[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 940
83 231
113
őőő pelepofizok. Nlos szükséges nagy kedvenc. de a páncéltörés nem csak a atgm ből áll és nem csak hk a célpont. a loteringmunitionok is páncéltörő eszközök az fpv dronok jelentős része most ukrajnába is páncéltörő eszköz.
A drónok és a loiteringek csak akkor páncéltörő fegyverek, ha ooyan a harci rész rajtuk. Ezek alapvetően univerzális eszközök.
 
  • Tetszik
Reactions: endre and Catles

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 145
36 180
113
A drónok és a loiteringek csak akkor páncéltörő fegyverek, ha ooyan a harci rész rajtuk. Ezek alapvetően univerzális eszközök.
az atgm ek (így slendrianan összefoglalónévvel) csak akkor páncéltörő eszközök ha épp nem thermobar robbanófelyet hordoznak.
a harckocsi ágyú akkor páncéltörő eszköz amikor nem repesszel van tőltve.
a harcihelikopter akkor alkalmas páncélelhárításra siker reményébe ha nem csak nirel repked
 

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
849
2 372
93

Az Otokar cég megerősítette 1059 COBRA II páncélozott jármű eladását Romániának​


A török sajtó az Otokar helyi védelmi vállalatra hivatkozva bejelentette, hogy nyert egy romániai pályázatot kerekes páncélozott járművek szállítására. Az Otokar valamivel több mint 934 millió USD értékű szerződés alapján szállítja Romániának COBRA II 4×4 páncélozott kerekes járművét. A szerződés 1059 COBRA II egység és logisztikai egység gyártását és szállítását tartalmazza.
A megállapodás ipari együttműködést foglal magában a két ország – mindkét NATO-tag – között. Az első 278 darabot a török cég törökországi gyártóüzemeiben, a többit pedig Romániában gyártják majd, amelyekhez gyártóüzemet építenek.

Hát igen. Így kellene ezt nekünk is...
 

senki

Well-Known Member
2018. július 27.
345
290
63
Abból a távolságból amiből indít nem. Mert a kisebb kaliberekkel nem érik el,a nagyobbak meg drónok meg a páncélost is kicsinaljak. Még talán a 4x4 sem feltétlen szükséges,elég jó sűrű aszfaltos uthalozatunk van.
Azért nem árt, ha le tud menni az útról. Az úthálózat könnyen ellenőrizhető, tűz alatt tartható és sérülékeny. Amúgy meg felderíteni sem kell mert minden telón fenn van.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 706
71 874
113
Azért nem árt, ha le tud menni az útról. Az úthálózat könnyen ellenőrizhető, tűz alatt tartható és sérülékeny. Amúgy meg felderíteni sem kell mert minden telón fenn van.
Ártani nem árt, de ez a képen szereplő konfiguráció mennyi idő alatt lesz tűzkész? Tetoponyvat félre kell hajtani ,optika kikurbliz, kerék kitamaszt, stb...
Ráadásul katonai jármű, ezt egy drón bizony kiszúrja, és lehet nem kell tíz perc az észleléstől a kiloveseig.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 029
40 698
113
Akár. De látod ehhez nem kell páncélos alváz.
Azért egy Unimog teherautón gagyi lenne...
Platós Gidrán vagy NMS kellene ide, de ha már teherautó akkor legalább páncél-kabinos! Várhatón az ellenséges tüzérség megpróbálja bemérni és megszórni az indítás helyét...

Azt monda annó MG hogy a Spike-ok nagy része 2025-ig vagy 2025-ben meg érkezik. Ez továbbra is igaz?
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
41 416
79 523
113
Azt monda annó MG hogy a Spike-ok nagy része 2025-ig vagy 2025-ben meg érkezik. Ez továbbra is igaz?
Hol és mikor mondott ilyet? Ha 2022 tavaszáig nem lett megrendelve csak az integrációhoz/teszteléshez szükséges mennyiség, akkor valószínűleg várhatjuk még őket egy ideig...