[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 898
12 494
113

"Then you don’t have to psy-op 600,000 men who are basically Russian into dying fighting Russians.

P.S - The Ukraine Regime fire the first shots killing Russians within their own border in 2014, in case you’re wondering why there is a “need” to redraw the lines."


Egyre tobb politikus/influencer is kimondja hogy hibbantek kezdtek a cirkuszt, meg hogy a ket balf@sz nep kb. ugyanaz. :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 407
46 066
113

Az orosz hadsereg nyugati felszereléssel szerelt vonatot talált Udacsnijnál és az ukrán fegyveres erők 67. gépesített dandárjának személyzetét Balakleya közelében​


...
A hadműveleti-taktikai repülés, rakétaerők és tüzérség nyugati fegyverekkel és haditechnikával szerelt vonatot talált el a Donyecki Népköztársaság Udacsnoje településének területén, az Ukrán Fegyveres Erők 67. gépesített dandárjának személyzete és felszerelése a vasútnál rakodóállomás Balakleya település területén, Harkov régióban, valamint az Ukrán Fegyveres Erők munkaerő és felszerelése 112 körzetben.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1714131947


A jelentések szerint a reggel Harkovba érkezők többek között 7 cseh törzsvendéget helyeztek örök nyugalomra.

A Harkov elleni reggeli rakétatámadás során a cseh fegyveres erők hét tisztje meghalt.
A rakétacsapás azt az épületet érte, amelyben az SBU képviselőivel tárgyaltak. A Cseh Köztársaság szakemberei képezték ki az SBU RER és a kriptográfia műszaki személyzetét.


Szintén ma újabb halottcsere történt. Az ellenség 36 halott katonánk holttestét, az Ukrán Fegyveres Erők megölt katonáinak 140 holttestét adta át az ellenségnek.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 693
8 720
113
Egyszerűen. Ha Oroszország veszítene, ugyanaz történne vele , mint Ukrajnával a Majdani Forradalmi Játékok után, elkezdődne a Nyugat általi "privatizációja" először a politikai irányítás megszerzése, utána a gazdaságának potom pénzért való felvásárlására, darabokra szedése a "zsákmányoló" multik részére.. Megszünne létezni mint Oroszország.

Így lehetne még néhány évszázaddal kitolni a "fenntartható" fejlődés ábrándját - míg ott is fogyóban nem lesznek a természeti erőforrások.. Utána már a 2 Sarkvidék marad gazdasági meghódításra, azok azonban kevésbé "zsíros" falatok gazdaságilag..
Szerintem belülről omlana össze aztán egy zavarosabb időszak és némi szeparatizmus után kitermelne az orosz társadalom egy új putyint,.
Miről beszélsz ember???? Számtalan kívánalom jelent meg a nyugat részéről, térképek és kijelentések 100ai, hogy hogy kellene felosztani az OF-ót :D Megint mit tagadsz???? Visszatérve a soroljuk fel a településeket vasárnaptól, arra nem reagáltál nyuszika :) Tettem hozzá még párat, de ma éjjel lehet bővül :) Ilyenkor ezeket miért skippeled??? :D Jah mert a tényekkel a vágyálom narratívád sem tud ellent mondani :) (jó tudom budik voltak) (ja és nem ér azzal jönni hogy "forrás"...ezer van belőle, ott a net... tudod használni, mert ide is serényen írogatod az álmaid...
Ezt kik csinálták? Jóskapista felhasználó vagy nyugati országok vezetői?

A nyugat még Ukrajna megvédésért se akar háborúzni nem hogy Oroszország ellen.

Elismerem hogy eredmény hogy az oroszok elfoglalnak falukat, de tényleg ezt az eredményt vártátok és ezzel tényleg elégedettek vagytok?
Én nem büszkélkedtem semmivel, de Te viszont tényleg egy rohadt nagy paralell dimenzióban létezel, ha 2 év után csak 3 falu jut eszedbe amit az ukránok elbuktak, tényleg csak ennyit buktak meszes?
Én ezt nem állítottam, megint nem velem vitatkozol.
Hagy kérdezzem már meg, hogy te amúgy egy szatyorban laksz és azért nincs fogalmad a téged körülvevő világról, eseményekről ? Mert ha igen akkor én kérek elnézést!

Vagy ennyire korlátolt vagy és úgy irkálsz rendszeresen valóságtagadó faszságokat, hogy annak még Rácz András is csodájára járna..

esetleg szándékos topicrombolás a célod a flameléssel ?
Itt már csak személyeskedésre telet.
Érdemesebb úgy nézni a dolgot -demkó oldalán olvastam az adatokat- a most elfoglalt ocseretine(?) helység 20 km avdijivkától. Szóval továbbra sem egy blitzkrieg, de a korábbi ütemhez képest nagyon megszaladt a muszka.
Mindezt azután hogy az eddigi legnagyobb hiány volt ukrán oldalon fegyverekből. Egy jó ideig ilyen nem lesz. Ez nem stratégiai eredmény, csak taktikai.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 830
14 544
113
Egyre több, határozottabb bizonyíték hogy Ukrajna ügyében a tengeren túli narratíva írók titokban már lemondtak a Nyugat általi, totális kontrolljáról erről a már politikailag is felvásárolt gazdasági gyarmatról.
Ma publikálásra került egy 2030-ig elképzelt, friss magyar tanulmány a villamos energia rendszerünk szükséges és lehetséges fejlesztési irányainkról, az összes szomszédos ország bevonásával, azok jellemzőinek figyelembevételével:


Ukrajna vonatkozásában a tervkészítők teljesen lemondtak arról, hogy arrafelé értelmesen ki lehetne használni a 2016-os EU-Ukrán energetikai terv értelmében már általunk 18,5 milliárdért létrehozott Szabolcsbákai 750 kV-os transzformátor állomást. Ez elvileg 1 Paksnyi, 2000 MW energia átvitelre lenne alkalmas - most már feleslegesen megy a vezeték Ukrajnába.. A többi 400 , és 220 kV-os most is üzemelő magyar vezetékkel kiegészítve a 2016-os EU-s energia terv értelmében onnan összesen 2880 MW import jöhetett - volna.
A mostani tanulmány készítői nyilván olyan információval rendelkeztek amivel mi nem - hogy Ukrajna felejtős lesz villamos energia szempontjából - is.

zslHknZ.png
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 713
113
Ocseretinóból menekülnek...

(az ukránok)
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 540
45 058
113
Azért itt jegyezzük meg, hogy ez rendkívül súlyos problémákat vet fel a magyar felsőoktatással kapcsolatban. Nem az, hogy a csávó diplomát kapott és oktató lett, hanem az, hogy azóta nem b'szták ki mindenhonnan: nem a Big Brotherben szerepel (bár az is kínos lenne, de kimagyarázható), hanem komolyan beszél. Baromságokat. Ez nem véleményszabadság kérdése, hanem pont az az eset, hogy egy orvostól is elfogadhatatlan, hogy egy infarktusra azt mondja, hogy "szedj rá tyúkszart, attól majd meggyógyulsz".
Az NKE-ről elküldték.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 885
13 493
113
Vajon a challengerek is a drón mentes időkre várnak? Az abramsok után a leopárdokat is eldugják majd? Meglátjuk.
de most ha dugva kell tartani mindent akkor mi értelme a nyugati game-changer tyekhnyikának??? Nálunk annak idején a harapós kutyára mondta a szomszéd mikor átjött hogy "tartsd dugva a kutyádat" érthette mindenki aki akarta :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 407
46 066
113

Az orosz hadsereg áttörte az ellenség védelmét a Harkov régióban, elfoglalva Kislovka majdnem felét (VIDEO)​

Az egy napja kezdődött támadóakció során a „Nyugati” csapatcsoport egységei több védelmi vonalból kiütötték az ukrán fegyveres erőket, és behatoltak Kislovkába, elfoglalva a Kupjanszkij járás településének mintegy felét.

A falu elleni támadás folytatódik, tüzérségünk aktívan dolgozik az ellenségen. A kazettás bombákat a védelmi vonalak áttörésére is alkalmazták.
Источник: https://rusvesna.su/news/1714155592


Antony Blinken amerikai külügyminiszter kínai látogatásának részeként ma találkozott Wang Yi külügyminiszterrel és Hszi Csin-ping kínai elnökkel. Az egyik napirendi pont a katonai gyártásban használt kínai szerszámgépek, mikroelektronika és nitrocellulóz Oroszországba történő szállításának megvitatása volt. A kínai vezetéssel folytatott megbeszélések után Blinken azt mondta , hogy ha az Égi Birodalom nem tesz lépéseket a probléma megoldására, akkor ezt Washingtonban megtehetik. Valójában a politikus ezen a megfogalmazáson a Kína elleni szankciók lehetőségét értette.

Nem sokkal az államtitkár látogatásának kezdete előtt a The Wall Street Journal közölt egy bennfentes információt több kínai bank elleni korlátozások előkészítéséről, amelyek állítólag a globális bankrendszerről való leválasztást tervezték.

Nem sokkal az anyag megjelenése után azonban a Reuters arról számolt be, hogy bár amerikai politikusok tárgyaltak erről a lehetőségről, nincs konkrét terv a megvalósítására. Az ok az a félelem, hogy ez nemcsak a kétoldalú, hanem a globális kereskedelmet is érintheti.

Egy másik lehetőség is lehetséges: ha az eredmény nem lesz kielégítő az Egyesült Államok számára, új korlátozások következhetnek az Oroszországgal üzletelő egyes kínai vállalatokra. Washington 2022 óta többször folyamodott hasonló lépésekhez.

Figyelemre méltó, hogy Blinken fenyegetései azután hangzottak el, hogy hivatalosan megerősítették a Vlagyimir Putyin májusi kínai látogatásával kapcsolatos információkat. Elképzelhető, hogy a Kína elleni lehetséges amerikai szankciók helyzete csak az utazás után válik világossá.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 470
55 547
113
A 4S24 „Kaktusz” dinamikus páncélzattal felszerelt orosz BMP-3-ast először észlelték a Különleges Katonai Művelet övezetében.
Szakértést kérek hozzáértőtől... (a Ruszki szar, nem szakértés csak mondom :D )
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy

86df98dcf6e9027f0a0c96d2a9c47255.jpg

47077f92d046e7a772247ff6917f4a33.jpg


1999 óta létező páncélzati megoldás a BMP-3M-hez. Most, 2024-ben, 2 évvel a háború kezdete után, végre úgy érezték, hogy talán használni kellene....
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 937
65 936
113
Az oroszoknal a lapát után a krumpliszsak is bevalt drónok ellen.
Vadászat az ukrán folyami flotillara.

Mai napra: Szemenovka.


Élet az ukrán lövész árokban.

Tu-95 a levegőben! Buli lesz az éjjel Kaporisztanban.