Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Nem értem, hogy miért nem képesek rendet csinálni a ezekben a járványadatokban.
Senkinek nem tűnik fel az illetékeseknél, hogy az aktív esetek száma majdnem 30x-osa a karanténban és a kórházban lévők számának?
Azon aktív esetek, akik nem házi karanténban vagy kórházban vannak, azok hol vannak? LEO pályán? :rolleyes:
Jól látod gringó ! Ez a számháború része ! Csak ti még ezt nem akarjátok elhinni ! Az aktív esetek számának egyeznie kéne az összes élő fertőzött számával !
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 832
30 461
113
Jól látod gringó ! Ez a számháború része ! Csak ti még ezt nem akarjátok elhinni ! Az aktív esetek számának egyeznie kéne az összes élő fertőzött számával !
Nem érdeke senkinek a valóság/tisztánlátás. A statiszika tudománya, abból áll, hogy számsorokat, számoszlopokat csoportosít, amiből a megrendelő a neki tetsző eredményt tudja kikalkulálni.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
big-like.jpg
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
Senki nem állítja, hogy a vakcina nem ölhet. Sajnos ez megeshet, ahogy tudjuk, hogy kialakulhat vérrög az AZ következményeként (igen, nagyon szerencsétlen együttállása kell több dolognak is, de attól még lehet). Ami a kérdés, hogy ha vakcina nélkül meghalna mondjuk 100000 ember egy sokaságból, legyen a sokaság mondjuk 10 millio ember. A vakcinával + vakcinától együttesen meg 1000 (de akár 10000) akkor mi legyen a döntés? A baj az, hogy ezeket a számokat és arányokat a többség nem tudja/veszi figyelembe, szimplán nem érzékeli. Ez nem csak ezzel probléma hanem mindennel, pénz, csillagok, akármi. Ha mondasz egy nagy számot (ok, mondjuk 10 000 000 000) az mekkora, mennyi? Túl nagy és szemmel/ésszel át és felfoghatatlan. Az emberi agy nem erre lett kitalálva. Ugyan ez itt, ha azt mondják, hogy meghalt mondjuk 60000 ember ebben az elmúlt x hónapban a 50 000 000 -ból, ez a szám nem mond semmit. Nem tudsz vele mit kezdeni.

Azt sem mondja senki, hogy ő nem lehet a vakcina "áldozata", csak tényleg olyan mennyiségű baromság jött és jön szembe a neten folyamatosan, hogy sokakban kialakult egy automatikus "anyázó" üzemmód.
Valaki valamikor benyögte, hogy náluk sorra temették azokat, aki belehaltak a "Pfizerbe"...
 
  • Tetszik
Reactions: Blitz97

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Ma van 2 hete hogy megkaptam à 2. adag Pfizeremet, azóta szarul vagyok. Rossz szájíz, fáradtság, nátha, még a herpeszem is előjött. Nem akartam az oltàst de kell a meló miatt, viszont a 3. at már nem fogom beadatni, fecskendezzék be az anyjukba a kísérleti szarokat. Sok-sok oltás utáni súlyos betegség, még haláleset is előfordul az ismeretségi körömben, sokkal több mint fertőzésben meghalt. Tüdőembólia, agyvérzés, súlyos allergiás reakciók, vetélés, menstruációs problémák, csak hogy a súlyosabb eseteket idézzem.
Sok ismerősömnek vannak egészségügyben dolgozó családtagjai, mindenki ugyanazt mondja, a kórházak üresek bameg! Érdekes hogy a nagy világjárvány közepette sehol nem találni videókat, képeket a megtelt kórházakról, az agonizáló haldokrókról, főleg manapság mikor a legtöbb ember még szarni is telefonnal megy. Sok sok haláleset amit a covidra fognak valójában nem Covid miatt történik, arra fogják hogy eladhassák a szarjaikat, à gyógyszer lobbi kibaszottul nyomul, egy adag Pfizer legyártása 0.5 euróba kerül, a Francia állam 20! ért veszi meg, 1 ember= 2 adag, lehet számolni...
Mindenki csak az oltóanyagot nyomja ezerrel, annak ellenére hogy ismert virológusok, kutatók sokkal egyszerűbb és olcsóbb kezelési módokat ajánlanak.. Persze a nagy szabad Franciaországban ezek a szakemberek démonizálva vannak, sarlatànnak nevezik őket, a licenszük megvonásával fenyegetőznek.
Nem vagyok orvos sem virológus, igazából tök hülye vagyok ehez a témához de a józan paraszti eszem furcsának találja mindezt, elegem van a kibaszott hisztériából.
Ez a magánvéleményem, nem akarok messzemenő vitába, farokméregetésbe bonyolódni..
Számomra az egész csakis a pénzről szól nem az egészségünkről, mert azt pont leszarják
Én meg legrundoltam "Kórház szolgálaton" közel 3 hónapot.
Amit láttam senkinek nem kívánom.
30-as éveikben járó emberek kéken, fuldokolva érkeztek mentővel, 2-3 nap után meg már csak leltározni kellet a rokonsággal.
Annyira nem volt beteg hogy egy 20 méteres jégoszlop volt az oxigén tárolja a kórháznak...nem volt sok lélegeztetett, csak úgy odanőtt.
A személyzet meg mint a zombik, mentek mert menni kellet, ez a hivatásuk.
Tették a dolgukat némán.
Akik itt ezen a fórumon ágaskodnak az oltások ellen, és gigabyte számra terhelik a fórummotort az ökörségeikkel, remélem a negyedik körben bejelentkeznek valamelyik kórházba önkéntesek.
Addig csak dedós hiszti amit előadnak. Nem mellesleg bicskanyitogató hogy hülyének néznek több tízezer embert akik végigszopták az elmúlt 10-11 hónapot...Velük ellentétben akik a szobából írogatnak, Ők látták a COVID igazi arcát.

Itt meg olvasom a nagyobbnál-nagyobb sületlenségeket...
Kísérleti vakcina.....eszem-f@szom megáll...
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Te egy szimpla vírustagadó vagy. MInden egyes hozzászólásodban leírtad, hogy nem is volt akkor hullám, meg minek zárni, meg minek az oltás. Simán tagadod hogy lenne itt bármiféle veszélyes vírus. Nekem elég sok rokonom, családtagom orvos,/nővér, itt kint Angliában például eléggé szar volt a helyzet. Volt olyan időszak amikor tényleg az volt a kérdés, hogy lesz e lélegeztetőgép és intenzív ágy a következő napokban, vagy válogatni kell, hogy kit raknak rá, kit hagynak meghalni. Amikor a betegeket átvitték Essexből Kentbe és Devonba (!), mert ott már nem volt több ágy, az biztos csak a média kitalálmánya volt. Te meg ne fenyegetőzz nekem, mert fogalmad sincs ki vagyok, és miért akadok ki ennyire amikor ilyen idiótákat olvasok, akik "nem hiszik el" mert ők még "nem látták". Ne haragudj már, de szerinted a gyógyszergyártók megfűzték a világ összes kormányát, hogy ugyan már döntsétek be a gazdaságaitokat, cska nekünk nagyobb legyen a profit? Vagy mégis hogyan gondolod ezt a dolgot?
Te meg mi vagy a szent inkvizició reinkarnációja ? Ott is az volt , hogy csak ők tudhatják a tutit és minden más véleményű eretnek tehát máglyára vele !

Eszem faszom meg áll ! Butitime , butitime ..............
 
W

Wilson

Guest
Nem érdeke senkinek a valóság/tisztánlátás. A statiszika tudománya, abból áll, hogy számsorokat, számoszlopokat csoportosít, amiből a megrendelő a neki tetsző eredményt tudja kikalkulálni.
" A valóság olyan mint a jó vastag hab mögött rejtőző erős bajor sör meg kell kóstolnod ahhoz, hogy kiderüljön mennyire ízlik neked"

/von Hózentróger tbrn intelmei fiához a későbbi von Klinkerhoffen tábornokhoz/

:):)
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 413
5 012
113
És ezt nem kellett/kellene vizsgálni ? Elég egy sajtpapír és már oltunk is ? Ha meg megmurgel a delikvens akkor sorry így járt ? WTF?
Ki mondta, hogy ezt nem vizsgálták? Idézem neked saját magam egy fél órával ez elöttről:
Senki nem állítja, hogy a vakcina nem ölhet. Sajnos ez megeshet, ahogy tudjuk, hogy kialakulhat vérrög az AZ következményeként (igen, nagyon szerencsétlen együttállása kell több dolognak is, de attól még lehet). Ami a kérdés, hogy ha vakcina nélkül meghalna mondjuk 100000 ember egy sokaságból, legyen a sokaság mondjuk 10 millio ember. A vakcinával + vakcinától együttesen meg 1000 (de akár 10000) akkor mi legyen a döntés? A baj az, hogy ezeket a számokat és arányokat a többség nem tudja/veszi figyelembe, szimplán nem érzékeli. Ez nem csak ezzel probléma hanem mindennel, pénz, csillagok, akármi. Ha mondasz egy nagy számot (ok, mondjuk 10 000 000 000) az mekkora, mennyi? Túl nagy és szemmel/ésszel át és felfoghatatlan. Az emberi agy nem erre lett kitalálva. Ugyan ez itt, ha azt mondják, hogy meghalt mondjuk 60000 ember ebben az elmúlt x hónapban a 50 000 000 -ból, ez a szám nem mond semmit. Nem tudsz vele mit kezdeni.

Azt sem mondja senki, hogy ő nem lehet a vakcina "áldozata", csak tényleg olyan mennyiségű baromság jött és jön szembe a neten folyamatosan, hogy sokakban kialakult egy automatikus "anyázó" üzemmód.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Te tudod az igazságot, akkor oszd már meg velünk tudatlanokkal is. Mert egyelőre te csak annyit irogatsz ide, hogy "ha tudnátok az igazságot...", egyetlen szám, adat, tény... valami ami ezt alátámasztja?
Senki se tudja a hétköznapi emberek közül ! Mindenki csak a véleményét szajkózza ami köszönő viszonyban sincs a valósággal !
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 413
5 012
113
Senki se tudja a hétköznapi emberek közül ! Mindenki csak a véleményét szajkózza ami köszönő viszonyban sincs a valósággal !
Ahhoz, hogy tudd, hogy ez nincs köszönő viszonyban sem a "valósággal", kellene tudnod a "valóságot". Akkor ezek szerint te tudod, csak nem árulod el.