Miről beszélsz??
Most van.legterellenorzo operettszazadunk, baszki.
Pont ezert kellene meg vagy 2 fejlett szazad mellé, hogy megőrizzük a régiós előnyt és ne csak ez a legterezos operett legyen.
Pontosan ez volt a gondom az eredeti kommenteddel is, amire reagáltam.
Az AWACS gépek megvétele vagy nem megvétele kérdés teljesen független kell legyen attól, hogy te plusz két század E-t szeretnél. Ezt csak te kapcsolod össze, hogy mert a finneknek felajánlottak 64 új gépet, akkor nekünk venni kéne 32-t. Az érvelésed ezen része teljesen fals.
Leginkább arra alapozódik, hogy neked kényelmesebb mindennek csak a felét számolni és USAF esetében ez még nem is olyan hatalmas tétel. De, szerintem rohadtul nagy különbség, hogy egy század légierőnél te azt mondod-e, hogy kell neked 2-3 db AWACS és majd az évtized második felében előre szólunk, hogy 1 század vadász még lesz, plusz most jól jártatok a C/D modernizáció árával vagy azt mondod, hogy AWACS+2 század vas, mert úgy neked kényelmesebb kiszámolni...
Teljesen mindegy -szerintem-, hogy mit kapcsolsz hozzájuk. Egy légtérellenőrző gép flottának akkor is NATO szinten több század lenne a segge alatt, és ez önmagában ok arra, hogy mi vegyünk.
Halkan megjegyzem, hogy ez még mindig nem akkora hiba, mint amit Neganunk művel, már formál logikailag meg lehetne fogni őt azzal, hogy dicsőíti Romániát azzal, hogy van Kubjuk és ettől mennyire rétegzett a légvédelmük, de nálunk hajtogatja, hogy csak NASAMS-unk van. Csatlakozom Fedett Mókushoz, teljesen felesleges érvelni neki, mert neki úgy is lesz mindenre három érve. Azért, mert csak!