Nem. Nálunk egy darab nem lesz.Miért, az eredetileg tervezett 3 lövészdandár hány zászlóalj lenne?
Minimum 9, nem?
Meg szerintem Tatára sem terveznek harmadikat.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem. Nálunk egy darab nem lesz.Miért, az eredetileg tervezett 3 lövészdandár hány zászlóalj lenne?
Minimum 9, nem?
Jó de nálatok hasonló van más a neveNem. Nálunk egy darab nem lesz.
Meg szerintem Tatára sem terveznek harmadikat.
Ahogy kimennek egy sportbemutatóra is...Én meg veled ellentétben megélem amikor esetleg kimegyünk valahova bemutatózni, szóval légyszíves ne okosíts.
Egy lövész kb. 700 fő, hk. 450, tüzér hasonló...Hogy? Ez dupla annyi lövészzászloalj mint ami most van, haromszor annyi harckocs zászlóalj és tüzérosztály mint ami most van.
Az emberek 90%-ának kb fingja nincs sem a honvédségi viszonyokról sem arról, hogy lehet katona és a legtöbbje még azt sem, hogy hol vannak jelenleg alakulatok. Én ezt megszakadt társadalmi kapcsolatnak nevezném. A legtöbben családtagtól vagy baráttól kapnak infót és azért vonulnak be. Nem pedig mert látott egy reklámot valahol ami miatt utána nézett.Ahogy kimennek egy sportbemutatóra is...
Az már 37 ezer? Nem csak 30+20?Ha meg a célul kitűzött 37 ezer fős aktív létszámot nézem, nem tudom mit aggódsz.
Álmodj királylány .......Egy lövész kb. 700 fő, hk. 450, tüzér hasonló...
Miért nem lehetséges.
Ez kb. 6000 fős átrendeződést jelentene a jelenlegi struktúrán belül.
Ha meg a célul kitűzött 37 ezer fős aktív létszámot nézem, nem tudom mit aggódsz.
37 750-re emlékszem.Az már 37 ezer? Nem csak 30+20?
Zpkh, TÖF, S1, S2, S3, S4, S6, S7 részlegvezetők. És hallottam még más butaságokat is.Ezt hogy vagy hol? Mert nálunk nem ilyen az állománytábla.
Pár hónapja megint viszaállítoták a 37 650-es létszámot:Az már 37 ezer? Nem csak 30+20?
Hát minden alakulat egyénileg kérhet módosítást szóval lehet adott helyen így van.Zpkh, TÖF, S1, S2, S3, S4, S6, S7 részlegvezetők. És hallottam még más butaságokat is.
Azt hiszem igazad van -bár egy százassal tévedtél. Bár a 30+20 is elég sokat elhangzott.37 750-re emlékszem.
Hát ez meg kissé mission impossible-nek tűnik.Ezt a létszámot folyamatosan, a Kormány által meghatározott ütemben 2026-ra kell teljesítenie a honvédségnek.
Létszámra teljesen más.Jó de nálatok hasonló van más a neve![]()
Nem egészen.Hát minden alakulat egyénileg kérhet módosítást szóval lehet adott helyen így van.
Hát, akkor nagyon meggyőzően kell toboroznotok. Verbunk megy?Hát ez meg kissé mission impossible-nek tűnik.
Letszámra teljesen másJó de nálatok hasonló van más a neve![]()
Ha alezredes a zászlóalj parancsnoka akkor az, hogy a helyettese és a törtsfőnök őrnagy abban semmi kirívó nincs.Zpkh, TÖF, S1, S2, S3, S4, S6, S7 részlegvezetők. És hallottam még más butaságokat is.
Sajnos ez a világon egyedülálló módon mind őrnagyi hely.
Csak nálunk.
Mea kúrva....Azt hiszem igazad van -bár egy százassal tévedtél. Bár a 30+20 is elég sokat elhangzott.
"Az Országgyűlés ma elfogadott határozatában 37 650 főben állapította meg a Magyar Honvédség hivatásos katonai létszámát, így biztosítva Magyarország biztonságának további erősítését és a Zrínyi 2026 program honvédelmi fejlesztési keretét.![]()
Elfogadta az Országgyűlés a Magyar Honvédség hivatásos katonai létszámát - Honvédelem
Az Országgyűlés ma elfogadott határozatában 37 650 főben állapította meg a Magyar Honvédség hivatásos katonai létszámát, így biztosítva Magyarország biztonságának további erősítését és a Zrínyi 2026 program honvédelmi fejlesztési keretét.honvedelem.hu
Ezt a létszámot folyamatosan, a Kormány által meghatározott ütemben 2026-ra kell teljesítenie a honvédségnek."
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..