[HUN] Gestamen fegyverek

Brenből még nagyon kevés van szerintem - szóval párhúzamosan van Bren meg AK...
A két lövészdandár teljesen fel van szerelve Brennel (red dot, egyéb optika már más tészta, az hiányosabb szerintem), felderítő ezred szintén, KRD-ben is jut mindenkinek vagy M4 vagy Bren. Katonai rendészeknél is van elég új fegyver. A többi alakulat ami nekem kérdéses, de a lényeg hogy aki harcoló alegységnél van annak már van Bren.

Igazából ami engem érdekel az az, hogy mikortól fogják eleve Bren-re képezni az embereket már alapkiképzésen is. Illetve lesz-e egyáltalán ilyen újítás, vagy az AK megmarad még nagyon sokáig ilyen 0. lépcsőnek, hogy először ezen tanuljanak, meg hogy legyen tisztában mindenki a világ legismertebb fegyverével. (Az szólhat mellette hogy az AK-t gyerekjáték szét-összeszerelni elsőre full civilből berántva is...de aki átment az iq teszten az valamivel több gyakorlással a Bren-t is "ugródeszka" nélkül el tudja sajátítani első fegyverként).

Amit meg @krisss linkelt: nagyon remélem hogy innentől ilyen lesz az alap lőgyak, mert már nagyon nagyon rég ki kellett volna kopnia hogy 9 db karabélylövéssel letudjuk az alapkiképzést.

Igazából ami engem érdekel az az, hogy mikortól fogják eleve Bren-re képezni az embereket már alapkiképzésen is. Illetve lesz-e egyáltalán ilyen újítás, vagy az AK megmarad még nagyon sokáig ilyen 0. lépcsőnek, hogy először ezen tanuljanak, meg hogy legyen tisztában mindenki a világ legismertebb fegyverével. (Az szólhat mellette hogy az AK-t gyerekjáték szét-összeszerelni elsőre full civilből berántva is...de aki átment az iq teszten az valamivel több gyakorlással a Bren-t is "ugródeszka" nélkül el tudja sajátítani első fegyverként).

Amit meg @krisss linkelt: nagyon remélem hogy innentől ilyen lesz az alap lőgyak, mert már nagyon nagyon rég ki kellett volna kopnia hogy 9 db karabélylövéssel letudjuk az alapkiképzést.
Amúgy az a 9 lövés sem 9 lövés már jó ideje.

Teljes marhaság kiképezni valakit AK-ra ha utána BREN-t használ.

• Tetszik
Reactions: szzsolt81
Elnkéne dönteni, 2018-óta nem tudtunk 30.000 embernek gépkarabélyt adni...
Nem a lőszer miatt használjál még kiképzére az AK-t? A 7,62-es lőszer még hegyekben áll, míg az új 5,56-os lőszer még kevés van? Egyébként teljesen igazad van, át kellene már végre állni az új gépkarabélyra.

• Tetszik
Reactions: vasszekely
A hajmáskéri gyakorlaton volt egy A4-es méretű 16 oldalas kis termékismertető füzetük. Vagy ez már volt a repülőnapon is, csak nekem ott nem jutott?
Volt, de csak szűk körben osztogatták.
Talán esetleg a FeHoVán most kint lehetnek,ott mindig vannak egyéb kiállítók is. :rolleyes: De csak ez egy tipp...!
Majd felhívom őket jövő héten.