[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Hisztikeltés az erősödő Rubel miatt. Amikor gyengült, akkor amiatt látták Oroszország végét, most erősödik így amiatt lesz vége.
http://finance.yahoo.com/news/putins-surprising-ruble-problem-threatens-210001722.html
Tehát mindenre van magyarázat és annak az ellenkezőjére is, mindez ugyanattól a csoporttól.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Szép mozgások voltak a rubel árfolyamában ma. Vissza gyengült 52-re.
Valaki(k) nagyon nem akarják látni 50 alatt... Érdekesek lesznek a következô napok.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Folytatódik a kötélhúzás Irán és a Hatok között
https://www.youtube.com/watch?v=rwayiW5d2Q0
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 345
2 349
113
Orosz? Média?
http://washingtonzakoban.blog.hu/2015/04/08/orosz_media
Ukrajna? Condoleezza Rice!
http://washingtonzakoban.blog.hu/2015/04/10/ukrajna_condoleezza_rice
Az USA nem göngyölíti fel a háborúit, csak kartávolságban folytatja őket
http://www.transform.hu/index.php/elemzesek/elemzesek-kulfold/736-az-usa-nem-gongyoliti-fel-a-haboruit-csak-kartavolsagban-folytatja-oket
Az európai földművesek tönkretétele
http://www.transform.hu/index.php/elemzesek/elemzesek-kulfold/733-az-europai-foldmuvesek-tonkretetele
Kína pénzügyi csapása a Pax Amerikára
http://www.transform.hu/index.php/elemzesek/elemzesek-kulfold/732-kina-penzugyi-csapasa-a-pax-amerikara
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 199
113
Szép mozgások voltak a rubel árfolyamában ma. Vissza gyengült 52-re.
Valaki(k) nagyon nem akarják látni 50 alatt... Érdekesek lesznek a következô napok.

Nem jó az orosz államnak a túl eros Rubel.A 2015-os koltségvetés 59-60 Rubel/USD árfolyamon számol. A túl eros Rubel miatt csokken a bevétel, valoszinu az orosz kozponti bank avatkozott be. Az olcsó olaj miatt évi 120-160 milliárd USD bevétel kiesés lesz 2015-ben.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az USA nem göngyölíti fel a háborúit, csak kartávolságban folytatja őket Írta: Seumas Milne
http://transform.hu/index.php/elemzesek/elemzesek-kulfold/736-az-usa-nem-gongyoliti-fel-a-haboruit-csak-kartavolsagban-folytatja-oket
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 345
2 349
113
Vége az internacionalista szolidaritás venezuelai modelljének-nincs pénz
http://www.globoport.hu/112668/vege-az-internacionalista-szolidaritas-venezuelai-modelljenek-nincs-penz/
Venezuela az utolsókat rúgja.
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
-zFo-FgCxNk.jpg
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
<b>3500 hadgyakorlatot</b> tartott meg Oroszország eddig a 2015-re tervezett 4000-ből

Mi következik ebből?

Ezek voltak a kicsik, most jönnek a nagyok...


Russia to Conduct All-Encompassing Combat Readiness Checks - Putin

"Over 3,500 military drills were held in Russia in 2015, with many large-scale drills yet to be conducted, Putin added."

http://sputniknews.com/military/20150409/1020660994.html

1019007689.jpg


Egy kis visszatekintés 2014-2015 hadgyakorlatairól (NATO / Oroszo.):

https://www.youtube.com/watch?v=hmLHIGVXAuk
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 199
113
<i>A német média szerint az Egyesült Államok elveszíti világhatalmi státuszát és többé nem képes kikényszeríteni saját geopolitikai érdekeinek érvényesülését a világ számos régiójában. A Deutsche Wirtschafts Nachrichten összesítése szerint az USA hanyatlása Szíriában kezdődött, ahol visszavonulásra kényszerítették, és az amerikai kormány tehetetlenségében nem tud mást tenni, mint Oroszországot okolni a kialakult helyzetért. A lapban megjelent publicisztika kifejti, hogy az amerikai vezetők máig nem tudták magukat túltenni azon a tényen, hogy Vlagyimir Putyin első számú cselekvőként lépett fel a Közel-Keleten, és képes volt Oroszország érdekeit megvédeni a térségben, valamint, hogy ez a fordulat továbbra is frusztrálja az amerikai elitet, ami mindig is saját magáénak gondolta a katonai és morális felsőbbséget.
A német lap szerint az Oroszország elleni új hidegháború nem egy öngerjesztő folyamat, bár az amerikaiak egyelőre képesek voltak rákényszeríteni az Európai Unióra saját szankciós politikájukat. Ugyanakkor kijelenti, hogy az Európai Unió koránt sem egységes, Washington főként a balti államokra és Lengyelországra összpontosított a feszültségszítás során, míg más országok többé-kevésbé ellenzik a szankcióháborút és nem akarnak konfrontálódni Oroszországgal. A német lap kifejti, hogy a szankcióknak főként az EU tagállamokra nézve van negatív hatása, köztük is elsősorban Görögországra, Olaszországra, Spanyolországra, Szlovákiára, Ausztriára és Magyarországra.

A Deutsche Wirtschafts Nachrichten szerint az Egyesült Államok ennek ellenére is Kínával szemben szenvedte el legsúlyosabb vereségét, amikor Kína sikeresen keresztülvitte az Ázsiai Infrastruktúrafejlesztési Bank megalapítását, és ennek kapcsán mostanra Ausztrália és Dél-Korea sem figyel az amerikai kormány fenyegetőzéseire és provokációira, ehelyett kifejezték érdeklődésüket az új pénzintézet irányába.

A német lap szerint az USA láthatóan elveszíti világhatalmi szerepét, de ezt nem csak hibás külpolitikájának köszönheti, hanem annak, hogy a kormány képtelen megoldani az USA belső problémáit, semmibe veszi a saját maga által képviselt elveket, nem tudja áthidalni a gazdagok és szegények közti szakadékot, és egyre látványosabb belső problémáinak köszönhetően az USA megszűnik példaképnek lenni azokban a régiókban, ahol korábban irányadónak tekintették az amerikai politikát.</i>
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
http://mno.hu/hirtvkulfold/ezentul-nem-avatkozik-be-az-usa-1281434
Akárhogyan is nézem, ez sem az erősödő amerikai geopolitikai státusz hírnöke...
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
http://mno.hu/hirtvkulfold/ezentul-nem-avatkozik-be-az-usa-1281434
Akárhogyan is nézem, ez sem az erősödő amerikai geopolitikai státusz hírnöke...

Az egy dolog, hogy valaki ezt mondja, de mi fog történni valójában? Mintha már hallottunk volna amerikai oldalról az iraki tömegpusztító fegyverekről, aztán a végén még egy "tömegpusztító kézigránátot" se tudott az USA felmutatni, pedig volt idejük keresgélni!
 

warrior

Member
2014. február 25.
170
4
18
Ezzel csak az a baj, hogy az észak-iraki kurd falvak lakói nem oxigéntől fulladtak meg. És ha Irakban nem is, de Szíriában /mint kiderült/ bőséggel voltak vegyi fegyverek. A többit meg könnyű kitalálni, mert a két diktátor igen jó viszonyban volt egymással.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Ezzel csak az a baj, hogy az észak-iraki kurd falvak lakói nem oxigéntől fulladtak meg. És ha Irakban nem is, de Szíriában /mint kiderült/ bőséggel voltak vegyi fegyverek. A többit meg könnyű kitalálni, mert a két diktátor igen jó viszonyban volt egymással.

Ez valóban igaz, vagyis szerintem úgy történt, hogy Szaddám akkor is "baráti segítségre" szorult vegyifegyver-ügyben, mikor a kurdokat irtotta. Saját készlete nemigen lehetett, mert akár az Öböl-háborúban, akár a későbbi USA-invázió során kétlem, hogy visszafogta volna magát ha tényleg van saját vegyifegyver-készlete. A szíreknek meg volt annyi eszük, hogy még egyszer (főleg az USA ellen) nem támogatták a vegyifegyver bevetését. Ezért nem találtak ilyen készleteket Irak megszállása során CIA "bombabiztos" értesülései ellenére sem.
 
Status
Not open for further replies.