Rheinmetall Lynx

Van arról adat, hogy a Lynx/Leo/T-72-k nél a motor milyen súlyú, hozzá a váltó milyen súlyú?
+ @Negan

Amikor az eredeti motorok ideje elkezd lejárni valóban a Lynx Liebherr motorja logikus/"jó-logisztikus" következő lépés.
Melyik lesz Mi Lynx-ünkben? A 750 Le-s vagy az 1.140 Le-s?

Milyen súlya van, melyiknek?

A T-72 motorja:

renderdock-team-rend6.jpg
dvs.gif

kb, 1 tonna és elég kicsi térfogatú, kevés helyet foglal.
Majdnem biztos, hogy váltóval együtt kell cserélni majd, súly?

Ezekről? ...vmi?

@Pogány , Kösz, ezeket kb. tudom. A váltó tömege nincs meg egyiknél sem --a motor/váltó párosból--(Lynx/Leo1 vagy 2/T-72-nél). :( :( :(
Keresgélem :hadonaszos:, de nem ugranak nekem a nyavalyások! :)

• Tetszik
Reactions: Pogány
@Pogány , Kösz, ezeket kb. tudom. A váltó tömege nincs meg egyiknél sem --a motor/váltó párosból--(Lynx/Leo1 vagy 2/T-72-nél). :( :( :(
705 és 710 kg a jobb és bal, ha jól emlékszem. De van még egy "gitár", előtét hajtómű.
A Lynx az a Renk váltó a Puma ból.
Mindkettőnél vannak egyéb segéd berendezések (hűtés, kenés), melyek tömeget, térfogatot visznek.

• Tetszik
Reactions: Pogány and krisss
Holnapra előszedem, tudom hol keresgéljek.
705 és 710 kg a jobb és bal, ha jól emlékszem. De van még egy "gitár", előtét hajtómű.
A Lynx az a Renk váltó a Puma ból.
Mindkettőnél vannak egyéb segéd berendezések (hűtés, kenés), melyek tömeget, térfogatot visznek.
Izraeli/búr Centurionokba is nagyobb motor került,mint eredetileg volt benne.T72be a Nimda több motort is ajál.Chaly motorjával (is)
http://www.nimda.co.il/wp-content/uploads/2021/05/T-72.pdf

Ez egy korai félreértés, amikor még nem volt ismert a motor.
A Lynxben a sorhatos D976 egy megnövelt teljesítményű változata van, ez sem éppen egy kisméretű, könnyű motor a 1850kg-os száraz tömegével, de mégsem az a V12-es szörnyeteg, ami bele se férne valószínűleg.

Ez eddig a letezo legszurrealisabb video a Lynxrol - valoszinuleg azert, mert koreaiul van (az auto-felirat angolul kulon mulatsag. :D)
Ja es minden magyar video benne van, meg Korom is. :cool:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

rövid video az ausztrál tesztrő, itt mozog is

• Tetszik
Reactions: SilvioD
BAE Symstems elmagyarázza miért jobb a CV90 Mk.IV a Lynxhez képest...

Gondolom a cseheket győzködik ezzel...kicsit vicces, hogy sosem mondják ki a Lynx nevét, de minden grafikán azzal vetik össze a videóban. :)

Gondolom a cseheket győzködik ezzel...kicsit vicces, hogy sosem mondják ki a Lynx nevét, de minden grafikán azzal vetik össze a videóban. :)
A CV-90 nem mai fegyver.

Nem mindenben, 3:21-tol már ASCOD siluetje van, hogy hogyan nem fér bele a Lynxel egyutt a cseh nemzeti standardba ... :cool:

Nem mindenben, 3:21-tol már ASCOD siluetje van, hogy hogyan nem fér bele a Lynxel egyutt a cseh nemzeti standardba ... :cool:
Ezt a nemzeti standardot nem is értem. Mire gondolnak? Pőrekocsin szállítják a lánctalpas technikát, ha vasúton viszik. Arra meg felfér minden. Ugyan ez a kerekes trailer esetén. A trailerek, és a pőrekocsik is szabványosak.
Persze az észlelhetőségre, és a célméretre vonatkozó dolgok teljesen jogosak, de ezt a nemzeti standard-ba való beférés.... :eek::oops:

Ezt a nemzeti standardot nem is értem. Mire gondolnak? Pőrekocsin szállítják a lánctalpas technikát, ha vasúton viszik. Arra meg felfér minden. Ugyan ez a kerekes trailer esetén. A trailerek, és a pőrekocsik is szabványosak.
Persze az észlelhetőségre, és a célméretre vonatkozó dolgok teljesen jogosak, de ezt a nemzeti standard-ba való beférés.... :eek::oops:
Arról van szó, hogy milyen profilba kel beleférnie a jármunek ahoz, hogy vasúton szálítható legyen.
Példaul itt a 12. oldalon, hogyan szálithátó egy Tatra-815/7: http://ak.aos.sk/images/dokumenty/e-knihy/MM-KTS/2020-Bull-18-4_T-8157_4x4_Osetrovanie-NA.pdf
Így elso látásra jó fogásnak néz ki a BAE Systems számára ez a szabályzat (persze, igázából a szálitáshoz elég lenne leszerelni pár dolgot ...)

• Tetszik
Reactions: Aladeen