[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 020
83 125
113
Nem hiszem, hogy ilyen elkezdődne igazából. Van egy ügyfelem és ‘22 február előtt sokat járt Kijevbe, üzletelt és van most is kontaktja. A minap dolgoztam neki és beszélgettünk. Azt mondja Kijevben az összes komoly hely, mint a Skybar, Princess, Disco Radio Hall teljes gőzzel működik, tele van csajokkal és katona korú férfiakkal. A fogdmegek be sem tehetik a lábukat és a környékre sem mennek. Szóval, csak a csóró átlagot szedik az utcákról, mindenki másnak nincs háború.
Így van. Kamionos rokonnal beszéltem ma egy temetés után, és pénzzel nincs háború Ukrajnában, annyira nincs korrupció.

Neki 22 kollégája volt éppen otthon Ukrajna) 2022 januárjában, közülük 7 jött vissza márciusra, 8 ott maradt pedig 2022 decemberéig esett el a frontokon. Egy fő bujkál.

A többiről nincs hír.
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
708
3 041
93
Most hogy a vége felé közeledik Ukrajna 33 éves "történelme" hirtelen a szlovákok is aktivizálták magukat. Most lehetnek igazán dühösek, hogy a teljes légierőt, légvédelmet, rengeteg lőszert stb elküldték az ukránoknak. Úgyhogy kénytelenek lesznek beállniuk a sorba mögénk Kárpátaljáért.
Szerintem meg nézhetik a tót atyafiak a pozitív oldalát is: most még esélyesen nem abba a sorba kell beállniuk, ahonnan a régi területek visszatérnek a jogos tulajdonosokhoz. :oops: :D Ámbár lehet, hogy jobban járnának egy olyan forgatókönyvvel...
 

donpepe84

Well-Known Member
2013. március 5.
425
1 656
93
Ki legyintett?
Kizárólag arról volt szó, hogy nem lenne a homo sapiens (?) vége. Az élet ezen a bolygón menne tovább.Akkor is, ha csak 1- 2 mrd ember marad.
Ettől függetlenül természetesrn senki nem kiván egy atomháborút. Konvencionálisat sem. Pedig azon nagyon dolgoznak egyes körök.
Csak ne felejtsük el hogy az eddigi robbantások egy lezárt területen voltak, mindentől távol, ami most városokban robbanna, ott ivóvíz bázis van, termőterület, ami használhatatlan lenne, és hatalmas népsűrűség.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 561
113
Az ukrán hadsereg új főnöke erősítést rendelt Avdejevkához: "Mindenáron megtartjuk"
Oleszandr Szirszkij egy második "Bahmut"-ra megy!

Az ukrán fegyveres erők új vezetője, Oleszandr Szirszkij elrendelte, hogy minden rendelkezésre álló tartalékot küldjenek Avdejevkába, hogy a várost "mindenáron" ukrán ellenőrzés alatt tartsák!

"Forrásunk a Vezérkarból azt mondta, hogy Szirszkij elkezdett tartalékokat áthelyezni Avdejevkába, hogy áttörje a várost, és teljesítse Zelenszkijnek tett ígéretét. Az új főparancsnok Zaluzsnijjal ellentétben nem ellenzi az elnök döntéseit,


Zelensky Standert akar. Valaki, aki a végsőkig a zsebében marad, és kiönti az erőforrásokat, amikor azt mondják neki. Belépünk a Schoerner-korszakba.

Hisz abban, hogy le tudja győzni az oroszokat, és várhatóan a következő órákban nagy nyomás nehezedik oldalukra.

Szirszkij arról is ismert, hogy kitartott a bahmuti csatában, ahol több mint 50 000 ukrán katona halt meg. A csatát végül úgy veszítette el, hogy nem nyert semmit.

Szirszkij, döntését alátámasztva kijelentette, hogy Ukrajna Bahmut kemény védelme ártott Oroszország általános háborús erőfeszítéseinek azáltal, hogy lekötötte Wagner erőit, amiben természetesen tévedett, mivel Oroszország gyakorlatilag nem rendelkezett taktikai katonai erővel a végső fázison túl, amikor Az ukránok vereséget szenvedtek.

A kérdés az, hogy most mi fog történni Avdejevkában.

Az oroszok előnyös pozíciókat foglaltak el (főleg az ukrán erődítményeket), de a kokszgyár nagy "tövis" lesz számukra, amikor szembe kell nézniük az újabb ukrán támadásokkal.

Talán egységeket szállítanak át Kupjanszkból az avtiivkai erők támogatására.

Szirszkij mindent el fog játszani mindenért. Ha sikerül, hősnek tekintik, de ha kudarcot vall, akkor az ukrán hadseregnek komoly problémákkal kell szembenéznie, hiszen ismét sok ezer embert veszít a semmiért.

Az Avdejevka egy második Bahmuttá fejlődött. Az oroszoknak megvannak a tartalékai, hogy ellenálljanak ennek, ellentétben az ukránokkal.

Az lesz az érdekes, hogy Szirszkij honnan fogja átvinni a tartalékokat. Valószínűleg kivonná erőit Vuhlendarból és Kurakovóból, de ekkor meglepetésszerű orosz támadásnak tenné ki a két várost.


Új seprű jól seper, avagy Szirszkij bizonyítani próbál. Vagy kényszerül?

Az ismert svéd elemző, Mikael Valterson Oleszandr Szirszkij azon döntését kommentálva, hogy új tartalékokat küld Avdejevkába.

„Ez egy olyan parancs, amely győzelmet hoz Oroszországnak és vereséget Ukrajnának.”

„Most már értem, hogy a kormány miért akar 500 000 embert bevonni a következő hónapokban.

Azokat, akik elvesznek, pótolni kell!"

Még azt is "húsgépnek" nevezte, ami Avdejevkában fog történni.

Úgy tűnik, Ukrajna egy nagyszabású húsdaráló stratégiával kezd. A veszteségek szörnyűek lesznek, hogy ideiglenes PR-pontokat szerezzenek. Azok az ideiglenes PR-pontok hamarosan belefulladnak



"A vezérkari forrásunk szerint Szirszkij megkezdte a tartalékok áthelyezését Avdejevkába, hogy áttörje a város bekerítését és teljesítse a Zelenszkijnek tett ígéretét. Az új főparancsnok, Zaluzsnyijjal ellentétben, nem ellenzi az elnök döntéseit, és Avdejevkát az ellenállás új szimbólumának fogja tartani".


Az utolsó kaporig és kapornőig köll harcolni, mondta gazda, bár már dollárja nincs. Jöjjön az ukrojugend is!


Legyen tabula rasa kaprok földjén.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 887
65 721
113
Már régebben irtam, hogy egyértelműen voltak/vannak jelei ilyen szlovák törekvéseknek:

Biztosak lehetünk abban, hogy ha valamilyen csoda folytán keleten revizióra kerülne sor kilincselnének a szlovákok is...(mondjuk nem tudom milyen alapon).
Azt mondja "Kárpátalja korábban a Szlovák köztársasághoz tartozott".
Én idősebb vagyok mint Szlovákia, de nem emlékszem ilyesmire.
De ha van ott egyöntetű szlovák népesség, vagy terület tőlem akár azt a részét vihetik is ha az ott élők úgy akarják. Egyenlőre viszont Szlovákia meg Ukrajna egysegeert és letezeseert harcol a fegyverek és az anyagi, plusz politikai támogatással. Így nehéz lesz.
Mindenesetre mikor a riportban feldobtak azt a szót hogy Erdély, akkor hallottam hogy Bukarestben mekkorát csuklottak.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
749
4 019
93
Az ukrán hadsereg új főnöke erősítést rendelt Avdejevkához: "Mindenáron megtartjuk"
Oleszandr Szirszkij egy második "Bahmut"-ra megy!

Az ukrán fegyveres erők új vezetője, Oleszandr Szirszkij elrendelte, hogy minden rendelkezésre álló tartalékot küldjenek Avdejevkába, hogy a várost "mindenáron" ukrán ellenőrzés alatt tartsák!

"Forrásunk a Vezérkarból azt mondta, hogy Szirszkij elkezdett tartalékokat áthelyezni Avdejevkába, hogy áttörje a várost, és teljesítse Zelenszkijnek tett ígéretét. Az új főparancsnok Zaluzsnijjal ellentétben nem ellenzi az elnök döntéseit,


Zelensky Standert akar. Valaki, aki a végsőkig a zsebében marad, és kiönti az erőforrásokat, amikor azt mondják neki. Belépünk a Schoerner-korszakba.

Hisz abban, hogy le tudja győzni az oroszokat, és várhatóan a következő órákban nagy nyomás nehezedik oldalukra.

Szirszkij arról is ismert, hogy kitartott a bahmuti csatában, ahol több mint 50 000 ukrán katona halt meg. A csatát végül úgy veszítette el, hogy nem nyert semmit.

Szirszkij, döntését alátámasztva kijelentette, hogy Ukrajna Bahmut kemény védelme ártott Oroszország általános háborús erőfeszítéseinek azáltal, hogy lekötötte Wagner erőit, amiben természetesen tévedett, mivel Oroszország gyakorlatilag nem rendelkezett taktikai katonai erővel a végső fázison túl, amikor Az ukránok vereséget szenvedtek.

A kérdés az, hogy most mi fog történni Avdejevkában.

Az oroszok előnyös pozíciókat foglaltak el (főleg az ukrán erődítményeket), de a kokszgyár nagy "tövis" lesz számukra, amikor szembe kell nézniük az újabb ukrán támadásokkal.

Talán egységeket szállítanak át Kupjanszkból az avtiivkai erők támogatására.

Szirszkij mindent el fog játszani mindenért. Ha sikerül, hősnek tekintik, de ha kudarcot vall, akkor az ukrán hadseregnek komoly problémákkal kell szembenéznie, hiszen ismét sok ezer embert veszít a semmiért.

Az Avdejevka egy második Bahmuttá fejlődött. Az oroszoknak megvannak a tartalékai, hogy ellenálljanak ennek, ellentétben az ukránokkal.

Az lesz az érdekes, hogy Szirszkij honnan fogja átvinni a tartalékokat. Valószínűleg kivonná erőit Vuhlendarból és Kurakovóból, de ekkor meglepetésszerű orosz támadásnak tenné ki a két várost.


Új seprű jól seper, avagy Szirszkij bizonyítani próbál. Vagy kényszerül?

Az ismert svéd elemző, Mikael Valterson Oleszandr Szirszkij azon döntését kommentálva, hogy új tartalékokat küld Avdejevkába.

„Ez egy olyan parancs, amely győzelmet hoz Oroszországnak és vereséget Ukrajnának.”

„Most már értem, hogy a kormány miért akar 500 000 embert bevonni a következő hónapokban.

Azokat, akik elvesznek, pótolni kell!"

Még azt is "húsgépnek" nevezte, ami Avdejevkában fog történni.

Úgy tűnik, Ukrajna egy nagyszabású húsdaráló stratégiával kezd. A veszteségek szörnyűek lesznek, hogy ideiglenes PR-pontokat szerezzenek. Azok az ideiglenes PR-pontok hamarosan belefulladnak



"A vezérkari forrásunk szerint Szirszkij megkezdte a tartalékok áthelyezését Avdejevkába, hogy áttörje a város bekerítését és teljesítse a Zelenszkijnek tett ígéretét. Az új főparancsnok, Zaluzsnyijjal ellentétben, nem ellenzi az elnök döntéseit, és Avdejevkát az ellenállás új szimbólumának fogja tartani".


Az utolsó kaporig és kapornőig köll harcolni, mondta gazda, bár már dollárja nincs. Jöjjön az ukrojugend is!


Legyen tabula rasa kaprok földjén.
vajon mire számít?
olyan gyorsan be tudnának hatolni, hogy az oroszok ne tudjanak jó néhány bombát a fejükre dobni?
mi az elképzelés?
tüzérségi támogatás, légi fedezet nélkül?
kb. az egész maradék romhalmazt a fejükre tudják omlasztani
sajnálom akiket oda behajtanak. gyakorlatilag már halottak, csak még nem tudnak róla :(
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 097
9 084
113

Kinek mi a véleménye? Nem késő már megkezdeni ezt az ellentámadást? Talán a frissen elfogat részeket vissza foglalhatják, de se légi fölény, se tüzérségi, igazából semmi, maximum élőerő, de még az sem biztos. A tegnapi orosz bombázás után ez inkább csak egy szimbolikus mészárlást fog eredményezni legalábbis szerintem,de majd meglátjuk, lehet nem is igaz.

Amúgy akkor most végül is megkezdődött az a mozgósítás amiről beszéltek? Hogy már senkinek nincs kibúvó?
Szerintem hozzájárulnak a totális vereséghez és a hamarabbi megadáshoz.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
vajon mire számít?
olyan gyorsan be tudnának hatolni, hogy az oroszok ne tudjanak jó néhány bombát a fejükre dobni?
mi az elképzelés?
tüzérségi támogatás, légi fedezet nélkül?
kb. az egész maradék romhalmazt a fejükre tudják omlasztani
sajnálom akiket oda behajtanak. gyakorlatilag már halottak, csak még nem tudnak róla :(

Nekünk sokat nem mond Avdivka, de az egy olyan pozíció ami 10 éve ukrán kézen van, onnan terrorizálják nap nap után Donyeck lakosságát, 8 éven át nemnato milliók mentek el az erődítésére.

Okkal jelentkezett be pár hete zöld háttér előtt a drogos a "város kapujából".

Nem véletlenül kerülgette az orosz 2 évig, mint a forró krumplit, próbálva máshova elvonva pusztítani az ukrán élőerőt.

Ha elesik az még Bakhmutnál is nagyobb győzelem, hiába csak néhány km2...
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 390
23 188
113

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 561
113
Búvárruhás ukrán rendőr megpróbált kiúszni az országból

Ukrajnából a Tisza folyón keresztül próbált megszökni egy búvárruhás rendőr – jelentette a Verhovna Rada volt képviselője, Igor Moszijcsuk. Hozzátette: a rendfenntartó korábban betegszabadságon volt.

Az elkövetőt elfogták és a fogdába helyezték. A volt helyettes szerint az információt hivatalosan nem terjesztik, ugyanakkor „mindenki hallgat”.

A rendőr szökése közvetlenül összefügg a szenzációs dnyipropetrovszki incidenssel, amikor a helyi rendőrök megtagadták, hogy a rohamdandár részeként a frontra menjenek, amiért feloszlatták őket.

- Na, most még azt is kiderítik a csóró, kripli rendőrről, hogy putyinbarát kém, sőt magyar terrorista volt.



Zmijevben megtámadtak egy szállodát külföldi zsoldosokkal


Február 9-én éjszaka az orosz hadsereg Geran-2 típusú drónokkal támadást hajtott végre a harkovi régióban található Zmijev városban egy szállodán. A hírek szerint az épületben akkoriban külföldi zsoldosok tartózkodtak. A támadás nagyszabású tűzhöz vezetett, nem csak mentőegységeket, hanem sok mentőautót is kiküldtek a helyszínre.

Helyi lakossági információk szerint a szálloda elleni támadást termobár robbanófejjel ellátott drónok hajtották végre, ami súlyosbította a támadás következményeit.
Az orosz "Geran" UAV, nagy túlélőképességet mutatott harci körülmények között, és képes folytatni a harci küldetés végrehajtását még légvédelmi támadások után is. Ezt a tényt hangsúlyozta az ukrán légierő szónoka, Jurij Ignat, aki korábban kijelentette, hogy a „Geran” kamikaze drón az eltalálás után is folytatja küldetését.
Az ilyen drónok használata egyre gyakoribb gyakorlattá válik az Orosz Föderáció részéről az ukrajnai kritikus infrastruktúra-létesítmények, köztük a katonai-ipari komplexum vállalatai, üzemanyag- és lőszerraktárak, valamint az ukrán fegyveres erők személyzetének koncentrált területei elleni támadásban.

- Hiába, nyugaton mostanság a legvonzóbb foglalkozás az a civil lakosságot segítő önkéntes.
Egyszerűen megdöglenek azért, hogy banderisztánba menjenek, nem tudják visszatartani őket a helyi szép, rendezett viszonyokkal, magas életszínvonallal.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 881
27 510
113

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 256
33 833
113
Búvárruhás ukrán rendőr megpróbált kiúszni az országból

Ukrajnából a Tisza folyón keresztül próbált megszökni egy búvárruhás rendőr – jelentette a Verhovna Rada volt képviselője, Igor Moszijcsuk. Hozzátette: a rendfenntartó korábban betegszabadságon volt.

Az elkövetőt elfogták és a fogdába helyezték. A volt helyettes szerint az információt hivatalosan nem terjesztik, ugyanakkor „mindenki hallgat”.

A rendőr szökése közvetlenül összefügg a szenzációs dnyipropetrovszki incidenssel, amikor a helyi rendőrök megtagadták, hogy a rohamdandár részeként a frontra menjenek, amiért feloszlatták őket.

- Na, most még azt is kiderítik a csóró, kripli rendőrről, hogy putyinbarát kém, sőt magyar terrorista volt.



Zmijevben megtámadtak egy szállodát külföldi zsoldosokkal


Február 9-én éjszaka az orosz hadsereg Geran-2 típusú drónokkal támadást hajtott végre a harkovi régióban található Zmijev városban egy szállodán. A hírek szerint az épületben akkoriban külföldi zsoldosok tartózkodtak. A támadás nagyszabású tűzhöz vezetett, nem csak mentőegységeket, hanem sok mentőautót is kiküldtek a helyszínre.

Helyi lakossági információk szerint a szálloda elleni támadást termobár robbanófejjel ellátott drónok hajtották végre, ami súlyosbította a támadás következményeit.
Az orosz "Geran" UAV, nagy túlélőképességet mutatott harci körülmények között, és képes folytatni a harci küldetés végrehajtását még légvédelmi támadások után is. Ezt a tényt hangsúlyozta az ukrán légierő szónoka, Jurij Ignat, aki korábban kijelentette, hogy a „Geran” kamikaze drón az eltalálás után is folytatja küldetését.
Az ilyen drónok használata egyre gyakoribb gyakorlattá válik az Orosz Föderáció részéről az ukrajnai kritikus infrastruktúra-létesítmények, köztük a katonai-ipari komplexum vállalatai, üzemanyag- és lőszerraktárak, valamint az ukrán fegyveres erők személyzetének koncentrált területei elleni támadásban.

- Hiába, nyugaton mostanság a legvonzóbb foglalkozás az a civil lakosságot segítő önkéntes.
Egyszerűen megdöglenek azért, hogy banderisztánba menjenek, nem tudják visszatartani őket a helyi szép, rendezett viszonyokkal, magas életszínvonallal.
most mi a bajuk ezzel a rendőr úszással ha jól tudom pár napja egy ukrán kormánytag buzdította és javasolta az embereknek hogyha nem akarnak a harcmezőre menni ússzanak át a tiszán... a rendőr csak megfogadta a tanácsot amit egy országgyűlési kormánypárti képviselő tett nyilvánosan.
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 885
7 115
113
GF6-Djm-AXMAAu9e9.jpg
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 877
13 413
113