1) Nem vagyok pesti.
2) A turizmus az bizony nem csak a térkövezésen és kerékpárutakon múlik. Én azt mondtam, hogy a vezetőink mindössze ezeket csinálják a környékünkön. De ezeket orrvérzésig.
Csak mivel nem tudsz mondatot értelmezni azt hitted, hogy én azt mondtam, hogy ezek egyenlők a turizmussal.
3) Bizony pedig a pestiek (és budaiak) mondják meg, hogy ki mihez ért meg mi a jó, hiszen Budapestről vezetik az országot. Az is Budapest politikája, hogy tudatosan nem fejlesztik Észak-Magyarországot, mert azt gondolják, felesleges. Majd elfogy onnan a népesség és problem solved.
Csakhogy. Nem fog elfogyni, mert az a kisebbség, amely lakja, annak a népessége nem fog csökkenni. Ha nem fejleszti Budapest Észak-Magyarországot, akkor no-go zona lesz belőle.
1; „Tegyük fel, hogy látsz egy madarat járkálni egy farmon. A madárra nincs ráírva, hogy ez egy kacsa, de teljesen úgy néz ki, mint egy kacsa. Aztán odamegy a tóhoz, és azt látod, hogy úgy úszik, mint egy kacsa. Majd kinyitja a csőrét, és úgy hápog, mint egy kacsa. Nos, eddigre bizonyára arra a következtetésre jutottál, hogy ez a madár egy kacsa, akár rá van írva, akár nem.”
2; Tudom, hogy mit írtál. (A többire meg inkább nem reagálnék.)
3; Van, amiben az ottani hivatalok, politikusok döntenek; azonban koránt sem mindenben. Van élet vidéken, vannak megvalósított ötletek. Csak lehet, hogy vagy nem látod, vagy ha látod nem tetszik, mert nem illik a Te gondolati menetedbe.
Hagyd már ezt az Észak-Magyarország a direkt nem fejlesztett régió dolgot. Már hoztam példát, hogy más területekre is ráfér a fejlesztés, de hiú ábránd, hogy azért, mert mondjuk fél évtizede jobban van pénz fejleszteni, akkor mindent egyszerre és egyből lehet fejleszteni. De nem is maradt ki a fejlesztéből. Van autópálya, gyorsforgalmi, elég régóta, van, amit meg most fejlesztettek, 2-es, 21-es számú utak ; Eger mellett hatalmas szállodák vannak, Gyöngyös mellett ott a Gumigyár, erőmű; Hatvannál a Bosch; Ott a Horvát Rudolf. De pl. Rétságnál mi az a sok új építésű csarnok a google mapsben? A cica kaparta oda? Igen, nem minden fenékig tejföl; igen, van mit fejleszteni. De azért szerintem az se egy valós kép(zelet), amit beállítasz, hogy mindenki Észak-Magyarország ellen van.