@nyugger @Allesmor Obranna és mas, oroszul folyékony urak, forumtarsak: van egy érdekes kérdésem, ha lenne egy percetek rá.
(FWIW én ma is olvasok meg irok oroszul, ha kell, ha nem, de sosem hasznaltam beszélt nyelvként. A max gimi óta az idekint oroszokkal kb negyedóra erejéig volt, ők nagyon örültek, én nagyon kényelmetlenül éreztem magam, mert nem tudtam kifejezni magam normálisan, szóval én úgy veszem, hogy én nem beszélek oroszul.)
Szóval a múlt hétvégén megnéztem az idei moszkvai Victory Day parádét - hát, nem voltam elesve (kb nulla volt).
Viszont a kisebbik egy ponton berongyolt a nappaliba és kérdezte, mi ez a dal...
Persze fogalmam sincs (a szövegből értek valamennyir, pl a refrén szerintem valami разкая сказа stb), de fogalmam sincs, mi ez, plane nem tudom a szöveget.
(In essence, az
alsós kisebbik nyelvileg messze túltesz rajtam már most, szó szerint rémisztő, ahogyan kirobban belőle az affinitása a nyelvekhez: az anyanyelvi angol es magyar mellett már spanyolul is beszél valamennyit (iskola), es kozben a frászt hozza rám, amikor Roblox közben német birodalmi indulókat hallgatva nyomja remek kiejtéssel németül a szöveget, avagy kínai marching dalokat kínaiul énekel, miközben egyikből sem ért egy szót sem, ill a németet valamennyire kitalálja az angol alapján.)
Valaki felismeri?
Beállítottam a linket:
Read more: https://sc.mp/k0h6yA Victory Day military parade is being held at Moscow's Red Square to mark 79 years since the Soviet victory over Nazi Germany....
www.youtube.com
Előre is köszönjük!