https://hu.euronews.com/2022/05/09/het-erdekes-teny-a-gyozelem-napjarol
Hét érdekes tény a győzelem napjáról
Hét érdekes tény a győzelem napjáról
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az luftschutzEsetleg a sisak típusát meg tudná valaki határozni?
Engem luftschutz sisakra emlékeztet, de nem találtam pont ugyan ilyen modellt. Láttam hasonlót (modell megjelölés nélkül), de azon két szellőző volt, ezen meg egy van.
A kép a háború utolsó napjaiban készült filmanyagból van.
Az acélhiány nagy úr. Gondolom, ha ellenőrizni akarta a motorolaj szintet, akkor az kisebb gondokat okozott.
Hol meg mi ellen?Már az is sokat segitett volna a németeknek, ha a Kriegsmarine felszini hajói hasonló aggresszivitást mutattak volna mint az U-Bootok és a Wehrmacht vagy éppenséggel az RN.
Elég lett volna, ha olyan agresszívek és kemények, mint a britek, amikor összetalálkoztak. 1 kivétellel álladóan hátra arcot csináltak, a parancsaik szerint konkrétan kerülniük kellett a konfrontációt az RN-el. Pedig többször voltak előnyös helyzetben.Hol meg mi ellen?
Elég lett volna, ha olyan agresszívek és kemények, mint a britek, amikor összetalálkoztak. 1 kivétellel álladóan hátra arcot csináltak, a parancsaik szerint konkrétan kerülniük kellett a konfrontációt az RN-el. Pedig többször voltak előnyös helyzetben.
Csak azt nem értem, mit nem ért ezen Sir H.Elég lett volna, ha olyan agresszívek és kemények, mint a britek, amikor összetalálkoztak. 1 kivétellel álladóan hátra arcot csináltak, a parancsaik szerint konkrétan kerülniük kellett a konfrontációt az RN-el. Pedig többször voltak előnyös helyzetben.
Elég lett volna, ha olyan agresszívek és kemények, mint a britek, amikor összetalálkoztak. 1 kivétellel álladóan hátra arcot csináltak, a parancsaik szerint konkrétan kerülniük kellett a konfrontációt az RN-el. Pedig többször voltak előnyös helyzetben.
Értem én, csak ki akartam provokálni, így meg tudom írniCsak azt nem értem, mit nem ért ezen Sir H.
Ez egyébként az olaszokra is illik.Elég lett volna, ha olyan agresszívek és kemények, mint a britek, amikor összetalálkoztak. 1 kivétellel álladóan hátra arcot csináltak, a parancsaik szerint konkrétan kerülniük kellett a konfrontációt az RN-el. Pedig többször voltak előnyös helyzetben.
Nem értelek, úgy írod, mintha nem tudnám, vagy bárhol az ellenkezőjét írtam volna. Jól képzett legénységből a németeknél sem volt hiány, rátermett tisztekből már inkább, a felső vezetésük meg... no comment.Értem én, csak ki akartam provokálni, így meg tudom írni
@arbalest -nek, hogy ez a különbség és a felsőbbség fő oka a Royal Navy javára, hogy parádés/volt az emberanyaga
És még ha nem is volt győztes az összecsapás, olyan hősies fegyvertényeket hajtottak végre, amik örökre bekerültek a
tengeri hadviselés legfényesebb lapjaira: pl. HMS Glowworm