A lakossag döntő része elmenekült még az ostrom előtt, nagyjából 100.000 ember maradt a városban.Király. Akkor csak a lakosságot hagyták bátran magára
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A lakossag döntő része elmenekült még az ostrom előtt, nagyjából 100.000 ember maradt a városban.Király. Akkor csak a lakosságot hagyták bátran magára
Erről ugatok, hogy előtte kellett volna felhalmozni, készülve az ostromra.Ha valamit nem tudsz olvass, kérdezz, járj utána. Elég intelligens pali vagy hozzá. Ne az ostobák útját válaszd és a semmiből jövő faszságokat írod.
Válasz az előbbi okos megjegyzésedre…
Heinz Guderian táviratának részlete Budapest védői lőszer- és üzemanyag-utánpótlásának helyzetéről, valamint az élelmiszer-ellátás beindításáról:
“A 6. hds. főpk. éppen most beérkezett jelentése szerint Budapest jelenlegi légi ellátása nem kielégítő. A legutóbbi 24 órában semmiféle légi ellátást sem lehetett megvalósítani. A napi csúcsteljesítmény mintegy 20 t-t tesz ki, míg a napi szükséglet mintegy 100 t lőszer és üzemanyag.”
Ungváry Budapest ostroma könyvében benne van, hogy Pesten hagyták az ellátmányt.Erről ugatok, hogy előtte kellett volna felhalmozni, készülve az ostromra.
Ez a légi dolog meg sosem volt igazán sikeres. Az meg véleményem szt fel sem merült, hogy sok százezer
civilt így láttak volna el.
Ezt szerintem teljesen fals.A lakossag döntő része elmenekült még az ostrom előtt, nagyjából 100.000 ember maradt a városban.
Válaszoltam az “ugatásodra” volt. Nyilván ha egy ostrom lassan egy hónapja tart és meg akkor is a technika harmadának megsemmisülése után is napi 100 tonna a minimum mennyiség lőszerből és üzemanyagból az azt jelenti -gyenge matekosnak is- hogy 25-30x100 volt a minimum igény január közepéig. Még egyszer: csak üzemanyagból és lőszerből. 3000. Tonna. Szerinted akkor erre még az élelmiszer és gyógyszer mennyi lehetett az addig elmúlt egy hónapban? Tényekkel szemben próbálsz megint érzelmi alapon válaszolgatni. Nem nyerő.Erről ugatok, hogy előtte kellett volna felhalmozni, készülve az ostromra.
Ez a légi dolog meg sosem volt igazán sikeres. Az meg véleményem szt fel sem merült, hogy sok százezer
civilt így láttak volna el.
A végkimenetel ugyan az. Ha ezt tervezték, hogy csak Pesten van raktár Budának is, azUngváry Budapest ostroma könyvében benne van, hogy Pesten hagyták az ellátmányt.
Tök másról beszélsz.Válaszoltam az “ugatásodra” volt. Nyilván ha egy ostrom lassan egy hónapja tart és meg akkor is a technika harmadának megsemmisülése után is napi 100 tonna a minimum mennyiség lőszerből és üzemanyagból az azt jelenti -gyenge matekosnak is- hogy 25-30x100 volt a minimum igény január közepéig. Még egyszer: csak üzemanyagból és lőszerből. 3000. Tonna. Szerinted akkor erre még az élelmiszer és gyógyszer mennyi lehetett az addig elmúlt egy hónapban? Tényekkel szemben próbálsz megint érzelmi alapon válaszolgatni. Nem nyerő.
Nem. Te értetlenkedsz baszod. Civil lakosság ellátása a hadseregek részéről miközben olvasod, hogy a védelem működéséhez szükséges minimális elvárásnak az ötödét sikerült biztosítani. Néha. De leginkább ennyit sem és voltak mikor napokon keresztül nullát a 100 tonnából.Tök másról beszélsz.
A civil lakosság ellátásáról beszélek.
ÉÉÉÉÉÉÉSSSSS?Nem. Te értetlenkedsz baszod. Civil lakosság ellátása a hadseregek részéről miközben olvasod, hogy a védelem működéséhez szükséges minimális elvárásnak az ötödét sikerült biztosítani. Néha. De leginkább ennyit sem és voltak mikor napokon keresztül nullát a 100 tonnából.
Bezzeg a város hős vezetése lelépett a búsba.Buta, rosszul elökészitett és végrehajtott döntés volt Budapest praktikusan eröddé nyilvânitása. De akkor már rég nem futotta többre, se a németektöl, se a magyaroktól: 1945 januârjáról beszèlünk, alig pár hónappal a vég, Berlin eleste, elött. Ezèrt nem èrdemes részleteken vitatkozni, mert a balta feje règ el volt veszve.
A lakóssâgot tudtommal soha nem hivták fel arra, hogy hagyja el a vârost. Hova is mehettek volna?
Látod ez a baj. Téged felbasznak a tények meg a számok és idegből irkálsz, mert éppen nem illik bele a te világképedbe… sajnálom, de igazából leszarom. Leírtam értelmesen, kezdesz vele amit akarsz. És ezzel részemről tényleg zárnám, Náray így is a kelleténél több energiát fektettem ebbe.ÉÉÉÉÉÉÉSSSSS?
Ki a f.szom mondta, hogy a hds-nek kellett volna ellátnia?????? Ne basszá már föl.
Azt írtam, hogy benne hagyták a lakosságot a szószban. Erre Te meg jössz itt a németek üanyag
és lőszerigényével.
Egy szóval se válaszoltál vagy érintetted a problémát, amit felvetettem.Látod ez a baj. Téged felbasznak a tények meg a számok és idegből irkálsz, mert éppen nem illik bele a te világképedbe… sajnálom, de igazából leszarom. Leírtam értelmesen, kezdesz vele amit akarsz. És ezzel részemről tényleg zárnám, Náray így is a kelleténél több energiát fektettem ebbe.
Mit vártál a nyilasoktól?Bezzeg a város hős vezetése lelépett a búsba.
Olvasgatva az ostromnaplókat ezt a szenvedést rászabadítani ennyi emberre vérlázító bűn,
amit kvára nem legalizál, hogy a németek X-héttel tovább jutottak a magyar olajhoz.
De akkor már legalább annyi lett volna ezekben, hogy megadják a lehetőséget a lakosságnak
a túlélés minél nagyobb esélyére.
Megadni a lehetőséget úgy,mint Drezdánál ugye?Bezzeg a város hős vezetése lelépett a búsba.
Olvasgatva az ostromnaplókat ezt a szenvedést rászabadítani ennyi emberre vérlázító bűn,
amit kvára nem legalizál, hogy a németek X-héttel tovább jutottak a magyar olajhoz.
De akkor már legalább annyi lett volna ezekben, hogy megadják a lehetőséget a lakosságnak
a túlélés minél nagyobb esélyére.
Nnna, jól megmondtad. Be is zárom az internetet mára, hogy legyen alkalmamMegadni a lehetőséget úgy,mint Drezdánál ugye?
Hát persze. Az utakon éjjel-nappal géppuskázták a menekülő civileket azok a patkány angoljaid,meg a jenkik. Ne bosszants már fel ezzel a köcsög mentegető dumával.Nnna, jól megmondtad. Be is zárom az internetet mára, hogy legyen alkalmam
elölről-hátulról átrágni magam ezen a velős bölcsességen.
btw: Drezdánál ha jól tudom, előtte volt szórólapozás, hogy menjenek, amíg tudnak...
Te meg ne hozz egy tök másik témához marhára nem kapcsolódó és ide irreleváns fasságot.Hát persze. Az utakon éjjel-nappal géppuskázták a menekülő civileket azok a patkány angoljaid,meg a jenkik. Ne bosszants már fel ezzel a köcsög mentegető dumával.
Már megint a hasbara.Te meg ne hozz egy tök másik témához marhára nem kapcsolódó és ide irreleváns fasságot.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..