[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 542
113
Oroszország válasza az Európai Bizottság által a befagyasztott központi banki eszközök kisajátítására adott válaszlépés globális pénzügyi válsághoz vezethet.

Egy névtelenül nyilatkozó európai tisztviselő a Reutersnek azt mondta, hogy Moszkva megtorló perei Európa legfontosabb értékpapír-letétkezelőjének, a belgiumi székhelyű Euroclearnek a csődjéhez vezetnének, ami után a nyugati pénzügyi rendszer szétesne, mivel a platform 37 billió eurót kezel világszerte.

A Reuters szerint az Orosz Föderáció Központi Bankja először 33 milliárd eurót vehet el az Euroclear orosz joghatóság alá tartozó eszközeiből. A CBR pereket indíthat az Euroclear dubaji és hongkongi eszközeinek lefoglalására is. Emellett az EU-nak számos perre kell felkészülnie a nyugati bankoktól, amelyek a szankcióháború következtében szintén elveszítik eszközeiket.

Zelenszkij meg a gorog Ogyesszaban, fentről.

Pervomajszk, ukránok a szendvicsben.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 863
113
A polák CIA ügynök 300k bohócról beszél akit bevethetnének, de meddig lehetne őket bevetni? Két hét? Három? Meg 300k?! Muhaha!
Ezek szerint túloztam a három héttel:
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
tisztelettel...ki az a ti?....és mi a nyilvánvaló?....mert akkor innentől Somkuti minden megnyilvánulását 100%-ra kell venni?...vagy csak ezt?....
Az ukránok az első perctől próbálkoztak ezzel-azzal, a mi irányunkban is (Tu-141 két éve?). És fognak is.
Én továbbra se tartom kizártnak azt se, hogy egy esetleges magyarországi betörésüket azzal a céllal csináltatják velük, hogy utána erre hivatkozva NATO felvonulási terület lehessünk. Csak mert akkor roppant nehezen lesz eladható, hogy miért ne legyünk azok.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 877
91 417
113
Lehet, mindenesetre több helyen erőltetik, hogy a belgorodi és a kurszki régióba ma betörtek az ukránok. Vagyis oroszok.
Kik ezek?

Az Oroszország Szabadsága Légió szóvivője, Alekszej Baranovszkij hangsúlyozta, hogy a művelet még csak most kezdődött, és a legfontosabb események még váratnak magukra. A légió azt állítja, hogy ellenőrzésük alatt tartanak egy Kurszkhoz közeli falut. Baranovszkij szerint a támadás célja Oroszországot arra kényszeríteni, hogy erősítse meg védelmét ezen a területen, így csökkentve az ukrán csapatokra nehezedő nyomást Kelet-Ukrajnában. A csoport azt is közölte, hogy együttműködik két másik ukrajnai csoporttal: az Orosz Önkéntes Hadtesttel és a Szibériai Zászlóaljjal.

Az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy sikeresen visszaszorították és vissza tudták verni a támadást. Az Oroszországi Szabadság Légiójának Telegramon közzétett üzenete szerint az embereknek joguk van szabadon dönteni és élni, ahogy akarnak.


Valszeg tényleg csak xarkavarásra jó,, hogy elvonjon máshonnan orosz erőket.
Ez gyors volt

Felvételek jelentek meg az Oroszországot ért támadásról: úgy néz ki, szétverték a partizánok akcióját
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 871
27 434
113
Ez amúgy komolyan volt az ukránoknál mint hír? Kinézem belőlük, minden esetre nekem ez a nap híre, elég mémgyanús és csodálkozom hogy senki nem reagált erre, bár nem könnyű hogy mit :D

Amúgy én hülye vagyok ezekhez, de vajon a harci lufiknak lenne létjogosultsága mint olcsó eszköz az ellenség légvédelmét fogyasztani? Lenne olyan amin semmi nincs, lenne olyan ami irányítható vagy előre programozott, és ha a bejáratott légmozgások célközelbe juttatják, korrigálja a célt és lezuhan. Ezek magasan tudnak mozogni és csak drágán le lőhetőek, áruk szerintem pár ezer dollárban megállna, bár ha belegondolok elég problémás eszköz mert ha meg elrepül lehet valahol az atlanti óceánnál áll meg.
A gonosz oroszok annyira gonoszok, h ártatlan madárkákat drogoznak be, aztán gyilkolnak meg.
Az osztrák sajtóban már olyan is megjelent, h az orosz katonák SMS-ben(!) parancsba kapták, hogy meg kell kóstolniuk az emberhúst.

Aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 769
113

Az ellenség megpróbált eltalálni egy Szentpétervár melletti üzemet és több tucat más célpontot az Orosz Föderáció öt régiójában.​

A Honvédelmi Minisztérium reggeli jelentést tett közzé a kijevi rezsim légitámadásainak visszaveréséről.

A minisztérium arról számolt be, hogy az elmúlt éjszaka és március 13-án délelőtt a kijevi rezsim számos olyan kísérletét hiúsították meg, amelyek repülőgép-típusú UAV-k segítségével terrortámadásokat hajtottak végre az Orosz Föderációban lévő célpontok ellen.

A szolgálatban lévő légvédelmi rendszerek összesen 58 drónt tartóztattak fel és semmisítettek meg:

► Belgorodskaya területei felett (11 UAV);
► Brjanszk (8 UAV);
Voronyezs (29 UAV);
► Kurszk (8 UAV);
► Leningradskaya (1 UAV);
Ryazan (1 UAV).

A leningrádi régió hatóságai tisztázták, hogy egy repülőgép típusú UAV-t lőttek le egy mozgó csoport megsemmisítésével a Kirishi régióban a KINEF olajfinomítóhoz közeledve.

"A termelés a szokásos módon működik, nincs áldozat vagy pusztulás, a baleset helyszínén a következményeket lokalizálták és felszámolták" - mondta Alekszandr Drozdenko kormányzó.
Источник: https://rusvesna.su/news/1710312332


Vlagyimir Putyin főbb kijelentései a Nyugathoz fűződő kapcsolatokról Dmitrij Kiszeljevnek a Rosszija 1-nek és a RIA Novosztynak adott interjújából:

Ha amerikai csapatok jelennek meg Ukrajnában, Oroszország intervenciósként fogja kezelni őket.

Hadtechnikai szempontból Oroszország készen áll egy nukleáris háborúra.

Ha az Egyesült Államok atomkísérleteket hajtana végre, Oroszország is megtehetné ugyanezt.

A Nyugat felismerte, hogy lehetetlen stratégiai vereséget mérni Oroszországra a csatatéren.Tehetetlenséggel szembesültek az orosz nép egységével szemben.

A Nyugattal kötött "őszinte megállapodásról": "Nem bízok senkiben, de garanciákra van szükségünk, és a garanciáknak egyértelműnek kell lenniük, olyanoknak kell lenniük, amelyek megfelelnek nekünk."

Oroszország nem fogja megosztani a Nyugatot, de megpróbálja tiszteletben tartani érdekeit.

Oroszország nem avatkozik be az amerikai elnökválasztásba; Moszkva kész együttműködni bármely elnökkel.

Oroszország nem ment Afrikába és nem rúgta ki onnan Franciaországot; Az afrikai vezetők maguk is együtt akartak dolgozni Moszkvával.

Finnország és Svédország NATO-csatlakozásának semmi értelme: „Valamilyen esernyő alatt akartam lenni.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
A cseh lakosok többsége véget akar vetni az ukrajnai konfliktusnak

Zuzana Mayerova cseh politikus szerint a csehek csaknem háromnegyede támogatja a fegyveres konfliktus mielőbbi befejezését, még akkor is, ha Oroszország megkapja az ukrán területek egy részét – a Parlamentni listy ír erről.

Megjegyezte, hogy már nincs szabad Ukrajna. Ez csak egy EU-s pénzből élő amerikai protektorátus.

A politikus azt is hozzátette, kategorikusan ellenzi még azt az elméleti lehetőséget is, hogy cseh vagy NATO katonákat küldjenek harcba az ukrán fegyveres erők oldalán.


Ukrajna követeli Grúziától, hogy állítsa le a légiforgalmat Oroszországgal

A Nép Szolgája Párt Verhovna Rada frakciójának vezetője, David Arahamia a Telegram csatornájában arról számolt be, hogy a hivatalos Kijev Tbiliszihez fordult azzal a követeléssel, hogy állítsák le a légiforgalmat Oroszországgal, amelyet 2023-ban újraindítottak.

Emellett az ukrán hatóságok ragaszkodnak Mihail Szaakasvili volt grúz elnök börtönből való szabadon bocsátásához. Ha a grúz fél teljesíti ezt a két feltételt, Kijev szerint lehet majd az országok közötti kapcsolatok normalizálásáról beszélni.

"Van egy terv a normalizálásra: Mihail Szaakasvili polgárunkat ki kell engedni a börtönből, és vissza kell küldeni, le kell állítani a közvetlen járatokat az Orosz Föderációval. Grúziának abba kell hagynia, hogy segítse Oroszországot a nyugati szankciók kijátszásában. Akkor könnyű lesz a kapcsolatok normalizálása" Arahmia írta.


Az ukrán fegyveres erők egyik foglya a különítményt irányító tisztről beszélt

Jurij Vodjan ukrán hadifogoly elmondta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) 59. különálló motoros gyalogdandárjában egy zsoldos különítményt a CIA egyik tisztje irányított.

Ahogy a hadifogoly megjegyezte, egy napon az ebédlőbe lépve az ukrán katonaság új embert látott. Hangsúlyozta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők harcosai többé-kevésbé megszokták már az amerikaiakat, és látásból is ismerték őket, de ez nem volt ismerős számukra.

Vodjan megjegyezte, hogy a katonák megkérdezték, ki az, és azt mondták nekik, hogy egy CIA-alkalmazottról van szó, aki egy zsoldos különítmény korábbi parancsnoka volt, és eljött hozzájuk.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 542
113
Túl sokat tud, figyelmeztettek a kitartói, más indoka nem lehetett.
Ha még akartak volna ölni megtehettek volna, szóval ez figyelmeztetés volt most így Navalnij kiesése után, hogy a pofa lapos maradjon.
Az oroszok meg megtehettek volna eddig is bármit bármikor vele.

Előzetesbe tették a fejszes kollégákat. :(
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 863
113
:)

A jó öreg szovjet készlet:

Csak nekem tűnik PR fogásnak? Ezek 2000 kmt kamuztak be:
https://twitter.com/RALee85/status/1767691595556549066
GIgZX8NXQAAFoNR


Biztosan győznek! 31k ugye ...
https://twitter.com/i/status/1767669918789447763

Egyéb sikeres ukránok:
https://twitter.com/i/status/1767300524960031045

A-50ek:
https://twitter.com/simpatico771/status/1767696042315616462

Hehe:
https://twitter.com/MyLordBebo/status/1767652505876398136
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Biztosan győznek! 31k ugye ...
https://twitter.com/i/status/1767669918789447763

Nem akarom elhinni, hogy miért nem szerez be legalább egy pisztolyt akit veszélyeztet az ilyen összefogdosás.Egy háborúban álló országban nehogy ez megugorhatatlan legyen!
Nem jutott mindenkinek, és azokat fogdossák össze, akinek nincs.
Vagy épp nem számít rá, mert azt gondolta, az eddig a sorozótisztnek odaadott havi “appanázs” elég volt.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Támadó háborúra való parancsot meg kell tagadnia a katonai vezetésnek és a legénységnek is.
De szerencsére magyar katona alig ha kerül ilyen helyzetbe.
Oreg....
Minden tiszteletem a tiéd!
De!...Ne kételkedj a MAGYAR katonàk hazaszeretetében!
Lesz@rom a politikàt, ahogyan a hozzàm hasonlok is!
Ott utkozom meg az ellennel, ahol elèrem.
A MAGYAR HADSEREG kész a harcra, kész elviselni bàrmilyen veszteséget!
Minket MAGYAR munkàsok tàmogatnak fegyverzettel, MAGYAR anyàk szulik a katonàt, MAGYAR parasztok tàplàlnak.
Ez nem kèpezheti vita tàrgyàt!
Egy "HAZA" van!
Uzengessen aki akar....de Daràzsfészekbe nyul.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Nem tárgyalni kell a világháborús tervekről, hanem elfelejteni.

Nem, nem most lett nagy a baj.
A befolyásszerzés egy nagyhatalom részéről nem csak régiók és kisebb államok kapcsolataiban létezik, hanem a nagyhatalmak közötti viszonyrendszerben is.
Kína érdekelt abban, hogy komoly befolyása legyen a Kremlben, India pedig még inkább, már csak Kína miatt is.
Sokszor volt már jelezve az elmúlt években, hogy Oroszország nincs egyedül, mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy a világ egy jelentős részének pont jó, hogy Oroszország létezik és a léte okoz némi problémát a Nyugat hegemóniájának. Kínán és Indián kívül egy csomó kisebb középhatalomnak sem érdeke Oroszország veresége vagy bedőlése.
Ezeken túl ugyanígy nem érdekük Oroszország "túlnyerése" sem, a folyamatok kontrollálásához viszont valamilyen szinten "bennfentesnek" kell lenni Moszkvában. Az okos EU ezt a kaput zárta be a saját maga orra előtt.

Igaziból ez sem új hír, még csak nem is meglepő.
Sőt, ha jobban belegondolunk, akkor Moszkva az elmúlt 60-70 évben folyamatosan erre készült és erre állt készen, bármit is jelentsen ez. A magam részéről ugyanis azt gondolom, hogy nem, egyik nagyhatalom sincsen felkészülve egy atomháborúra.
Nem technikailag természetesen, úgy nagyon is fel vannak készülve - pláne Oroszország - hanem a következményekre gondolok.
Nem ártana ezt átgondolni...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 656
55 312
113

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 471
46 400
113
URL unfurl="true"]https://oroszhirek.hu/putyin-a-lengyel-csapatok-soha-nem-fogjak-elhagyni-ukrajnat-ha-oda-telepitik-oket/[/URL]
Ez - sajnos - egy teljesen reális forgatókönyv. (mégha az oroszhirek-ről is származik)
Ha odáig jutunk, hogy összeomlik több helyen a front, és az oroszok kijutnak hadműveleti mélységbe, akkor kész kell lennie egy nyugati forgatókönyvnek, hogy a maradék területet valahogy megmentsék. Egyszerűen túl sok érdekeltség van már Ukrajnában, ahhoz, hogy hagyják veszni. Mert amíg van független Ukrajna, addig ott van egy gyakorlatilag adósrabszolgasorba tolt állam, ami a súlyos tartozásokat - hosszú évek alatt - vissza tudja fizetni.
A baj ott van, hogy a konfliktus jelenleg szabadonfutó módban van. Azaz az eddigi fő finanszírozók (USA, Németország) már bedobták a paklit (kívülről azért még kibicelnek), de a magukról megfelejtkezett kicsik még továbbra is fullba tolják. Pedig ha egy kicsit figyelnének az őket körülvevő hangokra, akkor rájöhetnének, hogy éppen hülyét csinálnak magukból, és belőlük. Nem volt véletlen, hogy Micron okosságára órákon belül minden nagy (legelőször a ZUSA) azonnal passzolt.
Azért veszélyes ez a forgatókönyv, mert ha a lengyelek az ugribugrikkal együtt bemennek, és megpróbálják a nyugati országrészt biztosítani, az még nem állítja meg az orosz hadigépeztet. Ebben az esetben a bent lévő országok nem részesülnek a NATO teljes védelmében.
A megállításra csak akkor van esély, ha Lengyelország egy protektorátust csinál Ukrajnából. Ez arra lehet jó, hogy kikényszerítsék az oroszokból a tárgyalást.
Ebben az esetben lesz egy nyomás a NATO többség felöl, hogy rántsák be a területet a NATO alapszerződése által védett területbe. Ezt még ki lehet mozogni. (magyar szempontból írom)
Ebben az esetben az oroszoknak is észnél kell lenniük, mivel ha nem állnak le, akkor egy idő után jönni fog következő lépés, mégpedig a mindkét ország (lengyel, ukrán) parlamentje által jóváhagyott hivatalos egyesülés. Ez azért probléma, mert így gyakorlatilag automatikusan NATO védelem alá kerülne a terület. Az viszont már gond az oroszoknak. Ezután további ellenségeskedés viszont már tényleg az atomháborút vonja maga után.
Ezenközben persze lesz egy elég komoly versenyfutás az orosz csapatok részéről hogy minél nagyobb területeket tudjanak magukévá tenni, a tárgyalások előtt.
A kérdés, ott van, hogyha tényleg bemennek intakt külföldi alakulatok, akkor erre hogyan akar és tud válaszolni Putyin. Mert továbbra is ott a belorusz irányú új front megnyitásának lehetősége.
A másik kérdés, hogy mennyire akarja Kelet-Ukrajnát is bevonni, "orosz anyácska" kebelére. Ha belorusz front megnyitására lesz elég ereje, akkor egész Ukrajnát akarja. Ha csak az orosz többség lakta területeket, akkor megállnak a Dnyepernél. A további háború befejezéséért cserébe pedig Odesszát is követelnie kell, mert még mindig az a meggyőződésem, hogy Odessza az egyik fő célja.
 

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
Oreg....
Minden tiszteletem a tiéd!
De!...Ne kételkedj a MAGYAR katonàk hazaszeretetében!
Lesz@rom a politikàt, ahogyan a hozzàm hasonlok is!
Ott utkozom meg az ellennel, ahol elèrem.
A MAGYAR HADSEREG kész a harcra, kész elviselni bàrmilyen veszteséget!
Minket MAGYAR munkàsok tàmogatnak fegyverzettel, MAGYAR anyàk szulik a katonàt, MAGYAR parasztok tàplàlnak.
Ez nem kèpezheti vita tàrgyàt!
Egy "HAZA" van!
Uzengessen aki akar....de Daràzsfészekbe nyul.
Szerintem is abba fog nyúlni. Ha a magyar egyszer összefog, akkor annak lesz látszata. Csak gondoljunk bele a 2013-as árvízre. A fejlett nyugatot csehestől németestől osztrákostól vitte a Duna, de nálunk csak egy helyen volt némi áttörés. Az emberek összefogtak, kimentek a gátra és éjjel nappal rakták a zsákokat. Aki nem, az főzött, vitte a fánkot, palacsintát, gulyást. Az ár pedig féken lett tartva. Mindenki nagy ámulatára. Bezzeg nyugat, meg a hivatásosakra hagyatkozva állt a vízben és csak pislogott (egyébként minket is elvitt volna a víz, ha csak a katasztrófa-védelmisekre hagyatkoztunk volna). Szóval aki lebecsüli a magyart, csúful járhat. Van egy ősi belső erő, ami ha felébred, akkor annak látható fogantja lesz. Az ország megtámadása, főleg ok nélküli, az pedig biztosan fel fogja ébreszteni!

Egyébként pedig pont, hogy nem igaz, hogy Magyarország a lapos fekvése miatt nem védhető (ezt csak a minket gyűlölők terjesztik, hitünk és elszántságunk aláásása érdekében). Ennek az állításnak ékes cáfolata a jelenleg is folyó ukrán háború, ahol a harctéren semennyi hegyes terület nincs és mégis jól tudnak védekezni az ukránok (és közben ne feledjük el a II. Vh. orosz védekezését és támadását, ami szintén a nagy orosz pusztában zajlott). De ha már feltétlenül ragaszkodunk a lapos terület nehezen védhető állításhoz, megjegyzem halkan, hogy a támadóknak még nagyobb problémát jelent a terület megszerzése, mint nekünk a védekezés, hisz nem hozhatják magukkal a Kárpátok csúcsait, hogy majd onnan lövöldözzenek ránk. Nekik is szépen a nagy semmi közepén kellene előre nyomulniuk. Megjegyzem, hogy a sok öntöző csatorna meg az esős időjárás önmagában is nagyon megkeserítené az ellenség életét. Nem is beszélve arról, hogy hány helyen lehetne akadályozni az előrenyomulásukat a területek elárasztásával. Az Ukrajnával határos határterület pedig nem olyan nagy, hogy azt ne tudnánk lefogni jelen sereggel, amíg megérkezik az utánpótlás. Lehet, hogy harc szempontjából tapasztaltak az ukránok, de mi elszántak leszünk. Idővel pedig a harctéri tapasztalatot is megszerezzük. Ha csak a román be nem száll, elbírunk velük.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Mindegyik "szagértő " állandóan azzal jön, hogy Ellentmondás van Macron kijelentéseiben. De az egyiknek sem jut el a"pici"agyáig,hogy Macron emocionális(sértődöttség, düh,bosszú) kirohanása összefügg Fanciaország kiszorításával Afrikában. "Oroszország nem győzhet!", "Minden eszközzel meg kell akadályozni Oo győzelmét Ukrajnában!" -kirohanásai az utóbbi időben erre utalnak.
A gonosz oroszok annyira gonoszok, h ártatlan madárkákat drogoznak be, aztán gyilkolnak meg.
Az osztrák sajtóban már olyan is megjelent, h az orosz katonák SMS-ben(!) parancsba kapták, hogy meg kell kóstolniuk az emberhúst.
Nyugat-Európában gyorsan terjed az idiótizmus.

Más

Az EU és az USA "cinket" kap Ukrajnától állampolgáraival együtt: "Iskander" elkaszálta a NATO-tiszteket

"Az egyik Patriot üteget Németország szállította az ukránoknak. Ez az, ami az Iskander szuperprecíziós csapása során semmisült meg" - írja az Eurasian Times.

A támadást azután hajtották végre, hogy egy orosz drón észlelt egy Patriot rendszert szállító ukrán konvojt Krasznoarmejszk/Pokrovszk közelében, a DPR központi részén. A konvoj helyére vonatkozó információk megérkezése után egy orosz Iskander rakétát indítottak, amely két Patriot kilövőtsemmisített meg.

A rakétatámadás során a komplexumokat kiszolgáló legénység megsemmisült. Ez pedig a nyugati sajtó által bemutatott adatok szerint 30 NATO-katona, akik ezeket a légvédelmi rendszereket szolgálták. A meggyilkoltak legnagyobb százaléka amerikai volt, de voltak németországi operátorok is.

 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 939
21 579
113
Oreg....
Minden tiszteletem a tiéd!
De!...Ne kételkedj a MAGYAR katonàk hazaszeretetében!
Lesz@rom a politikàt, ahogyan a hozzàm hasonlok is!
Ott utkozom meg az ellennel, ahol elèrem.
A MAGYAR HADSEREG kész a harcra, kész elviselni bàrmilyen veszteséget!
Minket MAGYAR munkàsok tàmogatnak fegyverzettel, MAGYAR anyàk szulik a katonàt, MAGYAR parasztok tàplàlnak.
Ez nem kèpezheti vita tàrgyàt!
Egy "HAZA" van!
Uzengessen aki akar....de Daràzsfészekbe nyul.
Minden tiszteletem a tied, de… bárcsak így lenne! És Isten adja, hogy ne derüljön melyikünknek van igaza!