Várni kell még, most hét második felét mondtak. Amint megvan az anyag, szólok.A Gestamen féle kézifegyverekről volt azóta valami?
@Green Leader ígért róluk cikket, ha jól emlékszem. Lemaradtam, vagy még várni kell?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Várni kell még, most hét második felét mondtak. Amint megvan az anyag, szólok.A Gestamen féle kézifegyverekről volt azóta valami?
@Green Leader ígért róluk cikket, ha jól emlékszem. Lemaradtam, vagy még várni kell?
A múlt héten is ahét második felét mondták. Az legalább tuti, hogy következetesek.Várni kell még, most hét második felét mondtak. Amint megvan az anyag, szólok.
Brenből még nagyon kevés van szerintem - szóval párhúzamosan van Bren meg AK...Most melyik a rendszeresített gépkarabély? Egyszerre kettő van? Vagy a Bren nem az?
Azért nem nagyon kevés, de alapkiképzésen még AK (is) van. A bren pedig alakulatfüggő. Szóval jelenleg párhuzamos üzem van.Brenből még nagyon kevés van szerintem - szóval párhúzamosan van Bren meg AK...
2018. március 23-án volt rendszeresítve mint "5,56×45 mm CZ 807 Bren A1 gépkarabély"Most melyik a rendszeresített gépkarabély? Egyszerre kettő van? Vagy a Bren nem az?
Téves.2018. március 23-án volt rendszeresítve mint "5,56×45 mm CZ 807 Bren A1 gépkarabély"
http://www.kozlonyok.hu/kozlonyok/Kozlonyok/13/PDF/2018/4.pdf (398. oldal - a pdf-ben 6.)
De valszeg az AK kivonása után se lesz vele felszerelve a teljes honvédség - ezért a Gestamen projekt ...
A két lövészdandár teljesen fel van szerelve Brennel (red dot, egyéb optika már más tészta, az hiányosabb szerintem), felderítő ezred szintén, KRD-ben is jut mindenkinek vagy M4 vagy Bren. Katonai rendészeknél is van elég új fegyver. A többi alakulat ami nekem kérdéses, de a lényeg hogy aki harcoló alegységnél van annak már van Bren.Brenből még nagyon kevés van szerintem - szóval párhúzamosan van Bren meg AK...
Amúgy az a 9 lövés sem 9 lövés már jó ideje.Igazából ami engem érdekel az az, hogy mikortól fogják eleve Bren-re képezni az embereket már alapkiképzésen is. Illetve lesz-e egyáltalán ilyen újítás, vagy az AK megmarad még nagyon sokáig ilyen 0. lépcsőnek, hogy először ezen tanuljanak, meg hogy legyen tisztában mindenki a világ legismertebb fegyverével. (Az szólhat mellette hogy az AK-t gyerekjáték szét-összeszerelni elsőre full civilből berántva is...de aki átment az iq teszten az valamivel több gyakorlással a Bren-t is "ugródeszka" nélkül el tudja sajátítani első fegyverként).
Amit meg @krisss linkelt: nagyon remélem hogy innentől ilyen lesz az alap lőgyak, mert már nagyon nagyon rég ki kellett volna kopnia hogy 9 db karabélylövéssel letudjuk az alapkiképzést.
Teljes marhaság kiképezni valakit AK-ra ha utána BREN-t használ.Igazából ami engem érdekel az az, hogy mikortól fogják eleve Bren-re képezni az embereket már alapkiképzésen is. Illetve lesz-e egyáltalán ilyen újítás, vagy az AK megmarad még nagyon sokáig ilyen 0. lépcsőnek, hogy először ezen tanuljanak, meg hogy legyen tisztában mindenki a világ legismertebb fegyverével. (Az szólhat mellette hogy az AK-t gyerekjáték szét-összeszerelni elsőre full civilből berántva is...de aki átment az iq teszten az valamivel több gyakorlással a Bren-t is "ugródeszka" nélkül el tudja sajátítani első fegyverként).
Amit meg @krisss linkelt: nagyon remélem hogy innentől ilyen lesz az alap lőgyak, mert már nagyon nagyon rég ki kellett volna kopnia hogy 9 db karabélylövéssel letudjuk az alapkiképzést.
És ha még AK-t használ, aztán 3-4 hónapra rá meg BREN-t?Teljes marhaság kiképezni valakit AK-ra ha utána BREN-t használ.
mondok jobbat, és ha még AK-t , aztán 1-2-3 évig Brent és aztán megint mást? na akkó mivanÉs ha még AK-t használ, aztán 3-4 hónapra rá meg BREN-t?
Elnkéne dönteni, 2018-óta nem tudtunk 30.000 embernek gépkarabélyt adni...És ha még AK-t használ, aztán 3-4 hónapra rá meg BREN-t?
Nem latom at, mitol lenne akkora drama.Teljes marhaság kiképezni valakit AK-ra ha utána BREN-t használ.
Nem a lőszer miatt használjál még kiképzére az AK-t? A 7,62-es lőszer még hegyekben áll, míg az új 5,56-os lőszer még kevés van? Egyébként teljesen igazad van, át kellene már végre állni az új gépkarabélyra.Elnkéne dönteni, 2018-óta nem tudtunk 30.000 embernek gépkarabélyt adni...
Nem, még mindig nem küldték el.
A hajmáskéri gyakorlaton volt egy A4-es méretű 16 oldalas kis termékismertető füzetük. Vagy ez már volt a repülőnapon is, csak nekem ott nem jutott?Nem, még mindig nem küldték el.
Talán esetleg a FeHoVán most kint lehetnek,ott mindig vannak egyéb kiállítók is. De csak ez egy tipp...!Nem, még mindig nem küldték el.
Volt, de csak szűk körben osztogatták.A hajmáskéri gyakorlaton volt egy A4-es méretű 16 oldalas kis termékismertető füzetük. Vagy ez már volt a repülőnapon is, csak nekem ott nem jutott?
Majd felhívom őket jövő héten.Talán esetleg a FeHoVán most kint lehetnek,ott mindig vannak egyéb kiállítók is. De csak ez egy tipp...!