Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Névről megvan, a másikat pedig Körös-Starcevo néven ismerem (utána kellett néznem, mert "Tárcsó" néven még nem találkoztam vele), régészetből így tanították. De a nagyobb, jelentősebb régészeti kultúrák nevével már a Zdenek Burian illusztrálta könyvekben, meg a középiskolai történelem-atlaszban gyerekkoromban találkoztam. (Gravette-i, Magdaléni, Moustieri, Vonaldíszes, Urnamezős stb.)Hol van akkor Tárcsó? Komplett KULTÚRÁT neveztek el róla! A taktabáji Gáva kultúra megvan?
Na igen, köztudomású. Mindjárt ki is gondolok valami köztudomású témát az elméleti fizika tanulmányaimból, hogy számon kérhessem, mint alapműveltséget! Legyen mondjuk a Hamilton-operátor, az elég alapvető dolog, nem valami apróbetűs jegyzet.régészetből így tanították
Ez van, az építő kritikának ma már ez a szinonimája...Pedig engem azért mindenszarizmussal szerintem még életemben nem vádoltak meg!
Mindekozben a magyar kh-ban...
![]()
Naaa, én nem az építő kritikát mindenszaristázom soha, hanem azokat akik leírják pl. hogy azért fizetnének extra pénzt magyarként, hogy sose kelljen többet nyaralás közben magyarokkal találkozni...Ez van, az építő kritikának ma már ez a szinonimája...További jó mindenszaristázást kívánok!
Semmi gond ezzel.nem a kosersege a lenyeg. +kollega irta, hogy no-no-no rantott hus. Hat. Van ahol akad rantott hus is.
egy kh-ban nem is azt kell, de azert a gyogyulashoz hozza tartozik a normalis, taplalo etkezes (nyilvan a spec igenyek figyelembe vetelevel)
Mindekozben a magyar kh-ban...
![]()
szal krvara ne tegyunk ugy, hogy ez normalis es nincs vele semmi gond...
Konkrétan 2 helyet szoktak emlegetni példaként, ha túlzott turizmusról, túlzsúfoltságról, helyiek tiltakozásáról van szó: Velence és Hallstatt. Az olaszországi velence. Mindjárt kiderül, h azt se ismeri senki, és az a bunkó, aki azt hiszi, h azért arról kb bárki hallott - főleg, aki egyébként utazik. (Amúgy ha rákeresnél, sztem 99% h képet láttál már róla.)nem fogok guglizni ha valamit nem tudok, es eloadni hogy vagom a temat. ha nem tudom, akkor nem tudom
Kosz. Szeri van
de kosz azert, hogy ha nem tudok valamit kozepiskola elso osztalybol, akkor a gyozikekkel teszel egy polcra![]()
@SirHiggins Melk azért megvan?Osztrákoknál is simán vannak még öregebb szerelvények is, pl Melk és Horn (Krems) között, vagy Linztől Lambach felé.
Akkor téged se kezeltek még a honvédban... amikor kiadnak validált levelet 30 feletti hemolízissel, és 20 feletti lipémiával, amikor levesznek szérumos, heparinos, edtás, és cukros csövet kiszáradt betegtől...Nos ennek fényében, szerintem tényleg oszlassuk fel a picsába a HM-et, MH-t!
Bántás nélkül azt gondolom, ÍGY semmi értelme. Arra szerintem nem éri meg nekünk EZT ÍGY fenntartani hogy néha kimehessenek Afganisztánba, meg Maliba. Akkor át kell szerelni a katonákat rendőrnek, tűzoltónak, smasszernek, mentősnek - ez valós társadalmi értékkel bíró és hasznos hivatás mind, van értelmük!!! - és hirdessük meg hogy rajtunk átmehet bárki gond nélkül mint gólyafos a levegőben!
Komolyan ott tartok, hogy az egész MH leghasznosabb szervezeti egysége a Honvéd Kórház...
Ez így értelmetlen!
Nekem csak jó tapasztaltim volt velük eddig. Mikor odavittek VIP várót nyitották egyből hivatásosoknak ami fent van tartva, pikk pakk röntgen, helyrehúzás, gipsz, korrekt gyógytorna, utánkövetés, minden. Szemészet, fogászat, mindenhol időpontra korrektül, kedvesen, alaposan megvizsgáltak, elláttak. Kötelező labor vagy covidnál oltás szintén.Akkor téged se kezeltek még a honvédban... amikor kiadnak validált levelet 30 feletti hemolízissel, és 20 feletti lipémiával, amikor levesznek szérumos, heparinos, edtás, és cukros csövet kiszáradt betegtől...
Neeem, az semennyire se hasznos intézmén,. Csak szarrá támogatott
Azt mondjuk lehet pofánvertem volna rövid úton, aztán vívjanak meg az ügyvédek. Anti orvos, nulla ember az ilyen. Kicsit elfelejtette hogy mire kellett neki felesküdni!Semmi gond ezzel.
Asszony tavak egy hetet volt korházban.
Szemben a plázában meggazdagodtak rajtunk.
A zárójelentèsbe mèg azokat a gyógyszereket is beírták, amiket èn vittem be.
A kedvencem azèrt az "állítható" ágy aminek a lábai alá fadarabokat raktak, hogy megemeljèk.
Nemnemnem.
Bocsi.
A kedvencem az ügyeletes orvos volt aki szerint
"Minek jött be? Elvetèlni lehet otthon is!"
Cukik voltak. Egyem a szívüket.![]()
Pedig azt hittem, olvasva az itt leirtakat..Oldom a feszültséget...
Segítek...nem kórház...![]()
Jópárszor kiálltam már èletemben az igazamèrt.Azt mondjuk lehet pofánvertem volna rövid úton, aztán vívjanak meg az ügyvédek. Anti orvos, nulla ember az ilyen. Kicsit elfelejtette hogy mire kellett neki felesküdni!
Remélem panaszt tettél! Velem soha még hasonló sem történt!
Egyértelmű. Nyilván sanszosan én sem vertem volna pofán akkor sem ha ott vagyok egyből egy ilyen mondatért, egyszerűen nem vagyok olyan hogy egyből ledurrantsak valakit, meg mind igaz amit leírtál, de sanszosan elküldöm minimum a picsába, és ha ott egy rossz szava van, vagy tovább arrogáns isten tudja csak meddig tudtam volna egy ilyen felfokozott gyász, bánat, düh kombót kezelni... Ez azért akárhogy is nézzük, szerintem egy nagy tragédia egy ember életében, és pont nem ezt várná egy orvostól, ezt a reakciót!Jópárszor kiálltam már èletemben az igazamèrt.
Ès jópárszor rosszul jöttem ki belőle.
De amúgy egyrèszt nem voltam ott mert mentő vitte be èjszaka, èn meg otthon maradtam a gyerekkel.
Másrèszt az ember elkezd spekulálni, hogyan fog a többi orvos, apolónő viszonyulni a bent lèvő felesègedhez ha bármi hasonlót csinálsz.
Harmadrèszt ki van írva a folyosóra hogy közszolgálatit ellátó szemèly az orvos is.
Szóval ha bántalmazod nagyon nem jársz jól.
A törtènet vègèn meg kb az volt a legkisebb problèmánk.
Hááz, nem elpusztíthatalanok, idén elindultak az első példányok ( 4 vonat) a selejtezés miatti halálba, utód nélkül mivel elérték a 60 éves kort.S azon kívül hogy meleg van rajta - léghűtéses az összes - kb. elpusztíthatlanok. Gyerek korom óta ugyan azok a szerelvények róják a síneket, és kb. örök db. az összes. Fél Budapest meg az elővárosok, a teljes agglomeráció köszönheti nekik évtizedek óta hogy eljut gyorsan A-ból B-be.
Nem szép, csak kurva hasznos.
Betegjogi Ombudsman. Az ilyeneknek kell valami fenyítés, hogy tanulják meg a megfelelő kommunikációs formákat, ha a szüleik nem tanították meg.Harmadrèszt ki van írva a folyosóra hogy közszolgálatit ellátó szemèly az orvos is.
Szóval ha bántalmazod nagyon nem jársz jól.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..