Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ungváry Krisztián több kötete is megtalálható a polcomon, elismerem történészi munkásságát, bár olykor egyes események megítélésében nem vagyunk közös véleményen. Jelenkori politikai megnyilvánulásait nem kívánom kommentálni ...Ungváry Krisztián: A kitörés egyéni sorsokon keresztül
nem is ezekről beszélt!Jelenkori politikai megnyilvánulásait nem kívánom kommentálni ...
Igen, Számvéber Norbert valamennyi könyve megvan nálam ( legalábbis azt hiszem ) , főleg a szakterület miatt, amit hihetetlen kitartással lekutat. Vannak akik a rengeteg adat miatt száraznak tartják írásait, én inkább a precizitásra való törekvést látom benne.nem is ezekről beszélt!
Nála sztem már csak Számvéber Norbert ismeri a második világháborút német oldalról jobban - kb. "halottak név szerint" mélységben.
Óriási energiát fektet bele,ha jól tudom az oroszoknál is kutathatott levéltárakban.Igen, Számvéber Norbert valamennyi könyve megvan nálam ( legalábbis azt hiszem ) , főleg a szakterület miatt, amit hihetetlen kitartással lekutat. Vannak akik a rengeteg adat miatt száraznak tartják írásait, én inkább a precizitásra való törekvést látom benne.
Bárki kutathat, nyilvánossagra hoztak kb mindent is az oroszok az NKVD egyes iratain kívül.Óriási energiát fektet bele,ha jól tudom az oroszoknál is kutathatott levéltárakban.
Ezt nem tudtam. Bár az ominózus tábori dokumentumok még nem kutathatók,gondolom azok az NKVD-hez tartoznak.Bárki kutathat, nyilvánossagra hoztak kb mindent is az oroszok az NKVD egyes iratain kívül.
Azt nem tudom, hogy mi mihez tartozik.Ezt nem tudtam. Bár az ominózus tábori dokumentumok még nem kutathatók,gondolom azok az NKVD-hez tartoznak.
Ezt nem tudtam. Bár az ominózus tábori dokumentumok még nem kutathatók,gondolom azok az NKVD-hez tartoznak.
Arról a táborról beszéltem,tudod,ahonnan a lakók egy része a személyzettel együtt távozott.Simán kutathatók ma már otthon, karosszékből is.
Jó olvasgatást. Itt megvan a német zsákmány levéltári adat jó része és az oroszok folyamatosan digitalizálják be egy együttműködés keretében.
De a BA-MA (német szövetségi katonai levéltár) anyagait is szépen digitalizálják be sorban, és teljesen ingyenesen elérhető.
invenio - Anmeldung
invenio.bundesarchiv.de
Nem jut eszedbe mindezért a dicső briteknek is köszönetet mondani az usa mellett?Nekünk pont nem a szabadságot hozta, szóval nekünk az a jó ha minél távolabb van tőlünk.
Eléggé be voltak piálva, mert valójában mindenki tudta: azé lesz aki előbb odaér.Nem jut eszedbe mindezért a dicső briteknek is köszönetet mondani az usa mellett?
Elvégre az a jaltai szalvéta (amin a felosztást lerajzolták) nem csak Sztálin műve volt és az amcsik is rábólintottak.
40ben amikor a Honvédség felkészült Erdély visszafoglalására Sztálin küldött egy üzenetet, hogy ha támadunk akkor ők keletről segítenek és megtámadják a románokat. Horthy válaszra sem méltatta a kommunistát, de Sztálin mindenképpen támadott volna, ha mi is. Sajnos ezt Hitler is tudta, és ezért gyorsan összehívta a bandát és visszaadta Észak-Erdélyt. Így a szovjetek nbek tudták meggátolni, hogy a román olaj német kézre kerüljön.Sztálin kötötte az ebet a karóhoz, mert mi voltunk náci Németország utolsó szövetségese.
ez igaz, de aztán mi hadat üzentünk a Szovjetuniónak, pedig ezt 1941 nyarán még a németek sem kérték!40ben amikor a Honvédség felkészült Erdély visszafoglalására Sztálin küldött egy üzenetet, hogy ha támadunk akkor ők keletről segítenek és megtámadják a románokat. Horthy válaszra sem méltatta a kommunistát, de Sztálin mindenképpen támadott volna, ha mi is. Sajnos ezt Hitler is tudta, és ezért gyorsan összehívta a bandát és visszaadta Észak-Erdélyt. Így a szovjetek nbek tudták meggátolni, hogy a román olaj német kézre kerüljön.
Másik, a SZU megtámadása előtt Sztálin kérte Horthyt, hogy NE, cserében elismeri az összes bécsi döntést, megtarthatunk mindent, sőt akár
Akkor essen szó a részletekről is.de aztán mi hadat üzentünk a Szovjetuniónak, pedig ezt 1941 nyarán még a németek sem kérték!
Konkrétan ellenezték a németek (különösen Hitler) Magyarország bevonását a SZU elleni támadásba, mert gyors győzelmet vártak és nem akartak osztozkodni a "zsákmányon". Pláne, hogy magyar haderő szinte semmit nem tett volna hozzá a hadművelethez: nagyon elavult volt a felszerelése.Akkor essen szó a részletekről is.
Hivatalosan a németek nem kérték, de itteni embereik révén tudatták úgy politikai mint katonai személyekkel, hogy szívesen fogadnák a magyar bejelentkezést.
Miért kérték volna ekkor a németek hivatalosan? A háború indulásakor vagyunk, amikor még maguktól is simán masíroznak előre!
A francia hadifogságról mesélhetnének a megerőszakolt fiatal leventék.Nekem meg volt szovjet hadifogsagban a nagyapam. A testvere meg a franciaknal (vagy valahol Nyugaton, az egy kulon sztori, hogyan keveredett oda.) Az oroszoktol 38 kilosan kerult elo es meg szerencsesek voltunk, hogy gyorsan előkerült (pont azelott, hogy beindult volna a malenkij robot és újabb 10 evre vagy orokre ott maradtak), a nyugati fogsagbol meg teljesen normalisan.
Link?A francia hadifogságról mesélhetnének a megerőszakolt fiatal leventék.