[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 796
25 387
113
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 246
12 510
113
"Szergej Csemezov, a Rostekh állami vállalat vezérigazgatója szerint Oroszország megoldotta a Siemens és a General Electric nagy teljesítményű gázturbináitól való függőségi problémáját

Ezt saját mérnökeinek és technológiáinak köszönheti. Az első hazai gyártmányú turbinát a Taman-félszigeten lévő erőműben fogják telepíteni.

A szakértők szerint a gázturbinás egységek - mind a projektfejlesztés, mind a műszaki megvalósítás tekintetében a legmagasabb mérnöki szakértelem termékei. A sorozatos gyártmányú turbina megjelenése - hatalmas előrelépés és a hazai mérnököknek az érdeme."

https://t.me/InfoDefMagyarok/5416
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 093
14 426
113
2 db Zorkiy-2M földmegfigyelő és 4 db SITRO-AIS tengerészeti azonosító (?) műhold
Ezek a másodlagos terhek lehetnek mert a legnagyobb Zorkiy-2M is csupán egy 12U méretű 20 × 30 cm 20kg CubeSat. A fő Payload katonai besorolású titkos Kozmosz-2576 katalogizálták.
Kémműholdas topik;
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 939
15 337
113
Elemző: Moszkvában a vágányokat Kína felé állították, és a Nyugat ezt nem érti

A nyugati vágyvezérelt gondolkodás szerint a háború után Oroszország visszatér majd a nyugati orientációhoz, hiszen az európai kultúrkörbe tartozik – a valóság azonban az, hogy az orosz gazdaság és élet a kínaival kezd visszafordíthatatlanul egyesülni.


 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 218
13 807
113
https://www.facebook.com/photo/?fbid=7915443551813156&set=a.183595371664718

"Belefáradtam, hogy olvasom azokat a ritka találgatásokat, amelyek arról szólnak, hogy Volodya miért buktatta le Szergejt, és mi köze ennek a volt helyetteseinek jelenlegi letartóztatásához. Mint tudod, nagyon utálom az összeesküvéseket. De amikor a tények és a motivációk kezdenek összefonódni...

Shoigu kétségtelenül dollármilliomos (legalábbis). Az egyértelműség kedvéért több százról beszélünk. A (volt) tábornok epaulettjei ellenére valójában civil. Egyszer létrehozta a saját bürokratikus maffiáját Moszkva körül.

Ez volt a képesítése arra, hogy az úgynevezett Polgári Védelmi Minisztérium minisztere legyen. Ott jelölte ki magának az első általános egyenruhát négy csillaggal (talán az USA ihletője, mert a filmekben mindig ezek a legnagyobb fejesek?).

Hát akkor 12 éve honvédelmi miniszter lett (gyilkosság, lopás, nemi erőszak vagy mi a minisztérium). Fokozatosan maga alá vont barátokat is Moszkva melletti múltjából. Mindenekelőtt Timur Ivanov. Igen, az első "tábornok" (egyben a helyettes), akit két találkozó között vettek fel az utcán.

Aztán beült a híres "akváriumba" (üvegketrec az orosz bíróságok vádlottjainak), még mindig a "tábornokban". Miért az idézetek? Mert Ivanov ugyanaz a tábornok, mint Shoigu. Pont megfelel neki. Az oroszok "esküvői tábornoknak" hívják. Nem tudom pontosan mi az, de szerintem valami sztriptíztáncos jelmez egy amerikai leánybúcsúban.

Nos, ők ketten klasszikus játékukat játszották a minisztériumban, de ezúttal nagy ívben. Hatalmas katonai építési szerződéseket kezdtek ellopni milliárd dolláros költségvetéssel. Így Shoigu alig pár év alatt megépíthette bátyánk 400 milliójából Moszkva melletti pagodaházát, holott miniszteri évi fizetése körülbelül 2,5 volt. Hosszú évekig senki sem bánta. 2022. február 24-ig.

A katonaság gazdaságilag furcsa madár. Amíg nem kell háborúzni, senki sem tudja igazán, mennyire hatékony. De amint az oroszok szembetalálták magukat az igazi ellenséggel, minden "shoygu-cucc" a felszínre került. Hiányzó, de papíron létező elsősegélynyújtó készlet. Tojásdobozok robbanóanyagok helyett "aktív" tankpáncélban. Edzett kartonból készült "golyóálló" mellények. A teljesen elrozsdásodott Kalasnyikovok működőképes...

A minisztériumnak viszonylag gyorsan sikerült lepleznie ezeket az "apróságokat". Mert Ukrajnában a háború elején szó szerint egy csapásra kihaltak a legújabb generációs hamis védelemmel felszerelt csapatok. De az épületek vagy a gyári gépek sokáig. És így még akkor is, amikor az orosz állam iszonyatos pénzeket öntött az úgynevezett hadigazdaságba, a pénz még mindig elszaladt. Több tíz százalék, hogy világos legyen.

Csak hogy tudd, az alábbi kép az Orosz Föderáció egyik legszigorúbban őrzött katonai titka. A Project Poseidon jövőbeli fészke. Hatalmas nukleáris torpedó korlátlan hatótávolsággal. Többször megfenyegetik vele Nagy-Britanniát, hogy segítségével cunamival lemoshatják a briteket szigeteikről. Ahogy az orosz fegyvereknél lenni szokott, ez is fizika ostobaság. Mint az orosz szupertank, az orosz szuperrepülőgép és az orosz szuperrakéták.

A Shoigu körüli korrupt struktúra azonban nyilvánosan terjesztette ezt az információt több tucat építőipari cégnek. Beleértve minden interkontinentális rakétasilót, minden atomfegyver-raktárt, egészen az utolsó laktanyáig. Pontos leírásokban nem hiányoznak, hogy mit fognak ott átalakítani, milyen pénzért és - persze, hogy hol helyezkednek el a dolgok 10 m-es pontossággal (nyilvános GPS pontosság). Miért nem az orosz Glonass-t használták? Amit tehát a Katonai Korrupciós Minisztériumtól lehetett rendelni: Mivel kaptál egy listát az összes helyről, ahol építenek valamit, kérhettél szerződést. Az, hogy a pénz ötödét azonnal vissza kell adnia különféle furcsa számlákra, az automatikus volt.

De: fizethetsz az egyik tábornoknak is, hogy megakadályozza a versenytársad engedélyt az építkezésre valami "szupertitkos" helyen. Ugyanakkor mindenkinek volt információja mindenről (!), hogy versenyezzen a vesztegetésben.

Még hosszan folytathatnám. De a beszállítók egy része (logikailag) becsapva érezte magát. Így – gyakran hatalmas veszteségek után – kivonult Oroszországból. Észak-Cipruson állítólag egy egész utca található egykori vásárlók és hasonló vállalkozások beszállítóinak villáival. Ennek az az oka, hogy Észak-Ciprusnak nincs kiadatási szerződése Oroszországgal.

Nos, időközben eljutott odáig, hogy amikor a hadsereg kérte az összes katonai létesítmény optikai kábellel való összekapcsolását (beleértve a stratégiai-nukleárist is), akkor készült egy olyan prezentáció, amely még a Google Maps-et is használta. Hm... Észrevette az NSA?

Így. Ez csak egy a két komoly ok közül, amiért Shoigunak távoznia kellett. Oroszországban (igen, a szankciók miatt!) gyorsan elfogy a pénz, és a hadiipari komplexum több billió rubelének elvesztése már nem tűrhető. Ezért tették oda most Andrej Bělousov nem katonai közgazdászt.

De a második okról majd valamikor legközelebb."
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 910
7 710
113
Haha, jól sikerült az interjú. :)
image.png
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 093
36 570
113
Az 58. hadsereg volt parancsnokát, Popovot csalási ügyben letartóztatták
]
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 123
54 615
113
Az 58. hadsereg volt parancsnokát, Popovot csalási ügyben letartóztatták
]

A kovetkezo domino?



A választások utáni új seprű elkezdett sepregetni, serényen.