Nem erted, vagy nem akarod. Dobj ide peldakat, ne a semmirol irj. Jaaah ok nyertek meg… mondjuk azert nem osszehasonlithato a ket teljesitmeny es csak mellekesen jegyzem meg, hogy ha a nemet tabornokoknak olyan szintu Luftwaffe all rendelkezesukre, mint amekkora legitamogatast kerhettek a szovetsegesek, akkor igencsak szart sem nyertek volna meg.
De ne kalandozzunk el, maradjunk a szemelyes tokossegnel, kurazsinal ahogy kezdtuk. Mehetunk lefele rendfokozatban, ha magas a lec a tabornokoknal. Volt olyan szovetseges ornagy vagy ezredes, aki kozelharcban vagy pancelosok megsemmisiteseben mutatott volna peldat? Mert ezeknel a franya nemeteknel ilyenek is akadtak… pl. Heinz-Georg Lemm ezredes egy „sima“ Nahkampfspang tulajdonosa volt, ami olyan kozelharcokban valo reszvetelert jar, ahol kozelharcban, kezitusaban gyozik le az ellenfelet. Csak 15 napot toltott el igy igazoltan…
Ps. Nem g*cizni akarok, csak tenyleg varom az ilyen arcokat es peldakat a te altalad favorizalt oldalrol.
Nem vagyok otthon alegység szinten a 2vh hadtörténelemben.
A fentebb linkelt kanadai listában van jópár őgy, ales stb.
Ha nem veszed sértésnek nem fogom kiguglizni magát a személyeket, viszont sem a VC sem a GC sem a DSO-nál
sem szarral dobálóztak.
Kézitusa, nagyon szar a memóriám, de legutóbb felmerült Tobruk, Cassino, Arnhem.
Mindegyiknél igencsak volt szövetséges szuronyroham például.
De hangsúlyozom: nem nézem le se a németeket, sem más tengely hds katonáit, sőt!
Szerintem nem egyszer megkaptam, hogy tulképpen én náci is vagyok...
De egyébként ott volt az a keleti fronti olasz lovasroham, amikről itt ódákat zengtem.
+én vagyok a fúrum naívja, aki pl azt mondja, hogy haláluk után pont oldaltól
függetlenül egymás mellett ülnek, fegyverbarátságban az ellenfelek.
Az viszont nem jön be, hogy begyűrűzik ide is a mocskos angolszászok narratíva, ami egyáltalán
nem is fair, és nem is fedi az igazságot. Szerintem.
Nem veszem semmibe a hőseiességet egyik oldalon sem. Ahogy a temérdek háborús bűnt sem például, amit mindkét oldal elkövetett. Hagyjuk szerintem a gonoszságot és a rosszindulatot, mert amilyen elánnal állandóan véded az angolok és amerikaiak undorító húzásait, még a végén azt gonolom, hogy gonosz vagy.
Lehet, hogy védem, de pont elég kiszólásom szokott lenni, amiből szerintem egyértelmű, hogy
a hibák tudatában teszem, néha humorosan, avagy hobbiból.
Tagadni nem feltétlenül szoktam, maximum rámutatok, hogy több olvasata, megközelítése is lehet
egy esetnek.