A pólójukat nézzétek! Ezek ilyenek. A szülők meg vsz még ilyenebbek.Szerintem pont arról van szó, hogy kellő időben kezdve az agymosást, lehet fanatikusokat nevelni / idomítani. Aztán szerencsétlennek be se nőhet a feje lágya, ott találja magát a fronton, fanatizálva, aztán jó esetben soha többé nem fogja mutogatni, hogy megyünk fel a hegyre, rosszabb esetben megbeszéli Banderával, h mennyire volt ez jó buli.
Olyan ez, mint a HIMARS történet: ha időben megtudod hol van amikor rakétákat lő ki, hogy reagálhass, akkor meg is csapod.Van fejlődés, de egyelőre ott tartanak, hogy standoff fegyverrel tudnak csak támadni 2 éve. A kezdeti veszteségek után lemondtak az ukrán légvédelem által védett területek fölött repkedéssel. Így is csúnyán meglepik őket időnként egy-egy áttelepített Patriottal.
A Cirkon bevetése is azt jelzi, hogy ha a "mindent lelőttünk" ukrán jelentések túlzások is, azért kellett elővenniük, mert a többi CM sőt BM nem nagyon tudja áttörni a nyugati légvédelmi komplexumokat. Jó, talán 1-2x sikerült túlterhelni őket, illetve elkapni nem tűzkész állapotban.
Mondhatni, hogy technikailag (nem mennyiségileg) a 25 évvel ezelőtti NATO szintet tudják hozni hellyel-közzel. Ami akkor még nem sokkal volt magasabb, mint az 1991-es öbölháborús. Csak azzal szemben az akkori szerb légvédelem kb. hatástalan volt, a mai ukrán kissé combosabb.
Ha nem tudnak lelépni öt perc alatt, mert volt 94585383434 légiriadó csak a hétvégén, és már nem rohannak úgy, akkor nem fognak olyan gyorsan sietni, mintha tényleg őket vették volna célba, és végre elkaphatod őket. Legutóbb Budanov is megsérült, pedig nem hiperszónikus csapódott be. Egyes hírek szerint amúgy most sem.
Egyébként, annyira jelentéktelen az épület ahová lecsaptak ma, hogy bár erre én nem pazarolnék hiperszónikus rakétát, de ha tudod, hogy ott volt pl. Budanov, és most elkaphatod, akkor neki annyi is volt, ha telibevered.
A lelövési arányt meg én hagynám. Nem azt mondom, hogy nem lőttek le eddig egyet sem, sőt, tuti eleget lelőttek, viszont ukránok csinálják a statisztikákat és infografikákat. Innentől kb. annyi köze van a valósághoz, mint annak, hogy Ukrajna egyedül küzd a macival.
25 éves szint? Azért az USA soha nem ment menő nyugati légvédelem ellen. Hogy mindent le lehet lőni, arra a legjobb példa az F-117 25 éve. Még az Elnök emberei sorozatban is benne volt, ahol aggódtak, hogy ugye nem B-2 ...