Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 994
113
Harástalanítják Soros háromszázhatvanmillióját:

Elvenné a polgármesterek döntési jogát a kormány a veszélyhelyzet idejére

a településeket, kerületeket, vagy akár a fővárost érintő kérdésekben ezentúl nem a választott vezetők, hanem a többnyire fideszes politikusokból kinevezett fővárosi és megyei kormányhivatalok vezetői, valamint a védelmi bizottságban ülő honvédségi, katasztrófavédelmi és a rendvédelmi szervek vezetői vennék át.
Helyes.
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 132
113
Korábban beszélt ( vagyis felolvasta amit elé raktak :)) KariGeri, de már akkor sem értettem, hogy a kisebb boltokat miért akarta bezáratni. Azokkal csak felhígulna a vásárló tömeg. Biztos van valami magyarázat rá, de nekem eddig nem esett le...

Valami olyan ideológia volt hozzá, hogy a nagyobb boltokban nagyobb a légtér és felhígul a vírus koncentráció. De ez szerintem is nagyon sántít.
Pont a kisebb boltokban fordulnak meg kevesebben, tapogatják, köhögik össze kevesebben az árut, állnak kevesebben a sorban. Szerintem egy hipermarket pénztárosának sokkal nagyobb esélye a fertőződésre és arra, hogy szuperterjesztővé váljon. Ahol meg szűrő nélküli, a belső levegőt visszaforgató légtechnika van, ott pláne hatékony a terjesztés.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 965
82 821
113
Korábban beszélt ( vagyis felolvasta amit elé raktak :)) KariGeri, de már akkor sem értettem, hogy a kisebb boltokat miért akarta bezáratni. Azokkal csak felhígulna a vásárló tömeg. Biztos van valami magyarázat rá, de nekem eddig nem esett le...

szaGértelem
Kb. a legelső saját intézkedésük. A parkolási maffia miatt nem lehet ingyenes a parkolás Budapesten, ez pedig a második. Én autóval járok, ha járok, a családom is. Nem érint. De pl. az egészségügyi dolgozókat, boltosokat, stb. igen. Nem csoda, hogy London a példaképe:

london-underground-coronavirus.jpg
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Donald Trump elnök a kezdetektől lekicsinylette az új koronavírus jelentette veszélyt, kormánya a bürokrácia technikai malőrjei és belharcok miatt nem tudott reagálni a vírusra. Másfél hónap tétlenséget követően mára az Egyesült Államok vált a legfőbb gócponttá, és bár az utóbbi napokban ott is megindult az állami mobilizáció, a járvány java a jelek szerint még hátra van.
New Yorkban lassan súlyosabb a helyzet, mint Vuhanban

Viszonylag kevés szó esik a koronavírusos fertőzés szemészeti tüneteiről, pedig egy friss kínai tanulmány szerint a betegek akár egyharmadánál is jelentkezhetnek, ráadásul a súlyosabb tünetekkel egyre megnő az esélye annak, hogy a szem környékén is elváltozás jelentkezik. A JAMA Ophthalmology tudományos folyóiratban megjelent tanulmány arról számol be, hogy a 38 megfigyelt koronavírusos beteg közül 12-nek mutatkoztak szemészeti tünetei is, ez az alanyok majdnem egyharmada. A leggyakoribb szemet érintő tünet a kötőhártya-gyulladás volt.
Kötőhártya-gyulladás is lehet a koronavírus tünete

Kimutatták a SARS-CoV-2 koronavírust az új-moszkvai Kommunarka 40. klinikai kórházának főorvosánál, Gyenyisz Procenkónál, aki múlt héten végigvezette Vlagyimir Putyin orosz elnököt a hermetikusan elzárt elkülönítő részlegen. Az orvos azt mondta, jól érzi magát és karanténba vonult – írja a Reuters. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt közölte, hogy az elnökkel minden rendben van, és hogy Putyint rendszeresen tesztelik.
Koronavírusos az orvos, aki Putyinnal találkozott

Az egészségügyi világszervezet, akárcsak a világ, nem engedheti meg magának, hogy rosszban legyen Pekinggel. Pedig Tajvan már decemberben szólt, hogy nem igaz, amit a Kínai Népköztársaság hatóságai állítanak.
Akármi az igazság, a WHO Kínával van

A járvány miatt rendkívül szigorú korlátozásokat vezettek be a világ egyik legnépesebb országában. Rengetegen maradtak munka és élelem nélkül, hatalmas kihívás elé állítva az államot. Az elmúlt napokban bejárták a világsajtót azok a fényképek, melyeken falvaik felé száz és száz kilométereket gyalogló indiaiak voltak láthatóak. Ugyan Indiában még viszonylag alacsony a koronavírusban fertőzöttek hivatalos száma, de Narendra Modi kormánya a világ egyik legszigorúbb korlátozásának bevezetéséről döntött. Március 22-étől elkezdve pár nap leforgása alatt a kormány nemcsak a nem létfontosságú üzletek és szolgáltatások bezárását rendelte el, de mellette leállították az állami vasutat és a távolsági buszszolgálatásokat is: a világ egyik legnépesebb országában gyakorlatilag megszűnt az országon belüli tömegközlekedés.
Humanitárius katasztrófa veszélye kíséri a koronavírusos lezárásokat Indiában
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 994
113
Ketyeg az óra, stratégia nincs – magyar főorvos jelenti a svéd vírusfrontról
https://www.valaszonline.hu/2020/04...ZNCm00Ip5i-hdCjEBisEOuQjBdFQKVencPYydX6RklCEo
– A világban sok ezer egészségügyi fertőződik meg még szigorú védekezési szabályok mellett is. Megőrültek, nem ismerik az adatokat?

Inkább arról lehet szó, hogy a védőfelszerelések elérhetőségéhez alakítják a követelményeket. Persze komoly ellenállásba ütköztek. Az orvosok azt mondták: aki leírta ezt a szabályt, mutassa meg, hogyan csináljuk. A védőfelszerelést az ellátó osztályokról egy ideje már központi készletbe gyűjtötték és onnan igényelhető. Az egészségügyiek legnagyobb félelme most az, hogy kifogyhatnak a megfelelő személyi védőfelszerelésből és ki lesznek téve a fertőzés kockázatának. A közvetlen környezetemből is van olyan kolléga, aki lélegeztetőgépen van.

Most komolyan, telefon kínába és adnak (vagy előbb ide és megmondjuk kinek menjen pontosan a pénz bizonyos %-a, csakis a gyorsabb ügyintézésért)
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer
T

Törölt tag 2577

Guest
Mibe hogy lesz olyan hulye a kormany hogy elmegy a falig es utolsokent vonja vissza a veszelyhelyzetet, mikozben a vilag es a vilaggazdasag mar ezerrel duborog ujra. Kinezem beloluk, es meg ok fognak male szajjal csodalkozni hogy miert hatalmas municio ez az ellenzeknek kormanyvaltaskor.

2010 környékén habzó szájjal ordítozta az ellenzék és a "demokrata" nyugat, hogyha nem vesszük fel az IMF hitelt, akkor államcsőd lesz. Nem lett. Te erre biztos nem emlékszel, mert akkor még -gondolom- babáztál, de akkor IS megoldották Orbánék. Orbán körülbelül három-négy lépéssel jár mindenki előtt a tervezésben, szerintem most is előreszámolt a lehetséges nemzetközi reakciókkal.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 873
91 398
113
Azt nem tudom milyen Wizz Air információk ezek. Most kerestem utána, a cég magyar oldala az hallgat. A "bud"-ról megint egyértelműen kiderült, hogy katasztrófális a kommunikációjuk ! :rolleyes::D:D:D Miből gondolom ezt ? Az a baj hogy nem csak úgy gondolom, hanem naponta adnak rá bizonyítékot ők maguk. :eek: A előbb néztem a weblapjukon és facebook oldalukon a "Repülőtéri Napi Értesítő - COVID-19"-et, még csak közelítőleg sem azonos a két oldaluk tartalma !!!:eek: Ráadásul ma kicsivel éjfél után néztem szintén mind a kettőt, a most a weboldalukon virító 2020/03/31 dátummal kitett dolgoknak MÉG NYOMA SEM VOLT 2020/04/01 ELSŐ ÓRÁIBAN !!! Mit jelent ez ? NEM IGAZ HOGY 2020/03/31-ÉN TETTÉK KI AMIRŐL AZT ÁLLÍTJÁK, VAGYIS SIMÁN HAZUDNAK ! :rolleyes::) Erről van szó, ez éjfél után még sehol nem volt, ez a "parasztvakítás". :eek:
2020.03.31 - Repülőtéri napi értesítő: Tájékoztató a COVID-19 járványügyi intézkedésekről
Amúgy itt nem jelent meg semmi a fecebook oldalukon közölt teherszállító gép érkezéséről, pedig elvileg mind a két oldalon meg kellene hogy jelenjen. Szóval a "bud" kommunikációja továbbra is egy katasztrófa.

Amúgy a személyszállító gépekről is alig van információ, akik külföldre visznek haza utasokat, ide pedig a kint-rekedt magyarokat hozzák a konzulátusok segítségével. Például a tegnapi két amerikába tartó gépről a kinti magyar szervezetek írtak sokat, míg itthon szinte semmi információ nem volt. (amúgy az volt amit írtam, az a gép hozta a magyarokat ami a kanadaiakat vitte innen haza, az egyik) Hát erről megint ennyit...:) (köszönjük "bud" a kussolást :))

Itt a naponta beérkező járatok vannak, de csak a személy ha jól látom.
Érkező járatok

A flightradar applikáción követem.
Sztem ezeket Szíjjártó intézi, mert ő szokott róla posztolgatni is.
Már megjött az 5 Wizz gép. Még egy másik gép várható ma. A mai szajré kemény:
12 millió maszk
30 ezer overál
200 ezer arcvédő


Ez a bónusz:
Ma egy komplett gyártósor is érkezik, amely biztosítani fogja a maszkok folyamatos utánpótlását.


A további tervek a hétre :
az elkövetkező napokban több mint tíz gép fog érkezni a Liszt Ferenc Repülőtérre: lélegeztetőgépeket, és a védekezéshez szükséges védőfelszereléseket (kesztyűket, maszkokat, szemüvegeket) fognak szállítani.

 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Ez a bónusz:
Ma egy komplett gyártósor is érkezik, amely biztosítani fogja a maszkok folyamatos utánpótlását.
Erről írtam én is már sokszor, ez számunkra létkérdés a jövővel kapcsolatban. Nem lehet megkerülni, ez stratégiai kérdés, az országa létét veszélyezteti aki nem rendezkedik be saját gyártásra, vagy kisebb szomszédos ország révén nem szövetkezik egy vagy több másikkal ilyen eszközök gyártására. Ez a vírus is sokáig itt lehet még, de bármikor jöhet egy súlyosabb, és akkor ennyi idő és eszköz sem marad a védekezéshez.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 965
82 821
113
2010 környékén habzó szájjal ordítozta az ellenzék és a "demokrata" nyugat, hogyha nem vesszük fel az IMF hitelt, akkor államcsőd lesz. Nem lett. Te erre biztos nem emlékszel, mert akkor még -gondolom- babáztál, de akkor IS megoldották Orbánék. Orbán körülbelül három-négy lépéssel jár mindenki előtt a tervezésben, szerintem most is előreszámolt a lehetséges nemzetközi reakciókkal.

December óta zajlanak a beszerzések. Csak decemberben még Kína is zárulta a cuccost.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Ezzel viszont nem értek egyet! Eleve egyszer már csökkentették, jó az úgy ahogy most van! Kistelepülésektől elvenni a maradék önállóságot, s pl. járásközpontba telepíteni a döntéshozatalt, na azzal meg végképp nem tudok azonosulni!
..
Pont az lenne a cél, hogy a vidéki és emberhez méltó életet előtérbe helyezni az új világban és nem pedig panelekben tárolni az embereket mint a ketrecestyúkot!
Erős, identitásában is büszke és öntudatos falvakra van szükség!
..
Én most indítanék egy olyan giga-programot a Kormány helyében, hogy vadonatúj vasúti nyomvonalakat építenék, amivel gyakorlatilag minden falut bekötnék a megyeközpontokba, járásközpontokba! Nem mellesleg munkát adnék a sok százezernyi várható munkanélkülinek!
..
A koronavírus-hadműveletnek azt is "be kellene bizonyítania", hogy jobb szellősen létezni, mint élhetetlen módon összezsúfolódva pár-tíz négyzetméteren!
Most kell legalább 6000+ km-nyi új vasútvonalat építeni!
Itt a történelmi pillanat!

Valószínűleg nincs igazi rálátásod kisközségek üzemeltetésének az igazgatási és pénzügyi problémáiba, ezért elmondom, hogy a kis önkormányzatok teljesen életképtelenek. Ne csak azt nézd, hogy milyen milyen klassz a büszke egyedi öntudat, hanem azt is meg kell nézni, hogy ennek a fenntartására ki tudja-e termelni a fedezetét, tudja-e biztosítani azokat a közszolgáltatásokat, amiket kell neki, és azt elégséges színvonalon-e. A probléma a kis önkormányzatoknál jellemzően két dolog szokott lenni, az egyik hogy nincs elegendő bevétel ahhoz, hogy ezek a közszolgáltatások meglegyenek, amik kisközségeknél drágák tudnak lenni a méretgazdaságosság okán, épp ezért szegény települések sokkal jobban járnak közös önkormányzattal, közösen üzemeltetett önkormányzati hivatallal, hatósági személyekkel, képviselőkkel, polgármesterekkel.
Jellemzően azokkal a kisfalvakkal nincs csak gond, ahol a polgármester és a képviselőtestület nem professzionálisak, hanem hobbiból űzik, nem is kérik a fizetésüket, de ebből kifolyólag lehetnek szakmai hiányosságok a döntésekben. Ha technokrata, hozzáértő, hatékony jól működő és fizetett önkormányzatot akar az ember üzemeltetni, akkor ott figyelembe kell venni a gazdaságosságot és a "gazdaságos üzemméretet".
Volt szerencsém hosszasan beszélgetni az ezekre vonatkozóátalakítási javaslatokat kidolgozó szakemberekkel, merthogy ez az egész 1989 óta folyamatosan napirenden van, de igazából sosem mert senki hozzányúlni, mert berobban a lokálpatriótizmus, és a demokrácia fenyegetésének és alapvető jogainak korlátozásának tüntetik fel a hatékony önkormányzati üzemeltetést.
Magyarországon a lakosság inkább hatékonytalan és rosszabbul működő, de független saját önkormányzatot akar. 1989 óta kb állandóan. Hiába lehetne jobb, az embereket nem érdekli.
Ami a vasutat illeti: Pont Orbánék zártak be egy halom olyan ilyen kis falusi nyomvonalat amik nem voltak hatékonyan üzemeltethetők mert a kistelepülések egyszerűen nem generálnak elegendő forgalmat ahhoz, hogy vasúti sszállítás hatékonyan üzemeljen. Természetesen feldobták a labdát, hogy ha az önkormányzatok a veszteségek finanszírozásába beszállnak akkor maradhat, de ezt nagyon kevés helyen tudták/akarták bevállalni. Szóval óvatosan ezzel a vasutat mindenhova. Előbb hatástanulmány és gazdaságossági számítások... itthon mindenki függetlenséget akar, minden szolgáltatást mindenhova, de hogy ki miből fogja az üzemeltetést kifizetni abba már senki sem szeret belegondolni.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 898
11 321
113
erre dobhatnál forrást... mert sztem ez fikció...

egyrol tuti tudom, Februar 7,-en Szlovakia kuldott egy cargo gepnyi maszkot, orvosi felszerelest, miegymast.

Leszállt Pozsonyban a segélyért érkezett kínai repülőgép

„Egy kereskedelmi járatról van szó, amelynek során orvosi segédeszközöket – szájmaszkokat, orvosi kesztyűket, védőszemüvegeket – szállítanak Pekingbe.

https://www.bumm.sk/belfold/2020/02/07/leszallt-pozsonyban-a-segelyert-erkezett-kinai-repulogep
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
A flightradar applikáción követem.
Sztem ezeket Szíjjártó intézi, mert ő szokott róla posztolgatni is.
Már megjött az 5 Wizz gép. Még egy másik gép várható ma. A mai szajré kemény:
12 millió maszk
30 ezer overál
200 ezer arcvédő


Ez a bónusz:
Ma egy komplett gyártósor is érkezik, amely biztosítani fogja a maszkok folyamatos utánpótlását.


A további tervek a hétre :
az elkövetkező napokban több mint tíz gép fog érkezni a Liszt Ferenc Repülőtérre: lélegeztetőgépeket, és a védekezéshez szükséges védőfelszereléseket (kesztyűket, maszkokat, szemüvegeket) fognak szállítani.

Ja, és azért csak arra jutnak egy idő után mindig amiket én mondok, tesztelés (sok kell de ésszel beosztva), maszkok, maszk gyártó gépek... :rolleyes::D:D:D Most az jön soron, hogy az natúr alapanyag bázist és a az alapagyártást is felépítsék. :) Silvio, ezek vajon "puskáznak" innen, hogy így eltrafálom mindig előre az egészet ? (nem csak ezeket és általában jóval előre, mint pld. a szakmai irányítás létrejöttét, amit addig mondogattam, míg egyszer csak "varázsütésre" megvalósult ? :):D:D:cool:)
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 898
11 321
113
En akkor fogom felvenni ha majd megyek dolgozni akkorbis csak akkor ha a nép 80% lesz nehogy meglincseljenek miatta :oops:

Nekem szerencsere konnyu dolgom vaz ez ugyben. Itt Szlovakiaban ha nem hordod buntetest kapsz, aminek maximalis erteke 1659 euro. Most ugy nezem, epp az iskolaugyi miniszterrel fognak peldat statualni, mivel maszk nelkul tartott sajtotajekoztatot.

Matovič nem zárja ki a teljes blackoutot, és agyonbüntetné az egyik SaS-es minisztert


Újságírói kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy az oktatásügyi miniszter kedden maszk nélkül állt ki az újságírók elé, Matovič azt válaszolta, reméli, a lehető legmagasabb büntetést kapja ezért.

A szájmaszk hordása pillanatnyilag kötelező, ennek megszegéséért a közegészségügyi hivatal 1659 eurós bírságot is kiszabhat.

https://parameter.sk/matovic-nem-za...t-es-agyonbuntetne-az-egyik-sas-es-minisztert
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

geseft

Well-Known Member
2019. február 20.
444
1 467
93
Ja, és azért csak arra jutnak egy idő után mindig amiket én mondok, tesztelés (sok kell de ésszel beosztva), maszkok, maszk gyártó gépek... :rolleyes::D:D:D Most az jön soron, hogy az natúr alapanyag bázist és a az alapagyártást is felépítsék. :) Silvio, ezek vajon "puskáznak" innen, hogy így eltrafálom mindig előre az egészet ? (nem csak ezeket és általában jóval előre, mint pld. a szakmai irányítás létrejöttét, amit addig mondogattam, míg egyszer csak "varázsütésre" megvalósult ? :):D:D:cool:)
Az operatív törzsben biztos valaki tolmácsolja minden nap Leonidas javaslatait a htka.hu -ról :D:D ( még lehet, hogy vétó jogod is van, csak nem tudsz róla :p)
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 052
10 132
113
Ami a vasutat illeti: Pont Orbánék zártak be egy halom olyan ilyen kis falusi nyomvonalat amik nem voltak hatékonyan üzemeltethetők mert a kistelepülések egyszerűen nem generálnak elegendő forgalmat ahhoz, hogy vasúti sszállítás hatékonyan üzemeljen. Természetesen feldobták a labdát, hogy ha az önkormányzatok a veszteségek finanszírozásába beszállnak akkor maradhat, de ezt nagyon kevés helyen tudták/akarták bevállalni. Szóval óvatosan ezzel a vasutat mindenhova. Előbb hatástanulmány és gazdaságossági számítások... itthon mindenki függetlenséget akar, minden szolgáltatást mindenhova, de hogy ki miből fogja az üzemeltetést kifizetni abba már senki sem szeret belegondolni.
A gyurcsány kormány csinálta ezt a bezárást szerintem, két körben, 2007-ben és 2009-ben. Nagyon fura, de pénzt egy nem karbantartott, kisforgalmú pálya bezárása középtávon alig takarít meg pénzt, ment a trükközés ezerrel. Még jött mentőötletnek hogy majd a mozdonyvezető adja el a BZ-n a jegyet, de ezt megfúrta a szakszervezet.
Az orbán kormány újra nyitott pár tucatot ezekből a vonalakból, de jó szar menetrenddel.
Persze lehet szar a memóriám, de akkor mutasd nekem a melyik vonalakat zárták le orbánék, a Szeged-Szabadkán túl?
(elsorvasztani persze k is profin tudnak, pár évig szar menetrend majd megmutatni hogy senki nem utazik a vonaton, Félre ne értsd, a mai nem lovaskocsis világba nem nagyon kellenek a mellékvonalak)