[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Azért látszik néminemű kulturális különbség, hogy még az ellenzék telipofával Gazsizik és Ráhelezik; folyamatosan a Miniszterelnök gyerekein csámcsog -ezzel szemben itt meg ki van takarva a profilkép és a keresztnév.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 416
4 479
113
A Fidesz joggal fel a Mi Hazanktol, hisz bar ugyanazt a suletlenseget tolja mindketto, a Mi Hazánkban meg nincs meg az a bicskanyitogato poffeszkedo stilus mint a Fidesznel. Milliardos kastelyok meg jachtok nelkul sokkal emberkozelibbek.
 
  • Hűha
Reactions: formosa1

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
754
2 030
93
Respektálom azt, amit a kormány a honvédelem, külpolitika stb területeken letesz az asztalra, ezt szögezzük le.
Ugyanakkor borzasztó ez a korrupció.
Olyan veszteség, mintha minden évben háborús kárpótlást fizetnénk valakinek...
Nem hittem volna, hogy értelmesnek tűnő emberek így benyalják azt a fröcsögő, magát az olvasót is hülyének néző propagandát amit ti itt folyamatosan linkeltek.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 536
6 634
113
Respektálom azt, amit a kormány a honvédelem, külpolitika stb területeken letesz az asztalra, ezt szögezzük le.
Ugyanakkor borzasztó ez a korrupció.
Olyan veszteség, mintha minden évben háborús kárpótlást fizetnénk valakinek...
Nem hittem volna, hogy értelmesnek tűnő emberek így benyalják azt a fröcsögő, magát az olvasót is hülyének néző propagandát amit ti itt folyamatosan linkeltek.
Milyen korrupcióról tudsz?
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 905
91 514
113
Ez valójában pont ellenérvnek lenne jó az általad tervezettekre.

2002-ben ha a MIÉP-re szavazók a Fideszre szavaztak volna, akkor a Fidesz biztosan nyer. De a MIÉP-re szavaztak annak reményében, hogy hátha meglesz az 5,1% és lesz Fidesz-(MDF)-MIÉP koalíció. Pedig a koalícióra még ebben az esetben is mérsékelt lett volna az esély, mert ezt mind a Fidesz, mind az MDF kizárta. Végül a MIÉP-nek lett 4,4%-a és emiatt minimális többséggel az MSZP-SZDSZ került kormányra.

Elméletben a fordított átszavazás is működhet. 1 probléma van vele. Akkor mindenképpen lesz elveszett szavazat. 100%-nyi Miép / MH szavazó nem szavaz át a Fideszre. 2-3-4%-nyi szavazat, így kuka lesz. Ez a luxus megengedhető?? Nem egyszerűbb az én verzióm?? 1-2%-nyi jobboldali szavazó osztja az egyeni és listás szavazatát. Persze ehhez egy alapfeltétel az MH a bejutási küszöbön legyen.

Koalíciót én kizárom. De ebben a buktaveszélyes helyzetben a kisebbségi kormányzás is alternatíva külső MH tamogatással. Legalább ez a helyzet, azonnali és közvetlen korrekcióra kényszerítené Orbánt, amikor túltolja a bringát.

Gazd. politika, külpol., honvedelem mind nagyon szép és jó. De alkalmatlan személyeket sokáig pozícióban tartani csak mert támadják nem helyes. Gondolok Káslerrre. De van más is, most nem akarokok mészárosozni... Kisebbségi kormánynál nagyobb sansz van rá, hogy muszáj ilyen esetekben azonnal korrigálni. Persze az MH politikusai sem győztek meg, hogy nem zsidófóbiás, proli cigányellenes érzelmek korbácsolására használnak a helyzetüket. Azért Toroczkai két lábbal a földön áll, de a többiek számomra kérdőjelek..
A számok a következőt mutatják:
2019-ben az önkori választáson a megyei közgyűlési és fővárosi szavazásokat országosan összesítve 54,3%-ot ért el a Fidesz, ami magasabb mint a 2018-as országgyűlési választási eredménye. Ebből vidéken 57,2%-ot és Budapesten 44,1%-ot. Azt 57,2%-os vidéki Fidesz eredményre nem mondanám, hogy kiegyenlített, szemben a 38,1%-os DK-MSZP-PM-JOBBIK-Momentum-LMP összesített vidéki eredménnyel. Egyébként 2014-ben vidéken is csak 52,6%-ot kapott a Fidesz az önkormányzatin, országos összesítésben 51,4%-ot és Budapesten 49,1%-ot. Azaz 2019-re országosan és főleg vidéken növelni tudta az előnyét, csak Budapesten gyengült. Semmivel sem lett "kiegyensúlyozottabb" a vidék, hanem pont a Fidesz irányába tolódott el, miközben Budapest meg ballib irányba.
Ott bukik ez a matek, hogy önkori listás megyei választáson a megyei jogú városok nincsenek benne. Márpedig ezen városoknál iksz volt, vagy összesített szavazatszámban már ellenzéki előny. A kisebb települések listás eredményein valóban javított a kormány. Ezt az MH nélküli 57%-ot a Covid, annak kezelése (mind1, hogy nem volt rossz, de az érzet az) és gazdasági hatásai biztosan erodálták.
 

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
754
2 030
93
Milyen korrupcióról tudsz?
Hány száz-ezer kifogásolható projektet, ügyletet említsek? Remélem nem arra akarsz kilyukadni, hogy milyen jó nekünk ez a magyar oligarcha építés, alapítványozás a mi adóforintjainkból...
Igen vannak befektetések, kukutyinfalván is nyílnak sertéstelepek stb, ugyanakkor ezt különböző támogatási formákkal más is megcsinálhatná, akár hatékonyabban, olcsóbban, és a plebsz számára gyümölcsözőbben. És itt nem azt a modellt támogatom ami 2010 előtt volt, hogy a külföldi cégek kaptak egy rakás projektet...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 887
65 706
113
Van relevanciája, mert a Mi Hazánk nagyon jón felfele. Szerinte itt is van egy kis szolgálati háttérmunka. Ha bejut a MH a parlamentbe akkor egy csomó szavazatot elvisz a FIDESZ-től, így az egyedül nem lesz képes kormányt alakítani, igaz az ellenzéknek is bezavar. Ha pedig nem jut be, akkor sok jobboldali szavazat megy a semmibe, ami megint a FIDESZ-nek rossz. Ezeket valahogy meg kéne kaparintsa, de egyelőre úgy néz ki, hogy inkább tőle mennek el a szavazók, mint ő szedi el a MH-tól. Na meg egyszerre két frontot is vívni, az még a FIDESZ-nek is sok lenne.
Miert a Fidesztol? Miert nem a Jobbiktol? Ami ugye mara Ballik lett.
Amugy aranyos a helyzet, a romanoknak van egy Orbanja, nekunk meg egy Csaucseszkunk... Meg a vegen tenyleg Bukarest lesz Budapestbol.
Faxanak igerkezik a bekemenet is a voros pesti zaklatokkal.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 887
65 706
113
Tény, hogy van néhány olyan analógia, amely nem feltétlenül kedvező a konzervatív oldalnak, de azt se felejtsük el, hogy nem 2002 van, hanem 2022. Kettes elöl-hátul, Péter a jelölt, mint akkor, de azért nem egészen ott vagyunk.
..
1. Eltérő a választási rendszer
2. Más lesz a világpolitikai konstelláció (és az Égi is!)
3. Nem ismerjük a koronavírus-járvány további forgatókönyvét (Mi Hazánk, új lezárásellenes párt)
4. Áprilisban NEM szabad kitűzni a választás napját (okulva 2002-ből, illetve MZP Bika jegyű, ráadásul az EU születésnapján ünnepel ő is, május 9.)
5. Az egyéni választókerületekben fog eldőlni a dolog ezért erre kell a hangsúlyt kiélezni, 106 van, ebből 55-60-at meg kell nyerni a konzervatív oldalnak!
6. A lehető legkésőbbi időpontra kell kitűzni a választást, ez május 29. Vasárnap, egy héttel Pünkösd előtt!
En se bannam ha minnel kesobb lenne mert valamikor aprilis kornyeken adom be a lakasfelujitasi projekt papirjait. Nem bannam ha kifizetnek mielott az idiotak esetleg nyernek es eltorlik.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 887
65 706
113
Igen, nagyon könnyen manipulálható vagyok. Akkor kérlek támaszd alá érvekkel, hogy egy átlagos fiatal, mondjuk a Samsung Gödi telepén mérnökként, megkeresve a havi "átlag"nettót miért is áll jobban, mint 2002-ben, ahol ugyanilyen feltételekkel kb 120-150 k HUFot kapott kézhez, csak egy Bp-esti átlaglakás 10 millió Ft volt, míg most ugyanez 37,9 millió.

Nem, az a kontraproduktív, hogy bármilyen NER kritikára jön a deaznemisúgyvan, meg propaganda, meg a gonosz sorosista panelszövegek. Komolyan 2 oldal itt erősebb érv a kormány ellen, mint amit a teljes ellenzék hozott az elmúlt 12 évben...
Arrol a Samsungot kerdezd, majd ha Meszaros Lorinc megveszi a Samsungot emelnek a kopasz mernoknek.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 012
83 094
113
Respektálom azt, amit a kormány a honvédelem, külpolitika stb területeken letesz az asztalra, ezt szögezzük le.
Ugyanakkor borzasztó ez a korrupció.
Olyan veszteség, mintha minden évben háborús kárpótlást fizetnénk valakinek...
Nem hittem volna, hogy értelmesnek tűnő emberek így benyalják azt a fröcsögő, magát az olvasót is hülyének néző propagandát amit ti itt folyamatosan linkeltek.
Az autópálya ppp szerződésekre gondolsz gondolom. Arra 3300 milliardocskata.

Csalódott Lyobbikos v. ex-mszps vagy?
 
T

Törölt tag 008

Guest
Ez a luxus megengedhető?? Nem egyszerűbb az én verzióm?? 1-2%-nyi jobboldali szavazó osztja az egyeni és listás szavazatát.
1. Ha bukta van ez volt Magyarország utolsó demokratikus választása. A következő már csak EU parlamenti lesz, mert a többi okafogyottá válik. De azon azok is szavaznak majd, akik még a hódoltság alatt haltak meg.
2. Kissebbségi kormány, meg épphogy győzelem? EU ellen? Az Eus törvények ellen csak ALKOTMÁNNYAL lehet védekezni. Ha sima győzelem van, azt jelenti, hogy EUs törvények lesznek. Ezért van kényelmes helyzetben az ellenzék. Nem kell nyernie, csak a 2/3-ot megakadályoznia, ebbe meg pont jól beillik a Mi Hazánk szavazat elszedős taktikája.
3. nem a fideszeseknek, hanem a 15%-nyi átvert jobbikosnak kell a MH-ra szavaznia.
Remélem nem arra akarsz kilyukadni, hogy milyen jó nekünk ez a magyar oligarcha építés, alapítványozás a mi adóforintjainkból...
Sokkal jobb volt, amikor ennek a pénznek a többszöröse ment külföldre és magyar ballib oligarchák zsebébe de legalább a magyar kisvállalkozókat nem fizették ki és tisztességes dolgozó emberek mentek tönkre. Kis nosztalgia, szavazz makira és élvezzd a 36% adót, a 4x gáz és villanyszámlát, a megszüntetett kórházakat a mindent lerabló bankokat.
Remélem te is megtapasztalod, amikor a szolgáltató rád mutat, hogy fizess 300 000 kötbért, a rendőrség azt mondja nem volt áramlopás de JOGILAG kötelező kifizetned a szolgáltatónak a kötbért, mert ő AZT MONDTA! Ez konkrétan megesett 2 ismerőssel. Bizonyítás nélkül, rámutatással szedte be a pénzt a szolgáltató perekkel.
 

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
754
2 030
93
Sokkal jobb volt, amikor ennek a pénznek a többszöröse ment külföldre és magyar ballib oligarchák zsebébe de legalább a magyar kisvállalkozókat nem fizették ki és tisztességes dolgozó emberek mentek tönkre. Kis nosztalgia, szavazz makira és élvezzd a 36% adót, a 4x gáz és villanyszámlát, a megszüntetett kórházakat a mindent lerabló bankokat.
Remélem te is megtapasztalod, amikor a szolgáltató rád mutat, hogy fizess 300 000 kötbért, a rendőrség azt mondja nem volt áramlopás de JOGILAG kötelező kifizetned a szolgáltatónak a kötbért, mert ő AZT MONDTA! Ez konkrétan megesett 2 ismerőssel. Bizonyítás nélkül, rámutatással szedte be a pénzt a szolgáltató perekkel.
Számítottam erre. Pont ezért előre reagáltam az általad idézett hozzászólásomban.
Elég szar lehet fekete-fehéren látni a világot...
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and krisss

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 384
120 610
113
Sokkal jobb volt, amikor ennek a pénznek a többszöröse ment külföldre és magyar ballib oligarchák zsebébe de legalább a magyar kisvállalkozókat nem fizették ki és tisztességes dolgozó emberek mentek tönkre. Kis nosztalgia, szavazz makira és élvezzd a 36% adót, a 4x gáz és villanyszámlát, a megszüntetett kórházakat a mindent lerabló bankokat.
Remélem te is megtapasztalod, amikor a szolgáltató rád mutat, hogy fizess 300 000 kötbért, a rendőrség azt mondja nem volt áramlopás de JOGILAG kötelező kifizetned a szolgáltatónak a kötbért, mert ő AZT MONDTA! Ez konkrétan megesett 2 ismerőssel. Bizonyítás nélkül, rámutatással szedte be a pénzt a szolgáltató perekkel
A jobb és jó közti különbség jelen esetben a szar és még szarabb közti különbséget jelenti a magyar politikai palettán. És ez az igazán szomorú, nem jó és rossz döntés van hanem rossz és mégrosszabb.
 
Status
Not open for further replies.