Ne írjuk már le magunkat, 2 hónapja voltam otthon,elfáradtam a megfelelő lőtérre,és bizony lőttem AK-val,kifejezetten jól állt a kezemben
,semmi furfang nincs benne,a faterom most húzta be a 7. X-ét,igen erőteljes kifejezéseket használt,mikor megtudta,hogy hol voltam,és miért nem szóltam neki,így másnap újra el kellett mennem,elvittem az öreget is,engedték lőni vele,mert 50-nek néz ki az öreg,és olyan kézfogása van,hogy a városi népek egyből köszörülik a torkukat egy kézfogása után
,szóval nem volt olyan érzésem,hogy ha megtámadna valamelyik szomszédunk,akkor felvonulnák a prájdon,47-es magassarkúban táncikálni...
Nem lettem hivatásos katona,de ha ott a paraszt kezében a citera,hamar feléled az életösztön benne,főleg ha rá is lőnek.
A fater 64-66 ban volt sorkatona,csillogott a szeme,mint egy gyereknek,mióta vannak unokái,van motivációja,simán bevállalná,hogy ott marad bárhol,amíg a fiatalok visszavonulnak
,aki meg elszalad,azért nem kár.
Legalább magunkban bízzunk,és otthon mi vagyunk otthon,van helyzeti előnyünk bőven,szerintem sokat számít az is.