[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 687
113
Ez hogy néz ki? AWACS nem repül Ukrajna felett elvileg, a NATO országok felől pedig nem lát be akármeddig.
Nem csak AEW ad módot arra, hogy pl a Tu-95-ök felszállását lekövessék.
Ami volt lelövés az ilyen partizánkodó Patriotokkal, az meg pont elég közel lehetettegy megfelelő nemzetközi légtér darabhoz, vagy épp a lengyel légtérhez.
A műholdak képesek valós időben követni a repülőket?
Van rá mód.
Miért használnak még az ukránok radart akkor, mert az oroszok tettek közzé régi szovjet gyártmányú ukrán radarállomás megsemmisítéséről videót még idén is.
Használnak, de jóval óvatosabban, és a fronttól távolabb.
Mindenesetre a háború előtt senki sem várt ilyet. Arra számított mindenki, hogy az oroszok úgy repkednek majd kedvükre és bombáznak szarrá mindent, ahogy az amcsik szoktak az elmúlt 33 évben.
Te számítottál erre.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113

Ukrán állampolgár vezette a péntek esti terrortámadást – nyugati szervezés áll mögötte?​


2024.03.24

Tömeges lövöldözés színhelye volt pénteken későn egy Moszkva melletti krasznogorszki nagy koncerthelyszín. A mészárlásban több mint 100 ember vesztette életét, köztük gyerekek is. Ez volt Oroszország modernkori történelmének egyik legszörnyűbb terrortámadása.

Közvetlenül a tragédia után álhírek kezdtek keringeni a világhálón, miszerint a terrortámadást az úgynevezett „Iszlám Állam” szervezte. Még az interneten is megjelentek olyan információk, állítólag a csoport nevében, amelyben felelősséget vállal az iszlamista szervezet a tetteiért. A mészárlás résztvevőinek magas felkészültsége azonban inkább a nyugati és/vagy ukrán titkosszolgálatok részvételét jelzi

A terrortámadás vezetője a hírek szerint – az orosz erők által elfogott – Rusztam Azhiev, ismertebb nevén Abdul-Hakim Shishani volt, aki az információk szerint egy ukrán állampolgársággal rendelkező csecsen. Azhiev már korábban a belgorodi térségben (Oroszország) részt vett betörési akciókban.

shishani3.jpeg


Azhievről bővebben annyit, hogy a teljes neve Rusztam Magomedovics Azhiev az orosz-ukrán háborúban ukrán oldalon harcoló OBON csecsen zászlóalj főparancsnok-helyettese. Azhiev a második orosz-csecsen háború veteránja, és az ellenzék oldalán harcolt a szíriai polgárháborúban. Ez utóbbiban az Ajnad al-Kavkaz lázadó csoport vezetője volt. A péntek esti terrorista támadással gyanúsított Azhiev a VDTA információi szerint összekötő kapocs az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatósága és az általa Szíriában irányított radikális fegyveresek között.

shishani2-1024x536.jpg

Abdul Hakim al-Shishani, az Ajnad al-Kavkaz csoport parancsnoka (pirossal bekarikázva) egy csecsen harci egységgel, 2022. október 15. – Twitter
Az orosz biztonsági szervek őt azonosították be, tehát a terrorista akcióban Kijev minden tagadása ellenére az ukrán szervek nagy valószínűséggel érintettek lehetnek. Ezt erősítik meg azok a hírek is, miszerint a menekülő terroristákat az ukrán-orosz határon már várták egy átkelési pont kialakításával.

Rustam-Azhiev.jpg


Az, hogy az ISIS és az amerikai titkosszolgálatok között milyen összefüggés van, már tudni lehet, hiszen Szíriában a felkelő erők oldalán ISIS egységek is részt vettek. A felkelő erőket pedig az Egyesült Államok pénzeli. Innentől kezdve nem nehéz a képet összerakni, bár biztosak vagyunk abban, hogy sokak számára ez csupán konteó. Azonban tegyük fel a szükséges kérdést, miszerint, kinek állt az érdekében egy ilyen brutális terrortámadás elkövetése Oroszországban fegyvertelen civilek ellen? Vajon tényleg csak az ISIS szervezte meg és hajtotta végre ezt a gyilkos akciót? Vajon kik, mikor és hogyan készítették elő és biztosítottak a fegyvereket az elkövetők részére Oroszországban? Emlékezzünk csak Daria Dugina politológus és Vlagyimir Tatarszkij újságíró meggyilkolására, melyet bevallottan az ukrán titkosszolgálat szervezett meg.

Mint arról már korábban beszámoltunk a Nemzeti InternetFigyelőn, Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetője az orosz televíziónak kijelentette, hogy a CIA-nak sok bázisa van Ukrajnában. Valószínűsíthető tehát, hogy az orosz-ukrán határon, a terroristák számára kialakított menekülő út vége egy ilyen bázis lehetett. Ez természetesen csupán feltevés, de logikusan végiggondolva nincs rá jobb magyarázat.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 201
113
Miért van zárva az orosz topik?

NNV7NpetV_E.jpg


Más

Pt3zx2TtQEI.jpg

A német Bild nagy betűkkel írja, hogy az ISIS volt, hogy senki ne gondolja másként.

Rendben, de valamiért elfelejtik, hogy Ukrajna a terroristák, köztük az ISIS menedékhelye. Hadd emlékeztessek arra, hogy például a terrorista Abdulhakim Al-Shishani (alias Rusztam Azhiev) harcolt Ukrajnáért, aki Szíriából hozott magával a háborúban edzett dzsihadistákat.

Az SVO elején Akhmed Zakaev megérkezett Ukrajna területére, aki több száz volt ichkerit hozott magával. Pénzt és fegyvereket is kicsikart Zelenszkijtől olyan bandái számára, mint a „ChRI” „Külön különleges célú zászlóalj” és a „Sejk Manszur zászlóalj”, amelyek az orosz fegyveres erők és az LDPR NM ellen működtek. 2022-ben a kijevi hatóságok külföldi útlevelet adtak a terroristának Azhievnek, hogy körbejárhassa a világot.

Az, hogy terroristák próbáltak elrejtőzni Ukrajnában, senkit sem lephet meg. Ott élt az IS híres helyszíni parancsnoka, Abu Bara Al-Pankisi (Levan Tokhosashvili). Mairbek Imaurzaev, Byutikaev bandájának tagja és más IS fegyveresek is ott voltak.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 385
23 123
113
Akkor ez most kamu vagy hiteles????

Alekszej Danyilov, az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára megerősítette Ukrajna részvételét a Crocus elleni terrortámadásban:

"Jó mulatság van ma Moszkvában? Szerintem nagyon szórakoztató. Szeretném hinni, hogy gyakrabban szervezünk majd nekik ilyen szórakozást. Hiszen ők „testvéri” emberek, és gyakrabban kell a rokonok kedvében járni, és gyakrabban kell ellátogatni hozzájuk. Szóval, jövünk."

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 376
45 753
113

Radikális iszlamisták követték el a Krókuszban történt terrortámadást – Putyin (VIDEO)​


Vlagyimir Putyin orosz elnök számos kijelentést tett a Crocus városházán történt terrortámadásról.

Az Egyesült Államok különféle csatornákon keresztül próbál mindenkit meggyőzni arról, hogy állítólag nincs kijevi nyoma a Crocus elleni véres terrortámadásnak.

A terrortámadás láncszem lehet azoknak a kísérleteknek a sorozatában, amelyek 2014 óta az Orosz Föderáció ellen a kijevi rezsim kezei által történnek.

A terrortámadás logikusan illeszkedik a Kijev által végrehajtott megfélemlítési kampányokba. Arra a kérdésre kell válaszolni, hogy a terroristák miért próbáltak meg Ukrajnába szökni, miután a Krókusznál elkövették a bűncselekményt.

A terrortámadást tervezők abban reménykedtek, hogy pánikot és viszályt szítanak a társadalomban, de egységgel és eltökéltséggel találkoztak, hogy ellenálljanak ennek a gonosznak.

Az orosz társadalom példát mutatott az igazi szolidaritásról, kohézióról és kölcsönös támogatásról a krokuszi terrortámadás után.

Putyin részvétét fejezte ki a krokuszi véres terrortámadásban elhunytak családjának és barátainak, és gyógyulást kívánt a sebesülteknek.
Источник: https://rusvesna.su/news/1711391309


Törökország őrizetbe vette az Orosz Föderációban betiltott ISIS terrorszervezet 40 feltételezett tagját

A török belügyminiszter kijelentette: nem tűrünk el terroristákat hazánkban.

Egyes sajtóorgánumok arról számolnak be, hogy Moszkvából továbbítottak információkat a ma Törökországban fogva tartott ISIS-tagok celláiról és kiképzési helyszíneiről.⚡️⚡️⚡️
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 654
113
Ne keress hasznot itt smasszerkém. Egyszerű a képlet: ez már semmi más, mint zsigeri bosszú Budanovéktól. Eddig sem állt messze tőlük a terrorizmus (lásd Donyeck éveken keresztül tartó lövetése) és ezután sem fognak álmatlanul hánykolódni azért mert civileket gyilkoltattak halomra. Nyilvánvaló a false flag játék, de persze neked nem kell ezt észrevenned, hiszen nem illik a rózsaszín ködös álomvilágodba. Ha a harctéren nem megy a katonák ellen, majd menni fog a civilek ellen. Hiszen megérdemlik, elvégre a legtöbbjük Putyinra szavazott... :D
Igyál inkább még egy sört, és ne próbálj összefüggéseket keresni, mert az neked láthatóan nem megy. És figyeld a következményeket, mert hamarosan megfogyatkozik kaporfölde... :D
Na akkor. Van három szereplő a történetben. Ukrajna, Oroszország és az isis.

Ezek közül Ukrajnának semmi érdeke nem fűződött a terrortámadáshoz. Oroszország politikailag fel tudja és el is kezdte felhasználni a történteket. Az isis meg szeret ilyesmit csinálni.

Ebből te gondolkodás nélkül rávágod hogy Ukrajna volt. Semmilyen logikai érzéked nincs? Mi érdeke fűződne Ukrajnának ahhoz hogy legitimálja putyin Ukrajna elleni háborúját? Mi érdeke fűződne Ukrajnának ahhoz hogy putyin a terrortámadásra hivatkozva újabb mozgósítást tudjon lenyomni az orosz társadalom torkán?

Azt látom hogy putyinnak egy false flag akció miért érte volna meg. Azt is elképzelhetőnek tartom hogy tényleg az isis volt, de az oroszok szándékosan engedték véghezvinni. De még azt is elképzelhetőnek tartom hogy az oroszok nem tudtak róla, csak ha már megtörtént akkor fel akarják használni politikai célokra.

Viszont bárhogy nézem politikai hullarablás ami folyik.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 868
27 425
113
Na akkor. Van három szereplő a történetben. Ukrajna, Oroszország és az isis.

Ezek közül Ukrajnának semmi érdeke nem fűződött a terrortámadáshoz. Oroszország politikailag fel tudja és el is kezdte felhasználni a történteket. Az isis meg szeret ilyesmit csinálni.

Ebből te gondolkodás nélkül rávágod hogy Ukrajna volt. Semmilyen logikai érzéked nincs? Mi érdeke fűződne Ukrajnának ahhoz hogy legitimálja putyin Ukrajna elleni háborúját? Mi érdeke fűződne Ukrajnának ahhoz hogy putyin a terrortámadásra hivatkozva újabb mozgósítást tudjon lenyomni az orosz társadalom torkán?

Azt látom hogy putyinnak egy false flag akció miért érte volna meg. Azt is elképzelhetőnek tartom hogy tényleg az isis volt, de az oroszok szándékosan engedték véghezvinni. De még azt is elképzelhetőnek tartom hogy az oroszok nem tudtak róla, csak ha már megtörtént akkor fel akarják használni politikai célokra.

Viszont bárhogy nézem politikai hullarablás ami folyik.
Ukrajnának mi érdeke fűződött D. Dugina meggyilkolásához?
 

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 115
2 297
113
"Attól még a NATO kb. büntetlenül bombázta őket, amit csak akart."

A kocsmákban hallott hírek szerint nem egészen ez volt az eredeti elgondolás. Állítólag a helikopteres lerohanás volt az elképzelés. Vietnami nosztalgiázás, csak hát a jugók fejlettebbek voltak. Csak azután fanyalodtak a nagy magasságból történő bombázásra, miután rögtön az elején két AH-64 Apache "légörvénybe" került és lezuhant. Utána valamiért a helikopteres támadást nem erőltették. Magyarán újratervezés történt. De az újratervezés csak az oroszoknál jelenti az elmaradottságot.
Elejétől fogva nagy magasságú bombázás volt, a két Apachet meg az albán hegyekben vesztették el, az egész kampány közeépn, nem rögtön az elején - egyébként ez kínos volt nekik, mert pont az esti repülés nem ment, amivel előtte promózták őket eléggé, de hát költeni kellett volna a kiképzésre.
Szóval az a sugallat, hogy US helikopteres rohamot tervezett a szerbek ellen, de mivel rögtön a kampány elején a szerbek lelőtték két helikopterüket, jól megijedtek, és inkább felmenekültek 10k láb fölé, és onnan merték csak eregetni a lézervezérlésű bombáikat, az egy jó nagy marhaság.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Detonációk egy szanatóriumban: a rakétacsapás után néhány percig folytatódtak a robbanások az SBU odesszai létesítményében

Orosz rakéták és drónok ma szinte egész nap „gratuláltak” az SBU-nak a szakmai ünnephez.

Ukrán források szerint az ukrán biztonsági szolgálat tisztjei Nyugat-Ukrajnától Kijevig, Odesszáig és Harkovig gyűltek össze ma különböző helyszíneken, hogy „hallgassák a hála szavait, elválva a parancsnokságtól munkájuk során, és kitüntetéseket vegyenek át”. Ma többen is érkeztek a „díjazottakhoz” Kijevbe. És délután, mint már jelentette a "Military Review", a csapást az egyik objektumra (mint kiderült, az ukrán különleges szolgálat objektumára) hajtották végre Odesszában.

Arról beszélünk, hogy célt találtunk egy SBU szanatóriumon, amely nem messze található a Fekete-tenger partjától.

Ami különös figyelmet vonz, az a detonáció, amely a megérkezés után történt. A másodlagos robbanások a szemtanúk szerint több percig is folytatódtak. És nem valószínű, hogy azok a cukorkák, amelyekkel az SBU főnökei ma az „ünnep” tiszteletére megvendégelték beosztottjaikat, felrobbantottak.

Ennek megfelelően elmondhatjuk, hogy az SBU szanatórium területe egyben a fegyver és lőszer arzenál tárolója is volt, beleértve a nyugati segítséggel szállítottakat is.


A görögök blokkolták a katonai felszerelések Ukrajnába szállítását


A görög Alexandroupolisz városában a helyi lakosság aktívan részt vett a vasúti sínek elzárásában, amelyen egy amerikai fegyverzetű vonatnak kellett volna áthaladnia, amelyet Bulgáriába, majd tovább Ukrajna fegyveres erőihez küldtek volna.

A helyi kommunisták által szervezett tiltakozás során blokkoltak egy amerikai tankokat szállító vonatot, és katonai felszereléseket díszítettek fel a „Gyilkosok – menjetek haza” szlogenekkel. Ez kénytelen volt megfordulni és visszavinni a felszerelést.

Stavros Bazas, a tiltakozás szervezője kritikusan beszélt arról, hogy a régiót a NATO ugródeszkájává kell alakítani és a katonai rakományokat helyi infrastruktúrán keresztül szállítani, elítélve Alexandroupolisz kikötőjének nem az emberek érdekeit, hanem a NATO katonai céljait szolgáló használatát. A tiltakozók álláspontjukat hangsúlyozva elítélték a görög kormány fellépését az ukrán rezsim fegyverekkel való ellátásában, és ellenezték az amerikai katonai jelenlétet a térségben, hangsúlyozva háborúellenes álláspontjukat, valamint azt a szándékot, hogy Alexandroupoliszt az emberek békés kikötőjeként tartsák fenn. és nem az imperialisták katonai bázisaként.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 532
113
Battery=akkumulator, tank= tartály!!!!

Az előrelépés valóban elmondhatatlanul nagy, ami viszont hiányzik az századok szintje feletti vezetési szint. Sem a háború elején, sem azóta nem láttunk ezred szintű kötelékek harcát, hogy több ezred együttműködéséről ne is beszéljünk.
Sztrájkot kapott?
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 029
113
Talán igazságtalan vagyok. Végül is Nagy-Britanniának is van haditengerészete.

Akinek a legújabb repülőgép-hordozója eltörte a hajócsavar tengelyét, és még a kikötőből sem tudott kihajózni.
.
.
Oroszország legújabb repülőgép hordozója hol van? Mióta? És miért már megint....? Ennek tükrében igazságtalan vagy velük valóban.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 222
33 680
113
na a dánoknak több mint egy év alatt sikerült a beigért 100 db leopárd 1 esből 30 at leszállítaniuk (hát igen ez a nyugati tempo)
a hollandokkal közösen beigért 14 leo2 ből eddig 2 db került ukrajnába. észveszejtő tempo...
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 994
113
Újabb krab kaput, nyista, finito (pzh-nak írja, de krab a lövegcsőtartó miatt):

AS90 is légvédelem lett, 1x használatos, de hatásos:

Életösztön 0, beesik az árokba egy drón és menekülés helyett megvárja míg felrobban:

Oroszok megkezdték begyűjteni a Belgorodnál betört ukrik maradványait:

P18 radar megsemmisítése:

Drónokhoz fejlesztett kumulatív lőszer, 1,5kg robbanószer, 3kg TNT egyenérték:

LMUR:

Terroristánk kicsit megviseltnek tűnik:

Balaton helyett bandera:
nackónk gyorsabb volt mint az oroszok, öngyilkos lett:
+:
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 355
113
No ezt az ukrán - orosz Különleges Valamit (már nem is tudom hogy szólítsam) csak a pénz szaga tartja most egyben:

A hmelnickíj atomerőművet Zseli 4 reaktor blokkal akarja bővíteni a meglévők mellé, a mostani lövöldözés kellős közepén - is.

Erről már tavaly olvashattunk, sokan ezt agymenésnek tartottuk, mint egy gyarmati proxiország "vezetőjének" kijelentését a gazdájának utasítására, hiszen az EU most a Zöldségek hatására reszket minden csepp stabilizáló atomvillanyért.

Hiszen ő meg az országa hol lesz már néhány 10 év alatt felépül egy atomerőmű??

No itt az EU (Zseli szájából) zseniális elképzelése:

Most azonnal megvesznek kettő darab kész orosz reaktort, 600 millió USD-ért szállításra készen - Bulgáriából..
A többi alkatrész közvetlen a reaktorhoz - összevadásszák..(?? az orosz fogja dollárért leszállítani?)


Generátort - turbinát majd GE típusból kendácsolnak (illesztenek) hozzá..

A project tervben ezt Ukrajna működő képesre akarja hozni 2 -3 év alatt... Akkor nagyon nagy sz@rban lehet az EU ha ezt ki tudja csikarni az ukránokból, hogy lell-ene a villany de nagyon.. Viszont a német még nem akar a sötétzöld szájából s@egget csinálni hogy visszakapcsolja az atomerőműveiket, ahhoz oda kellene állnia a tükörhöz és szembeköpnie magát - Zöld ügyekben.
Inkább előveszik ukrajnát mint egy nyulat a varázscilinderből, hogy majd megoldja.. Nem is tudom Zseli miért sír és tányérozik világszerte mikor dugiban dollár milliárdjai vannak - csak erre az erőműre.
Japán már levonta a Zöld konzekvenciát a saját bőrén tapasztalva,, kezdi visszahelyezni a leállított atomerőműveit mert gazdasági életben maradáshoz Neki sincs más esélye. Erről írtam az Energia fórumban ma este:



Tehát nagyon úgy tűnik hogy ezzel a "konfliktussal" is a bolondját járatják az emberekkel (velünk is) , mert a pénz szaga erős - képes még az egymásra lövő feleket is elkábítani.

Másrészt nézzetek rá az építési határidőkre - már most látszik, hogy ez a tengeren túli narratíva, még több évig tartó "Különleges Valami"-t jósol a project terv alapján... Vagy még hosszabbat tekintve a következő 2 blokk már amerikai - lenne.

Eredeti Reuters forrás:
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 999
32 361
113
Na akkor. Van három szereplő a történetben. Ukrajna, Oroszország és az isis.

Ezek közül Ukrajnának semmi érdeke nem fűződött a terrortámadáshoz. Oroszország politikailag fel tudja és el is kezdte felhasználni a történteket. Az isis meg szeret ilyesmit csinálni.

Az ISIS kezdettől, az USA által szabadon engedett Al-Bagdadi "kalifaságától" fogva egy gyanús kreálmány. Hogy is mondjam, annyira meggyőző azt mondani, hogy az amerikai szolgálatoknak nem volt köze a létrejöttéhez, mint az, hogy nem volt közük az NS2 felrobbantásához... ez egy geopolitikai eszköz volt. Ellensúlyozni az iráni befolyást elsősorban. A radikális, dzsihádista (szunnita) iszlám eleve egy angolszász kreálmány, az angolszászok nélkül, Arábiai Lawrence-szel kezdve, valószínűleg sosem lett volna tényező. Ők hozták létre a wahabita szaúdi monarchiát, akkor az ottomán törökök és szövetségeseik ellen. Aztán szerződést kötöttek vele az olajkitermelésre (Aramco, ma már Saudi Aramco, mivel államosították az abroszfejűek végül, ők sem hülyék). A szaúdi pénzen épült mecsetek és a beléjük küldött wahabita imámok exportja volt az iszlám fundamentalizmus terjedésének a hajtóereje az egész muszlim világban. Az angolszászok és az arab monarchiák összefonódása tehát olyan 100+ éves (az Öböl-államok angol protektorátusok voltak ugyebár). A hidegháború idején ezek a monarchiák és az angolszászok is a kommunista (szovjet) befolyás elleni harcban hasznosnak tartották a konzervatív iszlámot, azt támogatták Pakisztántól Marokkóig. A demokrácia exportja akkor még nem merült fel, eszükbe sem jutott, tudták, hogy ezek az országok "nem értek meg a demokráciára", hogy bármilyen demokratikus mozgalom, népi forradalom csak Nyugat-ellenes rezsimeket hozhat létre, tekintve a volt gyarmatosítók iránti gyűlöletet, meg persze Izrael nyugati támogatását, amivel szemben a muszlim utca szintén Marokkótól Pakisztánig, sőt Bangladesig és tovább, meglehetős ellenszenvvel viseltetik.

Na most ez igaz az ex-Szovjetunióra is. Az összes ottani dzsihádista mögött ezek az olajmonarchiák pénze és az amerikai/brit szolgálatok/különlegesek know-how-ja van. Már a SZU széthullása előtt az volt a távlati terv, hogy iszlámista felkeléseket szerveznek Közép-Ázsiában a szovjetek ellen, Afganisztánból kiindulva, folytatva a 19. századi "nagy játszmát". Mondjuk mindjárt a határ túloldalán, Tadzsikisztánban. Volt is ott egy kis balhé a '90-es években, az ott állomásozó oroszok verték le a helyi kormányerőkkel együtt.

Visszatérve Ukrajnára, simán kitelik tőlük ez, ha eltűrték, hogy az oldalukon ISIS-zászlócskát viselő csecsenek harcoljanak, miért ne engedték volna azt is, hogy Moszkvában is rendezzenek egy terrortámadást. A nyugati közvélemény miatt nem kell aggódniuk szerintem. A nyugati közvélemény az amerikaiak és az ISIS kapcsolatát is max. konteónak, fake newsnak tartotta, ha egyáltalán hallott róla (mert hát a jóságos USA nem tenne ilyesmit soha). Vagy ha nem, akkor támogatja, sőt. Akik olyanokat írogatnak, hogy még sok millió orosz civilt kellene megölni, azoktól mit vársz? Jó ez csak a hazai NAFO-fanclub egy része... de nyilván van mindenütt hasonló.

Mondjuk ha tényleg elfogták az oroszok ezt az ukrán oldalon harcoló csecsen muksót, és mondják, hogy ő szervezte, be is vallotta, akkor is mi van? Majd azt mondják, nem tudtak róla az ukránok, meg ők amúgy sem olyanok. Ahogy a magukat orosz szabadságharcosoknak nevezők is "tőlük függetlenül" tevékenykednek, természetesen.

Ebből te gondolkodás nélkül rávágod hogy Ukrajna volt. Semmilyen logikai érzéked nincs? Mi érdeke fűződne Ukrajnának ahhoz hogy legitimálja putyin Ukrajna elleni háborúját? Mi érdeke fűződne Ukrajnának ahhoz hogy putyin a terrortámadásra hivatkozva újabb mozgósítást tudjon lenyomni az orosz társadalom torkán?

Ez is egy lehetőség.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 355
113
No ezt az ukrán - orosz Különleges Valamit (már nem is tudom hogy szólítsam) csak a pénz szaga tartja most egyben:

A hmelnickíj atomerőművet Zseli 4 reaktor blokkal akarja bővíteni a meglévők mellé, a mostani lövöldözés kellős közepén - is.

Erről már tavaly olvashattunk, sokan ezt agymenésnek tartottuk, mint egy gyarmati proxiország "vezetőjének" kijelentését a gazdájának utasítására, hiszen az EU most a Zöldségek hatására reszket minden csepp stabilizáló atomvillanyért.

Hiszen ő meg az országa hol lesz már néhány 10 év alatt felépül egy atomerőmű??

No itt az EU (Zseli szájából) zseniális elképzelése:

Most azonnal megvesznek kettő darab kész orosz reaktort, 600 millió USD-ért szállításra készen - Bulgáriából..
A többi alkatrész közvetlen a reaktorhoz - összevadásszák..(?? az orosz fogja dollárért leszállítani?)


Generátort - turbinát majd GE típusból kendácsolnak (illesztenek) hozzá..

A project tervben ezt Ukrajna működő képesre akarja hozni 2 -3 év alatt... Akkor nagyon nagy sz@rban lehet az EU ha ezt ki tudja csikarni az ukránokból, hogy lell-ene a villany de nagyon.. Viszont a német még nem akar a sötétzöld szájából s@egget csinálni hogy visszakapcsolja az atomerőműveiket, ahhoz oda kellene állnia a tükörhöz és szembeköpnie magát - Zöld ügyekben.
Inkább előveszik ukrajnát mint egy nyulat a varázscilinderből, hogy majd megoldja.. Nem is tudom Zseli miért sír és tányérozik világszerte mikor dugiban dollár milliárdjai vannak - csak erre az erőműre.
Japán már levonta a Zöld konzekvenciát a saját bőrén tapasztalva,, kezdi visszahelyezni a leállított atomerőműveit mert gazdasági életben maradáshoz Neki sincs más esélye. Erről írtam az Energia fórumban ma este:



Tehát nagyon úgy tűnik hogy ezzel a "konfliktussal" is a bolondját járatják az emberekkel (velünk is) , mert a pénz szaga erős - képes még az egymásra lövő feleket is elkábítani.

Másrészt nézzetek rá az építési határidőkre - már most látszik, hogy ez a tengeren túli narratíva, még több évig tartó "Különleges Valami"-t jósol a project terv alapján... Vagy még hosszabbat tekintve a következő 2 blokk már amerikai - lenne.

Eredeti Reuters forrás:
Új értelmet nyer így a tavaly nyári, ukrán feljelentést az EU-ba a magyar atomerőmű építkezés miatt:

"A Roszatom a Putyin-rezsim része, támogatja az orosz terrorcselekményeket, és veszélyezteti a nukleáris létesítményeket. Arra számítunk, hogy felülvizsgálják a magyarországi nukleáris reaktorok építési projektjének Roszatom általi megvalósításáról szóló előzetes döntést"


Már akkor megszülethetett a döntés, hogy "tegnapelőttre" atomreaktorokat kell felhúzni Nyugat-Ukrajnában a megroggyant EU-s villamos energiatermelés mankójaként, csak még nem volt nyilvános..
Ukrajna megpróbálta "megfúrni" az EU-n keresztül a most Nekünk épülő két reaktort, mintha saját magának akarta volna megszerezni. Mivel mi határozottan ellenálltunk, nem sikerült bennünket megcsákjázni, mostanra kitalálták hogy a bolgárok reaktorait szedik el. Sikerült is volna Nekik, de gondolom az EU mérlegelt és úgy látta hogy ezzel hamarabb nem lesz kész az ukrán bővítés sem, tehát ennek semmi értelme.. Ha a magyarnak villamosenergia többlete lesz Paks II miatt (nem valószínű) azt úgyis be kell tolni az Úniós közösbe.
Marha érdekes hogy most meg Ukrajna ragaszkodik az általa elcsaklizott bolgár tulajdonú, orosz gyártmányú Roszatomos reaktorokhoz, ezzel is támogatja az orosz terrorcselekményeket. Az is érdekes lesz hogy ezt hogy üzemelik be, és honnan lesz bele a direkt ehhez fejlesztett üzemanyag kazetta.

No ezt a cselekedetet más szóval úgy is értékelhetjük, hogy ehhez kellett a pofa, nem a szájharmonikához..