Ezért írtam, hogy az eredetileg tervezett...Nem. Nálunk egy darab nem lesz.
Meg szerintem Tatára sem terveznek harmadikat.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezért írtam, hogy az eredetileg tervezett...Nem. Nálunk egy darab nem lesz.
Meg szerintem Tatára sem terveznek harmadikat.
Tudom, hogy nem önallóak a zászlóaljak a dandárokban ezért eltér a szervezet.A gond, hogy ezek kötelék zászlóaljak, alegységek.
Nem önálló hadrendi elemek. Akkor lehetne, de szerintem csak az uram-bátyám előmeneteli rendet erősíti a kavarás.
Milyen eredetilag? Amióta 3 dandáros koncepció van azóta ez van: 1 nehéz, egy közepes meg a 2. krdd ami könnyűnek van mondva.Ezért írtam, hogy az eredetileg tervezett...
Bár a dandárok zászlóaljait is lehet úgy szervezni, hogy önállóan tudjanak harcolni, tehát a dandárok zászlóaljai szervezetszerűen lehetnek zászlóalj harccsoportok. Ez az ami szerintem a legjobban megfelel a modern kori technológiáknak és kihívasoknak. A dandár szint csak összefogja a zaszlóaljak(zaszlóalj harccsoportok) műveleteit de nem függnek tőle (kivéve logisztika). Tehát a dandár szint csak egy törzsből és logisztikából állna.A gond, hogy ezek kötelék zászlóaljak, alegységek.
Nem önálló hadrendi elemek. Akkor lehetne, de szerintem csak az uram-bátyám előmeneteli rendet erősíti a kavarás.
Eddig soros hibridről tudtunk, aztán jóccakát.
Ezzel nincs gond.Bár a dandárok zászlóaljait is lehet úgy szervezni, hogy önállóan tudjanak harcolni, tehát a dandárok zászlóaljai szervezetszerűen lehetnek zászlóalj harccsoportok. Ez az ami szerintem a legjobban megfelel a modern kori technológiáknak és kihívasoknak. A dandár szint csak összefogja a zaszlóaljak(zaszlóalj harccsoportok) műveleteit de nem függnek tőle (kivéve logisztika). Tehát a dandár szint csak egy törzsből és logisztikából állna.
Amikor az eredeti koncepció megszületett, még nem volt KRD...Milyen eredetilag? Amióta 3 dandáros koncepció van azóta ez van: 1 nehéz, egy közepes meg a 2. krdd ami könnyűnek van mondva.
A krdd ötlete régebbi mont a zrínyi...Amikor az eredeti koncepció megszületett, még nem volt KRD...
Ezzel nincs gond.
A magyar valóság, az a gond:
- sok, magas rendfokozattal rendszeresített beosztás, kevés végrehajtó, mert " nincs pénz, meg létszámkeret".
- Sok, elaprózott szervezet, nagy létszám igénnyel, alacsony teljesítménnyel.
Ez bűn.A fő gond szerintem hogy azért van sok magas rendfokozatú beo mert ez az egyetlen módja hogy valamiféle anyagi elismerést adjon a pk.
Volt időszak amikor azért emeltek a beo-kat egyre feljebb hogy megtartsák az embereket mert lejárt a vàrakozasi idejük és nem akartàk kitenni vagy átengedni màshovà.
Most meg azért nem lehet lejjebb vinni mert 60 éves korig valahogy ki kell húzni.
Persze lehetne a rendőrségi címzetes rendszert àtvenni de akkor szerintem a honvédség is lehúzhatnà a rolót...
Több kell a dd szintre.Olyan támogató elemeket is tartalmaznia kell a dd-nak,amik már nem férnek bele a zl hcs-okba.Bár a dandárok zászlóaljait is lehet úgy szervezni, hogy önállóan tudjanak harcolni, tehát a dandárok zászlóaljai szervezetszerűen lehetnek zászlóalj harccsoportok. Ez az ami szerintem a legjobban megfelel a modern kori technológiáknak és kihívasoknak. A dandár szint csak összefogja a zaszlóaljak(zaszlóalj harccsoportok) műveleteit de nem függnek tőle (kivéve logisztika). Tehát a dandár szint csak egy törzsből és logisztikából állna.
Nem kell. A zaszloalj harccsoport azert van mert a zászlóaljjal ellentétben mindene megvan a harchoz.Több kell a dd szintre.Olyan támogató elemeket is tartalmaznia kell a dd-nak,amik már nem férnek bele a zl hcs-okba.
Álltalában rádiót cihöl.És neki mi a feladata?
Nem,nincs meg.Időről időre szükség van olyan müszaki,tüzérségi támogatásra,aminek a zh hcs-be szervezése egyrészt elnehezitené a hcs-ot,másrészt nem lenne hatékony.Ezeket a támogató elemeket a dd szintre (de van amit feljebb) kell szervezni.Pl a hcs kisérő tüzérsége önmagában egy súlyponti helyzetben kevés lenne,ilyenkor kell a dd szint támogató tüzérsége-vagy a hds tüzérség támogatása is akár (már ha van/lesz olyan nékünk)Nem kell. A zaszloalj harccsoport azert van mert a zászlóaljjal ellentétben mindene megvan a harchoz.
Ez bűn.
Ezzel degradálják, értéktelenítik a rendfokozatokat.
Mind a tiszti, altiszti és legénységi állomány kategóriában.
Szembemenve a nemzetközi (NATO) normákkal, szervezési hagyományokkal.
Egy zászlóaljnál nem lehet 8 őrnagy.
Egy századnál nem kell harminc negyven altiszt.
Nincs tekintély, bomlik a fegyelem, oszlik a felelősség, nehezedik a vezetés.
Ehhez még add hozzá a korai nyugdíj teljes beszántását.Sajnos igen.
Azonban azért ez nem csak amiatt van mert inkompetens volt a vezetés.
Rendszervàltas utàn volt egy 100.000 hadsereg amelynek a hivatásos àllomànya jórészt tisztekből àllt. A leépítések során nyilvàn a kevésbé fàjdalmas döntésként kevésbé ezeket építették le mint a sorallomanyú és altiszti beo-kat. Ezt a torzulast azóta se heverte ki a sereg
Ennek a problémának a feloldására nem lenne megfelelő, hogy a honvédségnél is bevezetnék, a képzettség utáni díjazást?A fő gond szerintem hogy azért van sok magas rendfokozatú beo mert ez az egyetlen módja hogy valamiféle anyagi elismerést adjon a pk.
Volt időszak amikor azért emeltek a beo-kat egyre feljebb hogy megtartsák az embereket mert lejárt a vàrakozasi idejük és nem akartàk kitenni vagy átengedni màshovà.
Most meg azért nem lehet lejjebb vinni mert 60 éves korig valahogy ki kell húzni.
Persze lehetne a rendőrségi címzetes rendszert àtvenni de akkor szerintem a honvédség is lehúzhatnà a rolót...
Jó lenne ha technikai beszerzés mellé a fizukat is megemelnék legalább 50%-kal.Ez bűn.
Ezzel degradálják, értéktelenítik a rendfokozatokat.
Mind a tiszti, altiszti és legénységi állomány kategóriában.
Szembemenve a nemzetközi (NATO) normákkal, szervezési hagyományokkal.
Egy zászlóaljnál nem lehet 8 őrnagy.
Egy századnál nem kell harminc negyven altiszt.
Nincs tekintély, bomlik a fegyelem, oszlik a felelősség, nehezedik a vezetés.
Jó jó, de a rádiós már ott szerepelt a szakasztörzsben.Álltalában rádiót cihöl.
Ehhez még add hozzá a korai nyugdíj teljes beszántását.