Jaszeny osztály / Project 885 Yasen (Oroszország)

Cirkon indítás(valószinü) víz alól-Szeverodvinszk(Jaszeny)

3TNyqFwh5GU.jpg

• Tetszik
Reactions: fishbed
Ma ünnepélyes keretek között átadták(felhúzták az Andrejev zászlót) a Kazany nukleáris meghajtású vadásztengeralattjárót a hadiflottának. Ez volt az első projekt 885M-Jaszeny-M osztályú TA.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Megérkezett állandó bázisára az Északi flottához a májusban átadott Kazany(Jaszeny-M) vadásztengeralattjáró.

@boki
Tudsz valamit a ma rendszerbe állított Jaszeny M-ről?
Mi van benne plussz? Miért az "M"?
Valóban képes 72 robotrepülőt cipelni?
Csak "Kalibr" és "Cirkon" lessz rajta vagy valóban megkapta a "Cirkon"-t is?

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre
@boki
Tudsz valamit a ma rendszerbe állított Jaszeny M-ről?
Mi van benne plussz? Miért az "M"?
Valóban képes 72 robotrepülőt cipelni?
Csak "Kalibr" és "Cirkon" lessz rajta vagy valóban megkapta a "Cirkon"-t is?
Ma ünnepélyes keretek között átadták(felhúzták az Andrejev zászlót) a Kazany nukleáris meghajtású vadásztengeralattjárót a hadiflottának. Ez volt az első projekt 885M-Jaszeny-M osztályú TA.

32 (8x4) Kalibr, Onix rakétát hordoz.vagy-vagy, vagy kombinálva(legvalószinübb) Cirkon majd később kerül a fegyvertárba. M mint modernizált.

32 (8x4) Kalibr, Onix rakétát hordoz.vagy-vagy, vagy kombinálva(legvalószinübb) Cirkon majd később kerül a fegyvertárba. M mint modernizált.
akkor a 72 az fals info. 32 a reális?
Cirkonból is belemegy a 32?
Mert akkor az owerkill szörcsögő lett.
igen ,megint nem figyeltem onix helyett Cirkont írt be ez a nyomorult android.

Kérdezném a hozzáértőket...
Ezeknek a" Jaszeny" -eknek nincs véletlenül közük az "Aranyhal"-hoz?
Nekem nagyon egy "pimpelt" aranyhalhoz hasonlít....( Formailag,és funkcionálisan.)
Azok képességeit ismerve (Aranyhal), illetve az ismert képességek modernizálva ,ez a vas nem lehet gyenge a masina.

akkor a 72 az fals info. 32 a reális?
Cirkonból is belemegy a 32?
Mert akkor az owerkill szörcsögő lett.
igen ,megint nem figyeltem onix helyett Cirkont írt be ez a nyomorult android.
2x4 indítója van, tehát 8 összesen . Mindegyikből 4 rakéta indítható, tehát 8x4 =32! Semmilyen 72 Cirkon. Cirkon még nincs rendszeresítve. Cirkon majd a most épülő projekt 885M tengeralattjárókba kerül.

Nekem nagyon egy "pimpelt" aranyhalhoz hasonlít....( Formailag,és funkcionálisan.)
Azok képességeit ismerve (Aranyhal), illetve az ismert képességek modernizálva ,ez a vas nem lehet gyenge a masina.
A "Zalataja Ribka" második generációs tengeralattjáró volt. A Jaszeny/M 4. generációs és a 3. generációs Scsuka-b(projekt 971) továbbfejlesztése.

• Tetszik
Reactions: Filter
Szerintem semmi,az aranyhal gyakorlatilag egy kísérleti tengeralattjáró volt,ahol egy sor technológiai újítás építettek be a tengeralattjáróba (nagy fokú automatizáltság.titán alkalmazása,folyadék fém hűtésű reaktor stb) az aranyhal a sebességével tűnt ki leginkább aminek meg volt az ára leginkább az akusztika vonatkozásában,de a hajótestnek sem tett jót a nagy sebesség,Az aranyhalhoz képest a most vízre bocsájtott Jaszeny egyáltalán nem kísérleti tengeralatjáró éppen ellenkezőleg egy nagyon kifinomult rendszerekkel felszerelt nagyon csendes tengeralattjáró,akitől joggal tartanak Nyugaton mivel már a Jaszeny egység korábban szolgálatba állított egységei is okoznak fejfájást a Nyugati haditengerészetnek,mivel annyira csendesek,hogy nagyon nehéz nyomon követni őket,sőt nem egy esetben egyszerűen nem tudták őket nyomon követni és észlelni.

Az orosz technológia illetve az orosz katonai technológiával, kapcsolatban szkeptikusok irányában annyit még megjegyeznék,hogy amelyik ország képes ilyen tengerallatjárókat létrehozni az bizony a technológia,illetve az ezek létrehozásához szükséges tudás terén a világ legszűkebben vett élvonalába tartozik.

Nekem a hal ,egy gyengém a saját kis kavitációs torpedóival.
Gyönyörű gépezet. Formája fantasztikus,futurisztikus. Az építéséhez használt anyagok,még ma is megsüvegelendőek.
Igaz, a valós képességeiről fogalmam sincs.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Nekem a hal ,egy gyengém a saját kis kavitációs torpedóival.
Gyönyörű gépezet. Formája fantasztikus,futurisztikus. Az építéséhez használt anyagok,még ma is megsüvegelendőek.
Igaz, a valós képességeiről fogalmam sincs.
A kor technológiai színvonalán nagy gondot okozott az akkor teljesen új folyadék fém hűtésű reaktor,ez is okozta a tengeralattjáró vesztét is mivel egy karbantartás során.az egyik reaktorja megsérült emiatt 1988-ban tartalékállományba került.Amúgy az aranyhal a leggyorsabb tengerallatjáró volt a világon amikor a teszteken 44,7 csomós csúcssebességet ért el,amivel a kor összes torpedója elől jó eséllyel el tudott menekülni.Ez azért okozott pár álmatlan éjszakát a NATO illetékeseinek,mivel azt hitték a Szovjetúnió elmozdul a nagy sebességű és a titán törzsnek köszönhetően a nagy mélységbe lemerülni képes tengeralattjáróinak irányába,az aranyhal megjelenésének hatására fejlesztették ki az amerikai Mk-46, Mk-48 illetve Mk-48 a továbbfejlesztett, ADCAP jelölésű változatát, a brit Spearfisht.

A kor technológiai színvonalán nagy gondot okozott az akkor teljesen új folyadék fém hűtésű reaktor,ez is okozta a tengeralattjáró vesztét is mivel egy karbantartás során.az egyik reaktorja megsérült emiatt 1988-ban tartalékállományba került.Amúgy az aranyhal a leggyorsabb tengerallatjáró volt a világon amikor a teszteken 44,7 csomós csúcssebességet ért el,amivel a kor összes torpedója elől jó eséllyel el tudott menekülni.Ez azért okozott pár álmatlan éjszakát a NATO illetékeseinek,mivel azt hitték a Szovjetúnió elmozdul a nagy sebességű és a titán törzsnek köszönhetően a nagy mélységbe lemerülni képes tengeralattjáróinak irányába,az aranyhal megjelenésének hatására fejlesztették ki az amerikai Mk-46, Mk-48 illetve Mk-48 a továbbfejlesztett, ADCAP jelölésű változatát, a brit Spearfisht.
Igen,ezért nálam egy szerelem ez a szerkezet.
Nem tudom ki tervezte de ,értett a nőkhöz.
Illetve, a Kaszpi tengeren kifejleszett torpedói,ami kifejezetten a rephordozók elfogására volt kihegyezve....
Mindegy,én a halat is elnézegetem órákon keresztül,csak úgy :D

• Tetszik
Reactions: Wilson