Erre gondolsz?!Mi az a 3. képen?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Erre gondolsz?!Mi az a 3. képen?
Egy álványra rakva ha jol látom hagyományos optikai távcső és egy eletrooptikai,lézertávmérős (valószinüleg éjjellátó képes) kütyű,amihez alighanem egy lézer célkijelölő csatlakozik a szélén.Mi az a 3. képen?
Úgy tudom erre lesz a szimulátor és a dedikált kiképző pápamobil.Leopard 2A4 szerintem kiképzésre teljesen jó lesz hosszú évekig, nem kell eladni!
Valamin meg kell tanítani az alapokat olyanoknak akik még sosem ültek harckocsiban! Ne a A7+ harckocsikat koptassák a totál kezdők!
A jövő Gripen pilótája is Zlinen kezdi!
Az a helyzet, hogy jelenleg szerintem az is megoldás lenne. Ennek a lépésnek lenne pozitív és negatív (drágább lenne) vonzata is, de jelenleg bőven a pozitív irányba billenne a mérleg.Kiszervezik az Ei Rt. - hez akik 4x annyit fognak kérni ugyan azért a munkáért mint amibe addig került. Juhé..
Tüzérségi megfigyelő,előretolt megfigyelő,vagy akármilyen megfigyelő/célkijelölő manusz cucca.Tüzérségi felderítő komplexum?
Ezt én is tudtam. A kérdőjelet azért tettem oda, mert nem tudom, hogy a komplexum a helyes meghatározás-e rá.Tüzérségi megfigyelő,előretolt megfigyelő,vagy akármilyen megfigyelő/célkijelölő manusz cucca.
A 4. képen külön jót szórakoztam.Mi az a 3. képen?
A komplexum valami akkor,ha több alrendszerből tevődik őssze-vagyis igen,hivhátod nugodt lélekkel komplexumnak.Ezt én is tudtam. A kérdőjelet azért tettem oda, mert nem tudom, hogy a komplexum a helyes meghatározás-e rá.
Kombinált figyelő műszer inkább. Darabokban láttam eddig de így egyben még nem.Tüzérségi megfigyelő,előretolt megfigyelő,vagy akármilyen megfigyelő/célkijelölő manusz cucca.
Az elektooptikai binokulár szélén (bal szél) szerintem az egy lézer célkijelölő akar lenni-hőképalkotónak kicsinylem,de azért nem zárom ki(qrva gyorsan fejlődnek ezek a cuccok).Az állvány is elektronizált.Azt gyanitom,hogy a komplexum igy egyben képes a saját helyének meghatározására,a megfigyelt Cél/objektum saját helyéhez képest való pontos helymeghatározására,és a kapott adatok,meg valószinüleg az elektooptika képének,akár automatikus hirhálóba/magasabb parancsnoki szintre való közlésére csatolt kommunikációs eszközzel.Kombinált figyelő műszer inkább. Darabokban láttam eddig de így egyben még nem.
Bővebben itt.Az elektooptikai binokulár szélén (bal szél) szerintem az egy lézer célkijelölő akar lenni-hőképalkotónak kicsinylem,de azért nem zárom ki(qrva gyorsan fejlődnek ezek a cuccok).Az állvány is elektronizált.Azt gyanitom,hogy a komplexum igy egyben képes a saját helyének meghatározására,a megfigyelt Cél/objektum saját helyéhez képest való pontos helymeghatározására,és a kapott adatok,meg valószinüleg az elektooptika képének,akár automatikus hirhálóba/magasabb parancsnoki szintre való közlésére csatolt kommunikációs eszközzel.
Szerintem előretolt megfigyelő kombinált figyelő műszere/megfigyelő komplexuma-ez kinek hogy tetszik szemantikailag.
Kérdés,hogy a bal szélen az elektrooptikai binokulárhoz csatlakozo bigyula mi is pontosan?Én igy ránézésre lézer célkijelölőnek gondolom,de ha tudod a pontos választ,ne tarsd magadban.
Ha nem lézer célkijelölő,az álvány elektronizáltságábol úgy gyanitom,hogy passziv módban két ilyen műszer háromszögeléssel is akár preciziós tűzcsapáshoz is elegendő pontosságot tud adni a megfigyelt akármiről,full rejtett üzemmődban (még lézer távmérés sincs,nincs mit a megfigyeltnek érzékelnie)
Nem tagadom az enyém volt ez a FANTASZTIKUS ötlet....!Akkor se velem vitatkozz!
@fitom akar "most azonnal" drónt venni.
Erre írtam hogy nincs akkora gáz hogy észnékül rohanjunk venni valami sz@rt!
Akkor vegyünk, ha van nekünk megfelelő.
Értelemes haderő fejlesztést csináljunk ne csak úgy vásárolgassunk mintha már holnap jönne a támadás!
Szerencsére elég megfontoltnak tűnik egyelőre a Zrínyi program.
Hja ezt akartam linkelni, csak telefonról volt, és összekevertem a nyitva lévő 2 ablak címsávját.
???Hű a nyuggerek felháborodtak, hogy Ruszin leszólta a Néphadsereget.