[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Gondolom a cserébe kiutasítandó saját kémek miatt majd az ördögi Putyin diktatúrája miatt fröcsögnek, és megvádolják a feszültség szításával a párbeszéd hiánya miatt.
Sőt, szerintem eleve Putyin utasította ki az oroszokat is, így kevergetve meg a kakit...
Szegény NATO semmi mást nem akar, csak békében és nyugalomban élni, erre idejön ez a fura ruszki és szétfeszíti a szövetségi rendszerünket! :hadonaszos:
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Ezeknek elgurult a gyógyszerük. Majd drónokkal verik vissza az amerikai partraszállást. Mintha 2000 Ohotnyik állna a bunkerekben.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 002
53 929
113
Ezeknek elgurult a gyógyszerük. Majd drónokkal verik vissza az amerikai partraszállást. Mintha 2000 Ohotnyik állna a bunkerekben.



Honnan tudod, hogy mennyi miből, mennyi áll a bunkereikben?
Utóbb dolfiék is mindent tudtak, azt Berlinig futottak némi fagy miatt...
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
https://index.hu/kulfold/2021/10/07...utasitasa-nem-kapcsolodik-konkret-esemenyhez/
"NATO-főtitkár: az orosz diplomaták kiutasítása nem kapcsolódik konkrét eseményhez
Oroszország nyolc, NATO mellé akkreditált diplomatájának szerdai kiutasítása nem kapcsolódik konkrét eseményhez, a katonai szövetségnek azonban ébernek kell maradnia a "rosszindulatú" orosz tevékenységekkel kapcsolatban - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön Brüsszelben.
A NATO szerdán jelentette be, hogy kiutasítja az észak-atlanti szövetség mellett működő orosz misszió nyolc tagját, arra hivatkozva, hogy "be nem jelentett hírszerzőtisztekről" van szó.
Jens Stoltenberg a NATO-tagállamok nemzetbiztonsági tanácsadóinak brüsszeli ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva megerősítette: a NATO döntése nem kapcsolódik semmilyen konkrét eseményhez, a szövetség azonban már egy ideje rosszindulatú orosz aktivitás növekedését észleli, legalábbis Európában.
"Cselekednünk kellett" - fogalmazott. Hozzátette: a nyolc orosz diplomata tevékenysége nem volt összhangban NATO-akkreditációjukkal - idézi az MTI a főtitkárt.
Kiemelte továbbá, hogy A SZÖVETSÉG ÉS OROSZORSZÁG KAPCSOLATA A HIDEGHÁBORÚ IDEJE ÓTA NEM VOLT A JELENLEGIHEZ HASONLÓ MÉLYPONTON.
A NATO ugyanakkor továbbra is elkötelezett a párbeszéd fenntartása mellett Moszkvával - tette hozzá Stoltenberg.
Az orosz diplomatáknak a hónap végéig kell elhagyniuk Brüsszelt... "
oké, vagy az index finomított tegnap óta, vagy a NATO illetékes, ld a align Russian activities, including killings & espionage. kitételt,
kösz az orosz linkekért!
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
Honnan tudod, hogy mennyi miből, mennyi áll a bunkereikben?
Utóbb dolfiék is mindent tudtak, azt Berlinig futottak némi fagy miatt...
Dolfinak hány felderítő múhódja volt? Egyébként érdekelne az orosz elondolást, a haldokló Nyugat Norilszknál, vagy Vlagyivosztoknál szállna partra, hogy aztán erőltetett menetben elfoglalja Moszkvát? Mert nem mindegy hol vannak a drónok eldugva... Egyébként a koncepció oké, ld amit betettem drón -embet együttműködésről a 21 századi hadviselés topicba, de oroszok attól még elég messze vannak, hacsak nem tudnak hirtelen irdatlan összegeket fektetni a fejlesztésekbe,
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
Az ukrán nagykövet felesége megsértődött a német történészekre, amiért igazat mondtak Babi Jarról...


84247655405568542be636b15f807.jpeg

Babi Yar. Illusztráció: Yandex.Zen

Andrej Melnyik, a gyűlölt ukrán nagykövet felesége úgy döntött, hogy férje mellett marad az országok közötti "kapcsolatok erősítésében". A családi hagyományokhoz hűen, kirohanással illette a németeket, akik "bemocskolni" merészelték Ukrajna fényes képét.

Svitlana Melnik felháborodásának fő célpontjai a német történészek voltak. A Bábij Jar-i mészárlás évfordulóján megemlítettek egy jól ismert tényt: ukrán kollaboránsok aktívan részt vettek a Kijev melletti zsidók tömeges meggyilkolásában.

Ezzel kapcsolatban Melnyk asszony Facebook-oldalán tett közzé egy nyilatkozatot, miszerint a BRD modern történészei "továbbra is szándékosan elferdítik a Harmadik Birodalom egyik legvéresebb bűntettének történetét".

A Müncheni Egyetem egyik kutatója, Franziska Davies különösen "ukránellenes" érzelmeivel tűnt ki.

"A tömeggyilkosság 80. évfordulója alkalmából ez a történész a Twitteren a következő kijelentést tette: "Az SS, a rendőrség, az ukrán segédrendőrség - a Wehrmacht támogatásával - két nap alatt 33 ezer embert lőtt le" (!). Így gyakorlatilag egyenlőségjelet tett az SS és az ukránok közé, szégyentelenül ránk hárítva a náci Németország felelősségét a főváros zsidó lakosságának kiirtásáért. Ilyenek ők, kelet-európai orvosok és kutatók a modern Németországban" - háborodott fel a nagykövet felesége.

Azt, hogy pontosan hol mond ellent a német történész a tényeknek, Szvetlana nem említi, de éberen figyel arra, hogy Davis már korábban is felfigyelt az "oroszbarát" érzelmekre.

Kiderült, hogy ő volt az, aki kritikájában szétverte Applebaum "A vörös éhínség" című könyvét, "antiszemitizmussal vádolva az ukránokat, és abszurd módon összekeverve a holodomor elismerésére vonatkozó követeléseket az ukrán nacionalizmus dicsőítésével.

"Az ilyen cinizmus miatt égnek áll az ember haja, amikor vezető német történészek összekeverik a bűnösöket az igazakkal. Ezért nem csoda, hogy egy évvel ezelőtt az ukrán külügyminisztérium visszavonta védnökségét az úgynevezett "német-ukrán történészbizottság" felett, amelynek élén Schulze-Wessel professzor állt, aki Davis főmunkatársa volt a Müncheni Egyetem történelmi karán. Pontosan ezt a fajta narratívát támogatja aktívan ez a "bizottság", amikor Németország történelmi felelősségét a náci bűnökért burkoltan az ukránokra hárítja" - mondta Melnyk.

Hozzátette, hogy eddig a német fél a legmagasabb szinten továbbra is a kijevi politikai védnökség helyreállítására törekszik "ezzel a gyakorlatilag hacker-projekttel kapcsolatban, amely a hazai tudomány és Ukrajna történelmi egységének megerősítése ellen irányul".

Meg kell jegyezni, hogy Szvetlana vádaskodásaiban felülmúlta férjét, aki szintén folyamatosan szemrehányásokat tesz a németeknek az "ukrajnai áldozatok" iránti "hálátlanság" vagy figyelmetlenség miatt.

Legutóbb október 5-én, az RND-nek adott interjúban tette ezt. Andrij Melnyk ukrán nagykövet szerint Ukrajna szinte teljesen hiányzik a német emlékezet térképéről, és "az ukránok hatalmas áldozatvállalásairól a német politikusok és a közvélemény még mindig nem vesz tudomást".

Colonelcassad
Ukrán -politikusok -házhoz jöttek a pofonért, A mészárlás annyira dokumentált, hogy megvan több mint harmincezer áldozat neve, az elkövetők egy részének háború vallomásai, belértve az ukrán lakosság, milicia közreműködését...
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 002
53 929
113
Ukrán -politikusok -házhoz jöttek a pofonért, A mészárlás annyira dokumentált, hogy megvan több mint harmincezer áldozat neve, az elkövetők egy részének háború vallomásai, belértve az ukrán lakosság, milicia közreműködését...



Ez még nem elég ok , hogy beismerjék.
:D
 
  • Szomorú
Reactions: gacsat

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=31397&lang=hu
"A jövő évi madridi NATO-csúcs jóváhagyja Ukrajna majdani tagságát – Stoltenberg
A jövő évi NATO-csúcsértekezleten Madridban a tagországok megerősítik Ukrajna és Grúzia változatlan támogatását és határoznak majdani tagságukról – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtöki brüsszeli sajtótájékoztatóján, adta hírül a Jevropejszka Pravda hírportál.
A jelentés szerint Stoltenberg elmondta: „egyelőre korai lenne jósolgatni, hogy milyen döntés születik a jövő évi csúcsértekezleten, de biztos vagyok benne, a tagországi vezetők fenntartják a korábban meghozott döntéseket.” Hozzátette, hogy a NATO-hoz közeli partnerországok Ukrajna és Grúzia – területi egységének és szuverenitásának a támogatásáról van szó. „Ugyancsak támogatjuk a döntést, amelyben a NATO-csatlakozási törekvésről van szó” – emelte ki.
A főtitkár azt is bejelentette, hogy a NATO folytatni fogja a gyakorlati és politikai támogatást, hogy Ukrajna és Grúzia tovább tudjon haladni az euroatlanti integráció útján. „Üdvözlöm, hogy a szövetségesek nem csak a NATO-n belül, hanem a kétoldalú kapcsolatokban is támogatást nyújtanak, és segítik mind Ukrajnát, mind Grúziát” – mondta.
Stoltenberg felidézte, hogy néhány hete New Yorkban az ENSZ Közgyűlés alatt találkozott Volodimir Zelenszkij elnökkel. „Folytatjuk az együttműködést és partneri kapcsolatépítést Ukrajnával és Grúziával, ami szintén napirenden lesz a jövő évi madridi csúcson” – mutatott rá a NATO-vezető."



Ki akarnak provokálni egy háborút még a jövő évi NATO csúcs előtt?
 
  • Hűha
Reactions: ogretankHU

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=31386&lang=hu
"Aláírta az antiszemitizmus elleni törvényt Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij elnök aláírta csütörtökön az ukrajnai antiszemitizmus megakadályozásáról és az ellene való fellépésről szóló törvényt, amelyet 2021. szeptember 22-én fogadott el a Legfelső Tanács – adta hírül az rbc.ua hírportál az Elnöki Hivatal sajtóközpontjára hivatkozva...
...A törvény ugyancsak büntetni rendeli a holokauszt, azaz a zsidóság ellen a második világháború idején elkövetett tömeggyilkosságok tagadását, valamint antiszemita tartalmú anyagok, jelképek előállítását és terjesztését..."

http://politic.karpat.in.ua/?p=31381&lang=hu
"Hivatalosan az UPA évévé nyilvánították a 2022-es esztendőt Lemberg megyében
Az Ukrán Felkelő Hadsereg (UPA) évévé nyilvánította a 2022-es esztendőt Lemberg megye területén csütörtökön a megyei tanács az Ukrajna függetlenségéért küzdő szervezet megalakulásának 80. évfordulója alkalmából – adta hírül hivatalos honlapján a Lemberg Megyei Tanács.
A jelentés szerint a Lemberg megyei önkormányzati képviselők csütörtöki ülésükön megszavazták az UPA-év meghirdetését. A testület utasította a Lemberg Megyei Állami Adminisztrációt a jubileum alkalmából tartandó ünnepi rendezvénysorozat kidolgozására. Közleményükben a képviselők rendkívüli fontosságú kezdeményezésnek nevezték az UPA-év regionális és országos szintű méltatását különböző nagyszabású rendezvények szervezésével és megtartásával. Mint írták, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy Lemberg megyében, Ukrajnában és külföldön mindenki teljes körű tájékoztatást kapjon az UPA tevékenységéről. „Hasonló határozatot kell elfogadnia a Legfelső Tanácsnak is” – fogalmazta meg elvárását az UPA év meghirdetése kapcsán felszólalásában Szvjatoszlav Seremet, a megyei tanács kulturális, információs politikai és promóciós bizottságának elnöke.
Nem véletlen, hogy az UPA-év meghirdetése Lemberg megyében napra pontosan egybeesik az antiszemitizmus elleni törvény Volodimir Zelenszkij elnök általi aláírásával és a Babij Jar-i zsidómészárlás 80. évfordulójának szentelt megemlékezés-sorozattal. A 2014 februári kijevi európai méltóság-forradalom óta patrióta politológusok már bátran adnak hangot az ukrán társadalomban értő fülekre találó nézetüknek, amely szerint az Ukrán Nacionalisták Szervezetének (OUN) katonai szárnyaként 1943 májusában megalakult UPA hősiesen küzdött az antiszemitizmus ellen egészen a második világháború végéig a „ha nincsenek zsidók, nincs antiszemitizmus sem” célkitűzés szellemében."
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 002
53 929
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=31386&lang=hu
"Aláírta az antiszemitizmus elleni törvényt Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij elnök aláírta csütörtökön az ukrajnai antiszemitizmus megakadályozásáról és az ellene való fellépésről szóló törvényt, amelyet 2021. szeptember 22-én fogadott el a Legfelső Tanács – adta hírül az rbc.ua hírportál az Elnöki Hivatal sajtóközpontjára hivatkozva...
...A törvény ugyancsak büntetni rendeli a holokauszt, azaz a zsidóság ellen a második világháború idején elkövetett tömeggyilkosságok tagadását, valamint antiszemita tartalmú anyagok, jelképek előállítását és terjesztését..."

http://politic.karpat.in.ua/?p=31381&lang=hu
"Hivatalosan az UPA évévé nyilvánították a 2022-es esztendőt Lemberg megyében
Az Ukrán Felkelő Hadsereg (UPA) évévé nyilvánította a 2022-es esztendőt Lemberg megye területén csütörtökön a megyei tanács az Ukrajna függetlenségéért küzdő szervezet megalakulásának 80. évfordulója alkalmából – adta hírül hivatalos honlapján a Lemberg Megyei Tanács.
A jelentés szerint a Lemberg megyei önkormányzati képviselők csütörtöki ülésükön megszavazták az UPA-év meghirdetését. A testület utasította a Lemberg Megyei Állami Adminisztrációt a jubileum alkalmából tartandó ünnepi rendezvénysorozat kidolgozására. Közleményükben a képviselők rendkívüli fontosságú kezdeményezésnek nevezték az UPA-év regionális és országos szintű méltatását különböző nagyszabású rendezvények szervezésével és megtartásával. Mint írták, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy Lemberg megyében, Ukrajnában és külföldön mindenki teljes körű tájékoztatást kapjon az UPA tevékenységéről. „Hasonló határozatot kell elfogadnia a Legfelső Tanácsnak is” – fogalmazta meg elvárását az UPA év meghirdetése kapcsán felszólalásában Szvjatoszlav Seremet, a megyei tanács kulturális, információs politikai és promóciós bizottságának elnöke.
Nem véletlen, hogy az UPA-év meghirdetése Lemberg megyében napra pontosan egybeesik az antiszemitizmus elleni törvény Volodimir Zelenszkij elnök általi aláírásával és a Babij Jar-i zsidómészárlás 80. évfordulójának szentelt megemlékezés-sorozattal. A 2014 februári kijevi európai méltóság-forradalom óta patrióta politológusok már bátran adnak hangot az ukrán társadalomban értő fülekre találó nézetüknek, amely szerint az Ukrán Nacionalisták Szervezetének (OUN) katonai szárnyaként 1943 májusában megalakult UPA hősiesen küzdött az antiszemitizmus ellen egészen a második világháború végéig a „ha nincsenek zsidók, nincs antiszemitizmus sem” célkitűzés szellemében."



Ezek tényleg halaszthatatlan teendok voltak... :confused:
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Na tessék!: az oroszoknak úgy látszik agyukra ment a magas olajár. Még egy flottát fel akarnak szerelni.
Hát azért még mindig előrébb járnak ebben a témában mint bárki a világon ! A Rosatomflot mond neked valamit ? Ez az alapja annak , hogy azon a részen bármilyen hadihajó hajózni tudjon . Na most ha ezen tapasztalatokat egy hadi flotta építésére használják fel akkor máris ők a befutók !
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 188
66 891
113
Na tessék!: az oroszoknak úgy látszik agyukra ment a magas olajár. Még egy flottát fel akarnak szerelni.
Pedig péntek van. Ma csődbe mennek. :D
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Ezeknek elgurult a gyógyszerük. Majd drónokkal verik vissza az amerikai partraszállást. Mintha 2000 Ohotnyik állna a bunkerekben.
Miért ne ? A Törökök drónjaitól be van ájulva mindenki , pedig nem túl híres a repülő iparuk . Akkor az oroszok nem tudhatnak ebben is nagyot alkotni ?
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=31412&lang=hu
"Európai Parlament: Nemzetközi bíróság elé kell állítani Lukasenkát és rezsimjének tagjait
Az Európai Parlament állásfoglalása szerint a fehérorosz nép ellen elkövetett bűncselekményekért el kell ítélni a felelősöket.
Az Európai Parlament csütörtökön nagy többséggel állásfoglalást fogadott el, amelyben a képviselők az Aljakszandr Lukasenka elnök vezette fehérorosz rezsim felelőseinek nemzetközi bíróság elé állítását kérik.
„Lukasenkát és rezsimjének tagjait személyesen kell felelősségre vonni, el kell ítélni őket a fehérorosz nép ellen elkövetett bűncselekményekért” – fogalmaztak.
A képviselők határozott szolidaritásukról biztosítják Litvániát, Lengyelországot, Lettországot és más olyan uniós tagállamokat, amelyekbe a fehérorosz kormány jelentős számú bevándorlót és menekültet irányított, hogy politikai nyomást gyakoroljon az Európai Unióra válaszként a Brüsszel által bevezetett személyi és gazdasági szankciókért.
A tagállamoknak és az uniós intézményeknek közös feladatuk, hogy sürgősen kezeljék a migránsválságot, segítsék a határon rekedt migránsokat, és biztosítsák számukra a szükséges ellátást – hangsúlyozták az állásfoglalást megszavazó képviselők. A EU törvényhozó testülete emellett egy ötödik szankciócsomagot sürgetett. Az állásfoglalás elítéli Aljakszandr Lukasenka és Vlagyimir Putyin orosz elnök közti folyamatos egyeztetést, s leszögezi: „napvilágra kell hozni, mennyire támogatja Oroszország a fehérorosz rezsim elnyomó politikáját, illetve azt, milyen szerepe van Moszkvának az unió elleni hibrid támadásban”. "


-Szándékosan hoznak kontraproduktív állásfoglalást?
-Ezzel Nyomást akarnak gyakorolni a komolyabb lépést nem megtenni akaró államokra?
-Hogyan is szándékoznak végrehajtani? Háborút akarnak indítani? Mivel? És ki ellen?
- Mert ugyebár Oroszország és Fehéroroszország Unióban vannak (még akkor is, ha jelenleg lényegében Lukasenkotól függ az integráció mértéke, és Putyintól függ a segítségnyújtás súlya, - még akkor is, ha Lukasenko folyton arról beszél, hogy egy támadás esetén együtt harcolna Oroszország és Belorussia a Nyugattal szemben...)
-Mindennek van e ahhoz köze, hogy már az Ukrán kormányhoz közelálló politikusok, tanácsadók elemzők írnak/beszélnek arról, hogy Lukasenko lehet hogy akár megtámadja Ukrajnát...