Értékelem az igyekezetet és ha cinikus lennék azt mondanám; megnyugtattál csapassuk.
De...
Ott kezdődnek az összehasonlítási gondok, h kihagyod a beépített (és vélhetően célpont) beépítettséget. Ami miatt ma nem haladnak gyorsan a frontok. Soha ennyire kiterjedt városaink nem voltak (méret). Soha ennyi felhasznált műanyag termék nem került beépítésre (hő/hang szigetelés, burkoló/bútoranyagok, nyílászárók, ruházat, csomagolóanyagok, eszközök), felhasználásra. Tele hosszú szénhidrogénláncú, klorátokat tartalmazó műanyagokkal. Járműveket meg sem említem. Itt égés szempontjából mindegy, hogy kilótonnáktól vagy megatonnáktól ég el (rengeteg oxigént követelve).
Kénhidrogének, HCl, CO/CO2...nem hangzik jól (nem is az).
Nem a radioaktivitás lesz a fő problémád.
Ami a tudatmódosítót illeti, más ügyben már kongatják a vészharangot:
spaceweatherarchive.com
500,000 to 1 million satellites are expected in the next decades, primarily to build internet constellations called megaconstellations. These megaconstellations are disposable and will constantly re-enter and be replaced, hence creating a layer of conductive particulate. Here it will be shown...
arxiv.org
A mágneses mező most egyébként is gyengül, olyannyira, h nem egy esetben a napszél által elsöpört hidrogén gázcsóván belül van a holdunk is.
Ami a bevetett hatóerőt illeti; nem életszerű, h az első pár csapás után (ég mondjuk Washington, de mi nem húzzuk maxra a válaszcsapásra induló töltetet, mert...miért is ne?!) is csökkentett kilótonnás hatás marad.
Hozod példának a meteorit meg vulkánok általi hatásokat. Értem miért, de egy mai háborúban nem ez a fő gond; mint írtam az éghető anyagok összetétele, mennyisége. De ami a port illeti, az is elég, h a növények ne tudjanak fotoszintetizálni.
A tesztek meg irrelevánsak; jelezd kérlek, h melyiket tesztelték valós célpontot megközelítő helyen. Vagy úgy gondolod, h háborúban a sivatagokra, tengerre, hordozó kötelékekre menne a csapás?
Örülök, h derülátó vagy és ami azt illeti, szerintem csökken az atomháború veszélye, ahogy az oroszok felülkerekednek az ukránokon, de legyinteni egy atomháborúra (ami nálunk sokkal felkészültebbeket is megrémített, kezdve Teller, Szilárd, Fermi, Einstein nevesebbekkel a sort), na ehhez kell tudatmódosító.