[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 944
41 172
113

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 357
77 037
113
Neked miért jó, hogy égeted magad? Nézd csak meg pl a 4 pontot.

Battery jelentései

Itt meg a 3. pontot.

Tank jelentései

Csak szólok, hogy a britt angolban, ha tengerészeti témáról van szó, akkor a vessel szó a fémépítésű hajóra vonatkozik és nem pl a teafőző edényre!

Legközelebb ha repülőre ülsz és azt mondják, hogy Welcome aboard akkor, ha nem akarod magad égetni ne kezd el okoskodni, hogy nem is lécekre szálltál fel!
Ezt még lehetne sorolni...
A battery ebben a környezetben üteget jelent. Bár szerintem másodszorra sem érted meg.

légvédelem szempontjábóo az az érdekes, hogy míg ukrán drónt, támadó eszközöket, akár túlterheléses próbálkozás esetén (aminek a kercsi, szevasztopoli létesitmények ki vannak téve), akárki akármit mondd, de elég jól semlegesít az orosz légvédelem. Felderítő drónokat gyakorló célként leszedik.

Fordítva, az ukránok a max kmes távolságra lévő felderítő drónt rendre nem veszik észre.. tudom, tudom... csak a nyugati drónoknak van magas reflexióka, hogy azokat eleminálja az elavult posztszovjet légvédelem.
Támadó fegyverekben vagy pedig szintén a nyugati légvédelem légvédelem hiányossága... de még drasztikusabb a különbség.

Ukránoknak gyakorlatilag szerencse kell egy nato által előkészített túlterheléses támadásnál, amelyeknél még csak nem is a katonai, hanem a propaganda cél az elsődleges, hogy átcsússzon véletlen valami.
Védekezésben pedig max végignézni tudják az oroszok válogatott módszereit.. de a legtöbb esetben a támadás felismerése is későn érkezik.

Több szinttel a nyugat előtt járnak légvédelemben. Marketing ide vagy oda.
Ha ez lenne a realizáció a légierőnél, akkor annak nagyon csúnya vége lenne.
És bár már számtalanszor leírtam... de az eddigi minták alapján erre lenne a legnagyobb esély.
Latom ma sem az okosabbik éneteket vettétek elő a szekrényből.
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 187
8 019
113
OFF
Bocs az off-ért, de az Ororszország topikot zárolták, és nem tudok a hivatkozott kartárcsnak üzenni.

@boki ! Ma azt olvastam, hogy még a britek szerint is sikeres a toborzás, (és bár kétségeim vannak, hogy lesz-e másfél milliós önkéntes orosz hadsereg) így belátom tévedésem a toborzás hatékonyságával kapcsolatban. Üdv
ON
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 385
23 123
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 376
45 759
113
Egyébként, annyira jelentéktelen az épület ahová lecsaptak ma, hogy bár erre én nem pazarolnék hiperszónikus rakétát, de ha tudod, hogy ott volt pl. Budanov, és most elkaphatod, akkor neki annyi is volt, ha telibevered.

Én azt olvastam, hogy maga az épület üres volt, viszont az alagsorban egy SBU-szervezet működött. Állítólag az a szervezet, amelynek többek között feladata volt a szabotőrök, terroristák beszervezése. Hogy ez mennyire valós, nem tudom. Vojenkorok írták.

Rakétacsapás Kijev ellen

Ma délután 10:30 körül az orosz csapatok csapást mértek az ukrán biztonsági erők egyik kijevi egységére.

Koordináták: 50.4092716, 30.5503017

Megállapítást nyert, hogy a vereség a következő címen történt : st. Kikvidze 32 .- nyílt forráskódban az épület a Polgári Védelmi Parancsnoksághoz és a Kijevi Dekoratív Művészeti és Design Akadémiához kapcsolódik .

Valójában maga az épület üres volt, és senki sem tartózkodott benne. A „kreatív akadémia” alatt egy nagy pince található, külön bejárattal az utcáról. Saltykov-Shchedrin (a lerombolt épület ezen oldala egyáltalán nem látható) . Emellett több mint egy éve (épp a Polgári Védelmi Parancsnokság „kilakoltatásakor”) szellőztető és légtisztító rendszereket szereltek fel az udvaron .
Figyelemre méltó az a tény is, hogy a helyi lakosok többször is megfigyelték a C6-os sorozatú fekete rendszámú járműveket a „kreatív akadémia” melletti parkolóban . A fekete számokat az SBU és a GSSSZIU használja. Számukra a C, P, T betűk és a 6-os kiemelés látható. Az SBU munkatársai a C6 kódot használják, a P6 és T6 pedig két szolgáltatás együttes igénybevételére utal. Jelenleg olyan információ érkezett, hogy az épület az SBU egyik szerkezeti részlegének titkos létesítménye volt. A hangos kijelentések, miszerint ez egy „döntéshozó központ” vagy „székház” volt, kétségeket vetnek fel, de bátran kijelenthetjük, hogy az egyik speciális szolgálati egység operatív állománya a „pincében” helyezkedett el.
Hogy miért éppen ez az objektum lett a csapások célpontja, az valószínűleg rejtély marad, de abból a tényből kiindulva, hogy az SBU számos szabotázs- és terrortámadásban vesz részt az Orosz Föderáció területén, azt sugallja, hogy itt az alkalmazottak akik részt vettek az emberek toborzásában, az ilyen akciók tervezésében, megszervezésében és közvetlen végrehajtásában. A második rakétát sajnos a Zhulyany repülőtér közelében lőtték le, töredékek egy épületre estek.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Hónapokon át arra élvezkedett a fórum hogy az ukránok majd biztos halálra fagynak. Ezután sérelmezitek azt hogy visszalőnek?
Smasszerkém! Nem a visszalövés miatt kritizálom őket, hanem ahogy gondosan kiválasztják célpontul a piacokat, óvodákat, kávézókat.

Nehéz ez, inkább ne gondolkozz ezen, fejfájást okozhat.



Az orosz rakéta az irodát ért hiperszonikus csapással gratulált az SBU-nak az ünnephez


Részletek derültek ki Kijev mai, nappali ágyúzásának eredményeiből. Az angol nyelvű Kyiv Post szinte azonnal jelentést tett közzé arról, hogy a mai kijevi ágyúzás célpontjai az SBU irodái voltak. Igaz, nem határozza meg, hogy mennyire volt pontos a rakétatalálat.

A Colonelcassad csatorna szerint az ukrán média megerősítette, hogy egy hiperszonikus rakéta talált el egy háromemeletes épületet, amelyet az ukrán biztonsági szolgálat használ.



A szinte földdel egyenlővé tett épülethez érkezésről videó is megjelent az interneten. A sokemeletes épületekkel körülvett kis épületből sűrű füst száll fel. „Zseniális munkát végeztek, még a szomszédos házak ablakai sem repültek ki” – jegyzik meg az ukrán közösségi oldalakon.
A helyi csatornák szerint az ukrán titkosszolgálat felső vezetése nem tartózkodott az épületben a támadás idején. De állítólag „magas rangú SBU-tisztviselők voltak ott”.
Ma, március 25-én Ukrajna az SBU napját ünnepli.


Az oroszok több tucat CIA-ügynökkel együtt "felverték" az SBU kijevi főhadiszállását!


Az áldozatok száma ismeretlen – A hatás elsöprő volt
Az Orosz Légierő "felverte" az ukrán hírszerző szolgálat, az SBU főhadiszállását, ahol tisztjei több tucat amerikai CIA-ügynökkel tárgyaltak!

Az épület "eltűnt", és a Kijevből érkező jelentések azt mutatják, hogy rengeteg amerikai ügynököt, tanácsadót és tisztviselőt öltek meg.

Az áldozatok pontos száma nem ismert, de úgy vélik, hogy ez különösen magas.
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
537
1 944
93

Csak semmi ukrán érintettség, ugye?! :D
GJdr4VNWsAAFWTj


GJdxdz3WsAAxCWA



"Tactical Cat":
https://twitter.com/i/status/1772143123897975177
:)

Nemnáci "ukrán gyerekek 2014-ben, most meghaltak… vagy nyafognak a Twitteren."
GJbazcdWYAA3u9n


Egy új videó a Crocusból:

A Corocus most:

Litvánok:
Nemnácik, csak azért náciskodnak, hogy idegesítsék a Putyint! :)
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 655
113
Rosszul érted, én pl. egyáltalán nem sérelmezem, hogy visszalőnek. Csak amikor ezért bosszúból az orosz letarolja az energiaszektort, akkor ne legyen a részetekről sem liberális rinya, hogy emberi jogok meg ilyesmik... Ez a terrorjáték is belefér látom, persze megy az álszent picsogás, hogy a kaproknak semmi köze hozzá. Mondjuk el lehet játszani, de ez olyan , mint a színház: élvezzük az előadást, de tudjuk, hogy a valóság nem ez.
ISIS harcosoknak kinéző (persze több kis hibával) tadzsikokat béreltek egy nem túl magas összegért és hogy-hogynem éppen Ukrajnába szervezték a menekülő utat. Pici hiba, hogy a valódi ISIS harcos nem nagyon menekül, neki a mártírhalál jobban megéri, hiszen várják a hurik odaát... :D
Ez bizony egy SBU false flag játék volt, amolyan Budanov-féle szervezés. (napokkal korábban már burkoltan fenyegetőzött is vele, ő is meg Zselé is) Megnyugtatlak: nem fogja túlélni egyik sem. És ha eddig félkézzel ment a "különleges katonai művelet" ez mostantól mocskos és tisztessségtelen háború lesz. Szóval kapaszkodjatok... :D
Ne térj ki a válasz elől gyáva módon! Mi haszna származott volna a terrortámadásból az ukránoknak?

Elvégre a fórum tele van azzal hogy biztos az ukránok voltak és ezért most végük lesz. De a kettő ellentmond egymásnak. Miért csinálták volna az ukránok, ha cserébe végük lesz?

Smasszerkém! Nem a visszalövés miatt kritizálom őket, hanem ahogy gondosan kiválasztják célpontul a piacokat, óvodákat, kávézókat.
Ha az oroszok találnak el hasonló célpontokat ukrán területeken akkor 2 narratíva jön elő. Az ukránok saját magukat lőtték vagy pedig katonák voltak ott és ennyiben le van tudva a dolog. A háború amúgy ilyen, mindig lesznek civil célpontok.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 999
32 362
113
A háború elején azon a véleményen voltam, hogy jobb lenne egy gyors, nagy erővel történő lehengerlő támadás, már ha a katonai megoldást választotta az OF.
Ma két okot látok arra, hogy nem ezt a verziót választották:
1) Nem volt meg Oroszországnak ehhez a szükséges létszáma és eszközparkja. Vagy nem akarta leamortizáni magát katonailag.Időt kellett nyerni a felfejlődéshez, mert:
2) Tartottak a NATO reakciójától. Egy durva támadás esetén belépett volna a háborúba. És egy NATO-orosz összecsapáshoz szintén nem volt meg az erő.
3) Az orosz társadalom nyugalmi állapotát nem akarták megbolygatni a veszteségekkel és életszínvonal csökkenésével.

Nem volt meg a szükséges létszám. Másrészt azt hitték, hogy max. 3 hét lesz az ügy...

Én nem értek a katonai stratégiához, biztos más okok is alakították ilyen módon az eseményeket.
Azt hiszem, a háttérben olyan műveletek zajlanak, amiről fogalmunk sincs. Számomra egyáltalán nem tiszta, hogy a NATO milyen módon és mértékben van jelen ebben a konfliktusban. Néha az a gyanú erősödik meg bennem, hogy mélyebben, mint állítják. Annyiszor elmondják, hogy nem állnak háborűban Oroszországgal, hogy az már számomra kontraproduktív.

Biztosan ott vannak, nyilván sokkal mélyebben, mint ami a nyilvánosságban megjelenik.

Ukrán légtérfigyelés már nemigen van. NATO légtérfigyelés van.
Mikor ment a NAT...na jó, ne nevettessük ki magunkat, szóval mikor ment az USAF/USN olyan háborúba, ahol az ellenfél gyakorlatilag teljes "radarkussban", rejtett pozíciókból tüzelhetett rájuk? Úgy, hogy esély nem volt kiszedni az ellenfélnek dolgozó légtérfigyelő komponenseket?
Itt az ukránokon gyakorlatilag csak a kövektezők múlnak:
  • mennyire prompt módon és mennyire ügyesen tudják átmozgatni a légvédelmi ütegeket az egyik pozícióból a másikba
  • hogyan tudják megoldani az elfogórakéták utánpótlását (már hogy egyáltalán az üteghez jussanak)
  • legyen személyzet
  • meg legyen oldva valamilyen módon a céladatok feldolgozása (gondolom ez már csak az Sz-300-ak esetén probléma, Patriotnál elvileg sima ügy)

De a céladatokat megkapják a fent említett, nem támadható féltől. Mégis mit vársz?

Az oroszok egyetlen esélye, hogy direkt az ütegeket támadják, pl Kinzsalokkal (vagy a fronthoz közel akár Lancetekkel). És ezt csinálják, módszeresen.

Ez hogy néz ki? AWACS nem repül Ukrajna felett elvileg, a NATO országok felől pedig nem lát be akármeddig.
A műholdak képesek valós időben követni a repülőket?
Miért használnak még az ukránok radart akkor, mert az oroszok tettek közzé régi szovjet gyártmányú ukrán radarállomás megsemmisítéséről videót még idén is.

Mindenesetre a háború előtt senki sem várt ilyet. Arra számított mindenki, hogy az oroszok úgy repkednek majd kedvükre és bombáznak szarrá mindent, ahogy az amcsik szoktak az elmúlt 33 évben.

Emlékeztetőül ...... A koszovói háborúban bevetett 12 darab, lelőhetetlennek hitt F–117-es vadászbombázó közül az egyiket 1999. május 27-én késő délután a székelykevei (ma Skorenovac, Szerbia) Dani Zoltán, a szerb 3/250. rakétaosztály vezetője lelőtte. A radarkomplexumnak 17 másodperces kapcsolás révén sikerült befognia a lopakodók egyikét, mégpedig akkor, amikor kinyitotta a bombakamrát és ezzel alaposan megnövelte a radarvisszaverődést. Két rakétát indítottak rá: az egyik elkerülte, a második viszont a közvetlen közelében robbant fel, az így keltett lökéshullám a hátára fordította a gépet amely ezután lezuhant.
Ezt az eredményt egy, még a 60-as években rendszerbe állított orosz (SZ125 Nyeva-M) légvédelmi rakétarendszer produkálta. Az orosz rakétatechnika az élvonal .... a múltban, a jelenben és szerintem a jövőben is az lesz.

25 éves szint? Azért az USA soha nem ment menő nyugati légvédelem ellen. Hogy mindent le lehet lőni, arra a legjobb példa az F-117 25 éve. Még az Elnök emberei sorozatban is benne volt, ahol aggódtak, hogy ugye nem B-2 ... :)

Igen, egy F-117-est lőtt le a szerb légvédelem, meg 2 F-16-ost, ember vezette gépeket illetően. Attól még a NATO kb. büntetlenül bombázta őket, amit csak akart.

Csak jegyzem meg a Feri mondja és őt nem lehet oroszbarátsággal vádolni (milyen fura hogy még két éve a szankciók hatékonyságától meg az ukrán győzelemről vizionált o_O )


Ezért nem kell most sem komolyan venni.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 276
93
Van fejlődés, de egyelőre ott tartanak, hogy standoff fegyverrel tudnak csak támadni 2 éve. A kezdeti veszteségek után lemondtak az ukrán légvédelem által védett területek fölött repkedéssel. Így is csúnyán meglepik őket időnként egy-egy áttelepített Patriottal.

A Cirkon bevetése is azt jelzi, hogy ha a "mindent lelőttünk" ukrán jelentések túlzások is, azért kellett elővenniük, mert a többi CM sőt BM nem nagyon tudja áttörni a nyugati légvédelmi komplexumokat. Jó, talán 1-2x sikerült túlterhelni őket, illetve elkapni nem tűzkész állapotban.

Mondhatni, hogy technikailag (nem mennyiségileg) a 25 évvel ezelőtti NATO szintet tudják hozni hellyel-közzel. Ami akkor még nem sokkal volt magasabb, mint az 1991-es öbölháborús. Csak azzal szemben az akkori szerb légvédelem kb. hatástalan volt, a mai ukrán kissé combosabb.
Mennyiszer le lett itt írva hogy hogyan működik a légvédelem elleni harc, és hogy ilyen környezetben még senki se próbálkozott... vagy tán pl. ki adta ingyen és érinthetetlenül a céladatokat a szerbeknek?
Írtam volna hogy keress vissza, de cirqle fórumtárs volt olyan türelmes és leírta neked újra.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 125
113
Ne térj ki a válasz elől gyáva módon! Mi haszna származott volna a terrortámadásból az ukránoknak?

Elvégre a fórum tele van azzal hogy biztos az ukránok voltak és ezért most végük lesz. De a kettő ellentmond egymásnak. Miért csinálták volna az ukránok, ha cserébe végük lesz?
Ne keress hasznot itt smasszerkém. Egyszerű a képlet: ez már semmi más, mint zsigeri bosszú Budanovéktól. Eddig sem állt messze tőlük a terrorizmus (lásd Donyeck éveken keresztül tartó lövetése) és ezután sem fognak álmatlanul hánykolódni azért mert civileket gyilkoltattak halomra. Nyilvánvaló a false flag játék, de persze neked nem kell ezt észrevenned, hiszen nem illik a rózsaszín ködös álomvilágodba. Ha a harctéren nem megy a katonák ellen, majd menni fog a civilek ellen. Hiszen megérdemlik, elvégre a legtöbbjük Putyinra szavazott... :D
Igyál inkább még egy sört, és ne próbálj összefüggéseket keresni, mert az neked láthatóan nem megy. És figyeld a következményeket, mert hamarosan megfogyatkozik kaporfölde... :D
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 224
33 682
113

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 004
113
Ne etessétek őket.....

Bucc....




Bucc 2.0....



 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk a Krím alatt kukkol, jönnek megint a nemnato drónok, rakéták.


Moszkvai terroristákat képeztek ki.... Törökországban" –
UKRAJNA Tádzsikisztánban lévő nagykövetségén keresztül toborozták őket!

Hal Turner

A moszkvai koncertterem terroristáit két hónapig képezték ki Isztambulban.
"Mind a négy terroristát az egyik törökországi táborban képezték ki. A felkészülés [két hónapig] Isztambulban zajlott".

Ma mind Oroszország, mind a török kormány "megsemmisíti" ezeket a táborokat.

UKRÁNOK TOBOROZTAK

A moszkvai Crocus City Hall koncerthelyszínen elkövetett terrortámadáshoz a merénylők toborzását Ukrajna tádzsikisztáni nagykövetségén keresztül szervezték meg - állítja egy katonai szakértő, a különleges szolgálatok volt tisztje, Bakhtiyer Rakhmonov nyugalmazott ezredes.

Néhány héttel a terrortámadás előtt az ukrán diplomáciai képviselet honlapján megjelentek információk arról, hogy külföldieket hívnak meg az úgynevezett "Nemzetközi Légióhoz" való csatlakozásra - jegyezte meg. Az üzenetet később eltávolították.

"A dusanbei ukrán nagykövet a külföldi hírszerző szolgálat volt vezetője, és maga a konzulátus is keresett elkövetőket néhány héttel a terrortámadás előtt, nyíltan közzétette Ukrajna tádzsikisztáni nagykövetségének oldalán a merénylők felbérlésére vonatkozó megbízást" - mondta, hozzátéve, hogy minden elérhetőséget megadott - egy potenciális terroristának csak írnia vagy telefonálnia kellett.

Rahmonov folyamatosan figyeli az ilyen üzeneteket az ukrán nagykövetség honlapján. Az ukrán diplomaták 2014 óta többször is tettek közzé hasonló közleményeket, amelyeket aztán eltávolítottak.

"A külföldiek toborzásával kapcsolatos munkát Valerij Evdokimov, Ukrajna rendkívüli nagykövete, a Zelenszkij vezette külföldi hírszerző szolgálat korábbi vezetője irányította" - mondta a szakértő.

Evdokimov 2019 szeptemberétől 2020 júniusáig volt Ukrajna Külföldi Hírszerző Szolgálatának vezetője.




Nevetni akarsz? A britek "figyelmeztetik" Oroszországot a terrortámadás miatt


Ezen jót fogsz röhögni: Nagy-Britannia "figyelmezteti" Oroszországot, hogy ne használja fel a moszkvai támadást az Ukrajnával szembeni figyelmeztetés fokozására."

Figyelmeztet? Tényleg? Mire figyelmeztet? Az ő 77.000 fős "hadseregükre"?????

Itt a főcím:

Valahányszor a brit hadseregről hallok valamit, mindig eszembe jut a "Monty Python's Flying Circus" című tévéműsor egyik jelenete, amely így ábrázolta a brit hadsereget:


Talán igazságtalan vagyok. Végül is Nagy-Britanniának is van haditengerészete.

Akinek a legújabb repülőgép-hordozója eltörte a hajócsavar tengelyét, és még a kikötőből sem tudott kihajózni.

De ott vannak, "figyelmeztetik" Oroszországot.

Nevetséges lenne, ha nem lenne olyan szánalmas.

 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 892
93
Nem volt meg a szükséges létszám. Másrészt azt hitték, hogy max. 3 hét lesz az ügy...



Biztosan ott vannak, nyilván sokkal mélyebben, mint ami a nyilvánosságban megjelenik.



Ez hogy néz ki? AWACS nem repül Ukrajna felett elvileg, a NATO országok felől pedig nem lát be akármeddig.
A műholdak képesek valós időben követni a repülőket?
Miért használnak még az ukránok radart akkor, mert az oroszok tettek közzé régi szovjet gyártmányú ukrán radarállomás megsemmisítéséről videót még idén is.

Mindenesetre a háború előtt senki sem várt ilyet. Arra számított mindenki, hogy az oroszok úgy repkednek majd kedvükre és bombáznak szarrá mindent, ahogy az amcsik szoktak az elmúlt 33 évben.





Igen, egy F-117-est lőtt le a szerb légvédelem, meg 2 F-16-ost, ember vezette gépeket illetően. Attól még a NATO kb. büntetlenül bombázta őket, amit csak akart.



Ezért nem kell most sem komolyan venni.
"Attól még a NATO kb. büntetlenül bombázta őket, amit csak akart."

A kocsmákban hallott hírek szerint nem egészen ez volt az eredeti elgondolás. Állítólag a helikopteres lerohanás volt az elképzelés. Vietnami nosztalgiázás, csak hát a jugók fejlettebbek voltak. Csak azután fanyalodtak a nagy magasságból történő bombázásra, miután rögtön az elején két AH-64 Apache "légörvénybe" került és lezuhant. Utána valamiért a helikopteres támadást nem erőltették. Magyarán újratervezés történt. De az újratervezés csak az oroszoknál jelenti az elmaradottságot.