W
Wilson
Guest
De ne felejtsd el,hogy a japán gépek és a pilóták magasan az amerikaiak felett voltak minőségben és egy ilyen csata 42 végén vagy 43 elején még szerintem bőven japán győzelmet hozott volna,annál is inkább mivel,hogy a midwayi csata idején például az amerikai torpedővető gépeket illetve a torpedókat nyugodtan lehet a hulladék jelzővel illetni.Hosszútávon szerintem sem tarthatta volna meg Midwayt Japánt,de egy sikeres Pearl-Harbour elleni támadás esetén amely során komolyan meggyengült volna az amerikai flotta,(amire minden esély megvolt hiszen Pearl-t szinte biztos,hogy meg akarták volna védeni) nagyobb esélyük lett volna egy kedvező békére az USA-val,mint Midway elfoglalása esetén.Nope.
Tegyük fel, hogy a Midwayi csata meg sem történik és Japán 0 veszteséggel elfoglalja a szigetet.
'42 második félévében 5:6 CV arány a japók oldalára. Mondjuk 6 hónap alatt sikerül kipofozni a támaszpontot.
'43 elején is már 6:6. Így kellett volna Pearl felé megindulni "radírozni". Nehéz lett volna szerintem...
'43 második felében 10:6 USA javára.
Egész egyszerűen nem létezett olyan forgatókönyv, hogy Midway tarható legyen, ha a jenki hordozók közül nem süllyed el legalább kettő. És akkor is 42 második felében már menni kellett volna Pearl ellen.