[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 583
47 801
113
Összefoglaló 2024. június 17-én reggel

▪️Harkov irányában Volchanszkban és a Volchansky farmok közelében heves harcok dúlnak. A nap folyamán 15 alkalommal támadták meg csapataink állásait, próbálják átvinni az erősítést délről a Volchya folyón át. Az ukrán fegyveres erők nagy pontosságú légibombákat használnak, tartalékokat vetnek be a támadási műveletekhez, de a veszteségek ellenére nem járnak sikerrel. A harci érintkezési vonal lényeges változtatások nélkül történik. Csapataink helyszíni becslése szerint az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága várja a megfelelő pillanatot, hogy csapatai csapásmérő csoportját harcba vigye, de egyelőre nem talál gyenge pontot az oroszok védelmében.

▪️Szvatovo - Kupyanszkij irányból az ellenőrzési zóna kibővüléséről és az ellenséges erődök elfoglalásáról számolnak be Ivanovkától és Kotlyarkától nyugatra .

▪️Tovább folynak a heves harcok Csasov Jar keleti részén , és bővül az orosz fegyveres erők Bogdanovka felőli ellenőrzési övezete . A légi erőt aktívan használják az ukrán fegyveres erők állásainak csapására.

▪️Avdejevszkij irányban az Orosz Fegyveres Erők előrenyomulnak az Ocheretinsky- től északra, Arhangelszketől Novoaleksandrovkáig. Csaták zajlanak Szokol, Novopokrovszkij közelében, Umanszkijtól és Jasznoborodovkától északra .

▪️Juzsnodonyeck irányában folytatódik a Krasznogorovka elleni támadás , amelynek déli részét az orosz fegyveres erők ellenőrzik. Beszámolnak Georgievka elfogásáról több hónapos harc után, és a Paraszkojevka melletti összecsapásokról .

▪️Rabotinótól 20 km-re északkeletre az orosz hadsereg a Mirnoje - Zagornoje autópályától északra foglalt állást, miután az utóbbin megszilárdult. A Rabotinszkij-éktől nyugatra az orosz hadsereg továbbra is nehéz lángszóró rendszerekkel égeti ki az ellenséges állásokat Neszterjankától északra.

▪️Herson irányában arról számolnak be , hogy az elmúlt héten a Dnyeper folyó árterében található fontos szigeteket vették az orosz fegyveres erők ellenőrzése alá, azonban a terepviszonyok és az ellenséges UAV-ok akciói miatt visszatartásukat gyalogságunk kis csoportjai végzik.

▪️Éjszaka repülőgép típusú UAV-k támadták meg a voronyezsi és a lipecki régiókat, valamint a krasznodari területet . A kormányzók szerint az összes drónt sikerült lelőniük.

▪️A belgorodi régiót továbbra is az ukrán fegyveres erők támadják. Shebekino városában egy kamikaze drón megtámadt egy vállalkozást, összetörve egy teherautó vezetőfülkéjét. A Krasznojaruzsszkij járásbeli Vyazovoye faluban az Ukrán Fegyveres Erők UAV-járól egy robbanószerkezet leejtése következtében egy magánház ablakai betörtek. A Grayvoronsky városi kerületben található Dronovka faluban egy drón robbanószerkezetet dobott egy autóra.

▪️A kurszki régióban a Glushkovszkij körzetben található Tyotkino és Novi Put, valamint a Szudzsanszkij járásbeli Gornal és Oleshnya városát többször is ágyúzták. Az Ukrán Fegyveres Erők drónjainak támadásait a Rilszkij járásban található Krupets ellenőrzőpont közelében, a Korenyevszkij járásbeli Troicszkoje és a Glushkovszkij járásbeli Szergejevka falvakban rögzítették. 11 ukrán drónt nyomtak el elektronikus hadviselési eszközökkel a határ menti területeken.

▪️A DPR- ben az ukrán fegyveres erők által a Volnovakha régióban található Nikolszkij-kolostor környékén végzett ágyúzások következtében Nyikita Cicagi, a NewsRu tévécsatorna tudósítója szakmai feladatai ellátása közben életét vesztette.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy



A NATO-országok a szövetség nukleáris robbanófejeinek készültségbe helyezéséről tárgyalnak - mondta Stoltenberg a brit Daily Telegraphnak.

Azt mondta, az átláthatóság a kérdésben "segít egyértelmű üzenetet küldeni", hogy a NATO "nukleáris szövetség".

„A NATO célja egy atomfegyver nélküli világ, de amíg vannak atomfegyverek, addig nukleáris szövetség maradunk, mert az a világ, ahol Oroszországnak, Kínának és Észak-Koreának van nukleáris fegyvere, a NATO-nak pedig nincs, veszélyes világ. "- mutatott rá Stoltenberg.

„A közeljövőben a NATO-nak egy korábban példátlan helyzettel kell szembenéznie – két potenciális nukleáris ellenféllel, Kína és Oroszország személyében. Ez következményekkel jár” – véli a főtitkár.

Stoltenberg hozzátette, hogy az Egyesült Államok és európai szövetségesei most frissítik nukleáris arzenáljukat. "Az Egyesült Államok fejleszti gravitációs bombáit az Európában telepített nukleáris robbanófejekhez, az európai szövetségesek pedig a NATO nukleáris küldetésére szánt repülőgépeket fejlesztik" - mondta.


Jordánia és Irak visszavonta a nyilatkozat aláírását a svájci ukrán csúcs után, megindokolva döntését​

...
Így a svájci Bürgenstock üdülőhelyen tartott összejövetel végén Jordánia és Irak visszavonta aláírását a „dokumentumról”. Ennek megfelelően az aláírók száma 78-ra csökkent.
...


Rheinmetall javítóüzem Leopard 1 harckocsikhoz és Marder gyalogsági harcjárművekhez Ukrajnában

Ukrajnában sikeresen megkezdte működését a Rheinmetall javítóüzem, ahol Leopard 1 harckocsikon és Marder gyalogsági harcjárműveken végeznek javítási munkákat. A források szerint a vállalkozás Ukrajna, Magyarország és Románia határa közelében, Csepa városa közelében található. A műholdfelvételek alapján azonban még nem sikerült meghatározni az üzem pontos helyét.
...

Figyelemre méltó, hogy a közzétett fényképek alapján a létesítmény nem a föld alatt található, ahogy azt eredetileg közölték, ami valószínűleg azt jelzi, hogy a közeljövőben rakétatámadások célpontjává válik.
További részletek: https://avia.pro/news/na-ukraine-za...heinmetall-dlya-tankov-leopard-1-i-bmp-marder
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 492
44 179
113
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 199
67 685
113
Stoltenbergek harckeszultsegbe helyeznek a Nato nukleáris fegyverzet et.



A harcos szállító Perun dron.
Itt a vége az ejtőernyős hadviselesnek?

Bradley, sokadik, elégett.


Az ukrán soretessel orosz vadaszgepeket lelovo mesebeli nagypapak helyett itt egy orosz harcos aki dront lőtt le soretessel.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 117
7 023
113
Már nem vevők a németek sem a háborúra?


Rod Stewartot „kifütyülte” a közönség németországi fellépésén, miután a koncertjén a háttérben megjelent az ukrán elnök arcképe, illetve egy ukrán zászló. Pedig az angol előadó régóta nyíltan bírálja Vlagyimir Putyint és az ukrajnai háborút.
Mielőtt előadta volna 1991-es Rhythm Of My Heart című slágerét – amelyet háborús dalnak nevez, és amit Kijevnek szentelt a legutóbbi fellépéseken –, Rod Stewart mögött kivetítették az ukrán zászlót a képernyőre. Majd Volodimir Zelenszkij ukrán elnök képe is megjelent a vásznon.
UGYANAKKOR A KÖZZÉTETT VIDEÓKON AZ LÁTSZIK, HOGY A TÖMEG GÚNYOLÓDIK, AMIKOR ROD STEWART TISZTELEG AZ UKRÁN ELNÖK ELŐTT.
 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
380
1 125
93
Már nem vevők a németek sem a háborúra?


Rod Stewartot „kifütyülte” a közönség németországi fellépésén, miután a koncertjén a háttérben megjelent az ukrán elnök arcképe, illetve egy ukrán zászló. Pedig az angol előadó régóta nyíltan bírálja Vlagyimir Putyint és az ukrajnai háborút.
Mielőtt előadta volna 1991-es Rhythm Of My Heart című slágerét – amelyet háborús dalnak nevez, és amit Kijevnek szentelt a legutóbbi fellépéseken –, Rod Stewart mögött kivetítették az ukrán zászlót a képernyőre. Majd Volodimir Zelenszkij ukrán elnök képe is megjelent a vásznon.
UGYANAKKOR A KÖZZÉTETT VIDEÓKON AZ LÁTSZIK, HOGY A TÖMEG GÚNYOLÓDIK, AMIKOR ROD STEWART TISZTELEG AZ UKRÁN ELNÖK ELŐTT.

0:42

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 583
47 801
113
Az Ukrán Fegyveres Erők éjszakai rajtaütése az orosz régiókban

Tegnap este az ukrán alakulatok ismét megtámadták Oroszország hátsó és határ menti régióit, ismét saját gyártású kamikaze drónokkal:

▪️Hivatalos információk szerint négy drónt semmisítettek meg egy lipecki ipari terület felett, nem volt áldozat. A régió potenciális célpontjai a Novolipetski Vas- és Acélgyár és a Lipecki Traktorgyár lehet.

▪️Az orosz védelmi minisztérium két UAV megsemmisüléséről számolt be a voronyezsi régióban. A térségben a hadiipari komplexum több vállalkozása is működik, Buturlinovkában pedig egy repülőtér található, amely már márciusban az ukrán fegyveres erők támadásainak célpontja volt.

▪️Egy másik drón semmisült meg az égen a belgorodi régió felett, és előző este a Krasznodari terület felett .

Az ilyen támadások rendszeressége jelentős UAV-készletet jelez, amelyet az ellenség a közelmúltban felhalmozott és képes pótolni. Nem mindig, de ezek a támadások jelentős károkat okozhatnak az ipari infrastruktúrában, és az eszközök jelentős részét orosz légvédelmi rendszerek lövik le.

Nyilvánvaló azonban, hogy a razziák a közeljövőben biztosan nem állnak meg, és egyre tömegesebbek lesznek. Ezért még sürgetőbbé válik az ellenük való védekezési módok keresése: néhány hatékony intézkedést már hoztak, de elfogadhatatlan, hogy erre a néhányra hagyatkozunk.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 755
9 099
113
Először is Gosztomel,te szerencsétlen,tudniillik itthon írogatunk,nem Ukrajnában. Ezzel kapcsolatban már több tucatszor ki lett elemezve itt az ukrán topikban. Amennyiben kíváncsi vagy,akkor nosza nézd vissza. Egy picit segítek,de csak egy picit. Mivel teljesen nulla vagy ebben a témában,gondolkodj azon,már ha sikerül,hogy mi van akkor,amikor két irányból indul meg egy támadás,de neked a fő csapásirány nem az,amit mutatsz. Nem mellékesen még a Pentagon is felismerte,hogy átcsoportosítás folyik.
Ez az orosz neve. Magyar neve viszont nincs a településnek. Nem tudom hogy Magyarországon miért kéne az orosz nevét használni egy ukrán településnek. Még ha a magyar köztudatban az orosz név lenne rögzülve azt mondanám oké. Grúziával sincs semmi bajom. De még csak ez sem áll fenn.

Elterelő hadműveletnek kicsit költséges volt nem? Figyelembe véve a veszteségeket. Még Mark1993 is félresikerült villámháborúról ír, vele se értek egyet sok dologban, de benne legalább van valamennyi logika.
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: PPP and megazez

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 564
17 591
113
Ez az orosz neve. Magyar neve viszont nincs a településnek. Nem tudom hogy Magyarországon miért kéne az orosz nevét használni egy ukrán településnek. Még ha a magyar köztudatban az orosz név lenne rögzülve azt mondanám oké. Grúziával sincs semmi bajom. De még csak ez sem áll fenn.

Elterelő hadműveletnek kicsit költséges volt nem? Figyelembe véve a veszteségeket. Még Mark1993 is félresikerült villámháborúról ír, vele se értek egyet sok dologban, de benne legalább van valamennyi logika.
Krisztike,akkor gondolkodj el,hogy a holland fővárost miért Hágának hívod,és nem Den Haagnak. Érted? Nem érted.Figyelembe véve a veszteségeket. Újra megkérdezem,hogy az orosz veszteségeket milyen forrásból vetted? Akkor most én is kérdeznék. Mi a véleményed Kijev Szelleméről,és mint mond az a név,hogy Wali?
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 438
23 572
113

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 662
14 252
113
Ez az orosz neve. Magyar neve viszont nincs a településnek. Nem tudom hogy Magyarországon miért kéne az orosz nevét használni egy ukrán településnek. Még ha a magyar köztudatban az orosz név lenne rögzülve azt mondanám oké. Grúziával sincs semmi bajom. De még csak ez sem áll fenn.

Ukrainian: аеропорт «Гостомель»


Ezt hogyan kéne átírni ?


Köztudatban mennyi dolog az, aminél az orosz névalak van rögzülve ?


vele se értek egyet sok dologban, de benne legalább van valamennyi logika.

Vannak a fekete - fehér történelmi tények, meg az objektív, azonos mércével élő elbírálás, az, hogy ezek ellen hadakozol, nem az én problémám.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 365
93 136
113
Nahát már az észtek se? :(




:oops:
Ez komoly fordulat

Az észt ellenzék a felére csökkentené az Ukrajnának szánt támogatásokat
A felére csökkentené az Ukrajnának szánt támogatásokat Észtországban Martin Helme, az ellenzéki, radikális jobboldali Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) vezetője, ha pártja hatalomra kerül.

A politikus szavait az észt állami műsorszolgáltató ERR internetes portálja idézte hétfőn.

Helme hangsúlyozta: „Felére csökkentjük az ukrajnai korrupciós gödörbe dobott támogatásokat, és ismét több száz milliót fogunk megtakarítani. Ha ezeket az egyszerű intézkedéseket végrehajtjuk, akkor mind a honvédelemre, mind a további adócsökkentésekre marad pénzünk” – tette hozzá.

Úgy vélekedett: az észt diplomatáknak arra kellene összpontosítaniuk, hogy az ukrajnai konfliktus leállításáról győzzék meg a vezető nyugati országokat.

Az észt külügyminisztérium június 5-én a helyi állami televízió és az ERR rádió megkeresésére azt közölte, hogy az Észtország és Ukrajna által aláírni tervezett, a Kijevnek nyújtandó évi 100 millió eurós katonai segélyről szóló kétoldalú dokumentum nem kötelező érvényű. „Ez egy kétoldalú politikai szándéknyilatkozat, nem pedig nemzetközi szerződés” – fűzte hozzá a tárca.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 097
28 649
113
Tacheles nr137 németeseknek Thomas Röperrel és Robert Steinnel

Új világrend(etlenség)
Témák: Putyin 3 órás nemzetközi sajtóbeszélgetése a német kormányról, atomháborúról, AfDről, orosz dezinformációról, nyugati katonákról, Sigmar Gabriel* és a háborús héják, NATO tervek Ukrajnával kapcsolatban, orosz gazdaság, D-day 80 éve, verekedés az örmény parlamentben.

* korábban Németország külügyminisztere, ő volt az egyik garanciavállaló, h nem puccsolják meg Janukovicsot, ha visszavonja a rendőrséget a Majdanon. Köszönjük neki még egyszer, remek munkát végzett.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 741
57 119
113
Valahogy Ukrajna már mintha nem lenne annyira menő, nem?


Semmi különös, csak a románok ismét átálltak :rolleyes:

Hohol népmesék brit tudósok ajánlásával:

Hiányzott már egy ilyen cikk. Legalább 1 hete nem láttam olyan cikket, amiben ha megérkezik a wunderwaffe akkor végre megfordul a háború menete :D
Én meg pusztán a sajtó alapján nem tudom, hogy 2024-et vagy 1944-et írunk-e. Meg nem értem miért lettünk részese a III. után a IV. birodalomnak is...