1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

9M730 Burevesztnyik

Diskurzus a(z) 'Ballisztikus és taktikai nukleáris, biológiai és v' témában - Phoenix által indítva @ 2018. augusztus 1..

 1. boki

  boki Well-Known Member

  Fentebb írtam, (ha olvastad volna ) hogy ifj. G. Bush 2001 december 13-án felmondta az amerikai-szovjet ABM szerződést, amely korlátozta a rakétavédelmi rendszerek kiépítését(telepítését) kivétel volt alóla a Moszkvát védő A-135 rendszer és Grand-Forks . Ennek hatására Putyin elnök elrendelte az orosz válaszlépéseket , melyek természetesen nem voltak asszimetrikusak(nem volt pénze az orosz államnak) . Katonai tanácsadók tudósok ajánlására a "Burovesztnyik" és a "Poszeidon" programok mellett döntöttek, amelyeket még a SZU-ban kezdtek el fejleszteni.(nem kellett a 0-ról kezdeni és óriási pénzeket bele fektetni)

  Oroszok számára az amerikai rakétavédelmi rendszer hatalmas fenyegetés, mivel az orosz stratégiai erők rakétíit semlegesítheti, ami által felbomlik a stratégiai katonai erőegyensúly. Az orosz ICBM-ek többsége még szovjet Topol, Stiletto, Satan vagy szovjet/orosz Topol-M vagy kisebb számban orosz Jarsz. A Szarmat(ez garantáltan leküzdi az amerikai rakétavédelmet) még csak érkezik.

  Hidd el az oroszok nem hülyék tudják mit és miért csinálnak. Ismerik az amerikai fegyvereket azok lehetőségeit, az amerikai katonai fejlesztéseket...stb.
   
  Nemerson and svajcibeka like this.
 2. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  Mondjuk előre tudod merre jár, így nem is olyan nehéz elfogni
   
  zsolti likes this.
 3. emel

  emel Well-Known Member

  Mondjuk ehhez olyan tökéletes jósnőre és kristálygömbre van szükség, aminek nem hiszek a létezésében! :D Szóval szerintem max UTÓLAG értesülhetnek róla hogy éppen pár perce/félórája merre járt, előre semmiképpen. Nem tudhatják ELŐRE mikor és merre vált irányt, mikor gyorsít és lassít, merre változtat magasságot, vagy éppen mikor van "Program vége, BUBUMMMM!!".
   
  notaricon likes this.
 4. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  Viszont jelentősen le lehet szűkíteni a valószínű helyzetét. Az az elképzelésem hogy az északi-sarkot átrepülve akár az atlanti akár a csendes óceán felől is jöhet, megkerülheti fél amerikát és Florida felől is érkezhet, (megjegyzem nem is repült be semmilyen nemzet légterébe, max a grönlandi jegesmedvék mehetnének pereskedni) viszont műholdakkal követhető, és így nagyjából tudni lehet melyik légvédelmi körzetet kell riasztani. Persze ettől még nem biztos hogy lelőhető...
   
  endre and zsolti like this.
 5. boki

  boki Well-Known Member

  A kis méretü nukleáris hajtómü tesztjeinek befejezéséről idén tavasszal számolt be az orosz média. Még nem tesztelték együtt a rendszert rakétát a hajtómüvel. Ha fogják is tesztelni biztos olyan feltételek mellett, hogy ne legyen sugárzás ill. minimális legyen. Nem Moszkva felett, ahogy itt egyesek képzelték. :)
   
 6. senki

  senki Active Member

  Méretéből adódóan nem VALÓSZÍNŰSÍTHETŐ, hogy kétkörös rendszert alkalmaztak, a legkisseb működő reaktor tengeralattjárókon fér el. Ez meg ugye robotrepólőgép, és nem egy B-52 méretű.
  Felderíthetőségével kapcsolatosan, pedig szerintem alkalmazható a NORAD rakétakilövéseket figyelő műholdrendszere.
   
  endre and Telak2 like this.
 7. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Mi a sebessége,van adat?
   
 8. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Nem reaktor elven működik. nincs primer és szekunder vízkör sem semmi. A hasadó anyag hőjét (mint az űrszondák egy része) használja fel. Szondák méretét alapul véve, simán el tudom képzelni a működőképes prototípus a képen látható méretű. Sebessége minimum (bár repülési magasságtól is függ) 4 Mach. De azért kíváncsi vagyok arra a korlátlan repülésre; ahhoz kell fém (titán vagy jobb ötvözet), elektronika (ami bírja a hőt és a részecskesugárzást), stb.
   
  gacsat and senki like this.
 9. senki

  senki Active Member

  Köszönöm a tájékoztatásod. Titán van a ruszkiknak dögivel, azzal sok mindent meg lehet oldani. Azt hittem, hogy a hő átadást folyékony fémmel oldják meg. A keletkező hőt könnyű felderíteni, márpedig ez a sárkánynál és a hajtásnál is ontani fogja magából,
  Függetlenül ezektől értelmetlennek tartom az egészet, mint a Cár Bombát, vagy a végítélet fegyverüket.
   
  endre likes this.
 10. bat77

  bat77 Well-Known Member

  Ezek a fegyverek (minden nagyhatalomnál) csak parasztvakításnak jók. A közönség agyal rajta, hú mi lehet ez? Jó ez valamire? Persze szuper! Á, egy kalap kaki...
  Senkisem fogja semmire használni, de iszonyú pénzeket “rá” lehet költeni papíron.
  Meg egymásnak elmondhatják: - Nézd most az én homokváram a nagyobb...de holnapra úgyis elfújja a szél.

  Régen mi is mennyi fajta nyílvesszőt fejleszthettünk...a régi szép idők...aztán maradt a hagyományos...ölni az is jó.
   
  gacsat and endre like this.
 11. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Ne keverjük a reaktort az erőművel. Az erőművekben van szekunder kör, ami a munkaközeg, míg reaktorhoz önmagában elég csak a primer vízkör, vagy lehet levegő is, mint hőelvonó és munkaközeg egyben, lásd a nukleáris torlósugárhajtóműveket. De attól még azok is reaktorok.
   
  nyugger, fishbed, senki and 2 others like this.
 12. Fade

  Fade Well-Known Member

  Már 100* ki lett tárgyalva, hogy sok sikert, hogy leszedj 5000+ mirv fejet.

  Ha esetleg Kína sírna a töredék ICBM, SSBN... melett. De ők nem hülyék. Persze mindenki arra b* el a pénzét amire akarja. Majd ráfogják, hogy szankció.
   
  senki and endre like this.
 13. Fade

  Fade Well-Known Member

  Ha megvalósul az elrettentés onnan hülyeség. Ehez viszont nem kell 10+SSBN, 350+ICBM, 2500+ nuki fej. A töredékével megvalósítható.
   
  endre likes this.
 14. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Köszönöm! Jogos! Így pontos.
   
 15. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  fishbed, endre and gacsat like this.
 16. boki

  boki Well-Known Member

 17. wankel

  wankel Well-Known Member

  fishbed likes this.
 18. boki

  boki Well-Known Member

  NATO kódot is kapott: SSC-X-9 SKYFALL

  [​IMG]
   
  gacsat likes this.
 19. boki

  boki Well-Known Member

  <iframe src="" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
   
  Luthero, gacsat and sidewinder12 like this.
 20. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Hogy marad nyugton az indításig?
   

Ezen oldal megosztása