A II. világháború (1939 - 1945)

Viszont akkor máshol az ő képe téves volt. Képtelen vagyok megtalálni. A bosziknál repülő nőt átképezték Il-2-es pilótává, fogságba is esett, de túlélte és az utána történő vegzáltást is. A '60-as években kapta meg csak aszem a Szu Hőse kitüntetést és 93 éves korában hunyt el. (Asszem.)

Ez alapján nem tudod belőlni, hogy kiről olvashattam?

Talán Anna Yegorova?

ad9482dc436958c90f88d4e2e7dd8966.jpg

Érdekes bár nem túl gusztusos történet...
Nagyapám katona orvos volt a II.vh-ban és a tábori kórházukhoz közel lőttek le az egyik éjszaka egy orosz PO-2-est.
Őt küldték ki reggel megvizsgálni azt ami a személyzetből megmaradt.
Ahogy elmondta, igen meglepődött amikor elsőt megnézte és annak hosszú szőke haja volt... akkor derült ki számukra hogy vannak orosz női pilóták.

Azt nem értem, hogy miért kellett kommentálni a linket, ráadásul ilyen idiótán.

Németország annyira volt csak művelt, hogy milliónyi civilt irtott ki. Sajátot és más országban élőt is. Tabun készleteik is voltak, de nem vetették be, ahogy a britek ezt sem.

Oh wait, Szovjetunióban ez tízmilliós léptékű volt.

Japánok? Dettó.

Azt nem értem, hogy miért kellett kommentálni a linket, ráadásul ilyen idiótán.

Németország annyira volt csak művelt, hogy milliónyi civilt irtott ki. Sajátot és más országban élőt is. Tabun készleteik is voltak, de nem vetették be, ahogy a britek ezt sem.

Oh wait, Szovjetunióban ez tízmilliós léptékű volt.

Japánok? Dettó.

Szerintem nem volt "idióta " a kommentem, csak arra akartam utalni vele, hogy a háború embertelen egy dolog, nincsenek tabuk, egyik oldalon sem. Sokan gondolják úgy, hogy az egyik oldalon csak a gonoszok a másikon csak a jók és az erkölcsösek harcolnak. Még akkor is, ha az egyik oldalon demokratikus országok is harcoltak a nácik ellen. Attól hogy demokrácia van és a jó oldalon harcolnak, még nem fogják kímélni a civileket, mert a háború már csak ilyen.

• Tetszik
Reactions: aquarell

Korai pótpáncélzat kumulatív töltetek ellen.

Lőszerrobbanás miatt szérnyílt Sherman.

Last edited by a moderator:
Sajnos elírtam, pótpáncélzat akart lenni. Kérem ha erre jár a mod, javítsa.