy azt az 500 mrdot fogod és a magyar egyetemekbe fekteted? Tudom, ez nehéz, meg olyan furcsa is, mert azt csak leköpni való kommunisták, meg a borzalmas Horthysta habsburgista fasiszták csinálták, a népnemzeti szittyák és a liberálisok számára ez elképzelhetetlen.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 889
82 457
113
 
  • Szomorú
Reactions: Kim Philby

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 951
30 828
113
Vaaaaaaaagy azt az 500 mrdot fogod és a magyar egyetemekbe fekteted? Tudom, ez nehéz, meg olyan furcsa is, mert azt csak leköpni való kommunisták, meg a borzalmas Horthysta habsburgista fasiszták csinálták, a népnemzeti szittyák és a liberálisok számára ez elképzelhetetlen.
Egy konzervativ nemzeti liberálisnak nagyon is elképzelhető
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Egy konzervativ nemzeti liberálisnak nagyon is elképzelhető
Nyilvánvalóan az. De arra már rájöttem, hogy a nemzetet két csoport nézi le véglegesen. A balliberálisok és a népnemzeti szittyák. Csak az utóbbiak még döngetik is a mellük, hogy ők mekkora magyarok.
 
  • Tetszik
Reactions: csibeszke

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 951
30 828
113
Őőő nem tudom, 40% szja vs 15%. Szerintem én pont hogy rohadt sokat nyerek rajta.
Valójában nem.Hisz akkor a legfelső SzJA adósáv volt 40%,és csak a sávváltó határ feletti részre fizetted-ha volt annyi jövedelmed.Minimálbér meg adómentes volt,és volt még közte adősáv (fejböl már fene tudja hány százalék).Vagyis a mai rendszerben az átlagember több adót fizet,a magas jövedelmüek viszont kevesebbet.Itt is látszik,hogy néhány lózung ismételgetésével megtévesztik a népet,miközben jol kibasznak vele.És az is meglátszik,hogy számukra a nép,a nemzet csak egy megkopasztani való erőforrás.Nincs is munkaügyi vagy népjoléti miniszter,csak-humánerőforrás gazdálkodó.Jóhogy nem jobbágyügyi miniszernek hivják.
 
  • Tetszik
Reactions: ZRÍNYI 20!026

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 951
30 828
113
Nyilvánvalóan az. De arra már rájöttem, hogy a nemzetet két csoport nézi le véglegesen. A balliberálisok és a népnemzeti szittyák. Csak az utóbbiak még döngetik is a mellük, hogy ők mekkora magyarok.
Meg a fidesz,ami kirablandó fejéstehén zsákmánynak tekinti.
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Hisz akkor a legfelső SzJA adósáv volt 40%,és csak a sávváltó határ feletti részre fizetted-ha volt annyi jövedelmed.
Magyarul mindenki aki nem feketén dolgozott így adózott.
Minimálbér meg adómentes volt,és volt még közte adősáv (fejböl már fene tudja hány százalék).
A minimálbérre bejelentett feketézők nagy örömére.
Vagyis a mai rendszerben az átlagember több adót fizet,a magas jövedelmüek viszont kevesebbet.I
Fel nem fogom, hogy miért számított magas jövedelemnek a 150 k HUF bruttó, de egészségedre.
Itt is látszik,hogy néhány lózung ismételgetésével megtévesztik a népet,miközben jol kibasznak vele
Általaban az adótvny változásán két kör sír, a magyarvállalkozók és feketézők és a segíjesek és ingyenélők. akiknek bezárták a kiskapuját. És általában mindenki más, aki a zsebén érzi, hogy tévedtsz, az pont ezért szavaz a fideszre. Mert végre úgy 2010 óta nem rajta akarják bevasalni, az adócsalók álltal ütött lukat.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Lukasenkot bevédeni lenne ökörség.
...
Izrael szövetsége a legértékesebb.

Belarusz. A szememben még a diktátor Lukasenkó békéje is jobb, mint egy EU-s bábkormány, ami csak növelné a feszültséget az oroszokkal, és van egy tippem, hol szeretnék megvívni azt a háborút... Megértem miért engedtek ebben a számunkra (jelenleg) marginális kérdésben, csak azt mondtam, hogy sokaknak nem tetszik ez a döntés. Basszus, majdnem lett egy másik Ukrajna! :eek:

Izrael. A főni azt mondta, hogy az arab tavasz után sokáig rendezetlen lehet ezeknek az országoknak a helyzete, ezért kell nyitni a zsidók felé. Ez érthető és logikus lépés volt. A baj azzal van, hogy átestek a ló túloldalára. Nagy pofával bevédjük Izraelt, pedig az nem a mi harcunk, és sokat veszíthetünk, ha céltáblának tesszük ki magunkat.
A másik amit írtál is, hogy az izraeli kormányváltással bizonytalanná vált ez a szövetség is, vagyis lehet a két szék közé esünk, pedig csak picit óvatosabbnak kellett volna lennünk.
A harmadik, hogy sok anticionista hajlandó lesz a széljobbra szavazni, pedig ennek a témának egyáltalán nem lenne szabad ilyen súllyal szerepelnie a politikában.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 951
30 828
113
Magyarul mindenki aki nem feketén dolgozott így adózott.

A minimálbérre bejelentett feketézők nagy örömére.

Fel nem fogom, hogy miért számított magas jövedelemnek a 150 k HUF bruttó, de egészségedre.

Általaban az adótvny változásán két kör sír, a magyarvállalkozók és feketézők és a segíjesek és ingyenélők. akiknek bezárták a kiskapuját. És általában mindenki más, aki a zsebén érzi, hogy tévedtsz, az pont ezért szavaz a fideszre. Mert végre úgy 2010 óta nem rajta akarják bevasalni, az adócsalók álltal ütött lukat.
Alacsonyan voltak meghúzva a sávhatárok,az biztos.
Csalók most is vannak,sőt,a legnagyobbak törvényesitett csalások lettek.
Az átlagember most közvetett adórendszerünkben több adót fizet,mint fizetett akkor-mig a gazdagok meg kevesebbet,kevesebbet mint az átlagember.
Lehet ezt tagadni,de attol még igy van.
 
W

Wilson

Guest
Miután 10 magyar vállalkozóból 12 adótcsal, és 10 magyar munkavállalóból 6 lelkesen ugrik a megoldjuk okosba fekete munkára, így igen helyesen a fogyasztást adóztatják, és kivételesen nem rajtam meg a többi adófizetőn vasalják be a pénzt.

De ezt az ÁFÁ-t te is kénytelen vagy kifizetni.