A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

És lesz valami helyette? Vagy a CG az utód? :rolleyes:
A CG az más kategória mint a METISZ. A CG az RPG7-nek felelne meg (tudom, jóval erősebb, de funkciójában - alapból nem irányított). A METISZ-el azonos szint az Izraeli Spike (utóbbi korszerűbb, de mindkettő irányított). Szóval kell valami a METISZ helyére, különben tompa a dárda.

A CG az más kategória mint a METISZ. A CG az RPG7-nek felelne meg (tudom, jóval erősebb, de funkciójában - alapból nem irányított). A METISZ-el azonos szint az Izraeli Spike (utóbbi korszerűbb, de mindkettő irányított). Szóval kell valami a METISZ helyére, különben tompa a dárda.

Tudom, csak megint úgy látszik előbb vonják ki a régit, minthogy megjött volna az új.

"A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program során új egyéni harcászati felszerelést kapnak a különleges műveleti katonáink és a rohamlövészek is. Újak lesznek a kevlársisakok, az éjjellátók, a fegyverekre kettős (infra és thermo) irányzékok kerülnek. Nagyon sok minden már vagy most megérkezett, vagy a következő 6-8 hónapban várjuk a beérkezését."
Igaz ez, @krisss ?

Nem csak azt kellene cserélni ami a fejeken van, hanem ami a fejekben!!!

A katona-politikai vezetés és döntéshozatal szintjén!!!

Anélkül sok helyen majd csak a jelenlegi látszat munka folyik, tompítva az amcsihoz hasonló méretű Z2026-pénz pazarlását --Ár/Érték arány mélyen a béka alatt!!!-- a "korábbi semminél mennyivel jobb" vélemény-hülyeség sulykolással tompítva a dolgot, miközben --a magyar történelmet átnézve-- elköltik a kb. 100 évente szerencsés csillagállás miatt most éppen rendelkezésre álló --gyakorlatilag egyszeri csoda kategória-- honvédelmi pénzt!!!

.

Fene tudja. Rafael + Diehl & RM az Eurospike - viszont a Foni szanaszet olelgette a hombarfeju bunozo elozo izraeli PM-et, mikozben mar paria volt a vilagban, valami oka csak volt, a RM nem lenne gond, csak a Diehlt kellene meggyozni...
Konkrétan az izraeli Spike és a drón érdeklődésről nyilatkozott Maróth egy helyi lapnak.

20May-Rheinmetall.jpg

Frankó-Germán köv-gen. tank.
Forrás: https://www.google.hu/amp/s/armadainternational.com/2021/05/franco-german-next-gen-tank-project-looks-for-additional-players/?amp

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
"Spike irányított páncéltörő rakéták beszerzéséről szóló megállapodást írt alá szerdán Izraelben Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos Cví Marmornak, a gyártó cégcsoport Rafael Advanced Defense System Ltd. alelnökének jelenlétében, és katonai fejlesztésekről tárgyalt az Elbit, valamint az Israel Aerospace Industries (IAI) nevű fegyvergyárban."

"Spike irányított páncéltörő rakéták beszerzéséről szóló megállapodást írt alá szerdán Izraelben Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos Cví Marmornak, a gyártó cégcsoport Rafael Advanced Defense System Ltd. alelnökének jelenlétében, és katonai fejlesztésekről tárgyalt az Elbit, valamint az Israel Aerospace Industries (IAI) nevű fegyvergyárban."
"miért ezt a szart vettük meg" kommentek jönnek 3...2...1.... :D

Végre :D

"Ha csak az elmúlt hónapokat nézzük, a világ olyan sebességgel változik, hogy ma felelőtlen döntés lenne saját országunkkal, honfitársainkkal szemben, ha nem gondoskodnánk a korszerű hadseregről. Senki sem mondhatja többé, hogy nem kell minden eshetőségre készen állni"
Mi volt az elmúlt hónapokban ennyire durva?

Izrael felzárkózik a németek mellé, törököket előzve kiemelt partnernek! Nagyon jó döntés, mert hosszú távon is hasonlóak a geopol. érdekeink. Féltem, hogy az izraeli kormányváltás bekever.... De keine Panik!! :)

Tehát akkor:
  • Spike LR2 Lynxhez
  • Coming soon H145M-hez és H225M-hez. Nem véletlen a megállapodás előtt az Airbusnál járt Maróth.
  • ELM-2084 vaskupola radarok ipari együttműködéssel. (tényleg a Spike-nál lesz???)
  • Űripari együttműködés. Ez a felvásárolt izrael műholdcég lesz
  • És még talonban a drónok. Arról is csöpögtethetnének infót, ha már ott van....
  • Vmi még??? Lynxet nem vesznek? o_O
Faszaság!!!