[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 868
91 386
113
Hát ez meg melyik pöcegödörben vészelte át az elmúlt 10 évet? És miért jött ki most a fényre??

Sztem az nagy elismerés az elmúlt 30-40 év legnagyobb haderőfejlesztése közepén, hogy a 2 legnagyobb botrány egy feltételezett szexuális zaklatás és miért Maróth tárgyal a beszerzésekről, miért nem a HM.

Az hogy ő nem érti a beszerzéseket nem csoda, mindenesetre sok sikert neki a civil életben, sztem a Honvédség Juhászt nem sírja vissza!
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Juhász Ferenc:
"A kormány ?politikájának a honvédségi beszerzések jelentik az egyik célpontját. Egyébiránt Hende Csaba kormányzati időszakában a magyar honvédség finanszírozásából 100 mrd-okat vettek ki. Azaz alulfinanszírozták, mindaddig amíg Orbán Viktor fia nem vállalt szerepet a honvédségben. Lényegében a rendszer teljesen alulfinanszírozott volt. ... "

Ez hülye. Az honvédség azért szívott évekig, mert ezek a zsenik csődbe vitték az országot. :rolleyes:
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 185
33 572
113
Az annyiból volt támadhatóbb, hogy egy milliárdos vállalkozó jachtján hesszelt. Akinek van esze nem tesz ilyet. Sztem ő is belátta.
csoró ember jachtján nehéz is lenne :D hesselni (ez olyan mintha aztmondaná valaki hogy valaki korupt mert gazdag ember5 csillagos szálodájába nyaral miért nem szegény ember 5 csillagos szállodájába megy.) (akinek 5 sillagos szállodája van nem igen lehet szegény és valjuk be még 5 csillagos szállodából sem olyan tág a kínálat)
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 462
17 790
113
Hat lehet hogy ujra jaratni fogom a Vas Nepet ha ilyen jo cikkek vannak benn. Ezen szet rohogtem magam:

Erről a következő vicc jutott eszembe :D

Egyszer egy pap levelet írt a rejtvényújság szerkesztőségének:
"Tisztelt Szerkesztőség!
Mélységesen felháborodtam az Önök által szerkesztett keresztrejtvényben szerepelt feladvány miatt: "A szerelem nyílása". A megoldás 4 betű, most nem írnám le. Ez egyszerűen gusztustalan. Nyilvános bocsánatkérést követelek az igaz hitűek nevében!"

A szerkesztőség válasza:
"Tisztelt Uram!
Elnézését kérjük, ha ez Önt felháborította. Azonban fel szeretnénk hívni a figyelmét egy kis apróságra. Az Ön megoldását (pina), sajnos nem tudjuk elfogadni. A feladvány ugyanis "A szerelem nyilasa" volt, melyre a megoldás "Ámor" lett volna. Összesen 7346 megoldás érkezett be szerkesztőségünkbe. Ezek között mindössze 2 rossz megfejtés volt, egyik az Öné, másik a Püspök Úré. Sajnos az ő megoldását (segg) sem tudjuk elfogadni."
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 921
13 098
113
Hát ez meg melyik pöcegödörben vészelte át az elmúlt 10 évet? És miért jött ki most a fényre??

Sztem az nagy elismerés az elmúlt 30-40 év legnagyobb haderőfejlesztése közepén, hogy a 2 legnagyobb botrány egy feltételezett szexuális zaklatás és miért Maróth tárgyal a beszerzésekről, miért nem a HM.

Az hogy ő nem érti a beszerzéseket nem csoda, mindenesetre sok sikert neki a civil életben, sztem a Honvédség Juhászt nem sírja vissza!

Ez ugye az a Juhász, aki még az akkor meglévő használható harckocsi állományunk tetemes részét, 77 db T-72-est is elajándékozott Iraknak 2005-ben?

Ugye ő az, aki "reform" címén leépítette a Honvédséget? Egész haderőnemek megszüntetését eredményezte a reform. Majd ezt követően értékesítették a felszabaduló ingatlanokat a megfelelő érdekkörnek és a hadrendből kivont haditechnikai eszközöket vagy elajándékozták, vagy eladták. Az ingatlanokat sokszor úgy értékesítették, hogy ezt megelőzően akkori áron százmilliókat költöttek a felújításukra, a fegyvereket pedig nagy számban adták el kétes hátterű fémhulladék-kereskedő cégeknek.

És ugye ő az, akit felfüggesztett börtönre ítéltek egy 2006-os honvédségi ingatlanüggyel kapcsolatos hűtlen kezelés miatt?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 832
65 414
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 942
82 732
113
Látom a proli style jobboldalon is dívik. Egy milliárdos csaja volt, talán gyereket is szült neki. Hagyjuk már.... Semmi extrát nem csinált, hadd érezze jól magát!!

Az ilyen hergeléseket egyik oldalon sem csípem.
"Kedves Barátaim!
Nemrég találkoztam egy weboldallal, amely valótlan állításokat fogalmaz meg a L'art pour l'art Társulatról és rólam.
Hova-nem-tartozásom tisztázása érdekében, valamint a félreértések elkerülése végett szeretném elmondani, hogy attól, hogy a L’art pour l’art Társulat tagjaként a magyar abszurd humor egyik képviselője vagyok, még nem vagyok nemzetgyalázó. A magyar nyelv teremtő játékosságát erősen kihasználó Besenyő Pista Bácsi figurája ellenére sem vagyok nemzetgyűlölő „ballib”.
Az említett weblapon az is ki van írva, hogy én zsidó vagyok. Ezt honnan veszik? Engem ugyanis nem kérdeztek. Csak úgy ránézésre, úgy gondolták? Attól, hogy valakinek nagy az orra, mint például nekem, attól még nem lesz zsidó. De valójában ez nem baj, én nem szégyellem, hogy így nézek ki, egyaránt szeretem a zsidókat, csak úgy, mint a többi etnikumot. Van több zsidó barátom, de német, angol, szlovák és még cigány származású is! Miért kéne bármit erről gondolni? Mindenki valaki. A különböző emberek, akiket ismerek, mindenféle népcsoportból vannak összekeveredve. Az én családom – eredetileg „van Laar” – Hollandiából jött át Erdélybe még a reformáció idején. A „Laár” név tehát holland eredetű, és nem a zsidó „Lőwe” névből lett elfogadhatóvá alakítva... Egyébként attól, hogy valaki zsidó származású, még nem magyargyűlölő, és nem a nemzet ellensége.
Másfelől, bár több mint húsz éve foglalkozom az ősi magyar szellemi hagyománynak, a javas-hagyománynak a mába való átültetésével, mégsem vagyok „magyarkodó”, jobb oldali, nacionalista és antiszemita. Sok magyar hagyományőrzőt ismerek, akik nem fajgyűlölők, nem zsidóznak vagy cigányoznak, hanem a rendkívül értékes magyar kultúra feltárásán és életben tartásán munkálkodnak. Ugyanakkor attól, hogy valaki fontosnak tartja népének szellemi kincseit, még nem soviniszta vagy fasiszta. A magyarság igazi ereje ugyanis nem a kakaskodásban és a hangoskodó szájtépésben rejlik, hanem a bölcs találékonyságban és abban a speciális gondolkodásmódban, amely a csodálatosan mély értelmű magyar anyanyelvből fakad.
Én magam úgy vagyok felépítve, hogy van egy jobb kezem és van egy bal kezem is. Mindkettőt használom. Hülyeség lenne a bal kezemet a jobbal tépni, vagy a jobb kezemet a ballal marni. Ugyanígy hülyeség, hogy itt ma Magyarországon a jobboldal ellensége a balnak, és a baloldal ellensége a jobbnak. Ez egy mesterséges kitaláció. Ez azért lett így kitalálva, hogy a szerencsétlen emberek, két pártra oszolva egymást gyűlöljék, miközben valójában nem is ők okozzák egymás problémáit.
Itt az idő, hogy átlássunk a szitán, és mi magyar emberek tartsunk össze végre egymással szeretetben, bölcsességben, függetlenül attól, hogy milyen etnikumok vére keveredik az ereinkben! Szeretettel: Laár András"
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 942
82 732
113
Juhász Ferenc:
"A kormány ?politikájának a honvédségi beszerzések jelentik az egyik célpontját. Egyébiránt Hende Csaba kormányzati időszakában a magyar honvédség finanszírozásából 100 mrd-okat vettek ki. Azaz alulfinanszírozták, mindaddig amíg Orbán Viktor fia nem vállalt szerepet a honvédségben. Lényegében a rendszer teljesen alulfinanszírozott volt. ... "

Ez hülye. Az honvédség azért szívott évekig, mert ezek a zsenik csődbe vitték az országot. :rolleyes:
Eljutott Orbánig, a Gáspárig. :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 942
82 732
113
De Szijjártó csak lazsál, míg Tüttő elintézte a pestieknek a hídfelújítást és a villamosokat is... Megérdemli a luxusnyaralást, mert sokat dolgozik és nem korrupt kicsit sem. Á, dehogy! :oops:
Meg is kapja érte a jutalmát! :)

16281557373553089_800x600.jpg
 

vata

Well-Known Member
2015. december 5.
598
2 558
93
"Az annyiból volt támadhatóbb, hogy egy milliárdos vállalkozó jachtján hesszelt."
Nem kell ahhoz milliárdosnak lenni, nekem is volt hajóm az Adrián, 6 mikulásért vettem 1998-ban.
Aztán pár év múlva eladtam , mert egy barátom vett egy 40-es Bavariát és mindig hív hogy menjek vele vitorlázni
(idén is voltam pár napot). Itt vannak az árak ha valaki hajót akar venni,
(a kikötő bérlet se túl veszélyes összeg, nekem kb 200 ezer volt évente).
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 868
91 386
113
"Az annyiból volt támadhatóbb, hogy egy milliárdos vállalkozó jachtján hesszelt."
Nem kell ahhoz milliárdosnak lenni, nekem is volt hajóm az Adrián, 6 mikulásért vettem 1998-ban.
Aztán pár év múlva eladtam , mert egy barátom vett egy 40-es Bavariát és mindig hív hogy menjek vele vitorlázni
(idén is voltam pár napot). Itt vannak az árak ha valaki hajót akar venni,
(a kikötő bérlet se túl veszélyes összeg, nekem kb 200 ezer volt évente).
Ettől még Szíjjártó Szíj László jachtján hesszelt. Hülye volt, pont!! Ideje tanulni belőle.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 579
16 175
113
  • Tetszik
Reactions: enzo

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 647
55 271
113
"Az annyiból volt támadhatóbb, hogy egy milliárdos vállalkozó jachtján hesszelt."
Nem kell ahhoz milliárdosnak lenni, nekem is volt hajóm az Adrián, 6 mikulásért vettem 1998-ban.
Aztán pár év múlva eladtam , mert egy barátom vett egy 40-es Bavariát és mindig hív hogy menjek vele vitorlázni
(idén is voltam pár napot). Itt vannak az árak ha valaki hajót akar venni,
(a kikötő bérlet se túl veszélyes összeg, nekem kb 200 ezer volt évente).
Mindenkinek, aki hajót vesz, legénységre van szüksége. Igy hajó nélkül gyakran többet lehet vitorlázni, mint hajótulajdonosként. És olcsóbb is,de főleg nem kell a hajóval törődni. :)
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 647
55 271
113
Juhász Ferenc:
"A kormány ?politikájának a honvédségi beszerzések jelentik az egyik célpontját. Egyébiránt Hende Csaba kormányzati időszakában a magyar honvédség finanszírozásából 100 mrd-okat vettek ki. Azaz alulfinanszírozták, mindaddig amíg Orbán Viktor fia nem vállalt szerepet a honvédségben. Lényegében a rendszer teljesen alulfinanszírozott volt. ... "

Ez hülye. Az honvédség azért szívott évekig, mert ezek a zsenik csődbe vitték az országot. :rolleyes:
Tárgyaltem vele egyszer,amikor védelmi miniszter volt.
Egy hihetetlen bunkó. Pont helyett ba..d meget használt
folyamatosan. Tárgyaláson. Nem a kocsmában.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 466
23 987
113
2 hete vágták le a Flórián téren a gazt, mondtam is magamban, hogy na mi lesz a méhlegelővel... Amúgy már a méhlegelős tábla sincs kint...
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 222
119 883
113
Status
Not open for further replies.