A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
3 283
10 920
113
Igen, és az is előfordulhat, hogy kicsit több lesz benne a technika, mint ami a prospektusban szerepel…
Jaj es szerinted ez mas fegyver gyarto orszagnal nem fordul elo ?
Usa nem kuld egy kurva anyacsavart mar le terdel a fegyver rendszer. Nemetre ra tusszentesz veletlen moszkvaig megy,minden fegyverben van olyan ami el tud romlani/pukkani ha az a gazdinak nem tetszik :cool:
 
  • Tetszik
Reactions: alfa74

Stream

New Member
2021. november 6.
4
22
3
Amilyen az ország olyan a hadserege is. Azért kár érte. 2017-18-ban meglepően lendületesen indult a haderő újrafelépítése. Ki lehetett volna ebből többet is hozni.

Mindenkinek további jó fórumozást kívánok! Még nektek is Aladeen!:D
Jól látod, az elején valóban megvolt a szándék, de valami félre ment. Én azokat sajnálom, akik elhitték, és rászántak az életükből néhány évet, hátha most tényleg történik valami. Meg persze a fórumozókat, ahol szintén jól érzékelhető a kiégés. Volt idő, mikor élmény volt olvasni a fórumot, még hírportálok is merítettek tőletek. A labdarúgó válogatott kb. ugyanitt tart, tehát egyértelműen a mintával van probléma. De nem is azért kezdtem el írni ma, hanem hogy kísérletet tegyek arra, hogy ezt a jó kis társaságot arra ösztönözzem, hogy egymás gyilkolása helyett építse tovább ezt a szakmai fórumot. Nyilván le kell számolnunk az illúzióinkkal, szépen át lettünk verve, de ne hagyjuk már, hogy ez a jövőben is így legyen!
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
40 840
78 597
113
A legutóbbi közlönyben és értesítőben is akad olvasnivaló...

A honvédelmi miniszter 19/2024. (IX. 19.) HM rendelete a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet hatálybalépésével összefüggésben
miniszteri rendeletek módosításáról

A külgazdasági és külügyminiszter 11/2024. (IX. 19.) KKM rendelete a külgazdasági és külügyminiszter feladatkörét érintő ágazati honvédelmi feladatokról

A honvédelmi miniszter 34/2024. (IX. 19.) HM utasítása adatvédelmi tárgyú HM utasítások módosításáról

A honvédelmi miniszter 35/2024. (IX. 19.) HM utasítása a Honvédelmi Minisztérium által nyújtott lakhatási támogatásokkal összefüggő feladatok ellátásáról szóló 26/2010. (II. 26.) HM utasítás módosításáról

A Kormány 1291/2024. (IX. 19.) Korm. határozata kormányhatározatok felülvizsgálatáról
53. A Zalaegerszeg külterületén található északi ipari park infrastruktúra fejlesztésével összefüggő közműfejlesztés és közműcsatlakozások megvalósításához szükséges intézkedésekről, valamint a beruházás központi költségvetésből történő támogatásáról szóló 1314/2021. (V. 27.) Korm. határozat 3. pont c) alpont ca) pontjában a „6 017 295 144” szövegrész helyébe a „2 900 000 000” szöveg lép.
54. A Zalaegerszeg külterületén található északi ipari park infrastruktúra fejlesztésével összefüggő közműfejlesztés és közműcsatlakozások megvalósításához szükséges intézkedésekről, valamint a beruházás központi költségvetésből történő támogatásáról szóló 1314/2021. (V. 27.) Korm. határozat a következő 7. ponttal egészül ki: (A Kormány) „7. egyetért azzal, hogy a) a 3. pont c) alpont cb) pontja kapcsán a 2024. évben, b) a 3. pont a), b), d) és e) alpontja tekintetében további központi költségvetési forrás biztosítása nem szükséges.”
70. A Kormány visszavonja a kaposvári ipari-innovációs fejlesztési terület kialakításával összefüggő villamos energia ellátásra vonatkozó közműfejlesztés megvalósításához szükséges intézkedésekről szóló 1556/2021. (VIII. 5.) Korm. határozatot.
71. A Kormány visszavonja a kaposvári ipari-innovációs fejlesztési terület kialakításával összefüggő földgáz-ellátásra vonatkozó közműfejlesztés megvalósításához szükséges intézkedésekről szóló 1557/2021. (VIII. 5.) Korm. határozatot.
93. A Kormány visszavonja a Kaposvár Északi Ipari Park és innovációs terület kialakításáról szóló 1995/2021. (XII. 28.) Korm. határozat 5. pontját.
119. A Várpalotai Védelmi Ipari Park Komplexum megvalósítása érdekében szükséges intézkedésekről szóló 1257/2023. (VI. 28.) Korm. határozat 1. pontja a következő t) alponttal egészül ki: (A Kormány) „t) egyetért azzal, hogy a d) alpont kapcsán szükséges további központi költségvetési többletforrást az építési és
közlekedési miniszter biztosítja.
 
  • Szomorú
  • Tetszik
Reactions: Hortator and Kávé

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 042
6 350
113
A haderőfejlesztés lényege, hogy az arról való kommunikáció hiánya megtéveszti ellenségeinket, mert többet gondolnak bele, mint ami valójában van, és ezáltal elrettentődnek. Ez a haza érdeke, és hiszünk a polgári demokráciában.
Értitek?
 

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 437
3 042
113
A haderőfejlesztés lényege, hogy az arról való kommunikáció hiánya megtéveszti ellenségeinket, mert többet gondolnak bele, mint ami valójában van, és ezáltal elrettentődnek. Ez a haza érdeke, és hiszünk a polgári demokráciában.
Értitek?
Hazudunk reggel, délben meg este.
Leginkább önmagunknak
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 536
14 647
113
A haderőfejlesztés lényege, hogy az arról való kommunikáció hiánya megtéveszti ellenségeinket, mert többet gondolnak bele, mint ami valójában van, és ezáltal elrettentődnek. Ez a haza érdeke, és hiszünk a polgári demokráciában.
Értitek?

Most nem szeretnék az imperialisták helyén lenni.