A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 459
121 024
113
Az új magyar védőmellényhez tervezett harci öv.
img_0021.jpg
Amúgy már nem tervezett.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 416
74 292
113
Közbeszerzési értesítőből...

Részvételi felhívás

"Mobil célemelő berendezés készlet beszerzés" tárgyban

Teljes mennyiség:

MALK (Konténer) 2 db
MALK (Kiegészítő konténer) 1 db
MALK (Konténer csökkentett) 1 db

Opcionális tételként az alábbiak kerülnek meghatározásra:
MALK (Konténer) 1 db

Tartalék készletelemek:
  • 10 db CBFR-08 célemelő
  • 1 db IRTAV-08 infravörös távirányító
  • 50 db RÉ-7R rezgőérintkező

Kezelői állomány felkészítése minimum 16 óra időtartamban, telepítési helyenként maximum 8 fő részére.


A teljesítés helye:
  • Szomód lőtér: 1 MALK (konténer) és 1 MALK (kiegészítő konténer) o 47. 677 395N 18. 367 112E
  • „0” pont lőtér Hajmáskér: 1 MALK (konténer) o 47 09’47”N 17 ͦ58’11”E
  • Simontornya lőtér: 1 MALK (konténer csökkentett) o 46,44531625N 020,11336785E

Opcionális tételként az alábbiak kerülnek meghatározásra:
  • Dóc lőtér: 1 MALK (konténer)– nyertes ajánlat függvényében o 46,44531625N 020,11336785E
  • MH ARB központi raktár: tartalék készletelemek


Részvételi határidő
2.12.2021
 

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 598
8 224
113
Folytatva az előző gondolatot: könnyen lehet majd eladó jelenleg nyugati technika is. Ha a tervezett Gripen modernizáció megtörténik akkor az új IRIS-T légiharc rakéták mellett már nem lesz szükség a régi Sidewinder rakétákra vagy az új Meteor mellett a régi AMRAAM-ra. Ezeket a rakétákat még jó áron el fogjuk tudni adni.
Az nem a NASAMS-hoz megy?
 

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 598
8 224
113
Szerintem a több tízezeres AK készlet, a hozzávaló sokmillió 7.62-es lőszert, amint beérkezik az összes megrendelt CG az RPG-t, amint megérkezik a Spike a régi Fagot/Konkursz sőt a Metisz is el lesz adva. Nem marad szovjet/orosz haditechnika. Az 2A4 pedig nemhogy nem lesz eladva, de szerintem még upgrade is. A RM-nak véletlenül pont van ilyen csomagja.
Az összes VSZ cuccot el kell adni - az RPG7 kivételével.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 416
74 292
113
"Új egyéni védelmi eszközöket kaptak a határvédelemben dolgozók a magyar-szerb határon

Németh Szilárd a Magyar Honvédség Hercegszántói Határvédelmi Bázisán tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a repeszálló mellények, kevlárpajzsok, rohamsisakok, tömegoszlatáshoz használt gázspray-k és gumibotok alkalmazásával szavatolható a katonák testi épsége, megőrizhető az ország békéje, biztonsága."
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 988
91 915
113
Már tegnap este nagy volt a felháborodás a facebook csoportokban. Érdekes lett volna, ha épp Benkő Tibor ül ott mellette az interjún, megnéztem volna az arcát... RSzR-nek ezzel a megszólalásával kb. sikerült lenullázni Benkő Tibi bácsi 3 évnyi munkáját. Szegény így feleslegesen turnézta végig az országot hogy "szükség van a régi katonákra, legyenek példaképek, meséljenek a katonaélményeikről, jöjjenek tartalékosnak stb.". RSzR bemondta hogy ez már nem az a hadsereg, ahol kövér alkoholista tisztek osztogatták a parancsokat és a katonák sem ihatnak már. Ezen elég rendesen felhördültek az ex katonák hogy ez nem is így volt... Nyilván a központi kommunikációs osztály kiadta hogy ezt a szófordulatot el kell neki is így mondani lehetőleg minél többször és több helyen (tudjuk hogy honnan ered, azt is hogy kire is akarnak utalni vele) ... de azért gondolkodjanak már egy kicsit a "kommunikációs szakemberek" hogy a korábban szolgáltak körében ezzel rontják és nem javítják a Honvédség megítélést. Ok, hogy amit Tibi bácsi csinál az is egy színjáték, de a tartalékosok egy része még azért csak abból a korosztályból jön. Ha meg alkoholproblémája van a jelentkezőnek, szűrjék ki/szórják ki.
Messze túlgondolod a tudatos kommunikációt.
 
  • Tetszik
Reactions: pöcshuszár

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 208
10 997
113
Folytatva az előző gondolatot: könnyen lehet majd eladó jelenleg nyugati technika is. Ha a tervezett Gripen modernizáció megtörténik akkor az új IRIS-T légiharc rakéták mellett már nem lesz szükség a régi Sidewinder rakétákra vagy az új Meteor mellett a régi AMRAAM-ra. Ezeket a rakétákat még jó áron el fogjuk tudni adni.


Ugyan, jól jöhetnek még azok.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 416
74 292
113
Szinte biztos, hogy semmi koze semmifele "kommunikacios osztalynak" ezekhez a kiszolasokhoz, ezt Remusz bacsi maga dobta be, hogy erzekeltesse a valtozast stb. Tenyleg szerencsetlen egy fordulat volt, de ugyanakkor a celjat elerte, az biztos - nem veletlenul Maroth meg kulon ecsetelte a "katonacsaladok" meg nem becsult erofesziteseit, hogy legalabb valaki legyen szolgalatban a seregben, evtizedeken at nulla penzert stb.
Nem vagy benne a magyar hétköznapokban, neked egy-egy mondat nem azt jelenti amit nekünk, mert nem tudod hogy ki és mikor mondta korábban, vagy nem hallottad naponta ezerszer ismételve a magyar médiában. Nem tapasztalod, hogyan működik a "kommunikációs gépezet". Ezután majd nézd egy kicsit más szemmel a nyilatkozatokat. Figyeld meg hogy kb. kéthetente, havonta van új "mondanivaló" amit mondani kell. Figyeld meg az azonos szófordulatokat a különböző emberek nyilatkozataiban. Ezt a kövér alkoholista néphadsereges dolgot sem RSzR mondta először októberben. Pl. Maróth is elmondta már egy korábbi nyilatkozatában. A különbség csak az szokott lenni hogy valaki betanult szöveget mond, valaki meg kicsit ügyesebben bele tudja szőni a mondanivalójába a kötelező mondanivalót. De gyakran érezhetően kilóg a lóláb, hogy valakinek valamiről szóról szóra ugyanaz jut eszébe mint egy másik embernek vagy a riporter úgy kérdez hogy ezt elmondhassa.

Messze túlgondolod a tudatos kommunikációt.
Vagy ti nem figyeltek eléggé és nem áll össze a kép...
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 416
74 292
113
Egy felépített előadás, prezentáció, tudatos kommunikáció. Erre jó példa Benkő, aki meglepően jól megtanulta.

Egy kötetlen vagy kevésbé kötött beszélgetés, viszonylag laza stílusban őszintébb. Ez volt RSzR.
Ha jól emlékszem, csak Benkő nem "alkoholistázott" még, de tőle furcsa is lenne. Maróth, RSzR, Németh igen. Ez volt kitalálva októberre. De jövő héten már november, lesz más "mondanivaló" majd figyeld.