Itt azt írják távozik az MHP törzsfőnöke is...
Ezzel teljes az első sor cseréje....
Változik a Z26-at iránya?
...változott a (Európa-/világ-)politika iránya!
Ideje lenne követni mások előtt, különben nem mi előzünk a kanyarban, hanem bennünket!
Ez mit is jelent?
Vagy inkább mi volt a baj a három tábornokkal?
A tábornok ügyében nem tudom, ebben nem is szoktam hozzászólni.
A Z2026 mint elv --nagyon itt az ideje meg-/újjá teremteni a honvédelmet, a magyar haderőt-- teljesen aktuális a kb. 2015-4-15-ös döntés óta továbbra is, a megvalósítást viszont folyamatosan igazítani kell az azóta bekövetkezett
jelentős Európai és Világpolitikai változásokhoz és a megjelenő új technológiákhoz, emiatt a korábban tervezettnél nagyobb rugalmasságot kell beépíteni a hazai honvédelmi képességbe!
Főbb vonalait tekintve ilyesmire gondolok, ami egyre messzebb áll a korábbi --ideális közeli helyzetben is csak talán (???) reális/megvalósítható-- kicsi/professzionális/Kárpát-medence meghatározó ereje elvek alapján létrehozni tervezett haderőtől.
A jelenlegi és közeljövőben fennálló követelményeknek és előre látható viszonyoknak inkább egy nagyobb mennyiséget felvonultató, kevésbé specializált, ezért civil személyi és technikai forrásokkal rugalmasabban és gyorsabban bővíthető haderőt hoznak ki sikeresnek.
Ezért --szerintem-- ebbe az irányba kellene a Zrínyit vinni, ami "csak" politikai és szakpolitikai szemléletváltást igényel, és már tudja is teljesíteni a "Főnök" által említett "Kanyarban előzzünk!" célt!
Előtérbe kell helyezni és nem nehéz --jó szakembereknek-- jól kommunikálni a hazai védelmi érdekeket a Don 2.0 és egyéb világbirodalmi segédcsapatoknak való megfelelésnél!
A (politikai)látszatot teljesíteni kell, és/de közben végre már
a valós hazai érdekeknek megfelelő, önállóan alkalmazható haderőt kell --csöndes technikai és társadalmi/létszámbeli-- lépésekkel megteremteni.
.