[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 930
48 643
113
Először is békét Európában. Ezen kívül vég nélküli pénzcsapokat, (GDP arányban nagyobbat, mint Marshall segély volt a németeknek) amiket a saját korrupciónk miatt fognak talán részben elzárni. Kaptunk gazdasági integrációt, egyre komolyabb technológiai és tudástranszfert, és európai gazdasági terjeszkedési lehetőséget, vám és különösebb adminisztráció nélkül. Budapest felkerült a világ turisztikai térképére, aminek a jelentős része nyugati turista, akik öntik ide a pénzt. Hozzáférést a legjobb európai iskolákhoz a fiataljainknak, sok esetben tandíjmentesen, célzott támogatásokat mindenféle hasznos dologra. Közös európai szervdonor adatbázisban tagságot, szabad határátlépést, és a külhoni magyarokkal való szabad kapcsolattartási lehetőséget. Részvételi lehetőséget az Európai Űrügynökségben. Nyaralást az Adrián, sört az Oktoberfesten és síelést az Alpokban. Ha akarsz, a bikák elől is rohanhatsz Spanyolországban. Meg ehetsz csigát Franciaországban. Kereteket és lehetőségeket kaptunk, amivel vagy tudunk élni, vagy nem. Egyelőre inkább nem. Szemben más országokkal, akik jobban alkalmazkodnak a változásokhoz, és kevesebbet keresik az ellenségeket.
Szerintem legalább két fázisa volt az EU csatlakozás utáni korszakunknak: amikor az EU még nem akart mindenbe belepofázni, csak ami a közös piac szempontjából értelmezhető, és egy másik, ami talán kevesebb mint 10 éve kezdődött - ebben az időszakban már aktívan beleszólnak a tagállamok szuverén jogalkotásába, gazdasági döntéseibe, és folyamatosan fenyegetőznek mindenféle szankciókkal. Talán 2015 óta, nem tudom…

Az első korszak tök korrekt volt, és a korlátlan pénzcsapokat leszámítva a “vívmányok” nagy része akkor köszöntött be hozzánk.
Talán ahhoz kéne visszatérni.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 049
2 743
113
A cukraszdat Bécsben kihagytad.
Úgy érted kevés cukrász ment ki?

 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 081
31 019
113
Szerintem legalább két fázisa volt az EU csatlakozás utáni korszakunknak: amikor az EU még nem akart mindenbe belepofázni, csak ami a közös piac szempontjából értelmezhető, és egy másik, ami talán kevesebb mint 10 éve kezdődött - ebben az időszakban már aktívan beleszólnak a tagállamok szuverén jogalkotásába, gazdasági döntéseibe, és folyamatosan fenyegetőznek mindenféle szankciókkal. Talán 2015 óta, nem tudom…

Az első korszak tök korrekt volt, és a korlátlan pénzcsapokat leszámítva a “vívmányok” nagy része akkor köszöntött be hozzánk.
Talán ahhoz kéne visszatérni.
Vagy az is meglehet,hogy 10 éve egy olyan autoriter rendszer épül itt,ami nem kompatibilis az EU működését,létét meghatározó normákkal....
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 537
8 824
113
Vagy az is meglehet,hogy 10 éve egy olyan autoriter rendszer épül itt,ami nem kompatibilis az EU működését,létét meghatározó normákkal....
Erre a felvetésre, kérdésre válaszként csak annyit lehet írni, hogy most akkor mindig hülye aki "másképp gondolkodó", "különutas", aki "szembe megy az autópályán" van nem mindig az.
??
Gondoltam megkérdezlek.;)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 955
82 780
113
Jujj jujj jujj

Ezt beszéld már meg egy szerbbel.


Cserébe nem kértek sokat, csak az iparunkat, mezőgazdaságunkat, tudományos életünket, és úgy nagyjából a földjeinket.


Cserébe csak az addigi gazdasági kapcsolatainkat kellett feladnunk, és hogy tovább javítsuk a helyzetet még vámmal se védhettük a népgazdaságot a letarolástól.


Aminek következtében, Budapesten lassan egy pohár vizet nem tudsz kifizetni egy vendéglőben. Viszont legalább hallgathatod a nyugati bulitúristák lelkes részeg óbégatását. Megint remek cserét csináltunk...


Agyelszívásnak mondják. Örülök, hogy segíthettem.

Anno, a szovjetek még székely autonómiát is kivertek a romcsikból, (amit aztán végül szép csendben elszabotáltak), az Unió szerint viszont teljesen rendben van amit csinálnak. Szóval megint mit is kellene látnom?


Ez aztán nagyon nagyon fontos volt. Nem mintha addig nem fértúnk volna hozzá űrkutatáshoz.



Amire a rendszerváltás előtt még esélye is lett volna egy munkásnak, legfeljebb lehetősége nem. Most ugye pénz nincs rá. De tényleg nem tíltja semmi. Csak ugye a nyugodt életnek nem az okróberfeszt az alapja, hanem a kiszámítható, megfizetett munka.


Hát, miután ez a gyarmattávállás lehetősége a teljes lerablás keretével, így igazán remélem, hogy tényleg nem.


Ezért lett a térség a bezzeg országok gyűjtőhelye.
Bezzegrománia, bezzegszlovákia, bezzegmagyarország.
Tökéletesen összefoglaltad.

Már csak annyit tennék hozzá, mint Hans:
Köszönjük!
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 441
46 341
113
Ez nem kérdés, az.
A kérdés, hogyan rendezik. Eladja, felfüggeszti, delegálja stb..

Mindig fogják ezzel támadni, de láthatólag ez nem érdekli Orbánt.
Fontosabb volt a céget megvenni, a fószert kormányban tudni, mint ilyen apróságra adni. Ettől még lehet fasza miniszter, a tudása, múltja ehhez megvan. De az optika nem a legtisztább.

Azért azt megemlíteném, hogy 2016ban, amikor Maróthot kinevezték, aznap inditott ellene a Gazdasagi Versenyhivatal eljárást kartellügyben. (ennyire kézivezérel itthon Orbán :D / esetleg egy nem létező hálózat lendült anno akcióban latva Marothban a veszélyt) Azóta felmentették.
Én még mindig megvárnám a tényleges kormányalakulást. Ha Benkő tényleg megy, akkor azt csak annak tudom be, hogy tényleg elfáradt.
Értem, hogy Pintér is öreg, de neki nem nagyon kell világot járnia. Nem biztos, hogy holmi több napos éjszakába nyúló NATO csúcsokkal akarja már az ember tölteni az idejét.
Szalairól előre semmiképp nem nyilatkoznék, de biztosan el kell majd adnia a AV-ban szerzett konzorciumi tulajdont.
Szerintem kivásárlás lesz, és valószínűleg állami cég fogja megkapni ezen lehetőséget. A kérdés, hogy miért nem így történt az elejétől kezdve. Mert Szalai - ha emlékszünk - csak mentőövként került az AV megvásárlásba, mivel az eredeti kiszemelt valamilyen oknál fogva visszalépett.
Nyilván haszonnal fognak túladni az AV részesedésen, de ne kezdjünk el egyből "NER-es köcsögözni", mert egy ilyen cégvásárlással kapcsolatban súlyos milliók repkednek a levegőben. Nem ismerjük a pontos hátteret, de biztos, hogy kényes körülmények lehettek az AV megszerzése körül, ami azt eredményezte, hogy neki be kellett lépni egy gyorsan gründolt konzorciummal.
Ha mégis ő lesz a miniszter, akkor ez egyrészt jutifalat lehet a segítő kézért, másrészt olyan átalakítások lehetnek a háttérben, amihez Orbán már kevésnek érezte Benkőt.
Arról nem is beszélve, hogy vannak róla pletykák, hogy Maróth és a Honvédség vezetése is küzdött a HM-mel. Emlékezzünk csak Maróth azon nyilatkozatára, amikor arra a kérdésre, hogy miért halad ilyen lassan a technikai eszközök infrastruktúrális igényének lekövetése, akkor kerek perec rámutatott a HM-re, hogy őket kérdezzék.
Ha nem pofázik bele komolyabban semmibe hanem elvan protokoll szerepben már jók vagyunk.
Erre azért ne vegyél mérget. Kicsit úgy érzem, hogy azért kerül (ha tényleg Ő kerül) a polcra, mert gatyábarázás van napirenden, ami meg elég sok beleszólással jár....
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Itt szerintem nem ezekről van szó, hanem a migránsokról. Repülővel Isztambulba, majd onnét Belgrádba utaznak, majd átjönnek a zöldhatáron, csempészek viszik őket tovább.
Bizonyos itthoni köröknek -hogy úgymondjam; a prostitúció mellett a másik nagy biznisszé vált.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 953
19 249
113
Érdekes jelenség, hogy a jobboldal "oroszbarátnak" mondható hangadói sorra hátrálnak ki Oroszország mellől, és rúgnak nagyokat belé. Demkó, Kohán, stb...
Kíváncsi leszek így az új kormány külpolitikájára. Tippem szerint Nyugat-barátabb külpolitikát fognak folytatni és megismétlik Horthy sorsát: nem akarnak háborút, de mivel szaporodnak a Nyugat mellett háborúzni akaró hangadók a jobboldalon is, belesodródunk majd.
Demkó már nagyon hangol Románia ellen, hogy Máglyatűz legyen a vége. Azt képzeli, hogy az USA majd győzelemre visz minket az oroszokhoz átálló Románia ellen. Sajnos ez lesz Magyarország vége, ha Magyarország ezzel a módszerrel próbálná meg Erdélyt visszaszerezni. Nem fog segíteni az USA Magyarországnak egy oroszok oldalán harcoló Románia ellen. Mivel az USA érdeke az oroszok győzelme (és az EU vége).
Demkó mikor volt oroszbarát?

Az USA-nak pedig miért lenne érdeke az oroszok győzelme?
 
  • Tetszik
Reactions: Matróz Kommandó

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 081
31 019
113
Erre a felvetésre, kérdésre válaszként csak annyit lehet írni, hogy most akkor mindig hülye aki "másképp gondolkodó", "különutas", aki "szembe megy az autópályán" van nem mindig az.
??
Gondoltam megkérdezlek.;)
A lázadónak nincs mentsége-kivéve ha győz.
Ez attol függ,hogy mihez képest különutas,mihez képest megy szembe.
Nyilvánvaló,hogy a NyE-i jóléti állam szocialista,szociáldemokrata berendezkedése hosszú távon nem működik.De a NER,mondjuk ki,falangista,fasiszta (Franko,Mussolini) államberendezkedése is a történelem álltal bizonyitottan zsákutca.
Én nem tudok jobbat,mint mit Szechenyi,Kossuth és Deak elgondolt-a nemzeti liberális kapitalizmus jelenti a kiutat feudális iszonyunkbol.
 

rm40

Well-Known Member
2013. február 23.
1 612
3 257
113
"Európát és Magyarországot is napok óta lázban tartja az EU hatodik szankciós csomagja, amely olajembargót vezetne be Oroszországgal szemben. Mivel ismét Magyarországot nevezik meg az egységes uniós fellépés kerékkötőjének, a vita itthon is szenvedélyes indulatokat kelt – mai műsorunkban ezekben igyekszünk rendet tenni. Mivel jár valójában az embargó-terv? Gazdasági atombomba – ahogy Orbán Viktor mondja –, vagy energiabiztonsági szükségszerűség? Oroszországnak valós károkat okozó szankció, vagy puszta szolidaritás Ukrajnával? HetiVálasz podcastunk vendége Deák András energiapolitikai szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa; a kérdező Vörös Szabolcs."
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 955
82 780
113
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 054
6 510
113
Ide is berakom, hogy duplán zsebeljem be a like-okat:

Arra jutottam, hogy ha a magyar kormány nagyot akarna villantani, akkor felajánlhatnánk az oroszoknak is és az ukránoknak is, hogy a hadifogjaikat Magyarországon mi őrizzük.

Ez jó lenne mindkét félnek, egyrészt nem kellene a fogjokat ellátni, őrizni, másrészt az oroszok mindig azt mondják (nem alaptalanul), hogy az ukránok szörnyen bánnak a fogjokkal (kínzások, megalázás, rossz ellátás, ... - és ezek még a jobb esetek), az ukránok meg az oroszokat vádolják, ...
Magyarországon (mint kvázi semleges országon, akik NATO tagok, de nem küldtek fegyvert Ukrajnának) mindkét fél hadifogjai megfelelő orvosi ellátást kapnának, megfelelő élelmet, rehabilitációt, TV-t, Internetet, sport lehetőséget, a rokonaik akár meg is látogathatnák őket, ...

Ha átvennénk a fogjokat, abból hatalmas politikai tőkét kovácsolhatnánk.
  • Minden média minket dícsérne.
  • Zelenszkij minden héten hálásan megköszönné, hogy jól vannak a fogságba esett ukrán harcosok nálunk.
  • Putyin minden héten méltatna minket.
  • Innentől kezdve bármilyen szankciót megvétózhatnánk, hiszen nálunk többet senki nem tett a békéért.

Sőt anyagi tőkét is kovácsolhatnánk, mert
  • Kérhetnénk pénzt az ENSZ-től, a Vörös Kereszttől, sőt talán még az EU-tól is (bár bennük nem hiszek).
  • Rendezhetnénk segélykoncertet a hadifogjok javára.
  • Sőt akár még barátságos orosz-ukrán focimeccset is (a bevétel a hadifogjoknak).

A végén még Orbán Viktor béke Nóbel díjat kapna, sőt ha látnák az orosz és ukrán harcosok, hogy a hadifogjoknak Magyarországon milyen jó dolguk van, tömegével adnák meg magukat (ezzel is közelebb hozva a békét)!
 
K

kamm

Guest
Ide is berakom, hogy duplán zsebeljem be a like-okat:

Arra jutottam, hogy ha a magyar kormány nagyot akarna villantani, akkor felajánlhatnánk az oroszoknak is és az ukránoknak is, hogy a hadifogjaikat Magyarországon mi őrizzük.

Ez jó lenne mindkét félnek, egyrészt nem kellene a fogjokat ellátni, őrizni, másrészt az oroszok mindig azt mondják (nem alaptalanul), hogy az ukránok szörnyen bánnak a fogjokkal (kínzások, megalázás, rossz ellátás, ... - és ezek még a jobb esetek), az ukránok meg az oroszokat vádolják, ...
Magyarországon (mint kvázi semleges országon, akik NATO tagok, de nem küldtek fegyvert Ukrajnának) mindkét fél hadifogjai megfelelő orvosi ellátást kapnának, megfelelő élelmet, rehabilitációt, TV-t, Internetet, sport lehetőséget, a rokonaik akár meg is látogathatnák őket, ...

Ha átvennénk a fogjokat, abból hatalmas politikai tőkét kovácsolhatnánk.
  • Minden média minket dícsérne.
  • Zelenszkij minden héten hálásan megköszönné, hogy jól vannak a fogságba esett ukrán harcosok nálunk.
  • Putyin minden héten méltatna minket.
  • Innentől kezdve bármilyen szankciót megvétózhatnánk, hiszen nálunk többet senki nem tett a békéért.

Sőt anyagi tőkét is kovácsolhatnánk, mert
  • Kérhetnénk pénzt az ENSZ-től, a Vörös Kereszttől, sőt talán még az EU-tól is (bár bennük nem hiszek).
  • Rendezhetnénk segélykoncertet a hadifogjok javára.
  • Sőt akár még barátságos orosz-ukrán focimeccset is (a bevétel a hadifogjoknak).

A végén még Orbán Viktor béke Nóbel díjat kapna, sőt ha látnák az orosz és ukrán harcosok, hogy a hadifogjoknak Magyarországon milyen jó dolguk van, tömegével adnák meg magukat (ezzel is közelebb hozva a békét)!

Image1.png

Grammar_Nazi.gif

main-qimg-45e223a76506e8f785ddf75edc280d24-lq