Nagyon jó szemléletes írás a tárgyi ügyben.Hmm a hétköznapi életben is igen ritkán, de lehet olyan Nőkkel találkozni, akik a testalkatukhoz képest jóval nagyobb fizikai és mentális állóképességük van a megszokottnál. Lehet hogy ők is ennek az igen ritka kromoszóma rendellenességnek a hordozói, de soha nem tudatosult bennük, hiszen nem sportoltak életükben, nekik a munkájuk a szokatlan még férfi szemmel nézve is.
Én egy ilyen Hölggyel (nagybetűvel irom...) Kárpátalján találkoztam, egyik öszi bevásárlásom során.
Én később elneveztem magamban Oféliának , Rejtő után szabadon (mikor az néha rendet rak a rakoncátlan vendégek között, a kocsmában..)
Ofélia melegítőbe volt öltözve (munkaruha) de testalkata nem volt nőies, inkább egybeszabott forma, tán épp megütötte a 160 cm magasságot, vasággyal együtt kb 50 kg körül lehetett a verseny (munkaverseny) súlya.. Ehhez sűrűn göndörödő vállig vörös haj tartozott, igazi sárgásbarna-zöld cicaszemekkel, és szeplős arcbőrrel. meghatározhatatlan korú, valahol 30 40 között járhatott.. Hangja kellemesen csengett, nőiesen..
Vele a városi zöldségesnél kiszolgálói funkcióban találkoztam, télire a 30 -35 kg os krumplis zsákok között válogatva. Amit kiszemeltem, egy szempillantás alatt a földön lévő digitális mázsára "varázsolta" kezembe nyomta a cetlit fizetéshez. Mig a pénztártól visszafelá ballagtam azon morfondíroztam h megint összekenem magam míg ezt a parkoló kocsiig elviszem..
És ekkor jön a meglepetés: "Uram, hol parkol?" tette fel a kérdést, mondom hogy a sor végén (volt vagy 30 méter a kocsiig)..
Egy szó nélkül lehajolt két végén megragadva a zsákot, felegyenesedve látom hogy testétől kitartja vagy 20 30 cm re hogy ne koszolja össze magát. Időm csak a szám kitátására maradt.. Kissé alá behomorított testét, lábát előrébb helyezve, hogy a súly ne rántsa orra, és tempósan előttem haladva , a csomagtartónál értem utol.. Megkérdezte hova tegye? és türelmesen várta hogy zsebemből kihalásszam a kulcsot. Közben lopva figyeltem, de a mutatványa végén sem szedte sűrübben a levegőt. Még azt is megkérdezte hogy az üres csomagtartóba hova tegye le (középre), majd a zsákot kiemelve behajolva szépen letette.,,
Mikor felegyenesedve , és visszafordulva rám nézett, valami nagyon furcsát láthatott (állam a porban, szemeim mint a csigáé) így megsajnált, és megszólalt :
" Uram én 12 évesen kezdtem a kolhozban, mint teherautó rakodó munkás" Úgy látszik ez irányú tehetsége, jóval átlag feletti szívóssága képessége már akkor a felszinre bukkant, és folyamatosan edzésben volt nap mint nap..
Mint később megtudtam (mert nem hagyott békét a kiváncsiság) , a maszek zöldséges vállakozásnál a főnök vezeti a 7 tonnás teherautót, és míg az a papírmunkát ügyeket intéz , ő egyedül rakja meg azt fuvar körutakon árúval, más helyen lévő boltjaikba is szállítnak. És mikor hazaérnek , szintén egyedül rakodik le, viszi be a raktárba, rendezgeti, majd levezetésképp - beáll vevőket kiszolgálni..
No ez még nem meríti ki az energiáit - mikor hazamegy, otthon három gyermeke várja, akiket egyedül nevel..
Szóval hogy Nála mit hozna ki a kromoszóma vizsgálat azt nem tudom.. de hogy Nő a javából, az biztos, tudván a gyermekeiről is..
Nem hiszem, hogy olyan ritkaság lenne amúgy, mert szerintem talán nem is olyan tágas ismeretségi körben mindenkinek van olyan női ismerőse akinél fel sem merülhet, hogy nem nő, de férfiakat megszégyenítő erővel rendelkezik és még csak nem is rendelkezik különösebben erős testfelépítéssel.
Tegnap pont ezen gondolkoztam, hogy ha mindenki átesne kromoszóma vizsgálaton, vajon mennyi meglepi lenne?