[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 444
16 758
113
Oroszország már a méreteit illetően is óriási őrizendő határszakasszal rendelkezik, a különböző "isztánok" az esetleges radikalizmus melegágyai, oda is kell egy bizonyos kontroll, aztán ott van pl az afrikai és szíriai szerepvállalás, oda is kell fegyveres erő, a Wagner sem önellátó, és a Wagner csak a legismertebb, a sok ismeretlenebb mellett, a orosz fegyvergyártás a hidegháború után sem lett leállítva, mert a belpiacra és exportra is termeltek, bár koránt sem annyit mint a VSZ idején, mégis szinte kisújjból hozzák ezt a több éve tartó háborút is, hogy bár nyilván nekik is termelni kell, de nincs komolyabb akadozás (mint a nyugati oldalon), pedig hetente volt hogy kb 40000 malacot lőttek el a teljes frontszakaszon. (de lehet többet, nem emlékszem pontosan), én úgy gondolom, hogy ha nincs is csordultig tele a raktár, de még elég messze van az a kongó ürességtől! Nem mellesleg szó volt itt is arról, hogy többműszakos munkarendben lesz növelve a termelés is,itt jegyezném meg azonnal, hogy ez még nagyon nem a hadigazdálkodásra való átállás a részükről!!!

szóval fegyverben szerintem nincs hiány, csak éppen annyit tolnak be amennyit be kell, az okot én sem értem minek húzni ezt ennyi ideig, de a dolgok jelenlegi állását figyelembe véve (a Nyugat immár egyre erősebb és nem csak eszközbeni szerepvállalása) már azért világos,még nagyon régen irtam itt egyszer, hogy lehet egy NATO vs Oroszország balhéra tartalékolnak, és ezért sem táraztak ki, de akkor sokan azt írták, hogy "milyen NATO? sosem lesz NATO vs Oroszország háború " vagy valami ilyesmit...

attól mert mondjuk a 31 tagországból a nagy többség azt gondolja aktívan ki kell vennie a részét ebből a konfliktusból,és van egy szerény kisebbség aki szerint meg nem kell belefolyni,még ha nem is 100%-os az egyetértés,attól ez még NATO művelet lesz !!.

pont olyan ez,mint ha azt mondanák az oroszok,hogy végeredményben nem is az oroszok harcolnak,hanem mondjuk Balkárföld, Ingusföld,Csecsenföld,Oszétia, Baskíria,Tuva,Burjátföld és Jakutföld stb .. de pl a murmanszki terület nem, meg az omszki,altjai terület sem,sőt még Csukcs-föld sem,így ez nem is Oroszország háborúja,csak ezek a közigazgatási területek végeznek egy önálló akciót , ami azért elég viccesen hangzana .. na kb ugyanez érvényes a NATO-ra is szerintem.

nincs 100% támogatottsága az akciónak,de ettől függetlenül még az NATO akció lesz és marad, mivel nincs sehol leírva hogy 100%-os támogatottság kellene bármihez is.

felesleges páraknak itt a szerencsent mosdatni ennek kapcsán ,semmi értelme .. én remélem,hogy hamar rájönnek hogy nem érdemes emelgetni a tétet,mert úgy is csak mi (Európa) baszunk rá,mert milyen lehetőségek vannak amit a nyugat rendre felvázol ?


Oroszország kivonul és vissza ad minden területet Ukrajnának,sőt még önerőből újjá is építi sőt kártérítést is fizet ? :D

vagy különben mi lesz ? megszünik az orosz államiság ? na ezt meg lehet próbálni,és ekkor lesznek kitárazva a silók .. ennyire egyszerű a történet, nem túl bonyolúlt,mivel nincs más opció.
Az orosz tempónak egyetlen oka van. Gazdaságilag megroppantani az EU-t,meg azokat akik Ukrajnát segítik. Azt nézd majd meg,hogy amikor vége lesz a bulinak,akkor milyen vállvonogatás lesz. Egy olyan Ukrajnát ki a franc fog pénzelni,ahol az orosz diktálja a tempót. Hátat fordítanak,és közben Moszkvára mutogatnak,hogy ez már az ő dolga. Szerintem már most azon megy a vita,hogy a francba fogják leírni az ukrán adósságot,és hogy heverjék ki azt az irdatlan bukást,ami az ott befektetett,és felvásárolt javak elvesztése okoz. Azt ők is tudják,hogy onnan egy rohadt fillért nem látnak többet. Ezért egyre gátlástalanabbak az akcióik,lásd a koncerttermi mészárlás.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 984
113
14-ben kezdődött a krím elleni orosz támadással.

Az oroszok mindig csak katonai célpontokat támadnak. Valahogy mégis az ukrán civilek millióinak kellett elmenekülnie és valahogy mégis ukrán városok lettek teljesen elpusztítva. De ez biztos csak véletlen.
Nono, egy picit magával rántott téged a hevület. 2014-ben kezdődött, az usa által finanszírozott és szított puccsal a törvényes elnök ellen. Folytatódott a Donbaszi orosz nemzetiségű lakosság elleni, katonai agresszióval, az Odesszai rémtettekkel, szintén ukrán részről.
A Krím félszigetet pedig nem megtámadták, hanem megmentették az oroszok, melyet a népszavazás eredménye és az azóta is tartó, ukránokkal szembeni ellenállásuk is látványosan bizonyít.
Az "elpusztított" ukrán városokhoz pedig annyit Artyemovszk és Avdeevka a két legjelentősebb település amelyek megsemmisültek mert az ukránok beásták magukat és az utolsó házig harcoltak. Ezen településeken kívül még néhány kis létszámú falu semmisült meg, melyeket közösen lőttek szét felváltva, hol az oroszok, hol az ukránok attól függően kinek a kezén volt az adott falu.
Városokat leginkább az ukránok lőttek, pl. Donyeck, ahol a civileket hosszú évek óta terrorizálnak, de újabban, határközeli orosz városokat és falvakat is bombáznak az ukránok, csupán a pusztítás és civilek megfélemlítése okán.
Azért így, egy kicsit másképp néz ki a dolog ugye?
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 994
113
Kapott hír:
Szóval, volt egy szigetlakónk akit kiképeztek az ukrik aiden james robert, Novomihajlovkánál eddig ismeretlen okból a kedvencei lelőtték, ez lehetett az 5962. ukritámogató zsoldos.

Berdychi-nél újabb abrams kilőve? :

Egy ritkaság, ukri BMP1-TS kilőve:

Orosz mesterlövész villanyt kapcsol:

Begyűjtött marderról friss videó és képek:
https://t.me/i20028843/193344

Balaton helyett bandera:
-1 százados:
-1 polák dandártábornok:
+:

Egy elfoglalt ex-polák bwp1-re helyezik fel a btr82a tornyát:

MTLB a ráaplikált ZSU-val hárított egy Lancetet:

Off:
ukri provokátorunk egy ötöst akart kérni azoktól akik Putyler ellen vannak, felsült:
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 352
10 745
113
14-ben kezdődött a krím elleni orosz támadással.

Az oroszok mindig csak katonai célpontokat támadnak. Valahogy mégis az ukrán civilek millióinak kellett elmenekülnie és valahogy mégis ukrán városok lettek teljesen elpusztítva. De ez biztos csak véletlen.
...meg kell ölnöm Frank Drebint!...
...meg kell ölnöm Frank Drebint!...
...meg kell ölnöm Frank Drebint!...

Meszike91; ez az agymosási kísérlet olyan eredményes ezen a fórumon, mint Besenyő Pista bácsi szerint a kőolaj finomítás:
Nem fog neked sikerülni...

Szerintem sértő a (tőlem) okosabb tagokra nézve - tekintettel a topik múltjára, no meg a tényekre - hogy pl. elhallgatásokkal, csúsztatásokkal próbálsz manipulálni.

Ui:
Félreértések elkerülése végett nincs illúzióm egy politikus, egy katonai felső vezető erkölcsi értékrendjével kapcsolatban sem, s azzal sem, hogy nekik mennyit ér mások élete. Ha Putyin, ha Macron, ha bármelyik, aki országvezető lett szerte a világon.
Talán a dalai láma...vagy ő sem.
S arról sincs illúzióm, hogy szerte a világon vannak gazemberek és vannak jóravaló emberek.
Legfeljebb az arányok...

Jó lenne, ha ez a konfliktus már elcsitulna végre; túl sok volt már a fájdalom és a pusztítás.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 863
13 264
113
@meszike91 Arról nem is beszélek hogy Mariupol ostrománál több száz videó keletkezett melyben az ukránok a lakosságot lövik, világosan elmondják, hogy még az Oroszok előtt meg akarják semmisíteni a várost, hogy ne maradjon semmi, továbbá több 100 videóban mondják el hogy mit tettek az ukránok még az oroszok előtt...jójó tudom...mind ruszki propaganda...mind a kb ezer feletti...és az sem gond hogy több tucat videóval lebuktak, amikben arról beszélnek hogy a ruszkik kórházakat stb támadnak....hát a "terhes" csajtól kezdve több tucatnyian elmondták, hogy jöttek a filmesek, és muszáj volt :D Miről beszélsz drága kincsem? :) Ja de le is xarom...minek száltam be egy vitába ahol agymosott robottal beszélgetnék...
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 009
113
Nahát, csak nem ma is le lett írva, hogy ki kezdte,hol,hogyan,ki lőtt kit,kik,hová akarnak tartozni,stb....:confused:
Vajon holnap elég lesz csak egyszer lefutni ezt a karikát,vagy többször kell majd?


Vajon elkezdett e már a kedves nyugat, rugalmasan elszakadni a problémától?
:rolleyes:




Na ilyen az,mikor a nyugat segít, most nagyon ki vannak az ukránok segítve,nagy ötlet volt,bravo.
Ismét majdnem sikerült leigázni Oroszországot.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 378
45 777
113
Putyin összehasonlította az amerikai és az orosz védelmi kiadásokat
Az Egyesült Államok a globális katonai kiadások hozzávetőleg 40%-át költi védelmi kiadásokra, míg Oroszország 3,5%-ot; abszolút értékben 2022-ben az Egyesült Államok védelmi kiadásai 811 milliárd dollárt, az Orosz Föderációé pedig 72 milliárd dollárt tettek ki – mondta az orosz elnök. Vlagyimir Putyin.
Azt is megjegyezte, hogy a Stockholmi Békeintézet szerint 2022-ben az Egyesült Államok a GDP 3,5%-át, Oroszország pedig 4%-át költötte védelemre.


Oroszország nem fog harcolni a NATO-val – mondta Putyin
Oroszország nem fog harcolni a NATO-val, ez hülyeség, nagy a különbség a katonai kiadások között – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök.
...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Nem értem minek raktok be mindenféle "szag(k)értő" videóját. Nem tudnak semmi újat mondani! Sőt, sok butaságot, pontatlanságot hadarnak össze. Példa: a Chorasan jelen van Dél-Kaukázusban.El‼ször is kellene tudni földrajzból, hogy mely országok vannak a Dél-Kaukázusban. Tehát Grúzia , Örményország és Hegyi-Karabah révén Azerbajdzsán. Az első két ország kersztény,Azerbajdzsán me siíta muzulmánok lakta világi állami.

Más

Orosz hadifoglyokat kínoztak meg Ukrajnában december és február között, és történetük hiteles – közölte az ENSZ.

Megjegyezte azt is, hogy az orosz ajkú kisebbség diszkriminatív bánásmódban részesül, és az ukrán ortodox egyház papjai és hívei elleni megfélemlítések továbbra is fennállnak.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 048
113
Újabb M1 veszteség
GJscLLCXoAAvQxo
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 508
113
Az ENSZ elismerte az orosz ajkú kisebbség diszkriminációját Ukrajnában

Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatala kiadott egy jelentést, amely az ukrajnai orosz ajkú kisebbség életkörülményeit elemezte.
A dokumentum megjegyzi, hogy a nyelvi kisebbségekhez képest ezek az emberek sokkal több diszkriminációt szenvednek el.
Az OHCHR pozitívan nyilatkozik a nemzeti kisebbségek jogaival kapcsolatos ukrán jogszabályokról, de elismeri, hogy azok megkülönböztető, eltérő bánásmódot alkalmaznak az EU hivatalos nyelvét beszélő nemzeti kisebbségek és azok között, amelyek nyelve nem az EU hivatalos nyelve, beleértve az oroszt is.
"A nemzeti kisebbségek első kategóriájának jogai a fent leírtak szerint kibővültek; azok a nemzeti kisebbségek, amelyek nyelve nem uniós nyelv, nem élvezhetik majd ugyanazokat a jogokat" - áll a jelentésben.

Az ENSZ bejelentette az orosz hadifoglyok megkínzását Ukrajnában

Az ENSZ Emberi Jogi Hivatalának sajtószolgálata közleményt adott ki, amelyben megerősítette az ukrán fegyveres erők által elfogott orosz katonák kínzásának tényét.

Az ENSZ tisztázta, hogy ezeket a tényeket megerősítik azoknak a katonáknak a vallomásai, akik tanúi voltak ezeknek a kínzásoknak, és maguk is átélték azokat.
„Az ukrajnai orosz hadifoglyokat kínzásnak vetették alá” – áll a közleményében.


Col. Jacques Baud: the TRUE Origins of the Russia/Ukraine War


 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 508
113
Újabb robbanások történtek Harkovban és Dnyipropetrovszkban

A Strana ukrán ügynökség helyi nyilvános oldalakra hivatkozva számol be az északkelet-ukrajnai Harkovban történt robbanássorozatról.
„A helyi lakosság tegnap este hét erős robbanásról számol be” – áll az üzenetben.
A robbanásokkal kapcsolatos információkat a város polgármestere, Igor Terehov is megerősítette.
Korábban az ügynökség légiriadóra és UAV-támadás veszélyére figyelmeztetett Harkovban és Harkov térségében.

„A harmadik és a negyedik robbanás Harkovban, és Dnyipropetrovszkban is hallatszott” – áll az üzenetben.

A kiadvány szerzői szerint Ukrajna második legnagyobb városa korábban már koromsötétbe borult. Ez úgy történt, hogy több tucat rakéta és drón vette célba az energiainfrastruktúrát.
„Helyi tisztviselők megjegyezték, hogy a Harkov melletti kulcsfontosságú célpontok elleni legutóbbi csapások egyike volt a legerősebb az Északi Katonai Körzet kezdete óta” – hangsúlyozta az újság.


Oroszország soha nem látott intenzitású csapásokat hajt végre a teljes frontvonalon

Alekszandr Merkouris
brit szakértő a YouTube-on írt blogjában arról számolt be, hogy az orosz fegyveres erők a közelmúltban nagyon kemény csapásokatt kezdtek az Ukrán Fegyveres Erők egységeinek helyszínére a teljes fronton.
„Soha nem láttam még ilyen intenzív tüzérségi munkát” – ismerte el az elemző.
Felhívta a figyelmet az ukrán energiaszektor elleni erőteljes támadásokra is, amelyek nagy problémákat okoztak.
„A légierő és az orosz tüzérség munkája egyre intenzívebb” – ismételte meg ismét Merkouris, hozzátéve, hogy ez végzetes következményekkel jár az ukrán fegyveres erők tisztjei számára, akik közvetlenül bunkerekben és más megerősített építményekben halnak meg.


A tüzérek megsemmisítették az ukrán fegyveres erők bevetési pontjait a Dnyeper jobb partján


A tüzérségi ejtőernyősök a Dnyeper jobb partján elpusztították az Ukrán Fegyveres Erők ideiglenes bevetési pontjait „Giacint-B” vontatott tarackokkal és a ZALA drónjainak beállításával.

Az Ukrán Fegyveres Erők 59. különálló motorizált gyalogsági brigádjának zsoldosokból álló különítményét egy CIA-tiszt irányította,mondta a RIA-nak Jurij Vodjan ukrán hadifogoly
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 657
55 315
113
Az oroszok ma éjjel is tâmadtâk Charkowot. Elöször a balhé kezdete óta repülögépekröl ledobott bombâkat hasznâltak.(Gondolom siklóbombákat). Az ukrânok egy halottról és több sebesültröl szâmolnak be. Természetesen az oroszok eltalâltak egy kórházat és egy ötemeletes lakóépületet. Irja az ORF.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 589
16 192
113
...meg kell ölnöm Frank Drebint!...
...meg kell ölnöm Frank Drebint!...
...meg kell ölnöm Frank Drebint!...

Meszike91; ez az agymosási kísérlet olyan eredményes ezen a fórumon, mint Besenyő Pista bácsi szerint a kőolaj finomítás:
Nem fog neked sikerülni...

Szerintem sértő a (tőlem) okosabb tagokra nézve - tekintettel a topik múltjára, no meg a tényekre - hogy pl. elhallgatásokkal, csúsztatásokkal próbálsz manipulálni.

Ui:
Félreértések elkerülése végett nincs illúzióm egy politikus, egy katonai felső vezető erkölcsi értékrendjével kapcsolatban sem, s azzal sem, hogy nekik mennyit ér mások élete. Ha Putyin, ha Macron, ha bármelyik, aki országvezető lett szerte a világon.
Talán a dalai láma...vagy ő sem.
S arról sincs illúzióm, hogy szerte a világon vannak gazemberek és vannak jóravaló emberek.
Legfeljebb az arányok...

Jó lenne, ha ez a konfliktus már elcsitulna végre; túl sok volt már a fájdalom és a pusztítás.
A véleményhez mindenkinek joga van, de néhányuk régóta ugyanazt tolja, átfogalmazva, jól azonosítható irányelvek szerint. Javaslom az ignor gombot, hírt úgysem hoz mi meg nem floodoljuk tele a topikot, mint én, most.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 867
113
A véleményhez mindenkinek joga van, de néhányuk régóta ugyanazt tolja, átfogalmazva, jól azonosítható irányelvek szerint. Javaslom az ignor gombot, hírt úgysem hoz mi meg nem floodoljuk tele a topikot, mint én, most.
Egyetértek. Ignore. Felesleges a szócséplés. Úgyse tudod meggyőzni őket. Helikopterekkel nem vitatkozunk.

Meg különben is, idegesítő. Elég nekem ami naponta szembejön a médiában az ország legújabb top elmebetege kapcsán ..., a folyamatos meszike és dudi kioktatások - még ha akár jogosak is - megmondom őszintén inkább taszítanak, mint vonzanak. Vannak jó viszontválaszok a sok hülyeségre és kettős mércére, tény, de azért lássuk be, a nagy igyekezet oda vezetett, hogy pl. Ooorkyt év végéig bannolták.

Ignore és jól elvannak. Ők is, ti is.
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 211
3 560
113
https://www.portfolio.hu/global/202...arultak-mit-fognak-felhasznalni-belole-677389
"Maxim Klimov katonai szakértő egy interjú során elárulta a német Marder 1A3 gyalogsági harcjármű felfedezett előnyeit és hangsúlyozta, az orosz hadiiparnak van mit tanulnia a megvalósításból – számolt be róla a lenta.ru orosz portál."

Szerintem a nyugat által odahordott és orosz kézre került technikák (régebbiek és újabbak) jelentősen befolyásolják már most is a jelenleg futó orosz haditechnikai fejlesztéseket...pl. T-14 armata stb. Azaz az orosz haderő már csak emiatt is erősebben kerül ki a konfliktusból mint amilyen előtte volt...nem is beszélve a közvetlenül szerzett harci tapasztalatokról.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 847
35 422
113
Putyin összehasonlította az amerikai és az orosz védelmi kiadásokat
Az Egyesült Államok a globális katonai kiadások hozzávetőleg 40%-át költi védelmi kiadásokra, míg Oroszország 3,5%-ot; abszolút értékben 2022-ben az Egyesült Államok védelmi kiadásai 811 milliárd dollárt, az Orosz Föderációé pedig 72 milliárd dollárt tettek ki – mondta az orosz elnök. Vlagyimir Putyin.
Azt is megjegyezte, hogy a Stockholmi Békeintézet szerint 2022-ben az Egyesült Államok a GDP 3,5%-át, Oroszország pedig 4%-át költötte védelemre.


Oroszország nem fog harcolni a NATO-val – mondta Putyin
Oroszország nem fog harcolni a NATO-val, ez hülyeség, nagy a különbség a katonai kiadások között – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök.
...
Oroszország nem fog harcolni a natoval, talán azért nem fog, mert már harcol vele?
⚡️⚡️
Videó egy Abrams tank megsemmisítéséről Berdychi térségében. A felvételt Orjol⚡️⚡️ kormányzójának tanácsadója tette közzé

Csatlakozzon az IL RUSSO-hoz


https://t.me/i20028843

⚡️⚡️Ma este kombinált támadást hajtottak végre katonai célpontok és kritikus ellenséges infrastruktúra ellen Odesszában, Kramatorszkban, Harkovban, Zaporizzsjában, Szumiban, Dnyepropetrovszkban, Nyikolajevben⚡️⚡️⚡️⚡️


Join IL RUSSO

https://t.me/i20028843

⚡️⚡️A Nasams légvédelmi rendszer indító- és vezérlőközpontjának megsemmisítése Zaporozhye irányába⚡️⚡️

⚡️⚡️
Krasnopol" működik az épületen, ahol az ellenséges FPV drónok üzemeltetői találhatók

Zaporozhye iránya
⚡️
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 508
113
CSAK VICCEK:

Egy japán újságíró sokkot kapott egy mariupoli utazása után


Mariupol lakói nem érzik a konfliktus hatását a város életére – mondta Iriya Itani, a Daily Shincho japán kiadvány újságírója.
"Amíg a szerző Mariupolban tartózkodott, a várost két ágyúzásnak vetették alá. A mariupoli lakosok azonban továbbra is békésnek tartják jelenlegi helyzetüket" - írta.
Maga Itani is meglepődve vette észre, hogy a város üzleteiben teljesen nyugodt légkör uralkodik, és a termékekkel nincs gond.
A japán szerző arra számított, hogy sok ukránbarát állampolgárt talál a városban, de elismerte, hogy jóslatai teljesen alaptalanok.
Éppen ellenkezőleg, a mariupoli lakosok erőszakos és megalázó epizódokat írtak le az újságírónak az ukrán hadsereg részéről. Így az egyik nő elmondása szerint az ukrán fegyveres erők katonái nem engedték ki beteg gyermekével együtt a városból, és gyógyszerkérésekre lelövéssel fenyegették.

„Maga a konfliktus természetesen folytatódik, de a mariupoliak számára úgy tűnik, véget ért <...>” – zárta a japán tudósító.


A PMC (Public Monitoring Commission) leleplezte a Krókuszra támadó két terrorista haláláról szóló hamis történetet


Korábban olyan információk jelentek meg az interneten, hogy állítólag a terrortámadás két résztvevője meghalt a lefortovói előzetes letartóztatási központban. Tekintettel a terroristák tárgyalásra megviselt állapotára, sokan elhitték ezt a történetet. Társadalmi aktivisták azonban arról számoltak be, hogy a letartóztatottak viszonylag rendben voltak.

"Jelenleg a tartózkodási helyükről és a letartóztatottak bármelyikének haláláról szóló hírek nem igazak. Csak annyit tudok mondani, hogy különböző intézményekben vannak. A terveknek megfelelően meglátogatjuk azokat, akiket a terrortámadásban való részvétellel vádolnak" - mondta Alekszej Melnikov, a moszkvai közfelügyeleti bizottság titkára.

A terroristák halála minden bizonnyal elégedetté tette volna azokat, akik a terrortámadást megrendelték. A bűnözőknek azonban mindaddig jó egészségben kell maradniuk, amíg a valódi szponzorhoz vezető összes szálat kibontják.

- Mindaddig. Mindaddig nem lesz továbbképzés.



"Ez a harmadik világháború" - a franciák forgatókönyveket fontolgatnak az Ukrajnába küldött katonákról - LCI


A 4. forgatókönyv szerint a francia hadsereg védelmi övezetet hoz létre. Más szóval, csapatokat telepít és megsemmisít, hogy az ukrán katonákat mentesítse bizonyos feladatok elvégzésétől. Különösen bizonyos feladatok ellátásától, például a fehérorosz határ védelmétől, ami lehetővé teszi számukra, hogy a front más forró pontjaira összpontosítsanak. Katonai forrásom szerint ez a negyedik forgatókönyv könnyen átlépheti a közös háború küszöbét. Végül az ötödik forgatókönyv a lövészárkokban való összecsapás, vagyis a francia csapatok az ukránokkal együtt harcolnak az oroszok ellen. Katonai szempontból ez a harmadik világháború. A negyedik és ötödik forgatókönyv csak az ukrán front összeomlására adott reakciónak tekinthető, ami a szakértők szerint a közeljövőben nem valószínű.

A franciák lövészárokháborús forgatókönyvet készítenek az oroszokkal Odesszában – Arról álmodoznak, hogy visszatérnek 1914-be!

Amint azt a Le Figaro közölte , öt forgatókönyv, amelyen a francia hadsereg alapul:
1. forgatókönyv: Franciaország gyárakat állít fel Ukrajnában
2. forgatókönyv: A katonák takarítanak, képeznek ki és speciális felszerelést használnak
3. forgatókönyv: Odessza védelme
4. forgatókönyv: A francia hadsereg ütközőzónát hoz létre
5. forgatókönyv: Leszámolás a lövészárokban


- A Burkina Fasoból, Maliból és Nigerből meglépett modern francia hadsereg ragaszkodik ahhoz, hogy majd ők megmutatják az oroszoknak ha Odesszát elérik, ez azt jelenti, hogy az ukrán erők összeomlása után, majd jönnek a mazsorettek.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 472
46 401
113
Hoppáré karalábé!
Másnak (USA-n kívül) is leesett, hogy felesleges önteni Ukrajnára a pénzt, és a hadianyagot.


Ezt vajon hogyan óhajtják megmagyarázni a NATO elvakult Ukrajna szimpatizans országainak?
Lehet, hogy Dánia is kap majd egy "helytartót"?
@Aladeen @PavolR
Hogy van az, hogy egy nyugati NATO ország nem minden felesleges hadianyagát Ukrajnába tolja - kérdés nélkül?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 378
45 777
113
Támadás a zaporozsjei pályaudvar ellen.

A Donbass Partizan jelentése szerint több kamikaze drón eltalált egy katonai rakományt szállító vonatot, amely a zaporozsjei állomáson készleteket rakott ki a rajtaütés idején.

A hírek szerint két teherkocsit elpusztítottak. A helyszínen tűz ütött ki, amelyet a város lakói vettek észre. A rakományról pontos információ nincs, ugyanakkor a csapás után másodlagos detonációhoz hasonló hangokat is rögzítettek a városban.

Az ukrán légvédelmi rendszerek működése miatt megsemmisült Zaporozhye magánszektora a Skvorcov és Arkticseszkaja. út területén. Az ellenség továbbra is használja légvédelmi rendszereit sűrű lakott területeken és városokban, figyelmen kívül hagyva a civilek biztonságát.


Összefoglaló 2024. március 28-án reggel

▪️Herson irányában az ukrán fegyveres erők polgári infrastruktúrára lőttek. Az Orosz Fegyveres Erők Dnyepr csapata szerint a nácik csak ágyútüzérséggel lőttek a falura. Dneprjany - 5 kagyló, Kakhovka - 6 kagyló, Staraya Zburevka , Aleshki - 7 kagyló, Korsunka - 4 kagyló, Kozák táborok - 6 kagyló, valamint 16 kagyló Peschanivka, Golaya Pristan, Kardashinka és Maslovka településen. Aleshki lakónegyedében történt támadás következtében egy 1960-ban született nő megsebesült. Krynkiben folytatódnak a harcok , a Dnepr folyó árterének szigetein folynak a műveletek. Az ukrán fegyveres erők az elmúlt napokban több száz FPV drónt kaptak decentralizált szállítások keretében.

▪️A zaporozsjei fronton a Rabotino - Verbovoe körzetben csaták zajlanak, az ellenség páncélozott járműveket, kazettás lőszereket és sokféle drónt használ.

▪️Vremevszkij irányában az orosz fegyveres erők Sztaromajorszkijtól délnyugatra nyomulnak előre, a távol-keleti katonák egységei , akárcsak másutt, aktívan használnak UAV-kat a tüzérségi tüzet korrigálására.

▪️Északon Novomihajlovkában harcok zajlanak , a hírek szerint az orosz hadsereg egységei uralták a falu központi részét.

▪️A front Avdejevszkij szektorában az orosz fegyveres erők délről megrohamozzák Szemjonovkát, a Berdicsi és Pervomajszkij körzetekben pedig csaták folynak .

▪️Csasov Jar irányába az orosz fegyveres erők kelet felől nyomulnak a város felé, Ivanovszkijtól ( Krasznij ) északra haladva. Szeverszkij irányban Belogorovkában vannak csaták. Krasznolimanszki irányban csapataink a Terny-n haladnak előre .

▪️A belgorodi régióban folytatódnak a napi többszöri MLRS- és dróntámadások. Tegnap az egyik UAV eltalálta a Belügyminisztérium épületét. A Kurszki régióban a Korenyevszkij körzetben található Gordejevka és a Glushkovszkij járásbeli Popovo - Lezsacsit lőtték. A DPR- ben , Gorlovkában három civil meghalt és öten megsebesültek az ukrán fegyveres erők által végrehajtott polgári lakosság ágyúzása következtében.
Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy