Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A német haderő ember oldali minősége innentől már csökkent hiába érkeztek újabb fegyverek.
Nem tudom esetleg mennyire lett volna opcio ha a nemetek oldalan valo hadbalepes helyett esetleg felajanljuk nekik hogy kapnak kedvezo aron x mennyisegu kajat, vagy gyartunk nekik az o licenszuk alapjan egy vegyes vallalatban evi x mennyisegu tankot, repulot stb. Mivel hivatalosan mi nem lennenk igy hadviselo fel, es ez csupan uzlet, igy nem is bombazna minket senki. Ha jol tudom egy brit ceg kb 43-ig ellatta pl a fritzeket olajjal Norvegiabolvagy honnan rendszeresen.Ha nem küldjük ki a német követelésre 42-ben a 2. magyar hadsereget keletre, akkor nem 44-ben szállnak meg bennünket hanem már 42 őszén, korábban jött volna Szálasi és csapata ... és alig lett volna mivel ellenállni, hiszen a keletre küldött csapatok felszerelésével majd minden földi technikát kiküldtünk, jóformán csak a létszám maradt itthon az "1. hadsereg"-ből ...
Ha jol tudom egy brit ceg kb 43-ig ellatta pl a fritzeket olajjal Norvegiabolvagy honnan rendszeresen.
A Coca Cola biztosan nem üzemelt, pont azért született a Fanta mert a Coca Cola nem szállított de a németeknek kellett valamilyen üdítő, aztán a háború után vette meg a Fantát a Coca Cola.Coca Cola az egész háború alatt üzemelt Németországban, amerikaiak az 1. és 2. világháború alatt licencdijat fizettek a Mauser-nak minden legyártott Springfield után, IBM gépeket is ellátta valaki alkatrésszel... A pénznek nincs szaga.
Azt hogy Hitler kap-e norvég olajat, akkor már nem egy brit cégnél döntötték el, de még csak nem is Norvégiában ami ugye megszállt ország volt. Utólag lehet okoskodni, de szerintem csak vélemények vannak, bizonyíték semmire. Nekem kb. az a véleményem, hogy nagyjából 37-38-tól a kontinentális Európában 41-ig kb. az történhetett meg amit vagy Hitler, vagy Sztálin, vagy mindketten akartak és tettek is az akaratuk érvényesítéséért. Mindenki más (főleg a britek, franciák) időnként próbáltak beleköpni a levesükbe, de ezek általában erőtlen kísérletek voltak, elég könnyen rálegyintettek hogy "egye fene", így kevéssé sikerültek. A mi sorsunk nagyjából akkor eldőlt, mikor csatlakoztunk a Jugoszlávia elleni háborúhoz, ettől kezdve nem volt visszaút - legalábbis a britek majd a szövetségesek szemében Hitlerrel egy fiókba kerültünk. Akkor a magyar politika oldalt választott, és a korábbi spanyol, osztrák, cseh, lengyel és nyugat-európai példákból láthattuk mi a sorsa azoknak akik nem azt teszik amit Hitler akar. Ezen legfeljebb csak időlegesen és árnyalatnyit enyhített az hogy a lengyel hadjáratban nem álltunk a germánok mellé, de mikor hadat üzentünk Szergejnek majd ráadásul botor módon még Joe-nak is, akkor gyakorlatilag eldőlt hogy vereség esetén mi lesz a besorolásunk. Nem mi döntöttük el, hogy mi lesz Európa sorsa a háború után, ugye nem mi mondtuk ki, hogy "Találkozunk az Elbánál". Ezen se az akkori magyar Honvédség nem tudott, se a mi véleményünk nem változtat. Akinek nem tetszik, újra játszhatja társasjátékon ...Nem tudom esetleg mennyire lett volna opcio ha a nemetek oldalan valo hadbalepes helyett esetleg felajanljuk nekik hogy kapnak kedvezo aron x mennyisegu kajat, vagy gyartunk nekik az o licenszuk alapjan egy vegyes vallalatban evi x mennyisegu tankot, repulot stb. Mivel hivatalosan mi nem lennenk igy hadviselo fel, es ez csupan uzlet, igy nem is bombazna minket senki. Ha jol tudom egy brit ceg kb 43-ig ellatta pl a fritzeket olajjal Norvegiabolvagy honnan rendszeresen.
Nem tudom esetleg mennyire lett volna opcio ha a nemetek oldalan valo hadbalepes helyett esetleg felajanljuk nekik hogy kapnak kedvezo aron x mennyisegu kajat, vagy gyartunk nekik az o licenszuk alapjan egy vegyes vallalatban evi x mennyisegu tankot, repulot stb. Mivel hivatalosan mi nem lennenk igy hadviselo fel, es ez csupan uzlet, igy nem is bombazna minket senki. Ha jol tudom egy brit ceg kb 43-ig ellatta pl a fritzeket olajjal Norvegiabolvagy honnan rendszeresen.
Egyébként soha nem értettem meg, hogy Hitler miért üzent hadat az USA-nak.
Érdekes: épp most nézem Kun Miklóstól a rejtélyes huszadik századokat és a követketkezőket mondta:
1. Bulgária soha nem üzent hadat a Szovjetúniónak, csak Angliának és az USA-nak, és végig megmaradtak a Szovjet-Bulgár diplomáciai kapcsolatok.
2. Finnország soha nem üzent hadat az USA-nak.
3. Amikor elindult a Barbarossa és Magyarország még nem csatlakozott a Németekhez (míg a Románok első naptól harcoltak), akkor Molotov felajánlotta a moszkvai Magyar nagykövetnek, hogy ha nem csatlakozunk a Németekhez, akkor a háború után még több erdélyi területet fogunk kapni a Románoktól vissza.
A Japánok megszegték a megállapodást és nem a Szovjetúniót átmadták meg, hanem az USA-t, tehát Hitlert nem kötötte semmi, hogy ő is hadat üzenjen az USA-nak, egy ekkora erős hatalomnak. Nem volt neki elég Anglia és a Szovjetúnió? Ez nagyon nem logikus.
Én Hitler helyében még el is ítéltem volna Japán USA elleni támadását (és akkor még elég erős támogatottsága is volt Németországnak ameriaki körökben).
az USA előbb utóbb úgyis beszáll az európai háborúba az angolok oldalán, mint ahogy tettek az első világháborúban (oknak meg ott lett volna a tengeralattjáró háború)
Mindezek már folyamatban voltak akkor is és a háború előrehaladtával fokozódtak a magyar szállítások, a németeknek hatalmas adóssága halmozódott fel felénk, amin aztán a szovjetek nyerészkedtek.Nem tudom esetleg mennyire lett volna opcio ha a nemetek oldalan valo hadbalepes helyett esetleg felajanljuk nekik hogy kapnak kedvezo aron x mennyisegu kajat, vagy gyartunk nekik az o licenszuk alapjan egy vegyes vallalatban evi x mennyisegu tankot, repulot stb. Mivel hivatalosan mi nem lennenk igy hadviselo fel, es ez csupan uzlet, igy nem is bombazna minket senki. Ha jol tudom egy brit ceg kb 43-ig ellatta pl a fritzeket olajjal Norvegiabolvagy honnan rendszeresen.
Az okot úgy hívják hogy: Operation DrumbeatEgyébként soha nem értettem meg, hogy Hitler miért üzent hadat az USA-nak.
Teljesen egyetértek, két apró pontosítással: a balkáni megszállás kapcsán nem merült fel, hogy akkor a szovjetet feladhatnánk, max. mi szerettünk volna egy ilyen alternatívát. Ugyanez igaz az 1. hds. bevetésére, a terv valóban a Kárpátok védelme - Árpád-vonal - volt magyar részről, de a német megszállás után Galíciába kellett offenzívát kezdeményezni, kezdeti sikerekkel, majd elakadással, végül súlyos vereség után szorultunk vissza a Kárpátokba, ammak köszönhetően, hogy ezúttal felsőbb utasításra el mertük szabotálni a német parancsokat.Nem kérték a hadba lépésünket 1941-ben. Mi ajánlottuk fel, mert tartottunk tőle, ha német győzelem lesz, akkor Románia és Szlovákia, akik tényleges erőkkel a kezdő napon ott voltak, esetelg visszakapnak valamit, a bécsi döntésekkor hozzánk került területekből. 1941-ben nem volt ember, aki ne a németek győzelmére tett volna a tipp mixxen, ha van akkor tipp mix. Egy évvel később, 1942-ben. már a németek kérték, a teljes Honvédség bevetését keleten. Amit lealkudtunk egy hadseregre. A doni katasztrófa után, ki akartunk vonni minden erőt a keleti frontról. Ennek cseréje az lett volna, német kérésre, hogy bemegyünk nagy erőkkel a Balkánra. Na ez lett volna még nagyobb baklövés, nem is mentünk bele. Maradtunk némi megszálló erővel keleten. Ahol a helyi parancsnokok igyekeztek több helyen megegyezni a partizánokkal. Nem háborgatjuk egymást, alapon. Konkrétan nagy erőkkel, akkor kapcsolódtunk be ismét, amikor nyílvánvaló volt, hogy már a határainkat fenyegetik a Szovjet erők. Az 1. hadsereg a Kárpátok védelmére vonult fel, nem pedig egy újabb támadó hadműveletre a SZU ellen.
Ami az üzleti részt illeti, az Opel volt a német haderő legnagyobb teherautó beszállítója. Gemeral Motors tulajdon volt már a 30-as években, ha jól tudom. Háborúban, ez nem játszik,
Nagyon nem. Az eroforrasok többséget a nemetek elleni harc kapta. Ki is volt mondva es írásba is volt foglslva a "germany first".Azt azért ne felejtsd el, hogy az első VH-val szemben a második VH-ban az USA elsődleges hadszíntere a csendes óceán volt.
A Botond váltójában voltak angol alkatrészek, azt is valahogy megoldottuk.Coca Cola az egész háború alatt üzemelt Németországban, amerikaiak az 1. és 2. világháború alatt licencdijat fizettek a Mauser-nak minden legyártott Springfield után, IBM gépeket is ellátta valaki alkatrésszel... A pénznek nincs szaga.
Ez megint tök jó, hogy az általam is kb. sci-fi forgatókönyvet mantrázod és rugózol rajta. Talán az B opció részére tessék figyelni. Nem megyünk a Szovjetunióba és nem üzenünk hadat az USA-nak. Ennyi. Ennyit kellett volna csinálni.
A Japánok megszegték a megállapodást és nem a Szovjetúniót átmadták meg, hanem az USA-t, tehát Hitlert nem kötötte semmi, hogy ő is hadat üzenjen az USA-nak, egy ekkora erős hatalomnak. Nem volt neki elég Anglia és a Szovjetúnió? Ez nagyon nem logikus.
Én Hitler helyében még el is ítéltem volna Japán USA elleni támadását (és akkor még elég erős támogatottsága is volt Németországnak ameriaki körökben).