[HUN] Leopard 2

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 181
119 672
113
Lynx alapon egy ilyen gép bekerülne kb 10-12 millió euróba. Az majdnem egy A7 ára...

A majdani kerekes áráról fingunk sincs de a boxer alapján 6-8 millió euró körül lenne egy kerekes alapú mgs. Képességeiben meg sehol nincs egy mbt-hez.

Akkor mi indokolja, hogy ilyet vegyünk?
 

éber

Well-Known Member
2020. december 15.
782
2 303
93
Ami nekem nagy kérdőjel,és továbbra is homályos,hogy a közepes Dandár hogyan fog felállni... 8x8-at leszámítva.
Nyilván,én volnék a legboldogabb ha további Leo érkezne,de szerintem más lesz az út.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 696
35 859
113
120-as Lynxre gyalogsági tűztámogató eszközként kell gondolni szerintem, nem harckocsi pótlékként, mert nyilván nem az!
Akár még 105-ös löveg is elég bunkerek, gyalogság és más IFV-k ellen. Az akanvetős és páncéltörők mellé mehetne belőle egy század a gépesített lövészek megtámogatására... Jó pár kész torony van ilyen járművekhez 105 és 120mm-es lövegekkel, szóval nem lenne nagy fejlesztési igénye.
Nem mondom, hogy létszükséglet, azt sem hogy lesz ilyen, de ha gazdaságilag megéri, akkor még lehet...nagy kérdőjel az egész.
Összeségében nagyjavított modernizált Leo-2 még mindig jobban megéri...pláne ha rá lehet venni a németeket hogy zalai gyárban csinálják a felújítást...
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 181
119 672
113
120-as Lynxre gyalogsági tűztámogató eszközként kell gondolni szerintem, nem harckocsi pótlékként, mert nyilván nem az!
Akár még 105-ös löveg is elég bunkerek, gyalogság és más IFV-k ellen. Az akanvetős és páncéltörők mellé mehetne belőle egy század a gépesített lövészek megtámogatására... Jó pár kész torony van ilyen járművekhez 105 és 120mm-es lövegekkel, szóval nem lenne nagy fejlesztési igénye.
Nem mondom, hogy létszükséglet, azt sem hogy lesz ilyen, de ha gazdaságilag megéri, akkor még lehet...nagy kérdőjel az egész.
Összeségében nagyjavított modernizált Leo-2 még mindig jobban megéri...pláne ha rá lehet venni a németeket hogy zalai gyárban csinálják a felújítást...
Pont ezt mondom hogy nem éri meg mert marha drága. Ár érték arányban a hk sokkal jobb deal.
 
  • Tetszik
Reactions: Aladeen

éber

Well-Known Member
2020. december 15.
782
2 303
93
Az egész alapja, hogy kevés a 44 Leo. :D Ezért tapogatózik mindenki, minden irányba amin ágyú lehet. :D
"Nem szervezetszerű harckocsi megerősítés szokott lenni és nagyon remélem hogy így lesz a jövőben is mert az azt jelenti hogy vettünk még hk-t."
Na akkor most talán valami infót sikerült megtudni.. ! :D
 

Deidonicus

Well-Known Member
2021. július 2.
480
3 082
93
Már ennél kiakadtam, de végigmentem az egészen és most újra és megint kiakadtam. Ha az RM egy olyan cég, ami megpróbál érvényesülni a hadiipar piacain, ahol a vetélytársai láncos platformon ebben a szegmensben:

K-21 IFV alapon létrehozott harckocsi, Cockerill 105 toronnyal:
20200310175806.jpg


Cv90120T IFV alapon tervezett harckocsi saját toronnyal, RUAG CTG 120 mm ágyúval:
cv-90120-t-legkiy-tank.jpg


ASCOD IFV alapú harckocsi Leonardo Hitfact MK. II 120 toronnyal, RUAG CTG 120 ágyúval
ASCOD%2B2%2BTank%2B-%2BPDA.jpg


Harimau IFV alapon tervezett harckocsi Cockerill 105 mm toronnyal:
Indonesian_Ministry_of_Defense_ordered_first_batch_of_Harimau_light_tanks.JPG


Tehát az RM egy piaci szereplő, aki a sértettségeddel ellentétesen valószínűleg nem Stryker MGS-t ajánlgatna, ha megkérdeznénk, hogy a modulárisan cserélhető tetőlemezű, amúgy tökre mellékesen HARCJÁRMŰCSALÁD bázisának tervezett Lynx-ből tudnának-e valami hk-t produkálni, hanem eséllyel elővennék az amúgy kész tervüket a szekrényből. Amihez, bár tanújelét adták már, hogy a Leonardo Hitfact MK. Ii-őt ők is a gyártónak elhívve a dolgot, hogy bármire felszerelik, ráapplikálták már Marderre:
Marder_Medium_tank_RI_Republic_of_Indonesia_105mm_Hitfact_II_Leonardo_turret_Rheinmetall_Germany_German_defense_industry_640_001.jpg

dpqeohjisga61.jpg


mégis esélyesen ha 120 mm lenne az igény, akkor nagynehezen szereznének egy 120 mm ágyút valahonnan, hogy megismerkedjenek vele. Vajon honnan is vehetne az RM 120 mm low recoiless ágyút? Csak nem az RM-től a saját mintegy véletlenül kifejlesztett 120 mm L47 LLR ágyújukat?
1454506378_u31p27t1d216705f3dt20040811140726.jpg


Áhh ez még nem került bele semmibe, fogalmuk sem lenne, hogyan illesszék egy járműbe:
Czo%C5%82g_lekki_PL-01_%2802%29.jpg


Akkor legalább a saját tervezésű járműre még biztos nem gondolták, hogy esetleg valamiféle módon ráilleszthető ez a teljesen véletlenül kifejlesztett ágyú. Ilyenek ám ezek a furmányos germánok. Az ember ilyet kér tőlük, erre ilyet kap:
1896-Columbia-Model-40-with-Colt-Machine-Gun-05.jpg


Hogy is gondolhattam volna másra, hiszen én nem is tudok gondolni se'. :D Egyszerűen a többire nem vagyok hajlandó reagálni, mert nem akarok feleslegesen ideges lenni, csak azért, hogy oldalakat véssek tele logikusan levezetett gondolatsorokkal neked, aki semmit nem fog fel belőle. Nem azért mert hülye vagy, hanem azért mert bár én is laikus vagyok a magam x feldolgozott ismeretanyagával, de belőled hiányzik ennek az ismeretanyagnak az az alapja, hogy egyértelmű legyen az egyértelmű. Nem látom értelmét a folytatásnak, mert érvekkel hit és hiszti ellenében nincs értelme.
Őszintén csodálom a türelmedet !!!! De ... ne pazarold rá, reméljük megunja és odébbáll végre ...