A II. világháború (1939 - 1945)

A japán anyaszigetek bombázásának terve.

108974858_1569830399858458_6973945171140534875_o.jpg

Az írás a Putyin által megírt írást elemzi, amit a NI is lehozott.
https://nationalinterest.org/featur...-lessons-75th-anniversary-world-war-ii-162982

A történészek feladata, hogy egy egységes megitélést kidolgozzanak, természetesen ahhoz meg kell nyitni az érintett országok levéltárait és egyes dokumentumokat fek kellene oldani a titkosítás alól. Az, hogy mi a te személyes véleményed és mi az én személyes véleményem senkit nem érdekel. A történelmi események feltárásához mindegyik fél álláspontját meg kell ismerni.
De Putyin milyen minőségében ír egyáltalán? Történész vagy hadtörténeti kutató? Az meg, hogy a lengyelek mint agresszorok, árulók az meg egy vicc. Nem csoda, hogy utálják a ruszkikat.

De Putyin milyen minőségében ír egyáltalán? Történész vagy hadtörténeti kutató? Az meg, hogy a lengyelek mint agresszorok, árulók az meg egy vicc. Nem csoda, hogy utálják a ruszkikat.

Te is írhatsz, de neked nincs hozzá anyagod, ahogy neki a lelevéltárakból...

• Tetszik
Reactions: vata
Tehát csak neki van és ezért igaza is van. Cáfolhatatlan logika. :) Innentől második világháborús könyveveket ne is írjon senki, csak ő.
Ne a szavakat forgasd ki, ha más véleményed van(itt már többféle volt linkelve) írd meg és küld el valamelyik újságba. :)
Az éremnek két oldala van, mindig meg kell ismerni mindegyik fél véleményét . Miért zavar ez téged? Egyébként az elmúlt 5 évben 3 könyvet is ajánlottam független orosz történészektől, akiknek hozzáférése volt titkosítás alól feloldott anyagokhoz és részletesen kielemezték miért volt aláírva Ribentrop-Molotov paktum.

Ne a szavakat forgasd ki, ha más véleményed van(itt már többféle volt linkelve) írd meg és küld el valamelyik újságba. :)
Az éremnek két oldala van, mindig meg kell ismerni mindegyik fél véleményét . Miért zavar ez téged? Egyébként az elmúlt 5 évben 3 könyvet is ajánlottam független orosz történészektől, akiknek hozzáférése volt titkosítás alól feloldott anyagokhoz és részletesen kielemezték miért volt aláírva Ribentrop-Molotov paktum.
Az ilyen dumáktól megyek falnak.
Miféle két oldala van annak az érmének, hogy a Szovjetunió megszállta Lengyelország egyik felét egy másik diktátorral karöltve, majd aztán megtámadta Finnországot, mert úgy tartotta Sztálin kedve?

Aztán persze régi "barátja" ellen megtalálta a közös érdekszövetséges nyugatot. Kb. addig tartott a nagy fegyverbarátság, amíg az ellenség és cél közös volt.

Bocs, de ezt jó lenen befejezni. Méltatlan.
Más szórakoztass ezzel a vicces performansszal, én nem vagyok rá vevő és úgy látom más sem...
Én nem tudom, hogy sírjak vagy röhögjek.

Az ilyen dumáktól megyek falnak.
Miféle két oldala van annak az érmének, hogy a Szovjetunió megszállta Lengyelország egyik felét egy másik diktátorral karöltve, majd aztán megtámadta Finnországot, mert úgy tartotta Sztálin kedve?

Bocs, de ezt jó lenen bejefezni. Méltatlan.
Más szórakoztass ezzel a vicces performansszal, én nem vagyok rá vevő és úgy látom más sem...
Én nem tudom, hogy sírjak vagy röhögjek.
Területi viták..
Majd Finnország megtámadta a SZU-t 1941-ben.
Nem én kezdtem.
Meg kell érteni, hogy mindegyik félnek más a véleménye.

Én ugyan nem forgattam ki semmit, nem vagyok Putyin. Várom viszont, hogy Merkel, Macron, Trump, Sindzo és más történészek mit fognak írni és elemezni majd a második világháborúról. ;)

• Tetszik
Reactions: endre
Igazabol en olvastam egy konyvet szovjet leveltari anyagokat amik titkositas alol feloldodtak. A haboru elottrol /kulonbozo megszalt allamok leveltaraibol valo titkos fiplomaciai levelezesek es feljegyzesek./

Cseszlovakia megszalasa elott a cseszlovakok paktumba voltak a britekkel es a franciakkal hogy ha tamadas eri oket akkor a ket nagyhatalom megvedi oketet es a tamado felnek hadatuzen.
De volt egy ilyen titkos szerzodes a franciak es az oroszok kozott is es volt amikor ez a titkos szerzodes nem is lett mar annyira titkos a csehek is elfogadtak a szovjetek ezen szerzodeset....

De ez csak humbuk duma volt ez a hadatuzenunk ha megtamadnak dolog mint kiderult kesobb... /ugyan olyan mint most a natos./ ha van erdek hadatuzen de ha az erdek maskepp kivanja nincs haduzenet... /szovjet francia angol oldalrol egyebkent nem volt haduzenet./

Ja es a lenyeg a vegere a lengyelek is resztvettek cseszlovakia megszallasaba./ekkor meg a nemetek szovetsegesei voltak a lengyelek et kesobb valtozott meg amikor a lengyelek nem akartak a szovjetek ellen vonulni es nem akartak a nemet csapatokat atengedni a teruletukon./mikozbe cseszlovakia megszallasa elott egye ebbe is megeggyeztek./

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711
Területi viták..
Majd Finnország megtámadta a SZU-t 1941-ben.
Nem én kezdtem.
Meg kell érteni, hogy mindegyik félnek más a véleménye.
Visszafoglalták a Szu által elvett területeket és Hitler határozott kérdése ellenére sem mentek tovább annál, ami Finnország területe volt mielőtt a Szu szépen megszáll az sztálin által indított háború után.

Picit házhoz mész a pofonért ma...