[BIZTPOL] Fehérorosz helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 994
113
Nem biztos hogy a Kaukázusért, vagy Közép Ázsiáért olyan nagy világfelháborodás lenne, pláne hogy Moszkva jelenléte megakadályozhatja az iszlám terjedését ott. Persze ez már a történet továbbgondolása volt részemről.
Ha lesz közel keleti-közép ázsiai-kaukázusi stb.. megszállás akkor azt csak azután tudom elképzelni, hogy itt Európában elkezdenek mocorogni a "vendégek", így oroszoknak ezen országok megszállása a leghülyébb ürüggyel is mehet (pl. innen pénzelik a ny-eu-s zavargásokat, itt képzik ki őket stb...)
 
  • Tetszik
Reactions: Veér Ispán

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 200
113
Békés tüntetések !

Egy szolgálati kocsira támad a csürhe. A jenki rendőrség kéne ide, akik már rég tüzet nyitottak volna rájuk

 
W

Wilson

Guest
Békés tüntetések !

Egy szolgálati kocsira támad a csürhe. A jenki rendőrség kéne ide, akik már rég tüzet nyitottak volna rájuk


Azután támadtak rájuk miután egy vagy két embert beakartak rakni a "nagy fekete autóba" ,csak az egyik emberke kiszabadította magát ekkor kezdődik ez a videó:)
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 937
18 426
113
Orosz invázió kizárva.Orosz segítségnyújtás abban az esetben, ha a belaruszok radikalizálódnak és törni-zúzni vagy gyújtogatni fognak, épületeket fognak elfoglalni vagy gyilkolni fognak. Oroszoknak nem a ter↔let kell, hanem egy baráti vezetés, aki nem akr kiirtani mindent ami orosz és nem akarja az országot a NATO-ba vinni, hogy később támaszpontok legyenek az ország területén. Belaruszból Moszkváig 4 perc alatt odaér egy k.h.t. rakéta. Orosz stratégiai erők reagálási ideje 8 perc!
Krímet sem a területszerzés miatt vették vissza.
Látom nem nagyon értitek az összefüggéseket.
Grúzia -bedoptak egy addig ismeretlen, amerikában élő és dolgozó jelentéktelen jogászt -Szakácsvilit, hogy "forradalommal" megdöntse Sevarnadzét és Grúziát bevigye a NATO-ba. Persze előtte jelentős felkészítést és kiképzést kapott Jenkiföldön.

Ukrajna- Detto JUscsenko volt az első próbálkozás- ugyanaz volt a feladata.De nem jött neki össe.
Janukovicsnál már semmit sem hagytak a véletlenre. Jött a Majdan P.SZ provokációk,grúz mesterlövészek..stb és rengeteg halott.

Nem látok bele ennyire a kártyákba mint Te, ez biztos. Mivel annyira nem érdekelt a térség. Viszont ha nem szállják meg ,csak végső megoldásként, akkor is, meg a nélkül is, szerintem Lukasenko nem marad hatalmon. Elhasználódik teljesen ebben a zűrzavarban. Úgy érzem már nincsenek tervei, inkább ad hoc történnek az események az ő oldaláról is. Az AK mutogatás málhaövvel rajta, elég rossz üzenet szerintem. Érthetik úgy, hogy az ellenzéknek nincs kegyelem, nem tárgyalunk, mert nem érdekel bennünket ki mit mond. Érthető úgy is hogy, fél már, nem érzi az erőt maga mögött ezért feszít fegyverrel a kezében, részben önmagának bizonygatva. Nekem az egykori chilei elnök jut eszembe, az is sisakban, géppisztollyal hadonászott, aztán meg is halt az elnöki palotában. Bármi lehet a vége persze, de az is biztos a NATO nem fogja megtámadni az országot. Moszkva esetleg, arra hivatkozva hogy behívta a hatalom. 56-ban, 68-ban is erre hivatkoztak. mondjuk most már azért itt más az alaphelyzet. Bár lehet egy népszavazással, vagy nemzetközi megfigyelők által követett választásokkal, rendezni kellene a helyzetet.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Mindenkinek vannak személyiségjegyei. Egyénként, de közösségként, népként is!
Nem azonos mentalitású egy izlandi, meg egy teszem azt gaboni bantu pl.!
De a harcmezőn sem ugyanúgy küzdött egy német, mint egy olasz, az arabot már meg sem említem. És igen, mi magyarok sem olyan harcmodorral küzdöttük végig a történelmet mint egy szerb! Meg az sem mindegy adott esetben, hogy egy japán kamikáze ha kellett hány jenki katona harcértékeével "vetekedett".
..
Az állatövi jegyek csak segítenek eligazodni. Azért használom. Mivel ezek tulajdonságcsomókat képeznek, csokorba szednek bizonyos mentalitásbeli jellemzőket.
Így pedig könnyebben leírhatóak az egyes népek szellemiségének jellemzői is. Jobban elkülöníthetőek a karakterek.
..
Ráadásul a személyiségjegyek temperamentum szerinti négyes felosztása (kolerikus-flegmatikus-szangvinikus-melankolikus), egy az egyben megfeleltethető a négy elem ősprincípiumának (kolerikus=tüzes, flegmatikus=vizes, szangvinikus=levegős, melankolikus=földies).
Illetve az állatövi jegyek szerinti tulajdonságok a férfias (yang) és a nőies (yin) minőség szerint is logikusan csoportosíthatóak.
..
Szimbólumok, totemállatok, népszokások, kiélezett történelmi helyzetekben "hozott döntéseik", nemzeti ünnepek stb., ezek mind-mind megkönnyíthetik egy nép mentalitásának a megismerését.

De OFF (látom már szóltak a parancsnoki központban) :D

Először nekem is fura volt ez asztrológia jellegű érvelés, de van azért ebben logika :)
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and Wilson

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
Minek vonulnának be az Oroszok ha mehet ez papíron is? Aztán a kedves nyugati vezetők meg rághatnák a körmüket.
Várható volt egyébként ez a Belorusz balhé az Ukri után. Valahogy nem lepődtem meg.
De ha most jól ossza Vlagyimir Vlagyimirovics a kártyát (már pedig tudott hogy jó osztó)
Nem tidom egyesek mit izgulnak azon hogy sok a muszlim a volt szovjet országokban, akik tudtak velük bánni azok épp a szovjetek voltak, most a ruszkik. Voltam Kazahba a déli részen ami szinte 100% muszlim. Ha ott egy orosz megszid egy helybelit az befogja a száját, de tegye már meg valaki más. Rögtönk lincselés lessz
 
W

Wilson

Guest
Minek vonulnának be az Oroszok ha mehet ez papíron is? Aztán a kedves nyugati vezetők meg rághatnák a körmüket.
Várható volt egyébként ez a Belorusz balhé az Ukri után. Valahogy nem lepődtem meg.
De ha most jól ossza Vlagyimir Vlagyimirovics a kártyát (már pedig tudott hogy jó osztó)
Nem tidom egyesek mit izgulnak azon hogy sok a muszlim a volt szovjet országokban, akik tudtak velük bánni azok épp a szovjetek voltak, most a ruszkik. Voltam Kazahba a déli részen ami szinte 100% muszlim. Ha ott egy orosz megszid egy helybelit az befogja a száját, de tegye már meg valaki más. Rögtönk lincselés lessz

Mindig is voltak muszlmok az oroszoknál az oroszok megoldják a kérdést,ha esetleg kialakul a muszlimokkal valami probléma,lehet nem a jézusi tanítások szerint de megoldják.:)
 
  • Tetszik
Reactions: Vasgyar and honved

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 200
113
Egy aktuális helyzetkép Belaruszból, mindenki számára érthető

Putyin szavai után az ellenzék lemondott a nyugati segítségről(Putyin nagyobb interjút adott az orosz TV-nek,amelyet két részben sugároztak)

A Belorussziában és körülötte zajló események sokak figyelmét lekötötték, mind Oroszországban, mind pedig Nyugaton. És ha az orosz vezetést és a lakosságot még meg lehet érteni – a Nyugatot önös érdekek vezérlik, amikor beavatkozik a Belorusszián belüli ügyekbe.

Noha Lukasenkónak sikerült ellenőrzése alá venni a helyzetet, a belorussziai helyzet továbbra is feszült. És mindez a nyugati beavatkozás miatt van. Egyébként a kialakult helyzetben a legfőbb ember Belorusszia ügyében Vlagyimir Putyin orosz elnök lett. Ez bizonyosodott be korábban is, amikor az európai politikusok vele tárgyalták a belorusz kérdést. Ez bizonyosodott be augusztus 27-én, Putyin újabb nyilatkozatai után is.

E kijelentések lényege úgy foglalható össze, hogy Oroszország, rendvédelmiseiből, létrehozott egy operatív tartalékot, amelyet – a Lukasenkóval kötött megállapodás alapján – a belorusz kollégákat segítendő, gyorsan át lehet dobni. Igaz, volt egy kikötés. Miszerint az orosz rendvédelmiseket csak abban az esetben vetik be, ha a belorussziai tüntetők túlmennek minden határon. Magyarán mondva, pogromok kezdődnek.

Mint látható, az orosz elnök nagyon óvatosan, fenntartásokkal együtt nyilatkozott. Első látásra nem is érthető: az orosz elnök miért állt ki ismét, látványosan Lukasenkó mellett. Amivel bírálatok pergőtüzét vonta magára, mint Oroszországban és Belorussziában, mind pedig Nyugaton. Valójában azonban megvolt ebben az elgondolás – ami meg is hozta az eredményeit.

Putyin igazából nem az oroszok és a beloruszok felé adott jelzést, hanem azoknak a bizonyos „nyugati partnereknek” . A jelzés konkrét volt és érthető. Putyin értésre adta: a tiltakozások támogatása újabb anyagiakkal, azzal a veszéllyel jár, hogy az események a szíriai változat szerint alakulnak majd. És ha az orosz hadsereg beteszi a lábát, akkor, abba bizony, bele kell majd törődni!

És a dolog bejött. Az után, hogy Putyin megemlítette Lukasenkó támogatását rendvédelmi vonalon, az ellenzék lemondott a nyugati segítségről. Ugyanaznap az ellenzék Koordinációs Tanácsa két olyan nyilatkozatot is tett, amelyek szorosan köthetők Putyin szavaihoz.

Először is, a tiltakozó mozgalom vezetői kijelentették: elfogadhatatlannak tartják, hogy Oroszország, vagy bármely más ország területén, Belorusszia területén felhasználható fegyveres csoportosulásokat hozzanak létre.

Másodszor is, kijelentették, hogy nem fogadnak el semmiféle külföldi segítséget, és nem vesznek részt, sem közvetlenül, sem közvetve, annak elosztásában. És ez a nyilatkozat azt követően született, hogy ismertté vált: az Európai Unió kész 53 millió eurót kiutalni „a civil társadalom kiépítésére Belorussziában”. A szóban forgó anyagi eszközök szétosztását a tervek szerint, pont a Koordinációs Tanácsra bízták volna.

Egy ilyen komoly fordulat, az, hogy az ellenzék vezetői lemondtak a nyugati pénzekről, csak azt követően vált lehetségessé, hogy Putyin szóba hozta a Lukasenkónak nyújtandó fegyveres támogatást. Vagyis, eljött a diplomácia ideje. Ez rossz jel a tiltakozóknak. De jó jel mindazok számára, akik nem kívánják, hogy az események szélsőségesen alakuljanak.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Egy aktuális helyzetkép Belaruszból, mindenki számára érthető

Putyin szavai után az ellenzék lemondott a nyugati segítségről(Putyin nagyobb interjút adott az orosz TV-nek,amelyet két részben sugároztak)

A Belorussziában és körülötte zajló események sokak figyelmét lekötötték, mind Oroszországban, mind pedig Nyugaton. És ha az orosz vezetést és a lakosságot még meg lehet érteni – a Nyugatot önös érdekek vezérlik, amikor beavatkozik a Belorusszián belüli ügyekbe.

Noha Lukasenkónak sikerült ellenőrzése alá venni a helyzetet, a belorussziai helyzet továbbra is feszült. És mindez a nyugati beavatkozás miatt van. Egyébként a kialakult helyzetben a legfőbb ember Belorusszia ügyében Vlagyimir Putyin orosz elnök lett. Ez bizonyosodott be korábban is, amikor az európai politikusok vele tárgyalták a belorusz kérdést. Ez bizonyosodott be augusztus 27-én, Putyin újabb nyilatkozatai után is.

E kijelentések lényege úgy foglalható össze, hogy Oroszország, rendvédelmiseiből, létrehozott egy operatív tartalékot, amelyet – a Lukasenkóval kötött megállapodás alapján – a belorusz kollégákat segítendő, gyorsan át lehet dobni. Igaz, volt egy kikötés. Miszerint az orosz rendvédelmiseket csak abban az esetben vetik be, ha a belorussziai tüntetők túlmennek minden határon. Magyarán mondva, pogromok kezdődnek.

Mint látható, az orosz elnök nagyon óvatosan, fenntartásokkal együtt nyilatkozott. Első látásra nem is érthető: az orosz elnök miért állt ki ismét, látványosan Lukasenkó mellett. Amivel bírálatok pergőtüzét vonta magára, mint Oroszországban és Belorussziában, mind pedig Nyugaton. Valójában azonban megvolt ebben az elgondolás – ami meg is hozta az eredményeit.

Putyin igazából nem az oroszok és a beloruszok felé adott jelzést, hanem azoknak a bizonyos „nyugati partnereknek” . A jelzés konkrét volt és érthető. Putyin értésre adta: a tiltakozások támogatása újabb anyagiakkal, azzal a veszéllyel jár, hogy az események a szíriai változat szerint alakulnak majd. És ha az orosz hadsereg beteszi a lábát, akkor, abba bizony, bele kell majd törődni!

És a dolog bejött. Az után, hogy Putyin megemlítette Lukasenkó támogatását rendvédelmi vonalon, az ellenzék lemondott a nyugati segítségről. Ugyanaznap az ellenzék Koordinációs Tanácsa két olyan nyilatkozatot is tett, amelyek szorosan köthetők Putyin szavaihoz.

Először is, a tiltakozó mozgalom vezetői kijelentették: elfogadhatatlannak tartják, hogy Oroszország, vagy bármely más ország területén, Belorusszia területén felhasználható fegyveres csoportosulásokat hozzanak létre.

Másodszor is, kijelentették, hogy nem fogadnak el semmiféle külföldi segítséget, és nem vesznek részt, sem közvetlenül, sem közvetve, annak elosztásában. És ez a nyilatkozat azt követően született, hogy ismertté vált: az Európai Unió kész 53 millió eurót kiutalni „a civil társadalom kiépítésére Belorussziában”. A szóban forgó anyagi eszközök szétosztását a tervek szerint, pont a Koordinációs Tanácsra bízták volna.

Egy ilyen komoly fordulat, az, hogy az ellenzék vezetői lemondtak a nyugati pénzekről, csak azt követően vált lehetségessé, hogy Putyin szóba hozta a Lukasenkónak nyújtandó fegyveres támogatást. Vagyis, eljött a diplomácia ideje. Ez rossz jel a tiltakozóknak. De jó jel mindazok számára, akik nem kívánják, hogy az események szélsőségesen alakuljanak.

Ennek némileg ellentmond a következő friss hír:

AUGUST 31, 2020 / 8:18 PM / UPDATED AN HOUR AGO
Russia must respect sovereignty of Belarus, says White House
https://www.reuters.com/article/us-...nty-of-belarus-says-white-house-idUSKBN25R2J4

 
Status
Not open for further replies.