Várni kell még, most hét második felét mondtak. Amint megvan az anyag, szólok.A Gestamen féle kézifegyverekről volt azóta valami?
@Green Leader ígért róluk cikket, ha jól emlékszem. Lemaradtam, vagy még várni kell?
Várni kell még, most hét második felét mondtak. Amint megvan az anyag, szólok.A Gestamen féle kézifegyverekről volt azóta valami?
@Green Leader ígért róluk cikket, ha jól emlékszem. Lemaradtam, vagy még várni kell?
A múlt héten is ahét második felét mondták. Az legalább tuti, hogy következetesek.Várni kell még, most hét második felét mondtak. Amint megvan az anyag, szólok.

Brenből még nagyon kevés van szerintem - szóval párhúzamosan van Bren meg AK...Most melyik a rendszeresített gépkarabély? Egyszerre kettő van? Vagy a Bren nem az?
Azért nem nagyon kevés, de alapkiképzésen még AK (is) van. A bren pedig alakulatfüggő. Szóval jelenleg párhuzamos üzem van.Brenből még nagyon kevés van szerintem - szóval párhúzamosan van Bren meg AK...
2018. március 23-án volt rendszeresítve mint "5,56×45 mm CZ 807 Bren A1 gépkarabély"Most melyik a rendszeresített gépkarabély? Egyszerre kettő van? Vagy a Bren nem az?
Téves.2018. március 23-án volt rendszeresítve mint "5,56×45 mm CZ 807 Bren A1 gépkarabély"
http://www.kozlonyok.hu/kozlonyok/Kozlonyok/13/PDF/2018/4.pdf (398. oldal - a pdf-ben 6.)
De valszeg az AK kivonása után se lesz vele felszerelve a teljes honvédség - ezért a Gestamen projekt ...
A két lövészdandár teljesen fel van szerelve Brennel (red dot, egyéb optika már más tészta, az hiányosabb szerintem), felderítő ezred szintén, KRD-ben is jut mindenkinek vagy M4 vagy Bren. Katonai rendészeknél is van elég új fegyver. A többi alakulat ami nekem kérdéses, de a lényeg hogy aki harcoló alegységnél van annak már van Bren.Brenből még nagyon kevés van szerintem - szóval párhúzamosan van Bren meg AK...
Amúgy az a 9 lövés sem 9 lövés már jó ideje.Igazából ami engem érdekel az az, hogy mikortól fogják eleve Bren-re képezni az embereket már alapkiképzésen is. Illetve lesz-e egyáltalán ilyen újítás, vagy az AK megmarad még nagyon sokáig ilyen 0. lépcsőnek, hogy először ezen tanuljanak, meg hogy legyen tisztában mindenki a világ legismertebb fegyverével. (Az szólhat mellette hogy az AK-t gyerekjáték szét-összeszerelni elsőre full civilből berántva is...de aki átment az iq teszten az valamivel több gyakorlással a Bren-t is "ugródeszka" nélkül el tudja sajátítani első fegyverként).
Amit meg @krisss linkelt: nagyon remélem hogy innentől ilyen lesz az alap lőgyak, mert már nagyon nagyon rég ki kellett volna kopnia hogy 9 db karabélylövéssel letudjuk az alapkiképzést.
Teljes marhaság kiképezni valakit AK-ra ha utána BREN-t használ.Igazából ami engem érdekel az az, hogy mikortól fogják eleve Bren-re képezni az embereket már alapkiképzésen is. Illetve lesz-e egyáltalán ilyen újítás, vagy az AK megmarad még nagyon sokáig ilyen 0. lépcsőnek, hogy először ezen tanuljanak, meg hogy legyen tisztában mindenki a világ legismertebb fegyverével. (Az szólhat mellette hogy az AK-t gyerekjáték szét-összeszerelni elsőre full civilből berántva is...de aki átment az iq teszten az valamivel több gyakorlással a Bren-t is "ugródeszka" nélkül el tudja sajátítani első fegyverként).
Amit meg @krisss linkelt: nagyon remélem hogy innentől ilyen lesz az alap lőgyak, mert már nagyon nagyon rég ki kellett volna kopnia hogy 9 db karabélylövéssel letudjuk az alapkiképzést.
És ha még AK-t használ, aztán 3-4 hónapra rá meg BREN-t?Teljes marhaság kiképezni valakit AK-ra ha utána BREN-t használ.
mondok jobbat, és ha még AK-t , aztán 1-2-3 évig Brent és aztán megint mást? na akkó mivanÉs ha még AK-t használ, aztán 3-4 hónapra rá meg BREN-t?

Elnkéne dönteni, 2018-óta nem tudtunk 30.000 embernek gépkarabélyt adni...És ha még AK-t használ, aztán 3-4 hónapra rá meg BREN-t?
Nem latom at, mitol lenne akkora drama.Teljes marhaság kiképezni valakit AK-ra ha utána BREN-t használ.
Nem a lőszer miatt használjál még kiképzére az AK-t? A 7,62-es lőszer még hegyekben áll, míg az új 5,56-os lőszer még kevés van? Egyébként teljesen igazad van, át kellene már végre állni az új gépkarabélyra.Elnkéne dönteni, 2018-óta nem tudtunk 30.000 embernek gépkarabélyt adni...
Nem, még mindig nem küldték el.
A hajmáskéri gyakorlaton volt egy A4-es méretű 16 oldalas kis termékismertető füzetük. Vagy ez már volt a repülőnapon is, csak nekem ott nem jutott?Nem, még mindig nem küldték el.
Talán esetleg a FeHoVán most kint lehetnek,ott mindig vannak egyéb kiállítók is.Nem, még mindig nem küldték el.
De csak ez egy tipp...!Volt, de csak szűk körben osztogatták.A hajmáskéri gyakorlaton volt egy A4-es méretű 16 oldalas kis termékismertető füzetük. Vagy ez már volt a repülőnapon is, csak nekem ott nem jutott?
Majd felhívom őket jövő héten.Talán esetleg a FeHoVán most kint lehetnek,ott mindig vannak egyéb kiállítók is.De csak ez egy tipp...!
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..