6. generációsnak mondott vadászbombázók

YF-34?

Már csak az 5. generációs típus kifejlesztése késik, mivel a PAK-FA azért még gyermekbetegségekkel küzd, már 5. generációs nincs. Amerikában azért ott volt az YF-23, az YF-34, ott van az F-35 mindből készült demonstrátor példány, nos a PAK-FA mellett én nem tudok jelenleg róla, hogy akármi is lenne, Photoshop, meg egyéb grafikák mellett, (pedig a MiG-37 Ferrett egész szép kis makett lett, de azt is nyugaton találták ki ..
Most nem nézem le az orosz technikát, helyén kezelem a bejelentést...

Csak a tipikus orosz "egy szinten vagyunk az amerikaiakkal" bejelentés :S
Szerintém még a követelményrendszerük sincs meg, fogalmuk sincs mi merre a tervük 2030 magasságában a hadszintereken. Az orosz lézerekről sem sok érdekeset hallottam, meg aztán nem hinném ezt finanszírozni tudják érdemben, míg a PAKFA viszi az agykapcitás krémjét

Csak a tipikus orosz "egy szinten vagyunk az amerikaiakkal" bejelentés :S
Szerintém még a követelményrendszerük sincs meg, fogalmuk sincs mi merre a tervük 2030 magasságában a hadszintereken. Az orosz lézerekről sem sok érdekeset hallottam, meg aztán nem hinném ezt finanszírozni tudják érdemben, míg a PAKFA viszi az agykapcitás krémjét
A követelményrendszerük biztos hogy megvan: Jobbnak lenni a világon mindenkinél :P. Szerintem ezt már most tudhatjuk biztosan. A többit meg nem.

Érdekes, úgy dobálóznak a generációkkal mint a hamiskárnyások egy pókerasztalnál az ászokal.
Már a sok + is meredek volt a 4. gen. gépeknél de ez a 7. mindent visz.
Már a 6. generáció is irreleváns mindkét oldalon na de a 7.

<i>"Az orosz lézerekről sem sok érdekeset hallottam"</i>

Nagyjából ez az, amivel a legkevesebb gondjuk lesz azzal a bizonyos "ua szinttel"... :)

<i>"Az orosz lézerekről sem sok érdekeset hallottam"</i>

Nagyjából ez az, amivel a legkevesebb gondjuk lesz azzal a bizonyos "ua szinttel"... :)

Emlékeim szerint a lézerek a neuralgikus pont jelenleg, emiatt is érdekes, hogy a cégek a felszabaduló hőenergia managementet mind máshogy képzelik el (ha jól emlékszem az LM tárolja, a NG valami direkt felhasználásra utalt) és jelenleg ez a legnagyobb különbség a koncepciókban. Persze az ABL program kimenetelét látva gondolom nem az egyetlen ilyesmi eszköz lesz, bár más irányított energiájú fegyverekről még nagyobb csend van.

Két hír egymás mellett érdekes lehetőségeket vet fel:

https://defenseindustrydaily.com/f22-raptor-procurement-events-updated-02908/

defence-blog.com/news/mysterious-plane-spotted-on-arizona-state-route-77.html

Lehet hogy egész jól állnak a 6. generációs programmal?

Szerintem még legalább 10 évig nem lesz "6. generációs" protó/demógép sem.

http://defence-blog.com/news/mysterious-plane-spotted-on-arizona-state-route-77.html

Ha ez valóban repülőgép, akkor én az RQ-180-ra tippelek.

Friss hírek szerint hiperszónikus lesz az orosz 6.generációs gép.
Repulhet pilótával és anélkul(UAV) is.
https://lenta.ru/news/2016/06/09/sixthgeneration/

Az Orosz 6 gen géphez szóhoz sem jutok gyerekek

2025-re proto felszállása úgy hogy még egy Reaper szintű csapásmérő drónnál sem tartanak hát ezért ehez pofa kell.

Friss hírek szerint hiperszónikus lesz az orosz 6.generációs gép.
Repulhet pilótával és anélkul(UAV) is.
https://lenta.ru/news/2016/06/09/sixthgeneration/

Lázár János bejelentette, hogy a magyar űrrepülőgép is hiperszónikus lesz, de konkrét képességeiről, azok titkossága miatt nem nyilatkozhat, majd meglátjuk 2024-ben!

Arról van szó, hogy a kelet-európaiak szeretnek nagyot mondani. Nyilván az orosz reformok is működnek, a hatodik generációs hiperszónikus UAV-juk is működni fog. Egyszer...

Arról van szó, hogy a kelet-európaiak szeretnek nagyot mondani. Nyilván az orosz reformok is működnek, a hatodik generációs hiperszónikus UAV-juk is működni fog. Egyszer...

Hírként kell kezelni. Az meg másik dolog mikorra és mi lesz belole. Pozitív dolog, hogy van elképzelésuk, van koncepció van terv. Munkát kell adni a mérnokoknek a fejlodés nem állhat le....

Igazán szegény az, aki még ígérni sem tud...

<blockquote rel="blogen">Arról van szó, hogy a kelet-európaiak szeretnek nagyot mondani. Nyilván az orosz reformok is működnek, a hatodik generációs hiperszónikus UAV-juk is működni fog. Egyszer...

Hírként kell kezelni. Az meg másik dolog mikorra és mi lesz belole. Pozitív dolog, hogy van elképzelésuk, van koncepció van terv. Munkát kell adni a mérnokoknek a fejlodés nem állhat le....</blockquote>

Ez igaz. Mármint, hogy a fejlődés, fejlesztés nem állhat le. Csak az a baj, hogy az ilyen hírek pár év múlva (amikor még "mindig" sehol semmi), amikor majd előszedik, hivatkoznak rájuk, pont arra lesznek jók, hogy nevetségessé tegyék az adott országot a laikusok (a népesség 99%-a) előtt (tökmindegy, hogy az oroszokról, vagy az amcsikról van szó)... A hiperszonikus sebességre (5+ Mach) képes vadászgépek még nagyon messze vannak. És igazából értelmüket sem látom.

"A hiperszonikus sebességre (5+ Mach) képes vadászgépek még nagyon messze vannak. És igazából értelmüket sem látom."

Én igen mivel nagy területet fednek le és pár perc alatt ott teremnek ahol kell.
Harciheliknél is a nagysebesség a jövő.